keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Stargate/possuja

Tällä viikolla ei tule kuin kaksi postausta. Aina ei ole niin paljon asiaa.

Leonard Cohenin kuolemasta muutama juttu. Monet ovat ihmetelleet miksi hän ei saanut Nobelia, jos muusikolle sellainen piti antaa. Hän on kuitenkin myös kirjailija ja runoilija.
Nämä suurten muusikoiden kuolemat ovat itselleni hankala seikka, syystä että olen kirjoittanut muutama vuosi sitten novellin, jossa mies näkee unessa muusikoiden kuolevan ennalta. Tarinan henkilöitä pitäisi sitten päivittää sen mukaan miten kuolemat oikeasti menee ja missä järjestyksessä.

Telkkarista ei niin paljoa tule ohjelmaa niin katson omia ja kirjaston DVD päivittäin. Viime aikoina on ollut vuorossa Tähtiportti SG1.
Paikallisessa kirjastossa on kaudet 1,2,5,6,8. Nämä on viikon päästä kaikki katsottu läpi.
Muutaman viime vuoden aikana olen katsellut suuren määrän sarjoja, monet sellaisia jotka jäi aikanaan seuraamatta. Tämäkin sarja on päättynyt vuosia sitten.

En ala sarjan juonta sen tarkemmin selostamaan. Tämä kirjoitus on tarkoitettu heille jotka jo tuntevat sarjan. Muutama huomio vaan.

Päähenkilö tunnetaan myös ihmemies McGyverin esittäjänä. Tähtiportin roolissa hän on äreämpi ja kovemmat arvot omaava. Joku muu ryhmän jäsen saattaa surra jos piti tappaa jokin tunteva olento, joka uhkasi koko universumia. Mutta hän sanoo vaan että se oli kone tms.
Asiaan kuuluu myös että hän heittää vitsin joka tilanteessa.
Sarjan naispäähenkilö tuntuu olevan monen suomalaisen suosiossa suuren ihailun kohteena. Itse en ole juurikaan innostunut.
Jaffasoturi Teal'c on sarjan lihaskimppu ja osittain koominen hahmo korrektin puhetyylin kanssa. Olen kerännyt nimmareita sisältäviä keräilykortteja yli 300 näyttelijältä ja tämä mies on yksi näistä. Esittelen tätä kokoelmaa joskus myöhemmin.
Sarjan antropologi on yhden kauden ajan kuolleena, tai oikeastaan energiaolentona, mutta palaa takaisin.
Tukikohdan päällikkö Don S davis oli myös Twin Peaksissa ja hänen nimmari mulla on myös. Viimeisillä kausilla hänen tilalleen tulee muita johtajia kuten tämä päähenkilö väliaikaisesti.
Tämä sarja on myös yksi niistä monista, jotka jatkavat vielä vaikka päähenkilö poistuu sarjasta. Ei osata lopettaa ajoissa. Sarja sai jatkoa myös kahdella spin-offilla. Atlantis ja Universe.
Tämänkaltaisissa sarjoissa ärsyttää kun lähes joka jaksossa uhkaa varma kuolema päähenkilöille tai koko maapallolle. Sitten muutama minuutti ennen loppua asia ratkeaa. Ei ole kovin realistista että aina selvitään. Pikkuhiljaa nämä maapallon ihmiset ryhtyvätkin pelastamaan kehittyneempiä liittolaisiaan sen lisäksi että itse selviävät aina eteenpäin.
Sitten jos joku poliitikko vihjaa, että tämä toiminta laittaa maapallon uhkaan jatkuvasti, niin tällaista puhetta pidetään ärsyttävänä vaikka tottahan se on. Koko universumin pahikset haluavat juuri maapallon tuhota, kun ovat ärsyttäneet heitä niin paljon.
Kuten sanottua niin vaikka sarjassa kuolee porukkaa tiuhaan niin välillä aletaan jeesustelemaan ettei tätä henkilöä saa tappaa.
Tyypillistä on myös että joka puolella universumia puhutaan englantia. Vaikkei edes maapallolla englantia puhuta useimmissa paikoissa.
Amerikkalaisista fantasiasarjoista vain supernatural on kestänyt kauemmin.

-------

Jatkoa TOP Listaani ihanat suomalaisnaiset

11. Emilia Pikkarainen uimari
12. Janni Hussi fitness
13. Manuela Bosco näyttelijä
14. Anna Puu muusikko
15. Laura Närhi muusikko
16. Karita Tykkä malli
17. Aikku Saarinen hiihtäjä
18. Riikka Lehtonen lentopallo
-----













Kortti vuodelta 1893





Keräsin possuesineitä kunnes niitä oli ihan tarpeeksi. Tilanpuute tulee vastaan. Possukortit ei vie tilaa. Kuvassa on kokoelman vanhin, 1800-luvun puolelta.
Pankkien virallisia säästöpossuja olisi järkeä kerätä koska ne ovat virallisia ja niitä on rajallinen määrä olemassa. En vaan suostu maksamaan ilmaisesti jaetuista possuista niin paljon mitä niistä pyydetään.
Minulla on myös noin sata vuotta vanhoja kiiltokuvia possuista.
Possukorteista olen keskittynyt suosikkikuvittajiini joita esittelen tarkemmin joskus. Muuten otan sitten jos saa monta samaan kuoreen, tuntemattomampia kuvittajia.
Mahdollisimman vanhoja. 50-luvulta ja sitä vanhempia mieluiten.

------

Lievästi eroottinen runo

Kärsivällisyyttä rakkaani! Aivan kohta ehdin kiivetä huulillesi,
minulla on nyt jotain muuta, vielä hetken, saanhan.
Kärsivällisyyttä malttamaton rakkaani, aivan pian pystytän leirini alavatsasi pehmeälle tasangolle, etelää kohden piirtäisin hyökkääjän punaiset nuolet,
kettutyttöjen armeijana yllätysiskun suorittaisin avoimeen karsinaasi.

Mutta odotathan, rakkaani, vielä pienen hetken. Työni on hieman kesken täällä nilkkasi kaarella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti