tiistai 29. marraskuuta 2016

mieleni pahoitin

Kyllä minä niin mieleni pahoitin lauantaina kun katselin tuota maikkarin leffaa. Odotukset oli korkealla kun on niin suosittu ollut ja Litja pääosassa ja olen kirjankin lukenut.
Hauska kirja oli väännetty painajaismaiseksi vanhan säälittävän ukon selviytymistaisteluksi, jossa hän pilaa koko suvun elämän eikä tule toimeen kenenkään kanssa. Ennen oli kaikki paremmin -ajatus oli vaihtunut avuttomuudeksi pärjätä juuri missään. Ei saanut edes ovea avattua jos oli joku muu kuin oma tuttu ovi.
Vähän samaa meininkiä oli äsken kauppareissulla kun säännöllisesti samaa pysäkkiä käyttävä huononäköinen vanhus kävi taas kaupassa bussilla. Paluu ei meinannut onnistua ilman kotiin saattajaa. Kuski sai melkein kantaa ulos pysäkille, kun oli niin sekaisin oikealla pysäkillään mille oli kuskia pyytänyt jättämään. On aiemmin ollut niin järjissään aina. Huonon näön takia ei vaan meinaa oikeaan bussiin osata nousta.

Jatketaan tästä toiseen ajankohtaiseen ongelmaan. Koulukiusaamisesta kun aina puhutaan, niin nyt on tutkimus, että jopa viisinkertainen määrä on myös heitä keitä kiusataan työpaikoilla.
Itseäni kiusattiin armeijassa, että on niitä paikkoja kaikenlaisia missä voi katalasti käydä.

Nyt kun ollaan näin ankeissa aiheissa niin haukutaan vielä Harjunpää ja pahan pappi -kirja. En juurikaan dekkareita lue mutta harjunpää jossain määrin kiinnostaa. Tiesin että tuo kirja on synkempää tyyliä mutta oli järkytys kuitenkin sen sisältö.
Suomi on kuvattu paikkana jossa jokaisella on joku suuri ongelma. Jos et ole psykopaatti niin olet huono äiti tai koulukiusattu tai mielisairas tai teet itsemurhan tai asut mätänevän ruumiin kanssa.
Kirja alkaa perhehelvetin kuvauksella joka myöhemmin paljastuu erään päähenkilön kirjaksi.
Aiemmin lukemani Harjunpää oli liikuttava kuvaus reppanasta pikkurikollisesta, joka murtautui naisten koteihin ja vain katseli heitä öisin. Sympaattista.

Viime viikolla vietettiin vielä mielenterveysviikkoa ja puhuttiin yksinäisyydestä että marraskuulle sopivia aiheita.

Viikon viihdeohjelmien kilpailussa tuo mielensäpahoittaja olikin ykkönen ja maajussille morsian kakkonen, että maikkarilla meni hyvin.
Maikkarilla on ensi vuonna juhlavuosi ja joitakin suosikkeja palautetaan ruutuun. Eniten on keskustelua synnyttänyt bumbtsibumin paluu. Ja nimenomaan se että uudet tekijät on valittu. Marco ei kelvannut enää. Seppo Hovi puolusti maikkaria, että jokainen sukupolvi tarvitsee omat tekijänsä. Tiedä sitten haluaako kukaan katsoa sitä nyt enää. Plussaa kuitenkin siitä, että aivan uusi kasvo valittiin. Eikä näitä samoja jotka kiertää joka ohjelmassa.
Viimeksi kun mainitsin neloselle loikanneita henkilöitä ja ohjelmia niin onhan maikkarikin esim Loton kaapannut itselleen ja Peter Nymanin.
Nelonen menetti myös mielestäni kauneimman säätytön ylelle. Kotakorpi.

Maikkarin uutisilla on hyvin katsojia. Itse en kymmenen uutisia siedä katsoa. Syystä että siihen on joku kehittänyt ärsyttävän tyylin, että kun viereinen ankkuri puhuu ja molemmat näkyy kuvassa, niin se toinen spontaanisti kääntyy katsomaan sitä puhuvaa. Se kun toistuu vuodesta toiseen joka lähetyksessä säännöllisin väliajoin, niin on spontaanius ja yhteishengen lujitus kaukana. Ties mitä niillä pakkoliikkeillä yritetää korostaa mutta ei toimi.

Suomen suosituin talk show Arto Nyberg on ihan ok mutta kun jotain omaa keksintöä pitää formaatissa olla niin näissä mennään metsään. Lopussa vieraat "tuovat musiikkia mukanaan" eli Arto valitsee jonkun heidän ehdottamansa kappaleensa ja soittaa siitä muutaman sekunnin. Ohjelma loppuu melkein heti kun musiikki alkaa soida.
Toinen juttu on typerä sanatesti jonka pitäisi paljastaa jotain psykologisen ovelasti vieraasta. Ei se koskaan mitään paljasta paitsi sen, että Cheek ei tiennyt mikä on Aleppo.
Paras näistä vakio-osuuksista on vieraan motto. Siinä on nähty kaikkea persoonallista.

Kaikkien aikojen eka miljoonan voittanut kilpailija haluatko miljonääriksi kisassa mainittiin ja sen kunniaksi hänelle esitetyt kysymykset oli esillä Iltasanomissa. Täytyy sanoa, että amerikassa kaikki on suurta mutta yksinkertaista. Vaikka päävoitto on sama miljoona niin jo kysymyksillä 11-13 olisi voittanut huiman summan. Ja nuo kysymykset oli tosi helppoja. Jenkeissä viihteellisyyttä haetaan niin laitetaan sitten isot palkinnot ja helpot kysymykset. Olisin tiennyt kaikki nuo kolme kysymystä ja niillä olisi tienannut 60tonnia - 250tonnia. Siis tuhkasta nousevaa feeniks lintua kysyttiin ja sitä että missä uskonnossa uskotaan enemmän kuin yhteen jumalaan. Suomessa olisi voinut olla tonnin kysymyksenä tuollainen.

Iloisempiin aiheisiin urheilun saralla. Hiihdon maailmancup alkoi Rukalla ja Iivo Niskanen otti voiton. Harvemmin nykyään enää talvicupeissa voittoja tulee. Mäkäräiselle eniten viime vuosina. Niskasella on pari kautta mennyt sairasteluiden takia pieleen, niin nyt olisi hyvä pysyä terveenä kotikisoissa.
Mäkäräisen omat cupit alkaakin tällä viikolla. Vähän arvoitus on missä kunnossa on hän.

------
Kuvassa muutama musiikki aiheinen jutska.
Spice girls tikkaritölkki Victoria Beckhamin kuvalla.
Koffin ja radio rockin Kotiteollisuus oluttölkki/käden lämmitin.
Suosikkibändini Iron Maidenin oma olutmerkki Trooper.

-----

Laitetaan joku masentava runokin vielä tähän postauksen teemaan sopien

PARANNUSEHDOTUKSIA PERUSTUSLAKIIN

1.Paristopiste jokaisen seksikaupan naapuriin
2.Kondomit mukaan äitiyspakkaukseen
Juostenkustuja lapsia on jo maailma väärällään
3.Naistentansseihin veto-oikeus miehille
Tunnelma on katossa
kun käytön puutteesta nahistuneet kohdut
nitisevät tangon tahtiin

LISÄARTIKLA HILJAISILLE KANSALAISILLE

Huonosti se menee kuitenkin. Mitä tässä neuvomaan.
Kuulostele tarkkaan korva junaraiteella

Lähestyvä tärinä saattaa hyvinkin olla tulossa noutamaan juuri sinua

1 kommentti:

  1. tuo spice girls tölkki on ebayssa 4-24euron hintahaarukassa mennyt kaupaksi. itse maksoin kirpparilla 1,50e

    VastaaPoista