lauantai 19. marraskuuta 2016

Milo Manara

Tällä viikolla tuntuu tulevan vain huonoja uutisia. Isoimpana pommina tapaus Eremenko. Onneksi huuhkajien menestys nyt ei tästä paljon huonompaan suuntaan voi mennä. Vaikka Roman on iso tähti, niin ei tässä juuri mikään muutu käytännössä.
On kyllä eroa vaikka Norjan dopingiin. Siellä keskitytään antamaan terapiaa poloiselle uhrille, että hän kestäisi tämän ikävän onnettomuuden. Suomessa vajotaan kansalliseen itsesäälissä vellomiseen.

Kontisella sentään kulkee. Seuraavaa kautta on mukava odotella. Sen verran surkeasti meni alkukausi ja grandslamit, että plussaa tulee helposti joka turnauksesta. Varsinkin kun Kontinen on jatkossa sijoitettu pelaaja jokaisessa turnauksessa.
Suomessa on ennenkin lajit joissa suomalainen menestyy, noussut isoon suosioon. Että ehkä nelinpeliä aletaan arvostaa ihan eri tavalla kohtapuoliin.

Tällä viikolla selvisi, että eräs poika pienestä kotikylästäni on nykyään jossain määrin tunnettu kirjailija. Kiva että sieltäkin kuolevasta kylästä ponnistaa ihmisiä maailmalle. Omassa ikäluokassa oli aika monta henkilöä jotka ovat otsikoihin päässeet.
Tuo poika oli mahdollisimman erilainen. Ihaili hippejä ja piirteli FREE LSD piirrustuksia. En tiedä kuinka paljon häntä kiusattiin mutta aikuisena oli itse siirtynyt kännipäissään kiusaamaan eri tahoja nettikeskusteluissa. Väkivaltaa kokeneita naisia solvasi ainakin ja kustantaja antoi potkut sen johdosta.
En tiedä mitä tästä opimme mutta tulipahan kerrottua.

On muuten ärsyttävää, että kun laitat iltapäivällä valot päälle huoneeseen, alkaa välittömästi aurinko paistaa ankarasti ikkunasta sisään. Nytkin vuoden pimeintä aikaa pitäisi olla.

-----

TOP Listalla suomalaisten naisten sijaan ulkolaiset urheilijakaunottaret.
Näitä voi ihailla kauneuden lisäksi myös menestyksestä lajissaan.

1. Therese Alshammar uimari. Eniten arvokisamitaleja saavuttanut uimari. 2 Olympia hopeaa.
2. Darya Klishina pituushyppy. 7m05cm. EM pronssia. Poikkeuksena muista venäläisistä yleisurheiljoista, sai kilpailla Rion olympialaisissa.
3. Maria Sharapova tennis. 5 grandslam mestaruutta, ranking ykkönen. Ennen dopingkäryä oli sponsorisopimustensa ansiosta eniten tienaava naisurheilija.
4. Kim Clijsters tennis. 4 grandslam mestaruutta, ranking ykkönen. Muistuttaa exääni.
5. Yelena Isinbayeva seiväshyppy. Maailmanennätys, 9 arvokisa kultaa. Kahdesti valittu vuoden naisurheilijaksi maailmassa.

-----

Milo Manara/Hugo Pratt

El GauchoEnsipainoksistani tuo taitaa olla rahallisesti arvokkain. Englanninkielinen ensipainos 1991.
Sarjakuvakirja kahdelta italialaiselta mestarilta.
Käsikirjoittaja Hugo Pratt on menestyneempi ja tunnetaan Corto Maltesesta.
Piirtäjä Milo Manara tunnetaan eroottisista sarjakuvistaan, joita minulla on muutama. Tyyli on varsin pornografinen. Tämä sarjakuva oli aika kesyä meininkiä siihen nähden.

Keräilypuolelta voisi vähän kertoa mitä on ajankohtaista.

Vanhoissa possukorteissa sain suosikiltani Arnold Tilgmannilta ekat 10 korttia hankittua. Esittely miehestä tulee joskus myöhemmin.

Näyttelijöiden nimmareissa semmonen rajapyykki: Marvelin, DC comicsin ja Dark horse kustantamoiden hahmoja 50kpl. Näiden esittäjien nimmareita leffoissa ja sarjoissa (ei animaatiot).
Supersankarit kiinnostaa ja olen tehnyt listaa näistä jotka ovat valkokankaalla esiintyneet ja löytyvät nimmarikokoelmastani.
Paras viime aikoina ostettu nimmarikortti on Dexter tv-sarjan pääosan esittäjä Michael C. Hall.

Kolikoiden puolella oli poikkeuksellinen Lidlissä käynti kun vaihtorahoissa oli peräti kaksi puuttuvaa espanjalaista kolikkoa. Keskimäärin pari kuussa tulee uusia nykyään vastaan ja nyt samasta maasta kerralla. Lisäksi toinen kolikko oli alle 10miljoonaa painettu. Sellaisia ei ole ulkolaisista kokoelmaani löytynyt kuin noin 10kpl vuosien saatossa. Eli yksi vuodessa tahdilla.

------

päivän runo on vähän surumielinen (taas)

emostaan eksynyt sorsapoikue
uiskentelee loputonta reittiään sumuisella lammella.
ei tietoa suunnasta, vailla määränpäätä
ranta tuntuu väistyvän aina tieltä
nauravan ikuisille ponnisteluille
monta kertaa niin lähellä ilman palkintoa
lopulta voitto, kuivan maan luoma turvallinen satama
mutta tämäkään ei ole koti
hetken levättyään ne lipuvat takaisin loputtoman usvan sekaan,

taakseen katsomatta

1 kommentti: