lauantai 5. marraskuuta 2016

Lahti on Chicago

Kotikaupunkini Lahti on taas päässyt otsikoihin. Tällä kertaa ihan pääuutisiin apteekkisotkujen ansiosta.
Olen huomannut, että iltapäivälehdet kirjoittavat säännöllisesti ainakin netin puolella Lahtelaisia rikosuutisia. Yritetään pitää yllä Chicagon mainetta. Monesti nämä uutiset ovat aivan naurettavia. Joku puoli vuotta sitten tehty pahoinpitely saa lopullisen tuomonsa. Samaan aikaan jokaisessa kaupungissa pahoinpidellään ihmisiä.
Muutaman kerran on ollut jopa sellaisia juttuja, että jotkut ovat kaupungin yössä tönineet toisiaan kadulla tai että nainen yritti juoksukaljaa siwasta.

Jotain koomista on myös siinä, että Kalpan pääomistaja/ hallituksen puheenjohtaja nimitti itsensä seuran päävalmentajaksi. Sopimus on kaksivuotinen ja Sami antaa itselleen option kolmannesta vuodesta.
No, onhan Kapanen oikeasti tosi tärkeä persoona ollut Kalpalle pitkään. Aiemmin pelasi myös joukkueessa NHL uran jälkeen.

Mielestäni naisten paras asuste on mustat nahkahousut. Taitaa olla jokin pakkomielle tai fetissi jopa niistä. Ainakin kiinnittää huomion joka kerta vahvasti kun näkee. Riippuu vähän kyllä millaiset housut on kyseessä.
Tällä viikolla en voinut olla huomaamatta puoli7 ohjelmassa, kun viikon neljästä lähetyksestä kolmessa oli juontajalla tai vieraalla nahkapökät jalassa.
Sen lisäksi mitä jo mainitsin viime viikon halloween asun.
Pitäisi kai harkita vaatesuunnittelijan uraa, kun kiinnitän asuihin niin paljon huomiota.

----------

Ian McEwan

Uusin lukemani kirja (tuo alempi)


McEwan on brittikirjailija joka on saanut Nobelin jälkeen suurimman kirjallisuuspalkinnon Bookerin. Hänen kaikki 13 romaania on suomennettu. Itse olen niistä lukenut 10.
Ainakin kustantajan mukaan hän on aikakautensa suurin nimi maassaan.

Hänen kirjoissaan on kohtauksia, jotka ovat suorastaan henkistä väkivaltaa lukijaa kohtaan. Juonen käänteet ovat kuin pahimmasta trilleristä. Aina saa pelätä mitä tässä vielä käy ja kuka kuolee.
Kirjat ovat kuitenkin kaunokirjallisuutta parhaasta päästä, eivät trillereitä.
Yhteinen piirre on että monesti päähenkilöt ovat todella älykkäitä ja oppineita ammatiltaan.
Neurokirurgi, nobelvoittaja fyysikko, klassisen musiikin säveltäjä jne. Näiden ihmisten maailmaan paneudutaan vähän turhankin tarkasti. Tulee kyllä mielikuva, että kirjailija itsekin on oppinut, kun pystyy näin vaikeista aiheista kirjoittamaan. Ainakin hankkii tietoa aiheesta perusteellisesti.
Kirjat ovat juoneltaan selkeitä. Helppo pysyä kärryillä. Tietää koko ajan missä mennään. Joissakin kirjoissa on niin epämääräinen kerronta, etten jaksa keskittyä riittävästi. Kriitikot sellaisista monesti sitten pitävät.
Muutamasta hänen kirjastaan on tehty elokuva.

------Possu täynnä erilaisia eurokolikoita.


Olen ottanut suunnilleen 10vuoden ajan talteen kaikki vaihtorahoistani tulleet erilaiset kolikot.
En ole ulkomailla käynyt tänä aikana, enkä pyydä kavereiden kolikoita. En myöskään osta. Se ei olisi yhtään niin mielenkiintoista kun kaiken saisi valmiina.
Haluan vain katsoa miten nuo kolikot päätyvät minulle pikku hiljaa ympäri euroopan.

Kolikoita on erilaisia vähän yli 300. Eri maasta, eri painovuosi tai eri rahapaja(muutamassa).
17 eri maasta ja erikoiskakkosia 20 erilaista. Eli ne 2euron kolikot joissa on eri kuva kuin normaalisti. Tove Jansson esimerkiksi.
Harvinaisin kolikko on 400 000 painettu suomalainen ja ulkomaalaisista kaksi kreikkalaista on miljoonan painettu.

-----

Runon sijaan tällä kertaa mottoni.

Se joka ei tapa - jättää kitumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti