lauantai 26. marraskuuta 2016

musta marraskuu

Black Fridaysta on taas selvitty ja tällä kertaa en ostanut kuin ruokaa. Joku vuosi taisi olla hauskasti älä osta mitään -päivä samaan aikaan.
South Parkissa oli muutama vuosi sitten kolmen jakson mittainen Black Friday kokonaisuus. Siinä ostajat olivat niin raivoissaan tarjousten perään että ruumiita syntyi.
Tästä on suomalainen vitsi, että meillä marraskuussa jokainen päivä on musta.

Kirjallisuuden Finlandiapalkinto arvottiin taas. Aika kyseenalaista lottoa, että joku yksittäinen henkilö, joka tunnetaan enemmän julkkiksena kuin kirjallisuushenkilönä (tänä vuonna uutisvuodon Baba Lybeck), valitsee voittajan. Voitto kasvattaa myyntiluvut 10-kertaiseksi.
Mitä jos ehdolla olisi ollut uutisvuodon Jari Tervo. Eturistiriitaa olisi ollut kuin Sipilällä kaivosbisneksissä.

Hiihdon ja mäkihypyn maailmancup alkaa Rukalla. Suomalaiset jäi mäessä ilman pisteitä. Odotuksia kai oli jonkinlaisia ainakin joukkueella itsellään.
Enemmän kiinnostaa missä kunnossa hiihtäjät ovat kotikisojen kynnyksellä. Norjalaisilla on nyt vaikeat ajat niin muiden mahdollisuudet paranevat.

Omaan tv-katseluun tuli nyt uusi ohjelma torstaille nelosen stad-up. Ohjelmassa ei sen kummemmin ole mitään juonta tai formaattia. Ihan vaan nauravan yleisön edessä kuvattuja stand-up esityksiä.
Suomalainen stand-up on ihan hyvällä tasolla ja naurattaa itseäni. Ismo Leikola valittiin usassa jopa maailman hauskimmaksi ihmiseksi. Oma suosikkini taitaa olla Matti Patronen, joka kilpaili ylen naurun tasapaino kisassa ja oli tuossa ekassa jaksossa nelosen sarjassa.
Amerikkalainen stand-up ei naurata yhtään.

Erikoisuutena oli uudessa walking dead jaksossa 4minuutin mittainen näyttävä kohtaus, jossa yöllä nuotioiden valossa tapettiin zombeja Sibeliuksen Finlandian pauhatessa.
Ihme ettei ainakaan Ilta-sanomat uutisoinut tuosta, kun yleensä on aina niin tärkeää jos Suomi on esillä maailmalla.
Sen sijaan Iltis teki jutun siitä että Saara Aallolla oli nahkahousut jalassa harjoituksissa. Ilmeisesti joku muukin kuin minä tykkää kyseisestä vaatekappaleesta.
Huomioni herätti myös ihorasvamainos jossa Emilia Bottas oli oma söpö itsensä.

Suomalaisuuden soundtrack suomipopilla on melkein valmis. Ens viikolla tulee top5. Protestoin jo valmiiksi kaikesta siitä mikä ei listalle mahtunut. Sen verran on nimittäin vielä tulematta megaklassikoita, joista vain ne 5kpl mahtuu mukaan ja loput ei edes sadan joukkoon päässeet.
Siitä tarkemmin viikon päästä.

Nelonen julkisti kevään ohjelmistonsa. Vanhoja tuttuja ohjelmia ja uusia ohjelmia tutuilta tekijöiltä. Isoin uutinen ei varsinaisesti ollut uutinen koska se oli jo julkisuuteen vuotanut, että vain elämää kuvataan talvella Espanjassa ja kausi tulee jo keväällä ulos.
Suomipopin kolmikosta nyt myös Perälä saa oman ohjelman tosin vain Jimin puolelle. Anni Hautala alkaa vetämään jo neljättä sarjaa.
Madventures kaksikko tekee nyt ekan kerran neloselle ohjelman.
------

Vähän ajatuksia kanavauskollisuudesta. Katsojaluvuissa näkyy kuinka monet katsovat vain tiettyjä kanavia ja protestoidaan jos joku suosikki vaihtaa kanavaa. Näin kävi nyt kun Aku Hirviniemi ilmoitti aloittavansa syksyllä 2017 nelosella oman viihdeshown. En tajua miten vaikka maikkari voi herättää tuollaisia ikäänkuin isäänmaallisia tunteita. Sama kuin vaikka Soneran tai Valion kanssa.
Sitäpaitsi maikkarin omistaa ruotsalainen yhtiö ja nelonen on suomalainen, että asian pitäisi olla toistepäin.
Jotkut katsovat Haapasalon ohjelmiakin vain Teemalta eikä neloselta ollenkaan.

Ylen puolella kakkosta katsotaan todella vähän verrattuna pääkanavaan. Esim uutisia ei kakkosen puolelta katsota juuri ollenkaan verrattuna melkein miljoona katsojaa saavat ylen pääuutiset.
Kansainväliset hittisarjat kuten Game of Thrones ei kakkosen katsojaluvuissa näy. Paljon enemmän ihmiset katsoo vaikka nelosen ulkolaisia sarjoja.

Itse katson kyllä hyvää ohjelmaan ihan miltä kanavalta vain.
Foxin vahvuutena on jotkin ohjelmat jotka näytetään suomessa suunnilleen samaan aikaan kuin maailman ensi-ilta.
Miinuksena on ärsyttävä tapa mainostaa joitakin ikivanhoja ohjelmia, että nyt uusi kausi foxilla. Kun kyseessä on uutta vain nimenomaan foxilla ja muilla kanavilla on vuosia sitten näytetty jo sama. Futuraman ja Top gearin kanssa on ainakin näin.

Näitä kanavaloikkareita nyt on viime aikoina ollut ainakin maikkarilta neloselle Heikki Paasonen, Riku Nieminen, Elina Kottonen, Janne Kataja.
Jotkut nyt loikkii kanavalta toiselle eivätkä sen kummemmin profiloidu millekään kanavalle.
Jotkin kuuluisat leffasarjat vaihtuu eri kanaville välillä. Bondit on monta vuotta pyörineet nelosella maikkarin sijaan. Star warsit on nyt foxilla ja sormusten herrat ylellä.
Kadonneiden jäljillä on nykyään nelosella uuden juontajan kera.

------
Possuja on aiemmin ollut esillä yksi säästöpossu kolikkoja täynnä ja vanha possukortti.
Tässä suosikkini possuaiheisista koriste-esineistä. Likaisessa keittiössäni sijaitseva kokkipossu.
Erilaisia säästöpossuja ja possuesineitä mulla on nopeasti laskettuna noin 40kpl.

-----
omaa runoa taas:

Miten voi kasvaa riittävän kevyeksi, että voi tuulen mukaan lentää, niin heikoksi että siirtyy irronneiden haavanlehtien reiteille vailla omaa tahtoa?


Miten voi kasvaa niin vahvaksi että olkapäille kasvaisi isot valkeat siivet? Miten ihmeessä jos näissä suonissa virtaa haavanlehteäkin ohuempi veri?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti