lauantai 12. marraskuuta 2016

Lumi tuli, lumi suli

Tällä viikolla on ollut outo sääilmiö nimeltä talvi. Harvemmin marraskuun alussa näin paljon lunta on. Kaikki valittaa ja sitten samaan aikaan voivotellaan kun se ens viikolla sulaa jo pois. Loskakelistä nyt ei kukaan tykkää.
Itse en tykkää kesästä kun se on niin lyhyt, ettei siitä voi kuitenkaan nauttia kunnolla ja omassa kämpässäni lämpö nousee lähelle kolmeakymmentä helleviikolla.
Ja sitten kun on kylmä ja pimeä, niin ei meinaa lunta kuitenkaan olla, että kunnon talvi olisi.

Talviurheilut kuitenkin pikkuhiljaa aloittavat.
Levilläkin oli tällä kertaa lunta pujottelun maailman cupia varten. Alaspäin on tämäkin laji mennyt suomessa.
Suomalaisten odotukset on Lahden MM-hiihdoissa mutta kukaan ei oikein tiedä vielä voiko sieltä mitään odottaa. Itse en ole koskaan ollut katsomassa mäkihyppyä mutta Suomen nykytason johdosta ei kiinnostaisi nytkään mennä paikalle.
Muuten talvilajeista Mäkäräiseltä aina odotetaan menestystä. Laji on saanut suomalaisten suosion, että toivoisi siellä jonkun pärjäävänkin. Täydellinen laji tv-katselijoille ja varmaan paikanpäälläkin seurattavaksi.
Poutala aloitti kautensa heti palkintopallilla pikaluistelussa. Arvokisoissa mies onnistuu aina jäämään mitaleiden ulkopuolelle

Huuhkajien karsinnoissa ei paljon hurraamista ole. Taso on heikompi kuin juuri koskaan ja fifaranking tippunut sadan huonommalle puolelle. Paras pelaaja on jäänyt dopingista kiinni vielä. Eihän suomi koskaan kisoihin pääse mutta joskus on sentään ollut hyvää peliä. Tuo onkin huvittavaa mikä yllätys ja tyrmistys joka kerta on kun suomi menettää mahdollisuutensa kisoihin ja valmentajalle vaaditaan eroa. Kukaan valmentaja ei ole suomea kisoihin saanut vaikka joskus on materiaali ollut paljon parempaakin. Että mitä voi odottaa nykyisellä materiaalilla.
Ainoa syy miksi tuota lajia kuitenkin seurataan suomessa niin paljon on, että jalkapallo on maailman isoin urheilulaji. Ei sitä voida kokonaan sivuuttaa.

Eilen tuli urheiluruudussa juttu intialaisista pesäpallon pelaajista. Olivat youtubesta opetelleet lajin säännöt ja aika iso porukka pelaa ihan tosissaan. Kohta voikin käydä niin että Suomi jää hopealle pesiksessä.
Sekin vanha vitsi että suomi hävisi Kalevan kisat. Toteutuu joissakin lajeissa, kun mukaan saa osallistua urheilijoita, jotka eivät ole Suomen kansalaisia, mutta edustavat suomalaista seuraa.

Tällä viikolla oli taas se hetki vuodesta kun suomalaiset innolla lahjoittavat rahaa kehitysmaiden lapsille. Nenäpäivä. Kuitenkin valitetaan jos sama raha otettaisiin veroista pois.
Shown aikana oli aika hauskoja ja itseironisia sketsejä siitä miten julkkikset itkevät kuvauksissa, että pääsisivät vaan julkisuuteen.
Muut kohokohdat oli Eppujen esiintyminen ja Kummelin varikset nenäpäivä kRRRäys sekä Marja Tyrnin johtama "hyväntekeväisyyskappale" pervoilla sanoilla.

------

Television puolella en kovin montaa syyskauden sarjaa seuraa tällä hetkellä mutta sitten on joitakin, jotka pyörii lähes ympäri vuoden.

Viikon aloittaa aina Jälkihiki. Vartin mittainen keskustelu edellisen viikon urheilupuheenaiheista. Keskittyvät monesti samoihin aiheisiin viikosta toiseen ja jättävät mainitsematta jos kerrankin olisi jotain suomalaista menestystä tullut. Bubi ja Kunnas ovat usein mukana värikkäiden juttujensa kera. Kaksi persoonaa, jotka jakavat mielipiteitä. Osa tykkää, moni ei.

Alueuutiset on yksi Suomen katsotuimpia ohjelmia. Siinä on pääuutisiin verrattuna paljon positiivisempia uutisia ihan tavallisista ihmisistä. Seuraavana aamupäivänä tulee tunnin aikana kaikki edellisen päivän alueuutiset putkeen. Niitä tulee usein seurattua vaikkei yleensä ihan kaikkea jaksa katsoa.

Uutisvuoto alkoi jo vuonna 1998. Monet ovat sitä mieltä, että ohjelma on mennyt aivan pilalle Peterin ja Tommyn lähdettyä. Tilalle otettiin kaksi uutta suomenruotsalaista. Jari Tervo on ainoa alkuperäinen jäsen. Ja ainoa suomea äidinkielenä puhuva viidestä vakiojäsenestä ohjelman historian aikana. Katsojaluvut ovat kuitenkin sinnikkäästi niin korkealla, että ohjelmaa kannattaa aina vaan jatkaa.
Ohjelman kuvauksista puolet leikataan pois, joten pistetilanne pomppii oudosti.
Suomessa asuvat venäläiset ei varmaan pidä Jarin tavasta haukkua Putinia. On tullut myös pientä kohua Jarin pilkattua uskontoa, heittämällä palkinnoksi saamansa raamatun lattialle.
Ohjelmassa on monesti sama vitsi, että kisan häviäjä saa paremman palkinnon, joka on kallista alkoholia.
Ohjelman henkilöt saavat kotiinsa kysymykset etukäteen, että on aikaa keksiä mitä hauskaa niistä puhuu.
Pääministeri Sipilä suuttui Tervoon eikä suostunut saapumaan ohjelmaan, kun kaikki muut puoluejohtajat kävivät vierailulla.

Puoli seitsemän ohjelman naisjuontajasta olen maininnutkin. Nykyisen missin lisäksi sarjassa on ollut aiemmin Marja Hintikka sekä Ella Kanninen. Mikko Kekäläinen on pysynyt miesparina alusta asti mutta aluksi Peter Nyman oli myös mukana. Mikko on aina lyhyempi kuin naisparinsa.
Ohjelman kiinnostavuus vaihtelee aika paljon vieraasta riippuen ja juttuinserteissä on sama juttu. Välillä katson areenasta ja pompin pitkiä pätkiä yli.

------

Mauri Kunnasta


Kunnas kuuluu suosikkeihini vaikken kovin laajasti ole häntä kerännytkään. Nuo kolme pääteosta löytyy ja tuollainen joulumuki. Jotain kirjastonpoistokirjoja ja filateliaa. Kunnas on neljä sarjaa tehnyt postimerkkejä suomessa.
Beatlesin alkuvuosista tehty kirja pitäisi hankkia ja melkein kerran ostinkin.

-----

Naapurin isäntä lähti taas ansaitsemaan leipää perheelleen, kuopuksella puhkesi yöllä tuhkarokko. Avaa oven reissuiltaan vasta kotiin palaavalle, tärkeä mies hänkin,
jälkeläisiä enemmän kuin itse tietääkään.
Yläkerran Liisa vasta hakee elättäjää siittämättömälle lapselleen. Kirjettä laatii toivon pilke silmäkulmassaan, sydämen kuoreen piirtää.
Kohta jo nukahtaa, vaippamainoksesta unta näkee.
Naapurirapusta joku pyöränselkään hyppää, tukee luontoa, näin haluaa uskoa.

Tärkeitä asioita varmaan kaikki mutta tänään minä aion kävellä metsään lempipuuni juurelle, poimia kävyn ja kysyä: Mikä sinusta on kaikkein tärkeintä?

Mieti rauhassa, istun odottamaan. Mietitään yhdessä vai katsellaanko vain toisiamme?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti