torstai 10. marraskuuta 2016

Majakat

Tämän viikon ainoa uutinen tuntuu olevan Trump. Syystäkin kyllä. Mies on niin arvaamaton, ettei voi tietää mitä tässä nyt tapahtuu. Voitonpuhe oli kyllä melko sovitteleva, että peruuko heppu rajut lupauksensa samantien. Suurin syy voittoon taisi olla surkea vastaehdokas. Ihmisten piti valita kahdesta pahasta ja amerikassa on tapana aina vaihtaa Demokraattipresidentin jälkeen vuoroon Republikaani (ja päinvastoin). Somessa on paljon levinnyt kuva Turhapurosta pressana ja itse Loiri vaihtoi sen facebookin profiilikuvaksi. Kaverini on pitkään sanonut, että Trumpin valinta olisi sama jos suomessa Vesa Keskinen olisi pressa.
Onhan tämä myös jatkumoa tälle suvakit vastaan rasistit vastakkainasettelulle.

Urheilun puolella Vantaan jalkapalloilu sai odotetun lopun konkurssin myötä. Valmentaja Kuqilla olisi ollut ainutlaatuinen mahdollisuus samalla kaudella tiputtaa kaksi seuraa divariin. Olihan hän myös Turun Interin valmentaja loppukaudesta. Inter pelastui liigakarsinnassa kuitenkin.

Jaajo oli sijoittanut rahojaan tähän Vantaalaiseen seuraan ja siitä aasinsiltana Jaajon tähdittämä leffa Luokkakokous 2. Käsittämätöntä menestystä lippuluukuilla ainakin ekan osan myötä. Tilanne on sama kuin Uunolla että kriitikot kuitenkin haukkuu ja kansa rakastaa. Mutta mitä siinä voi. Elokuvallisesti täyttä roskaa, ei kukaan kriitikko voi sitä kehua. Ja toisaalta kansa haluaa just tämmöstä helppoa huumoria.

Huvittavaa oli kun Ylen aamutelkkarin tähtihetki-osiossa oli Jaajo ja Hedberg vieraana. Juteltiin mukavia ja kiiteltiin että pääsitte tulemaan ja kaikilla oli mukavaa. Sitten mentiin katsomaan arvostelut ja leffa haukuttiin ihan lyttyyn. Ei ollut pokkaa päin naamaa arvostella. Vaikka epäkohteliasta sekin olisi ollut.

------

Toppilistana ne harvat rikossarjat joista pidän

1. Twin Peaks
2. Hill Street Blues
3. Shield
4. Castle
5. Raid
6. The Adventures of Sherlock Holmes(80-luvulta)
7. Miami Vice
8. Crime Story/murharyhmä
9. Uusi Sherlock
10. Monk

------

Suomalaisia majakoita:
Kuvassa Kylmäpihlaja puhelinkortti

Utö maksimikortti

Hanko tikkuetiketti

Joskus muinoin aloitin keräämään suomalaisia majakoita ja kuukausi sitten uudella innolla jatkoin. Nyt on tarkoitus mahdollisimman monesta majakasta tai pookista saada jokin kuvallinen keräyskohde. 21 on nyt koossa ja joistakin monta erilaista.
Kuvan kohteiden lisäksi on ihan tavallisia postikortteja. Maalattuja tai valokuvattuja. Postimerkkejä ja ensipäiväkuoria, muutama postileimakin.
Haluatko miljonääriksi kisassa kysyttiin tuota Rauma/Kylmäpihlaja majakkaa niin olisin sen tiennyt. Hyvä kilpailukysymys olisi myös, että pohjoismaiden korkein majakka Bengtskär on 52m korkea.
Jos oikein rahaa haluaisi tähän laittaa, niin arabialta on kalliita majakkamukeja.
Jos majakat kiinnostaa niin facebookissa on suomen majakkaseuralla omat sivut, jonne itsekin liityin.

-----

Ja loppuun taas runo. Monet lukijoistani ovat nämä runot jo lukeneet mutta tämä on ensimmäinen kerta kun virallisesti missään julkaisen näitä.

autio likainen umpikuja
kuja ei ole aivan autio
olenhan itsekin paikalla
ruosteinen tölkki kolisee tyhjyyttään
mittaillen valtakuntansa rajoja
tänään on tyyntä, miksei se pysy paikallaan?
kirottu tölkki!
ruttaan sen paljaalla jalallani
mikä oikeus sillä on olla onnellinen?
olen mieluummin yksin
jalkaan sattuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti