maanantai 27. helmikuuta 2017

välipäivä

Tällä viikolla olen poissa koneen ääreltä, niin kirjoitan jo nyt maanantaina.

Suosituin puheenaihe viikonloppuna oli tuo törmäily sprinttiviestissä.
Olin kaverin kanssa edellisenä iltana Kristan hopeajuhlia seuraamassa torilla ja eniten huomiota keräsi Emil Iversenin iso fanilippu. Kaverini kyseli että kuka on Iversen mutta seuraavana päivänä kaikki tiesivät tämän koheltajan.
Iivoa ja Mustia juhlittiin kuin mestareita ja he näyttivät myös itse olevan onnellisia. Olin aika lähellä lavaa muttei ollut kameraa kyllä mukana. Jos kisoista tulee vielä kultaa niin tuota ei ehkä muistella enää jälkeenpäin niin paljoa. Onhan Krista ja Iivo mitalikunnossa selkeästi ja miesten viestistäkin voi tulla mitä vaan jos Heikkinen pääsee tasolleen.

Osallistuin torilla myös guinnessin ennätykseen syömällä annoksen Atrian sponsoroimaa grilliruokaa. Kolme kokkia piti grillit kuumana 36tuntia ja kokkasi ilmaista ruokaa ihmisille.
Kaverini oli ennenkin ollut mukana ennätyksessä. Finlandiahiihdon myötä.

Julkkisbongauksessani näin mielensäpahoittaja Tuomas Kyrön ja mitaleita oli jakamasa Jelena Välbe, joka on nyt menestynein urheilija kenet olen nähnyt omin silmin. 11 MM-kultaa.
Björgen on menestyneempi mutta hänet näin vain screeniltä. en ihan omin silmin kun olin niin kaukana.

----

Oscarit jaettiin aamulla ja katsoin ne suorana kun en ehtinyt nukahtaa ennen niiden alkua.
Lopussa tuli historian suurin skandaali kun parhaan elokuvan palkinto julistettiin väärälle leffalle. Väärät henkilöt olivat jo lavalla kun tilanne korjattiin.
Ennakkosuosikki musikaali voitti 14 ehdokkuudesta melkein puolet eli 6kpl. Leffan ohjaajasta tuli nuorin ohjaus oscarin voittaja.
Tällä kertaa mustat ja aasialaiset olivat hyvin esillä. Ei-valkoisia voittajia oli enemmän kuin koskaan ja parhaaksi elokuvaksikin lopulta julistettiin mustista slummi-ihmisistä kertova leffa.
Ennätyksiä tehtiin myös siinä, että äänimixauksen voittaja oli ehdolla 21 kertaa ennen kuin voitti ekan kerran.
3 kertaa aiemmin voittanut Meryl Streep oli nyt ehdolla jo 20. kerran.
OJ Simpsonista kertova dokumentti on nyt kaikkien aikojen pisin leffa joka voitti.

Hostina oli ekaa kertaa koomikko Jimmy Kimmel. Hän suoriutui pestistä hyvin. Hänen vanha vitsinsä on kiusata ja haukkua Matt Damonia ja samaa hän jatkoi tuollakin. Esimerkiksi kun Matt oli esittelemässä ehdokkaita niin Kimmel ilmaantui kappellimestariksi ja aloitti musiikin soittamisen kesken puheen.
Hauskin hetki oli kun junttien turistikiertue ilmaantui paikalle saliin. Ensin he ottivat vain kuvia hämmästyneinä ja lopulta alkoivat juttelemaan ja kättelemään tähtien kanssa.
Muutaman kerran saliin tiputettiin yleisön joukkoon pienillä laskuvarjoilla ruokaa ja karkkia.
Amy Adams taisi olla paljastavamman rinta-aukon kera paikalla.

Noiden draamojen ohella vähän viihteellisemmät tuotannot on aina kiinnostavia. Ehdolla oli esim star trek ja star wars leffa. Uusin Harry potter maailmaan sijoittuva leffa voitti puvustuksen.
DC comicsin supersankarit tai oikeastaan superpahikset suicide squadissa voittivat maskeerauksen.
Viidakkokirja voitti erikoistehosteet ja scifileffa arrival voitti kahdeksasta ehdokkuudestaan sound editingin.
Voittajista itseäni kiinnostaisi nähdä myös kaksi oscaria kahminut Mel Gibsonin sotaleffa.

Vuoden aikana kuolleita henkilöitä muisteltiin tuttuun tapaan ja siinäkin oli kai jokin skandaali. Väärä kuva vainajan nimen kohdalla.
Kaksi tuosta nimilistasta oli omassa nimmarikokoelmassani. Yksi ehdolla ollut näyttelijä löytyy myös kansiostani.

Kaikkiaan kokoelmassani on kahdeksan oscarvoittajaa.
Lisäksi hostina on esiintynyt Burt Reynolds.

----

Tänään alkaa vitoselta uusi musiikkiohjelma jossa Anssi Kela tekee uusia versioita vieraiden kanssa vanhoista hiteistä. En tykkää yhtään Kelasta, että se jo tekee ohjelman seuraamisen vaikeaksi. Sanni on nyt ekassa jaksossa että täytyy kai vilkaista. Eka jakso tulee samaan aikaan kaikilta neljältä saman firman kanavalta.

Sohvaperunoita olen nyt ekaa kertaa katsonut ihan kokonaisia jaksoja. Parasta oli kun näytettiin miten ratsupoliisi ottaa kiinni juoksevan miehen. Eihän siitä mitään tule. Pysähdy, et pääse karkuun! Sitten kun kaksi hevosta piiritti miehen niin sanoivat: nyt sinut on kiinni otettu. No, mies ajatteli että enpäs ole ja juoksi karkuun. Koomista.

Nelonen on kahminut ison osan menestys leffasarjoista kuten bondit, Indy jonesit ja pirates of the carribbean. Nyt myös star warsit tulee neloselta. Foxilla edellisen kerran näytettiin.

Uunot on aina tulleet maikkarilta. Muuten nuokin isot sarjat ovat vaihdelleet eri kanavilla.
Paras Terminator leffa Judgement day on muistaakseni ollut pitkään vitosella mutta eilen tuli uusin, sarjan viides leffa ensi-iltana neloselta, Katselen sitä boksilta.

Innokas kommentaattorini Leksu piti uudesta tietovisasta. Stadi vs lande. Oli ihan katsottava. Voi kokeilla tietääkö enemmän stadin vai muun maan kysymyksiä.
Nelosen miljonäärissä suurin voittaja on se juontaja jaajo, saa palkkaa enemmän kuin kukaan kisan pelaajista. Ei ihme että virnuilee niin leveästi. Sitten voikin taas tuhlata rahojaan huonoihin sijoituksiin kuten ravihevosiin tai jalkapalloon.
Viime jaksossa olin taas ihan hukassa. viiden tonnin kysymyksen olisin tiennyt jälkimmäisen pelaajan osalta mutten enää sen jälkeen mitään ja oljenkortta olisin tarvinut jo tonnin jalkapallo kysymyksessä. Jopa äitini muisti voittiko messi vai ronaldo vuoden palloilijan tittelin.
Ekalla pelaajalla olisin tiennyt 7tonnin kysymyksen mutta olisin varmaan tippunut jo sitä ennen.

Putouksessa olen alkanut pitämään Aina Inkeristä vaikka aluksi inhosin. Salkkarisketsi oli tosi hyvä vaikkei salkkarit omia suosikkeja olekaan muuten.
Olen ollut Esko Koveron kanssa samassa ravintolassa. En tiedä kuinka kännissä hän oli mutta sepalus oli auki kuitenkin.
Vähän seksikkäämpi ravintolakokemus oli eilen kun salilta tuttu personaltraineri oli nahkahousut jalassa läheisessä pöydässä. Ei sen enempää mun fantasioistani tällä kertaa.

----

Tulokaskorttieni sekaan sain hankittua puljun ja ahon lätkäkortit.
Tulokaskortti eli RC on nopeasti selitettynä pelaajan eka virallinen NHL kortti. Tosin nykyään ilmestyy niin paljon kortteja kaudessa että moni niistä on tuollaisia tulokaskortteja muttei kuitenkaan läheskään kaikki. Monet siis ekan kauden korteista ovat noita ja ne ovat kalliimpia kuin seuraavien vuosien kortit.

Keräilyssä ei nyt kummempia ole tapahtunut. Pari possukorttia vain uutta tulossa.

Laitan tällä kertaa kuvaksi 70-luvun finel primavera teekannun. Raija Uosikkinen suunnittelijana.
Arvosta ei ole tietoa mutta nuo teekannut taitaa olla paljon harvinaisempia kuin vastaavat kahvikannut. Meillä kun ei kahvia ole juotu kun vasta 2000-luvulla.

Huomenna menen muutamaksi yöksi tuonne lapsuusmaisemiin jos löytyisi taas jotain piilossa lymyävää. Muutaman kuvan ainakin otan tietyistä talon rakentamisen ajoilta olevista tavaroista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti