perjantai 24. helmikuuta 2017

Lahdessa tapahtuu

Lahden kisat ovat sitten alkaneet. Itse lahtelaisena on vaikea tietää onko kisat yhtä iso juttu muille suomalaisille. Jossain sanottiin, että on juhlavuoden isoin tapahtuma kuitenkin. Eikä tuo nyt minulle itselleni niin iso juttu ole. Vaikuttaa lähinnä siihen, etten nyt oikein tiedä mistä bussit lähtee kisojen aikana, torille kun ei ruuhkan takia kai bussit mene ollenkaan.
Eilen olisi ollut Ruuskasen olympiahopean jako siellä torilla. Ei tuollaiset jälkikäteen muutetut sijoitukset oikein tunnu miltään. Tuskin kyllä koskaan pääsen katsomaan paikanpäältä suomalaisen olympiamitalin jakoa, että olisi voinut olla järkevää käydä paikalla. Pelasin korttia puolen kilometrin päässä.

Avajaisissa en myöskään ollut paikalla. Somessa haukuttiin kovasti tilaisuutta. Paikallisessa somessa ainakin. Krisse Salmista haukuttiin ja sitä että tanssijat liukastelivat. Lumisateeseen olisi pitänyt kuulemma jotenkin varautua. Toiset haukkuivat taas sitä että pitääkö aina valittaa joka asiasta. Paikalliset lapset ainakin olivat innolla mukana avajaispäivänä.
Näin yhden kisafanin joka oli jo kovassa kisakunnossa. Lähti kotiin takaisin kun pullo oli otettu pois. Bussissa ei suurempaa häiriötä aiheuttanut ennen kuin alkoi ahdistelemaan nuorta tyttöä.

Avajaisissa marssi varsin eksoottisia maita ja ladulla on nähty ainakin se venezuelan tyyppi joka ei osannut edes laittaa suksia jalkaan. Ekaa kertaa näki lunta eikä sen mukaisesti meinannut pysyä pystyssä suksilla, En oikein tiedä mitä ajatella moisesta. Onko se MM-kisojen arvon mukaista vai onko hyvä että mahdollisimman moni maa on mukana.
Entä jos snookerin MM-kisoissa olisi pelaaja joka ei ole koskaan koskenut keppiin.
Mukana oli myös kolumbialainen miljonääri joka maksoi maalleen, että sai lähteä mukaan. Oli 10km kisassa viimeinen maaliin asti tullut.
Tästä tuli mieleen jääpallon MM-kisoissa Somalian joukkue joka koostui Ruotsissa asuvista mamuista. Joukkue pääsi otsikoihin alettuaan hakkaamaan mailoilla päähän vastustajia. Heh! Kunnon urheiluhenkeä.

Avajaispäivänä kävin perinteisesti synttäripitsalla kaupungilla. Hyvää oli ja juttelin samalla perheen kanssa jonka lapset ja vaimo odotti sinä päivänä päätöstä turvapaikasta. Perheen isä tienasi "vain" kolme tonnia kuussa niin ei muka riitä perheen elättämiseen. Sanoin sille etten ole koskaan itse tienannut niin paljon.
Eräs nainen halusi arvata ikäni niin meni 13 vuotta alakanttiin, että olen sitten aika nuorekkaan näköinen.

----

Nyt kaikki tekee paluuta lavoille. Dingon ja ultra bran lisäksi myös taikapeili ja trio niskalaukaus tekee paluun.

Billboardin kärjessä on Fifty shades leffan soundtrack jossa on suomalaisia ollut mukana tekemässä kappaleita. Tai ainakin yhden kappaleen. En tarkemmin oikein tiedä. Kuulin juuri.
Harvemmin suomalaiset mukana on amerikan listaykkösellä levyllä.
Michael Monroe on kylläkin ollut Guns and Rosesin levyllä.

Billboardilla kyllä on tosi paljon erilaisia osastoja, omia listojaan. Näissä suomalaiset ovat olleet ykkösenä. Ensimmäisenä Apocalyptica ja viimeksi Steve 'n' seagulls bluegrass listan ykkösenä.
Parhaiten usassa on pärjännyt HIM oltuaan listan sijalla 18. HIM on myös ainoana saanut kultalevyn usassa.
Children of bodom on ollut listan sijalla 22, joka on kaikkien aikojen parhaita sijoituksia noin raskaalle musiikille.
Esimerkiksi ruotsin menestynein death metal bändi In flames ei ole samaan yltänyt.

Sinkkujen puolella Daruden Sandstorm on myynyt usassa kultaa eli puoli miljoonaa kappaletta.

Euroopan markkinoilla paras saavutus on kai ollut Freestyler kappale joka oli vuoden myydyin kappale euroopassa.

Saksassa monet bändit ovat saaneet suurta menestystä. Siellä jotenkin pidetään suomalaisesta musiikista. Nightwish, Rasmus, Sunrise Avenue jne.

---

Uutisvuoto jatkuu näköjään vielä vaikka Tervo on jo ilmoittanut lopettavansa. Ehkä hänellä on sopimusta jäljellä tämän kevätkauden verran. Nyt ei ainakaan tarvitse pelätä yhtään suuttuttavansa yleä tai hallituksen kun ohjelma loppuu joka tapauksessa.

Maikkarilla alkaa tänään stadi vastaan lande ohjelma. Ei vaikuta katsomisen arvoiselta mutta perjantaina kyllä on aika vähissä katsottavat ohjelmat. Kalle Lamberg on taas mukana. Mies on vasta kolmannessa maikkarin ohjelmassa ja tuntuu jo loppuun kuluneelta kasvolta. Hänkin jo ehti loikata ylen puolelle Kimmo sarjan Jumalan rooliin.

Kaikki vastaan yksi ohjelmassa kilpailija sai melkein täyden palkintosumman. 9700 euroa vaikka melkein kaikki arvaukset meni ihan metsään. Suomalaisilla vaan meni vielä enemmän väärin.

Hirvee kohu nousi taas Anu Saagimin sanomisista. Haukkui Veitolaa rumaksi josta Maria loukkaantui kun studioyleisö taputti. Sen jälkeen monet naiset ovat antaneet tukeaan Veitolalle. Tuo nainen on kyllä itsekin jossain ohjelmissaan yrittänyt nöyryyttää suomalaisia julkisuuden henkilöitä. Ulkonäöstä nyt kaikki julkisuuden henkilöt saavat kuulla arvostelua että siihen pitäisi tottua, Vai pitääkö sittenkään. Maailma on aika ulkonäkökeskeinen. En mene nyt siihen enempää.

---

Keräilyä: Postista tuli 4 C-kasettia joilla meni 70 esittäjän raja rikki, jos lasketaan sellaiset mitä kehtaa kokoelmaa mukaan ottaa. Mukana on nyt muutama kokoelma jotka ei kovin virallisia ole olleet. Eivät ole wikipedian discografialla mukana. Tällaisistä levyistä löytää hyvin tietoa discogs nettisivulta vaikka sieltäkään ei aina löydy ilmestymisvuotta joidenkin levyjen kasettiversiolle.

Patrik Laineen tulokaskortti pääsi Iltalehden juttuun. Lähinnä kortin hintaa ihasteltiin ja verrattiin sitä muihin tulokaskortteihin.
Itselläni on yli 1300 pelaajan tulokaskortti. Nämä ovat vähän menestyneempiä pelaajia. Valitsen tietyn kriteerien mukaan ketkä huolin mukaan. Esim kaikki suomalaiset ja kaikki maalivahdit jotka ovat pelanneet vähintään yhden NHL ottelun. Kenttäpelaajilla tarvitsee olla tarpeeksi pisteitä tehtynä.
Laineen tulokaskortinkin saa muutamalla eurolla jos valitsee halvemman merkin. Ei tarvitse kalleinta ostaa.

Korttifriikit sivusto on 10 vuotias. Itse olen ollut aika lailla alusta asti mukana ja yhdistyksen jäsenenä sain kortin, joka jaetaan vain meille jäsenille. 200kpl painos, josta riittää vielä tuleville jäsenille.
Kortti on etupuolelta normaali Tomi Kallion kortti, jonka taustalla on normaalin tekstin sijasta onnittelut korttifriikit sivustolle ja painosmäärä. Yhdistyksen jäsenyys maksaa 30 euroa ja sen jälkeen seuraavina vuosina 20euroa vuodessa, että kortin arvoa voi siihen suhteuttaa. Jäsenyys on lähinnä kannatusta yhteiselle asialle, ettei tiettyjen henkilöiden tarvitse kaikkia kustannuksia omasta pussista kustantaa. Tuo korttisivu on aika keskeisessä asemassa suomalaisessa korttikeräämisessä. Toinen tärkeä juttu on messut joita järjestetään ympäri suomea. Siellä tavataan toisiamme ja myydään kortteja.

Kuvassa on tuo kortti ja saamani synttärikortti. (Kiitos Sonja) En saanut yhtään lahjaa joten tuo kortti on sikäli ihan merkittävä juttu. Ei näin vanhempana enää lahjoja kai muutkaan juuri saa jos ei ole tasavuodet enkä mitään vastaanottoakaan järjestänyt tai tavannut ketään niin oma syy.
Facebookin synttärionnitteluista olen itse luopunut. Jos ihmisellä on sata facekamua ja niistä 85 onnittelee niin tuntuu ihan turhalta sinne enää sekaan itse onnitella. Täytyy kyllä myöntää, että oli ihan kiva itse saada niitä onnitteluja. Tosin mulla on vaan 22 kamua niin ei paljon tullut mutta melkein kaikki heistä onnitteli. Näemmä muut jaksavat tuota tapaa pitää yllä vaikkei kovin läheinen ihminen olisikaan.

Edellinen postaus oli lukijamäärältä suosituin kolmeen kuukauteen että näytti tehoavan kun laittaa omia fetissejään näkyville.
Yritän vakio-osioiden lisäksi aina jotain muita aiheita ottaa sekaan kuten nyt tuo suomalainen musiikki ulkomailla.
Näkemiin taas seuraavaan viikkoon.


4 kommenttia:

  1. Täälläkin kemuissa sua on arveltu nuoremmaksi kuin mitä olet. :) Tärkeintä mun mielestä on kuitenkin se, että ei koskaan menetä sitä tiettyä lapsenmielisyyttä. Itse en ainakaan koskaan halua olla täysin ns "aikuinen" :D

    Mulle kisojon tähän mennessä mukavin hetki on ollut Jessica Digginsin sprintin MM hopea. :) Tuo hiihtolatujen kaunotar ja ilopilleri kun on ollut jo vuosia mun suosikkiurheilijoita. :) Toivottavasti Jessica taistelee huomenna myös skiathlonin mitaleista. Toki Myös Kristalle ja muille suomalaisille peukut pystyssä.

    VastaaPoista
  2. Noista avajaisista haluan vielä kommentoida. Itse olin paikan päällä ja minusta oli ihan hyvä meininki. Krisse oli hyvä ja hauska. :) Röllin tarina mäkikotkaksi oli ihan huippu. :) Tanssijat kyllä liukastelivat lavalla, eikä Kiiran rullaluistelukaan ei ihan nappiin mennyt sääoloista johtuen, mutta so what? Kaikki kuitenkin sen tiesi, että liukastelut johtuivat lumesta lavalla.

    Minä en noita somekommentteja lukenut mistä Juhani mainitsi, onneksi. Mulle ei vaan mene jakeluun miksi pitää joka asiasta pahoittaa mielensä ja kirjoittaa siitä vielä someen.

    Yksi esimerkki taas tältä viikolta kun Tanssii tähtien kanssa kilpailija Hanna Sumari sai kokea someraivoa koskien hänen ulkonäköään. "Tanssii allien kanssa" ja mitä kaikkea shaissea. Ajatelkaa ihmiset omassa päässänne mitä vaan, mutta älkää kritisoiko siitä someen. Etenkin koskien jonkun ulkonäköä.

    Ovatko ihmiset sitten tyhmiä/omaan elämäänsä kyllästyneitä/kateellisia vai synnynnäisiä koulukiusaajia kun pitää nettiin näistä avautua. En tiedä, mutta sekaisin ovat!

    En minäkään esim. muutaman suomalaisen artistin musiikista tykkää yhtään, mutta ei tulisi mieleenkään heille lähettää mitään vihapostia.

    VastaaPoista
  3. Telkkariohjelmista vielä kommenttia. Katsoin boxilta tuon Juhaninkin mainitseman stadi vs lande. Oli mun mieleen erittäin jees ohjelma. Sanoin jo yli 2 vuotta sitten ääneen, että kaipaisin kovasti telkkariin tietokilpailuja. Tämä oli loistava, nopeatempoinen visailu, jossa tulee kyssäreitä "liukuhihnalta". Samaan tyyliin kun aikanaan esim megavisa. Miljonäärikin on hyvä visailu, mutta vähän turhan hidastempoinen. Olen tyytyväinen, että vihdoin kanavat ovat tajunneet ottaa visailut uudelleen ohjelmistoon. 90-luku sen jo näytti, että suomalaiset on visailukansaa.

    Telkkarin puolelta vielä yksi maininta ohjelmasta Mertaranta ja legendat. Tämmösenä penkkiurheilun suurkuluttajana on hienoa nähdä syvempää kuvaa urheilijoiden uran taakse. Marko "Jarna" Jantusen jakso oli erityisen koskettava ja hyvä esimerkki siitä, että täydellisestä helvetistäkin voi päästä pinnalle. Tän viikon jaksossa Laura Lepistöllä tuli itku silmään ja kommentti (jota en ois uskonut koskaan kuulevani Lauran suusta) "mua vitutti", kun hän kertoi mitä kohtelua oli mediassa saanut. Loistava ohjelma, joka pistää toivottavasti meidät kaikki penkkiurheilijat näkemään myös tulosten taakse. Esim. jotkut saattoivat odottaa suomelle mitalia mm-kisojen sprinteissä, mutta itselle tuli hyvä fiilis siitä, että (kerrankin) suomalaisilla oli täysin oikea taktiikka kisaan. Parhaat sijat oli miehissä 6. ja naisissa 8. Mutta hattua pitää nostaa Hakolan/Jylhän ja Marin taktiikalle. Tällä kertaa ei vaan ollut mahiksia parempaan.

    Pieni kritiikki kuitenkin joillekin suomalaisurheilijoille. Esim sprinttihiihtäjä Andrea Julin totesi kisan jälkeen (sijoitus karsinnassa 40.), "olen tehnyt tämän eteen vuosia töitä ja en voi olla pettynyt. Oli hyvä tunnelma kuitenkin". Haloo, jos on vuosia tähdännyt mm-kotikisoihin ja taakse jää vain Makedoania, Brasilia, Australia jne hiihdon lilliputit niin pahasti on menty metsään. Eikä tuolla asenteella tule tämä neiti koskaan pärjäämäänkään jos tavoitteena on vain päästä fiilistelemään kisatunnelmaa, sen voi kokea katsojanakin.



    VastaaPoista
  4. Kiitoksia runsaasta kommentoinnista. Monessa asiassa olen samaa mieltä. Ei sen paremmin ole mitään lisättävää. Tänään illalla menen katsomaan torille Kristan hopeamitalijuhlia, niin ei sitten välttämättä tarvitse toiste enää paikalle mennä. Sen verran on kovassa kunnossa hän, että saattaa maammelaulukin vielä kajahtaa jonkin kisan jälkeen.

    VastaaPoista