tiistai 14. helmikuuta 2017

Flunssainen ystävänpäivä

Kiitos sinulle ystäväni
Että hengität samaa ilmaa kanssani
Samaa elämää vedät sisääsi joka kolmas hetki
Kiitos
Että jalkasi painauman jätät saman maan kamaralle
Kastut samasta vesikuurosta jota pakenen suojaan
Kiitos
Että kuulen sydämenlyöntisi kun suljen silmäni
Veden rauhoittavan valuvan äänen tunnen sisälläni
Kiitos
Että näen kasvosi kun kohdistan katseeni kaukaisuuteen
Istuessani saman muinaisen tähtivalon alla
yhtä mitättömänä
Kiitos
Että saan kiittää sinua, tietää että sillä on merkitystä sinulle
Kiitos
Ettet syntynyt siihen toiseen maailman
Minne kaikki rakkaani päättivät jäädä

Kiitos sinulle ystäväni että olet osa elämääni

Ystävänpäiväruno, jonka kirjoitin joskus kun haaveilin siitä, että olisi tuollainen ystävä.

Tuo on vähän utopistinen haave, että täytyy olla kiitollinen ihan tavallisistakin ystävistä ja kavereista ja ylipäätään ihmisistä joiden kanssa viettää aikaa yhdessä.

Hyvää ystävänpäivää kaikille blogin lukijoille.
----

Sitten muihin aiheisiin.
Tänään Lahti on sen verran esillä, että Mertarannan ohjelmassa TV5 klo 21.00 ex-kiekkoilija Jantunen kertoo päihde-elämästään.
Huomenna on osittain samat aiheet kun toinen kiekkoilija Karalahti on Veitolan vieraana.
Hyvän musiikin ystäville suosittelen tänään suomiloven uusintaa klo 19. Harvoin telkkarissa nähtävä Sir elwood esittää yhden parhaista kappaleistaan. Mukana myös ihan hyvä versio Hanoi rocksin klassikosta.

Viime viikon ohjelmissa maikkari voitti kisan viikonlopun katsojista. Putous piti katsojamääränsä vaikka samaan aikaan Jaajon miljonäärijahti keräsi myös paljon katsojia. Ihmiset olivat innokkaasti siis ruudun ääressä molemmilla kanavilla.
Sunnuntaina tanssii tähtien kanssa voitti myös nelosen kaikki vastaan yksi. Tanssikisa varmaan parantaa vielä katsojamääriä kun varsinaiset tanssit alkaa. Nyt vaan tutustuttiin kisaajiin.
Nelosella Voice of finland on pärjännyt viime vuosia selvästi paremmin. Ohjelmapaikalla ei kyllä ole muita kilpailijoita kun ylen uutiset.
Uusista ohjelmista kakkosen venlavoittaja sohvaperunat sai poikkeuksellisen kovat katsojamäärät kakkosen ohjelmaksi.
Noin viikon uutisissa oli hauska Trumpille osoitettu usa first, finland second vitsi. Tallensin sen boksille ja se löytyy myös youtubesta.
Hollanti oli ekana tehnyt tuollaisen sketsin ja muutama muu euroopan maa oli tehnyt oman versionsa. Trump nyt kovasti mainostaa että usa on ensimmäisenä tärkeysjärjestyksessä niin suomi haluaa olla toisena.
Tällä viikolla alkoi uudet simpsons jaksot. Maanantaisin puoli ysiltä tulee uusia.

Herolta alkaa keskiviikkona castlen 7. kausi. 4 jaksoa viikossa. Minulla on edelliset 6 kautta DVD joten tulee kyllä seurattua tuokin kausi. Yksi parhaista rikossarjoista.
Ohjelma yhdistelee komediaa hölmön päähenkilön myötä ja murhatutkimuksia joita tuo kirjailja suorittaa naispuolisen etsivän ja hänen kollegoiden kanssa.
Romantiikkaa sarjaan saadaan kun jännätään, että koska nuo toisaan vihaavat henkilöt rakastuvat. Tällä 7.kaudella he lopulta menevät naimisiin.
Jaksoilla on tietty rakenne aina niin että voi murhaajankin päätellä kun tottuu katsomaan oikealla tavalla. Murhaaja on aina sellainen jota ei epäillä ollenkaan ja on vain ohjelman alussa nopeasti haastattelussa. Lopussa hän palaa takaisin ruutuun ja todetaan syylliseksi.
Tuolla päähenkilöllä on myös äiti ja tytär joita sarjassa seurataan ja joskus hän keksii ratkaisevia juttuja heidän avullaan murhatutkimuksiin.
Naispäähenkilö on todella kaunis ja tuo pääpari oli kiinnostuneita toisistaan oikeassakin elämässä. Jossain vaiheessa romanssi sitten vaihtui vihaksi mikä ei kovin herkkua ole kun töitä pitäisi tehdä yhdessä.
Päähenkilö on myös legendaarisen avaruussarja Fireflyn pääosassa. Sarja jäi lyhyeksi eikä uusia jaksoja ole saatu aikaan kun hän on halunnut tehdä vain tätä sarjaa.
Hän olisi päässyt myös esittämään Ironmania marvelin leffoihin jos olisi halunnut.
Minulla oli työkaverina henkilö joka teki töitä sarjan parissa, joten sain tietoa sisäpiiristä ja nuo DVD:t ilmaiseksi.

Yleltä lopettaa nyt myös Ruben Stiller. Jatkaa tämän kevään ja siirtyy sitten kai radioon.

Olen ennenkin kertonut miten olisin pärjännyt haluatko miljonääriksi kisassa, niin otetaan se nyt taas vakio-osioksi.
Yleisöltä olisin joutunut kysymään musiikkikysymyksen jonka vastaus oli JVG.
Muuten olisin 9 ekaa kysymystä tiennyt.
kysymykseen 11 olisin soittanut kaverilleni joka muistaa ulkoa suomalaiset olympiavoittajat ja 30tonnin kysymyksen olisin tiennyt. Meksikon lippua kysyttiin.
Ongelma olisi ollut tuo kynnyskysymys joka kisailevalle parillekin oli vaikea. Todennäköisempi vaihtoehto oli oikein fifty-fiftyn jälkeen. En vaan tiedä olisinko uskaltanut arvata.

Samaan aikaa tulleessa Putouksessa juontaja Salminen repesi täydellisesti ja kieriskeli lattialla nauramassa. Yleensä ei mua kiinnosta ohjelman alussa olevat tulikokeet, näytön paikat ja immuniteetin hankkimiset. (Ihan kuin HIV potilaiden kisasta olisi kysymys)
Mutta nyt oli ihan hauska tuo missä näyttelijät vaihtoivat hahmoja keskenään.

---

Urheilussa suomalaisten oma rallitiimi voitti ruotsinrallin ja Latvala on kahden kisan jälkeen sarjan johdossa.
Ärsyttää kun aina jotkut maksukanavat mainostaa, että nyt on Latvalan vuosi ja kaikkien aikojen suomalainen rallikausi. Eiköhän suomella nyt ole kunnon menestystä ollut enemmän vanhoina hyvinä aikoina. Mutta sikäli totta, että nyt ekaa kertaa on suomessa rakennettu ja testattu auto, jonka kaikki kuskit ja tallipäällikkö on suomalaisia.

Mäkäräisellä oli vähän kaksijakoinen aloitus kisoihin. Suksi ei luistanut ja ekan ampumapaikan sakot vei mahdollisuuden myös takaa-ajoon. Seuraavat 5 ampumapaikkaa menikin sitten tosi hyvin, että toivoa on vielä seuraaviin kisoihin.

Johaugille norjalaiset pokkana antoivat sopivat lyhyen kilpailukiellon, että pääsee seuraaviin olympialaisiin. Asia ei kuitenkaan ole vielä loppuunkäsitelty.

----

TOP5 suomalainen musiikki, ilman järjestystä

Juice
Gösta
Sir Elwood
Stratovarius
Eput

näiden jälkeen pienen hajuraon jälkeen tulee

CMX
Ismo Alanko eri kokoonpanojen kera
Badding
Insomnium
Jenni Vartiainen

----

Keräilykuvana eilen tullut lätkäkortti.
Kuvassa on myös hiirimattoni samasta pelaajasta Vesa Toskala.
Lätkäkorteissa pelaajakohteissa ykkönen minulla on tuo pelaaja.
Muuten olen keskittynyt aika paljon 90-luvun kortteihin joissa ei ollut muuta kuin kuva pelaajasta.
Näissä uudemmissa korteissa on kuvan mukaisesti palasia paidoista ja muista pelivarustuksista.
Tuollaiset palat joissa on monta eri väriä ja raitoja ja tikkauksia. Niitä kutsutaan: Patch.
Nykyään korteissa on myös todella pienet painosmäärät. Tuossakin näkyy numerointi 04/10. Ja hinnat on sen mukaisia, ettei näitä ihan pikkupojat voi keräillä.
Toskalasta on tehty noin 400 korttia joista multa puuttuu noin 50.
Uusia ei enää juuri löydy. Viime vuonna tuli vain leijonien joukkuekuva jossa vesku oli kolmosmokkena ja suomalaisen korttisarjan laatikko, jossa vesku oli kuvassa Ilveksen paidassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti