lauantai 4. maaliskuuta 2017

Iivon sanomat

Kaksi kisapäivää jäljellä ja mitalit taitaa jäädä tähän itsekin veikkaamaani neljään.
Iivo sai sen mestaruuden joka parisprintissa meni kompurointiin. Harmi etten ollut kaupungissa silloin niin en päässyt torille. Telkkarin välityksellä oli kyllä hieno päivä seuirata kisaa ja tunteellista haastattelua. Kun ei tule mitaleita samaan tahtiin kuin norjalle ja saksalle niin yhdestäkin kullasta pieni maa saa paljon iloa.
Savon sanomat teki parhaan tempauksen nimeämällä seuraavan aamun lehden Iivon sanomiksi.
Tarkoitus olisi vielä yhtenä iltana käydä afterskissa kisakaupungin tunnelmissa.
Aikku pettyi kun ei päässyt päämatkalleen mukaan mutta sai sitten viestissä mitalin numero 15. Sillä hän nousi samaan lukemaan legendojen Myllylä ja Marja-Liisa sekaan.
Musti lupaili vielä olympialaisiin tulla mukaan ja sitten lopettaa.
Studioemäntänä toimiva Petra Manner paljastui olleensa nuorena Antti Tuiskun taustatanssijana.

Muuta urheilua on ollut ainakin taas pikaluistelun arvokisat. Näitä on vuodessa vaikka kuinka monet ja tällä kertaa Poutala oli suomenennätysajalla viides. Uran ensimmäinen mitali jäi tällä kertaa 33 sadasosan päähän.

Kontinen pelasi vasta vuoden kolmannen turnauksen. Välierissä tuli tappio kisan nelossijoitetuille.

SM-liigassa tappara varmisti runkosarjan voiton vaikka kakkosella on vielä 5 ottelua jäljellä. 16 pisteen etumatka riittää.
Ilveksen fanit näyttää heränneen taisteluun playoffseista. Yli 6000 katsojaa ollut viimeisissä peleissä.
Granlund oli ainakin jonkin aikaa NHL pistepörssin sijalla 10. Todella harvinaista suomalaiselle olla top10 joukossa. Laine taas maalipörssissä kärkisijoilla ollut koko kauden.
Jokereiden kausi loppui pudotuspeleissä nopeasti.

Yleisurheilussa on hallikisat em-tasolla. Ekat finaalipaikat on jo saalistettu.

----

Uusi ilmaiskanava taas vaihteeksi aloitti. National Geographic kanavapaikalla 20. Näyttää tulevan paljon jo muilta kanavilta tuttuja ohjelmia.

Tuo TV5 kanavan uusi musiikkiohjelma yrittää haastaa vain elämää. Isoin ero on siinä että uusia versioita tutuista hiteistä tulee vain kaksi jaksoa kohden. Täten voisi sanoa sen ehkä muistuttavan enemmän elastinen feat ohjelmaa. Vähän liikaa turhaa lätinää kappaleiden taustoista ja uuden version tekemisestä. Tekee mieli kelata loppuun ja kuunnella vaan se uusi kappale. Ideana tässä kai on kilpailla siinä että tuleeko Kelan vai vieraan kappaleesta isompi hitti. En sitten tiedä missä vaiheessa tämä ratkaistaan ja julkistetaan.
Vain elämää ohjelmassa ainakin itkujen lisäksi tärkeää on juuri tuo miten nuo uudet versiot saavat suosiota. Edellisellä kaudella oma suosikkini oli Tähkän versio Miklun Kipua kappaleesta joka sai tosi paljon radiosoittoa.

Huutokauppakeisarin suosio näkyy nyt siinä, että jaksoja kuvattiin kesän lisäksi syksyllä ja talvella. Saatiin näin uusi kausi jo tänne keväälle. Tuttu tiistain ohjelmapaikka. Katsojia varmaan riittää kun uusinnatkin ovat olleet nelosen viikon top10 listalla.
Tapana on että suositut henkilöt kiertävät toisissakin kanavan ohjelmissa, joten seuraava Haapasalon vieras onkin tämä Palsanmäen pariskunta. Matkakohteena heillä on lappi.

Sohvaperunoissa omaksi suosikikseni on seuloutunut se pari missä on tatuoitu tytär ja hänen suorapuheinen äitinsä. Tuon ohjelman kun katsoo niin näkee vähän niitäkin viikon ohjelmia mitä ei muuten seuraa.
Olen ottanut seurantaan tänä talvena muutamia ohjelmia joita en ennen ole katsonut. Onko sitten niin vähän hyvää katsottavaa että pitää määrällä korvata laatua vai onko vaan niin paljon aikaa. Tämä blogin kirjoittaminenkin on motivoinut olemaan enemmän kartalla nykyohjelmista.
SuomiLOVE, noin viikon uutiset, sohvaperunat, putous. Jälkimmäistä katsoin kyllä aluksi mutta muutama viime kausi on jäänyt väliin.

Axl Smithin salakuvaukset vaikuttivat nyt myös tanssikisa TTK pareihin. Laulaja kasmir lopetti kesken kisan koska hän oli katsellut noita salakuvauksia netin äijäringissä.

Sorjonen on myyty netflixille jonka myötä sarja näytetään peräti 40 maassa.

Viikon parhaat nahkapökät on tähän mennessä ollut Diandralla Voice of finlandin apuvalmentajana.

----

Hirveä buumi nyt kaikilla muusikoilla tehdä comeback. Aiemmin ilmoitettujen lisäksi myös Tommi Läntisen rokkibändi Boycott tekee paluun. Kitaristi Hombre Lampinen ehti jo kuolla vuosi sitten.

Kuustonen ehti olla pois vain 10 vuotta musiikin parista niin lasketaanko tätä vielä samaan sarjaan? Puoli seitsemän ohjelmassa kyseltiin kadulla tunnistaako ihmiset Kuustosen perheen jäseniä. Hieman yllättäen isä Kuustonen oli tunnetumpi kuin hänen näyttelijätyttärensä. Iina ja Minka. Mikko sai virallisen diplomin että hän on suomen tunnetuin Kuustonen.

Radio Aalto laittoi äänestyksessä maailman parhaat rakkauslaulut järjestykseen.
Edesmennyt George Michael voitti ja paras kotimainen oli Johanna Kurkelan Rakkauslaulu. Tuo kappale on pariskunta Vesala+Ylönen käsialaa. Tai ex-pariskunta.

Mulla soi viikko sitten korvamatona Vartiaisen turvasana. Mä olen kyllästynyt pelkkään hiplailuun... tee niinkuin käsken...

---

Unien puolella olen huomannut, että ala-asteen luokkakamuista 5kpl on unissani ja muut ei oikeastaan ollenkaan.
Muuten sitten elämässä mukana olevia ihmisiä tulee uniin ja poistuvat sieltä kun tiet eroavat.

Kirjoissa olen lukemassa jo neljättä peräkkäistä Paasilinnaa. Sen jälkeen pääsee taas kirjastoonkin lainaamaan kun remontti on ensi viikolla ohi.
Taisin ilmoittaa väärin Paasilinnan kirjojen määrän. Romaaneja on 36kpl joista 2 puuttuu multa. Ensipainoksia on 5kpl 2000-luvun uudemmista kirjoista ja yksi ilman kansipaperia oleva 1992 vuodelta.
Monet on kirjakerhoa tai kirjastonpoistoa. Varsinaisia WSOY painoksia lähinnä noita uudempia.

Kirjassa Parasjalkainen laivanvarustaja Paasilinna kertoo luihusta homosta ja hinttijoukosta joka tulee tuon homon huijaamaksi. Kirjassa mainitaan sana hintti niin monta kertaa ettei oikein tiedä onko se leikkisä lempinimi vai halveksiva nimike. Lopulta noihin poikkeaviin miehiin suhtaudutaan sen verran lempeästi että päähenkilö käy hyvää hyvyyttään yhdelle masokistille antamassa makoisat selkäsaunat aina ehtiessään.
Tuolla päähenkilöllä on isot jalat kokoa 45. En oikein osaa tajuta että omat jalkani olisivat erityisen isot vaikka kengät on kokoa 46. Luulin nuorena sen olevan ihan normaali koko.

----

Kuntavaalit lähestyy. Yksi tuttu on Lahdessa ehdokkaana. Kuuluu porukkaan keiden kanssa pelaan kortti- ja noppapelejä.
Paikallisessa politiikassa näkyvä hahmo on ollut Kalle Aaltonen. Hän pääsi valtakunnan uutisiin kun ei omistanut suoria housuja. Oli valtuuston kokouksissa verkkareissa. Sanoi että bodausharrastuksen ansiosta hänelle ei mahdu muut kuin verkkarit.
Myöhemmin on ollut julkisuudessa joidenkin lausuntojen ansiosta. On haukkunut esim SPR järjestöä. Hänellä tuntuu olevan vankka kannatus mutta mikään puolue ei nyt huolinut häntä ehdokkaaksi. En ole mitenkään tuon henkilön fani vaikka samalla salilla käytiinkin vuosia. Silti tuntuu sananvapauden kannalta oudolta ettei pääse edes ehdolle kun usassa pääsee presidentiksi asti vielä pahemmilla puheilla. Monelta ihmiseltä jää nyt oma edustaja ja äänitorvi pois. Eivät sitten äänestä ketään varmaankaan.

Omassa perheessäni semmonen sattumus: Äitin kissa on yli 10vuoden ajan ajanut pihalta kaikki vieraat kissat pois mutta nyt joku hirmuinen koljatti kävi kimppuun. Äidin mies kävi pelastamassa heittämällä halolla rökittäjää. Kille masentui niin että makasi vuorokauden syömättä ja tekemättä tarpeitaan eikä kuukauteen uskaltanut käydä ulkona. Voi reppanaa.
---

Padasjoen reissulla löytyi muutama iskelmäkasetti kuten ilman koteloa eino grön vuodelta 1979.
Paras löytö oli isän klassisen musiikin vinyylien seasta punk bändi Ne luumäet albumi vuodelta 1990. Viime aikoina tuosta on huutonetissä pyydetty vähintään 22 euroa. Ei tosin ole myyty yhtään kappaletta mutta selkeästi arvokas vinyyli.
Muita kunnon vinyylejä meillä ei nuorena ollutkaan. Lähinnä vaan sitä klassista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti