lauantai 11. helmikuuta 2017

Kisaviikkoa ja kirjoja

Kisaviikko menossa kovaa vauhtia. Poutalalla pikaluistelussa tuli varmaan kauden huonoin kisa, flunssa pilasi valmistautumista. Hänellä on ollut tapana jäädä niukasti mitalin ulkopuolelle arvokisoissa, kuten vuosi sitten 6 tuhannesosalla neljänneksi.

Mäkäräinen aloitti omat MM-kisansa jo tuttuun tapaansa epävarmasti. Ei liikaa viitsisi haukkua suomen parasta talviurheilijaa viimeisiltä vuosilta mutta arvokisoissa hän on osoittanut kyllä oman heikon tasonsa.
Onhan hänellä maailmanmestaruus, jonka avulla valittiin vuoden urheilijaksi Suomessa. Mutta kun ottaa huomioon kuinka monta vuotta on ollut mukana mitalisuosikkina ja joka kisoissa on 4 mahdollisuutta ottaa henkilökohtainen mestaruus ja vain kerran on onnistunut. Eikä niitä muitakaan mitaleja montaa ole tullut. Hän on kuitenkin ollut aina suunnilleen viiden parhaan joukossa maailman cupissa, niin siihen nähden pahaa alisuorittamista.
Eikä yksi kultamitali edes tarkoita, että olisi niiden kisojen paras ampumahiihtäjä, niin pitää sekin asia suhteuttaa.
Tuossa pikakisassa, jossa hän oli sijalla 12 ärsytti studiossa kommentoinut asiantuntija. Johan olikin asiantuntevaa arviontia suomalaisten mahdollisuuksista. Ehkä pikkasen sinivalkoisten lasien takaa vedetty kotiinpäin.
Mäkäräiselle ennusti hopeaa, Laukkasta piti yhtä isona mitalisuosikkina (sijoitus 57) ja Toivasen väitti ehdottomasti pääsevän mc-pisteille (sijoitus 90).
Jos nuo kisat ihan surkeasti menee niin Kaisa saattaa osallistua Lahden kisoihin parin viikon päästä.

Ilves on kovasti mainostanut, että nyt alkoi uusi aikakausi. Uusien omistuskuvioiden aika. Kaukalossa alkoi ainakin huonosti. Kaksi kotitappiota ja playoffspaikka karkasi 8 pisteen päähän.
Pelicansin pelaaja, jolla on jo nimikin pelottava Blood, taklasi Ipan pelaajaa päähän ja sai hurjat jäähyminuutit. 5+20+2+2+10. Onneksi taklauksesta ei seurannut loukkaantumista mutta ei saanut Ilves maaliakaan tuosta jäähystä. En tiennyt että noin paljon voi antaa kerralla jäähyä yhdelle pelaajalle.

NHL kaukaloissa tuli jo kolmas suomalaisen hattutemppu lyhyessä ajassa. Tällä kertaa Rantaselle.

----

Tänään alkaa uusi kausi haluatko miljonääriksi visailussa. Eka jakso on normaalia pitempi ja siinä pariskunnat saavat yhdessä pohtia vastauksia ja tapella siitä kumpi saa päättää vastauksen. Ohjelmapaikka ei ole kovin hyvä kun putous tulee kilpailevalta kanavalta.

Huomenna maikkarilta alkaa kymmenes kausi tanssii tähtien kanssa. Kiira Korpi on uutena tuomarina. Monien mielestä maailman kauneimpia urheilijoita mutta itse en tykkää yhtään. Ärsyttävä tapa puhua ja hymyillä samaan aikaan. Makuasiota nämä kauneusjutut.

Sirpa Selänne oli kovasti Veitolan ohjelmassa sitä mieltä, että naisen paikka on kotona lasten kanssa. Veitola ilmoitti jälkeenpäin ettei ollut oikein mistään samaa mieltä rouva Selänteen kanssa.
Haapasalo löyti Hakkaraisen kanssa paljon paremmin yhteistä säveltä vaikka olivat lähtökohtaisesti myös ihan eri tyylisiä arvoiltaan ja ajatuksiltaan.

Venlapalkittu sohvaperunat alkoi myös. Ei ole oikein minun ohjelmani mutta monet tykkää. Sen verran katsoin ekaa jaksoa, että näin kun nelosen laihdutusohjelmassa kieltäydyttiin kosinnasta. Hyvä meininki. Ärsyttää tommoset julkiset kosinnat joihin ei kehtaa olla suostumatta.

----

20 vuotta Ylen ohjelmissa ollut Susanne Päivärinta erosi Ylestä ja arvosteli pomoaan kovasti.

Yle lopettaa myös alivaltiosihteerin radiosta. Viimeinen jakso tulee parin kuun päästä. 1990 alkaneessa ohjelmassa ehdittin tehdä yli 1200 jaksoa ja 2000 palindromia.

Uudet muumiäänet julkistettiin. Ei kovin tunnettuja nimiä. Ilkka Villi on nuuskamuikkunen ja poliisia esittää Jarmo Koski, jonka tunnetuimpia rooleja on salkkareiden Taalasmaa, Nalle Puh ja Nikke Knattertonin kertoja.

Ultra Bran lisäksi myös Dingo tekee paluun ensi kesänä. Huimaa.
Hevirintamalla Helloween tekee kiertueen, jossa alkuperäinen kitaristi-säveltäjä Hansen on mukana.
Näin myös semmosen unen jossa lauloin Iron Maidenin Fear of the Dark kappaletta rätisevälle videokameralle.
----

Kirjoista voisi vaihteeksi jotain kertoa. Viimeksi olen lukenut Arto Paasilinnan kirjaa vuodelta 1974. 140 sivuinen tarina joukosta erimaalaisia henkilöitä jotka jäävät autiolle saarelle jumiin. Kirja on hänen toinen ja ennen läpimurtoaan Jäniksen vuosi, Olen nyt lukenut 9 Paasilinnaa ja nähnyt lisäksi televisiosta yhden.
Paasilinnan tyyli on leppoisaa ja humoristista. Välillä on vähän fantasiaa mukana mutta siihen tapaan kerrottuna, että tavallinen pulliainenkin tajuaa.
Luontoa ja tavallista yksinkertaista elämää pidetään arvossaan.
Vähän äijämeininkiä on myös mukana hänen oman siviilipersoonansa mukaisesti. Viina maistuu ja miehet on karskeja.
Tuossa 40 vuotta vanhassa kirjasa oli yksi kohta, jota ei olisi voinut nykymaailmassa julkaista. Siinä mies ohimennen pieksää ärsyttävän naisen vaan sen takia että kiukutti niin ärsyttävä nainen.
Suosikkini hänen kirjoistaan on Onnellinen mies mutta olen monesta pitänyt muistakin. Vain yksi noista yhdeksästä on ollut aika tylsä.

Luin myös 60-luvun scifikirjan Pimeät valovuodet. Brian Aldiss. Kirja oli mukavaa vaihtelua sellaiselle scifille jossa ihmiset tai ihmisen kaltaiset olennot ovat joka puolella galaksia.
Kirjassa kerrotaan ihmisten ja todella erikoisen sarvikuonoja muistuttavan avaruusmatkailua taitavan rodun kohtaamisesta.
Ihmiset ampuvat ja paloittelevat noita sarvikuonolaisia ja epäilevät ettei moiset ympäriinsä paskovat olennot voi kovin älykkäitä olla.
Lopulta ihmiset onnistuvat tuhoamaan omankin maailmansa sodassa, joten kovin lohdukas tulevaisuuden näkymä tässä ei ole.
Aina on mukava lukea tämmösiä vanhoja kirjoja joissa kuvataan 2000-lukua. Että miten paljon menee oikein ja väärin.

Yhden historiallisen romaanin luin myös. Leena Landeria. Syyspastoraali. Kirja oli ihan kivaa luettavaa vaikka olikin naisille kai suunnattu. Historiallista seikkailua.
Ärsyttää miten aina historiallisissa kirjoissa ja leffoissa taistellaan tasa-arvon puolesta ja tuohdutaan siitä jos näin ei asiat ole. Senhän pitäisi olla ajan henki ja ainoa olemassa oleva totuus, että nainen, rahvas ja neekeri eivät ole minkään arvoisia. Ja että avioliitot saatetaan sopia suvun ja valtion parhaan edun mukaan.
Eikö millään voisi kertoa millaista se elämä on ennen ollut ja jättää nämä vapaustaistelut väliin.

----





Tässä taas kuvia ostamistani kaseteista. Näiden lisäksi olen ostanut jotain uudempia 90-luvun kasetteja ja Queenin kasetin, joka oli facebookin puolella kuvassa.
David Bowien myydyin albumi Lets dance. 1983. Nimibiisi usan listaykkönen.
Blondien Eat to the Beat 1979. Kasetin paras biisi Atomic Britannian listaykkönen.
Hurriganesin eka kokoelma sixteen golden greats 1977.
Baddingin aika tuntematon albumi, jonka tunnetuin kappale kertoo bussimatkasta Somerolle.
Rakkaudella Raulilta 1982. albumi on kuoleman jälkee julkaistu kahdesti eri nimillä.
J.Karjalainen mustat lasit toinen albumi, joka sisältää läpimurtohitin ankkurinappi.
Yö kun saapuu Helsinkiin 1982
Irwinin viimeinen albumi Ai, ai, ai kun nuori ois. 1990. Albumilla soittaa viimeisen kerran myös Hurriganesin Albert Järvinen. Molemmat kuolivat pian tämän jälkeen.
Nimikappaleella hän melkein voitti syksyn sävelen.

Bowien ja hurriganesin kasetin olen nähnyt myydyn yli 10 euron hinnoilla. Itse ostelen aina kun halvalla saa. Baddingin kasetti olisi ollut myös äitin kokoelmissa että ostin turhaan toisen kappaleen.

Runoa ei tällä viikolla tule mutta ensi kerralla on ystävänpäivän kunniaksi ystävyydestä kertova runo.

Anu on nyt mun eka virallinen lukijani, kun keksin miten tuon lukijalaskurin sai päälle.
Nyt laitoin myös ekan kerran tunnisteita jos niiden avulla joku eksyisi sivulle.
Googlen hakusanalla lätkäehtoo on ainakin kerran tultu sivulleni.

Näkemiin.

9 kommenttia:

  1. Tuo C-kasettien kerääminen on hienoa, arvostan! Ehkä tällä hetkellä noita saa vielä halvalla, mutta saletisti tulee arvo nousemaan tulevaisuudessa. Ja hyvää tulevaa ystävänpäivää Juhani! :)

    VastaaPoista
  2. Monet on heittäneet just viime vuonna kaikki kasetit roskiin että olis vähän aikasemmin tarttenut niitä talteen ottaa. Välillä saa kyllä ostettua melkein postikulujen hinnalla jos ei ole tajuttu laittaa kunnon lähtöhintaa. Kiitos kommentista.

    VastaaPoista
  3. Laitetaas tähän oma listani top15 ihanimmat suomalaiset (julkkis)naiset. Varmaan jotain unohdinkin, mutta nämä nyt tuli heti mieleen. Järjestystä on mahdoton sanoa, joten ovat satunnaisessa järjestyksessä. :)

    -Janni Hussi
    -Saija Tuupanen
    -Saija Palin
    -Viivi Niemelä (os. Suominen)
    -Jaana Pelkonen
    -Tuija Pehkonen
    -Johanna Kurkela
    -Shirly Karvinen
    -Sara Chafak
    -Kaisu Jansson
    -Kiira Korpi
    -Laura Lepistö
    -Sara Kurkola
    -Viivi Pumpanen
    -Irina Vartia (salkkari Monica)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi ehdoton top15 mimmi ainakin unohtui.
      -Hennariikka Laaksola (Uusi Päivä sarjan Sonja)

      Poista
    2. Ainii ja tietysti yksi vielä ehdottomasti kärkeen:
      -Jenni Santero (Liigan viikkomakasiinin juontaja)

      Poista
  4. Sori Julle kun "varastan" sun blogia, mutta mullekin nuo listaukset on tärkeitä, niin laitetaan tähän pari lisää. Artisteita en pysty laittamaan paremmuusjärjestykseen, mutta urheilulajit pystyin:

    Suomen parhaat naisartistit:
    -Suvi Teräsniska
    -Johanna Kurkela
    -Saara Aalto

    Suomen parhaat miesartistit:
    -Ville Valo
    -Irwin
    -Gösta Sundqvist

    Kiinnostavimmat urheilulajit:
    1. Ampumahiihto
    2. Snooker
    3. Jääkiekko
    4. Yleisurheilu (kenttälajit)
    5. Koripallo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä voi päätellä ainakin sen, että uudenajan naisartistit on topissa ja uudenajan miesartistit flopissa. Parhaista miehistä pari on jo kuopattu ja yksi on ties missä. Ja jos tuohon mieslistaan pitäisi nelonen lisätä, niin hänkin on jo mullan alla....Juha Vainio

      Poista
    2. Kiitoksia vaan omista listoista. Olen kyllä huomannut, että meillä on paljon yhteistä listaamisen lisäksikin.

      Tän postauksen lopussa on nyt tunnisteissa "TOP listat" jota painamalla saa nähtäväksi kaikki postaukset joissa niitä on ollut.

      Poista