lauantai 18. helmikuuta 2017

Flunssa ohi

Eka flunssa kolmeen vuoteen oli tällä viikolla. Ilman suurempaa kuumetta selvisin. Neljäntenä päivänä oli jonkinverran lämpöä mutta nukuin sen pois.
Kotona ollessa ja kuumaa juotavaa keitellessä on saanut tarkkailla naapurin koiran oltavia. Olen ennenkin miettinyt, että miten paljon se oikein joutuu olemaan yksin. Tällä viikolla se ekaa kertaa alkoi saada tarpeekseen ja ulvoi päivällä. Ruotsissa on jonkinlainen laki tai suositus, ettei saisi koira olla yli 6 tuntia yksin. Tuo koira tuntuu monesti olevan aamusta ilta kymmeneen yksin. Ehkä joskus joku ulkopuolinen käy ulkoiluttamassa päivällä. Ja miten kellään voi olla noin pitkät työvuorot.

Mäkäräisen kisat on menneet aika odotetulla tavalla eli ammunnasta on kiinni ja kun ei kulje niin haukutaan sukset. Tilanne on kuitenkin ollut se, että jos olisi viimeinen ampumapaikka mennyt puhtasti niin kaksi mitalia olisi tullut. Ettei se kauhean kaukana ole onnistuminenkaan ollut. Ja tilanne on sikäli vaikea, että Dahlmeier Koukalova kaksikko vie kaikki mitalit niin ei siinä muille paljon jää. Vielä yksi mahdollisuus on sunnuntaina.
Se toinen suomalainen ampumahiihtäjä taas onnistui normaalimatkalla mutta pääsi juuri sille inhottavimmalle sijalle neljä. Mari Laukkanen.

Ensiviikon hiihtokisoista jää pois Roponen. Sanoi sen olevan pahin pettymys urallaan. Olisi varmaan kova pettymys ollut sekin jos olisi osallistunut mutta epäonnistunut.

Mikähän siinäkin on, että Lahtelainen jääkiekko on aina otsikoissa jossain negatiivisessa. Nyt on ainakin katsomossa rähinöity ja kaukalossa loppuvihellyksen jälkeen vielä tönitty mistä tuli taas kamalat jäähyminuutit.

Oma suosikkini Ipa on tällä viikolla voittanut molemmat ottelunsa ja paikallismatsi Tapparaa vastaan seuraavana. Säälipleijareihin on kaksi pistettä matkaa.

Jantusen vetistely Mertarannan ohjelmassa oli sohvaperunoissa esillä. Nyt kun on kirjakin ulkona niin ei kovin moneen ohjelmaan enää samaa tarinaa pysty kertoa, ilman että menee ärsyyntymisen puolelle. Nyt vielä tällä hetkellä on hieno tarina taistelijasta joka teki ryhtiliikkeen elämässään.

Tästä kätevä siirtyminen urheilusta television puolelle.

Suomiloven loppukonsertti tulee tänään Lahden sibeliustalolta. Itse olen tuossa paikassa käynyt vain kerran. Kauko Röyhkän konsertissa.

Pressiklubin Stiller jättää ylen. Porukka karkaa nyt oikein urakalla ylestä. Noin viikon uutisissa tuosta naureskeltiin.

Maikarin juhlavuodelle kaivetaan esiin vielä Idolsitkin, syyskaudella olisi sellaista luvassa Antti Tuiskun johtamana. Viimeiset kaudet tuosta kisasta oli aika laimeita, että miten mahtaa nyt sitten sujua vielä one more time.

Pariin kertaan on näytetty semmonen lyhyt juttu suomen parhaasta sarjiskokoelmasta. Sain sen boksille tallennettua. Keräilijä tykkää tuollaisia kokoelmia katsella.

Foxilta on tullut pari jaksoa semmosta marvelin sarjaa nimeltä Legion. IMDB ainakin tykkää kovasti noiden kahden jakson perusteella. Tuokin sarja tulee suunnilleen samaan tahtiin suomessa kuin amerikan ensiesitys.
Itse en ole katsonut kun aihe tuntuu aika tylsältä. Mutta varmaan joku tykkää.

Maanantaina tuli game of thronesin kuudennen kauden loput jaksot. Voisin tätä sarjaa vähän esitellä. Sarja kuuluu suosikkieni joukkoon ja on muutenkin maailman suosituimpia draamasarjoja. Perustuu kirjasarjaan jota en ole lukenut.
Sarjan vahvuus tai heikkous on todella laaja henkilökaarti. Pelkästään tärkeimpiä päähenkilöitä on niin monta ettei kaikki mahdu jokaiseen jaksoon mukaan. Vähemmän tärkeitä hahmoja kuolee myös paljon ja tulee uusia tilalle. Sarjassa on HBO tyyliin runsaasti alastomuutta mutta tärkeimmistä henkilöistä vain yksi nakuilee. Hän onkin ehkä suosituin näyttelijä tässä sarjassa ja kaunein. Lohikäärmekuningatar joka tälläkin kaudella näyttävässä kohtauksessa käveli tulen keskeltä alastomana. Hänen lohikäärmeensä ovat myös näyttäviä.
Sarjan idea on että tässä kuvitteellisessa maailmassa eri suvut taistelevat siitä kuka on vallassa omalla alueellaan tai koko valtakunnassa. Nimi on suoraan käännetynä valtaistuinpeli.
Yksi sarjan tärkeimmistä naisista Lena Headey oli myös näyttävässä alastonkohtauksessa mutta tuossa ei ollut oikeasti hänen vartalonsa.
Eniten sarjassa mukana on ollut kääpiö Peter Dinklage. Hänellä on kaikki paheet mitä ihmiseltä löytyy ja törkyiset jutut. Sarjassa on ollut kaksi todellista inhokkia, ihmishirviötä, joista toinen on kuollut.
Ekalla kaudella oli tärkeässä roolissa Sean Bean joka tunnetaan siitä, että hän kuolee aina jokaisessa elokuvassa. Tässäkin tapauksessa hän kuoli

----

Viime yönä oli paljon unia joista mieleen jäi ainakin kammottavat vedessä kelluvat kakkapökäleet. Sitten oli semmonen unitulkitsijalle herkullinen uni missä isossa salilla oli patjoja rivissä ja etsin sieltä omaa paikkaani. Sitten kun luulin löytäväni sopivan paikan niin siinä patjan reunalla oli kaksi pikkuruista avainta.

----

Keräilykokoelmaan tilasin uusia possukortteja joista yksi oli kokoelmaani uusi wikipediaan päässyt taitelija. Vieläpä lahtelainen.
Uusin kolikko kokoelmaani oli hollantilainen euro: Sen myötä sain hollannin vuosikerran 2000 täyteen ja yhden euron kolikot vuosilta 99,00,01,02 eli nuo vuodet joita painettiin ennen kuin euro otettiin käyttöön. Toisissa maissa painettiin kerralla iso määrä kolikoita vuonna 2002 ja joisakin maissa nuo neljä vuotta jo etukäteen.
Kasetteja on tulossa myös uusia.

Alkuvuoden aikana maailmassa on kuollut esimerkiksi yksi tamperelainen delfiini mutta ajattelin esitellä John Hurtin uraa.
Hän on nimmarikokoelmani top50 suosikkien joukossa.

John Hurt oli pitkällä urallaan noin 200 roolissa. Näistä monet olivat aika tunnettuja ja merkittäviä. Hän ei kuitenkaan aivan mikään supertähti ollut. Pääosassa oli ainakin kolmessa elokuvassa.
Suurimpia rooleja oli oscar ehdokkuden saaneet Lynchin Elephant man ja vankilaleffa keskiyön pikajuna. Jälkimmäisestä hän sai golden globen.
Ekassa Alien leffassa hän oli yksi miehistön jäsenistä ja arvostetussa V niin kuin verikosto leffan pahiksena nimeltä Adam Sutler.
Disney animaatioiden pelottavin pahis Hornansarvi Hiidenpata leffasta oli hänen äänensä esittämä.
Animaatioissa hän oli myös aragorn 70-luvun taru sormusten herrasta leffassa ja pääosa ruohometsän sankareissa. Kertojana yhdessä nalle puh leffassa.
Maailman pisimpään jatkuneessa scifisarjassa doctor who hän esitti kolmessa jaksossa tohtoria. Sarjassa on 60-luvulta lähtien ollut 12 miestä jotka ovat tuota doctoria esittäneet mutta tuo Hurtin sotatohtori ei lasketa mukaan yhdeksi heistä. En oikein osaa selittää miksi. Monimutkaista.
Indiana Jonesissa hän oli mukana neljännessä leffassa, josta tuo kuvan korttikin on.
Lars von trierin kolmessa leffassa on ollut ja muutamassa harry potterissa sekä Hellboy leffoissa.
Television puolella oli yhdessä maailman arvostetuimmassa minisarjassa I, Claudius jossa esitti Caligulaa. Hän esitti myös Merlin sarjassa puhuvaa lohikäärmettä.
Parissa Mel brooksin leffassa oli myös mukana.

Tässä tuo kortti sitten. Nimmari on tarraan kirjoitettu joten John Hurt ei ole koskenut tähän korttiin eikä välttämättä edes nähnyt mihin tuo nimmari on päätynyt. Sellainen aina vähän laskee arvoa mutta kelpaa kokoelmiin kyllä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti