tiistai 31. tammikuuta 2017

UMK/montreal

Aloitetaan otsikosta. Suomen osallistuja joka keväisiin viisuihin on valittu.
Voittaja esitti balladin mustarastaasta pianon säestyksellä. Pianisti on tulevassa Bumbtisbumissa toinen kapteeneista ja naislaulaja on tehnyt musaa Leena Ihmemaassa nimellä.
Mukana tuntuu nykyään olevan paljon laulukisoista tuttuja naamoja. Nytkin oli Voicesta, Idolsista ja X-factorista. Kai se on hyvä keino jos pitää olla uusi nimi, joka on todistanut laulutaitonsa.
Ruotsalainen Gunther levitti seksin ilosanomaa nahkahousujaan hiplaten ja helsinkiläinen taideryhmä Club La Perse oli muuten vaan shokeeraava. Tässä ryhmässä oli muuten yksi entinen huutokauppakeisarin esiintyjä.
Ennakkovideon perusteella suosikki oli Emma mutta hän epäonnistui live-esityksessä. Syyksi hän sanoi, että yleisö taputti eri tahtiin kuin mitä kappaleen tahti oli. Lisäksi hänen soihtunsa sammui nolosti.
Itse tykkäsin toisena esiintyneestä nuoresta Alvasta joka kappaleessaan ampui nuolia. Siinä oli jotain raikasta ja luonnollista.
Show itsessään oli varsin viisujen hengessä tehty eli mauton. Juontaja Krista Sigfrids vaihtoi asua usein ja aina naurettavampaan suuntaan. Hän ja miesjuontaja kuolasivat hunkseja kilpaa ja Krista huuteli homokavereilleen kesken juonnon. Nykyään viisujen yhteys homoihin ei ole enää mitenkään peiteltyä vaan näkyvästi esillä.
Joka paikkaan tunkeva Niina Lahtinen yritti pikkutuhmaa huumoria vääntää esiintyjien joukossa. Ilmeisesti hänestäkin joku tykkää kun pääsee mukaan ohjelmaan jos toiseenkin.

----

Uusia ohjelmia taas tulossa. Tällä viikolla nelosella alkaa taas "nelipäiväinen viikonloppu", joka tarkoittaa että Paasosen Show aloittaa viikonlopun torstaina.
Sunnuntaina nelonen yrittää saada katsojia Anni Hautalan ja kumppaneiden viihdeohjelmassa. Pari viikkoa ehtivät sitä tehdä ennen kuin tanssii tähtien kansa tulee samaan aikaan. Sitten ei paljon katsojia muille kanaville riitä.
Maikkari taitaakin nyt juhlavuotenaan ottaa takaisin ykköspaikan kaupallisten kanavien kisassa.
Putous vaan paranti katsojamääräänsä toisella jaksollaan. Ylen uutisetkin jää kauas taakse.

Nelonen ilmoitti, että maikkarin suosikkivisa heikoin lenkki alkaa keväällä nelosella Riku Niemisen juontamana. Alkuperäinen juontaja Kirsi Salo muistetaan armottomasta kisaajien hiillostamisesta.
Myös Hyvät ja huonot uutiset palaa uudella juontajalla Kari Ketosella. Uutena panelistina on kirjailija Juha Vuorinen.

Ihan kaikkea ei kyllä tarvisi palauttaa ruutuun kun tällä viikolla subilla alkoi gladiaattorit uusintana.
Tämäkin on kuulemma sitä juhlavuoden ohjelmistoa. Renny on ohjannut kyllä parempiakin juttuja kuin tuon shown.

Maria Veitolan Cheek jakso kiinnosti hieman itseäni kun siinä näkyi paikallisia Lahen maisemia ja näytettiin mikä graffiti oli hänen tekemänsä.
Tämän viikon jaksossa katsojia houkutellaan Nykäsellä. Ainakin Haapasalon ohjelmassa vierailu kiinnosti katsojia.

----

Rennystä aasinsilta suomalaisiin näyttelijöihin jenkkileffoissa.
Tarkastelin vähän näitä suomalaisten kohokohtia hollywoodissa. Pari viikkoa sitten telkusta tulleen Pihla Viitalan hannu ja kerttu leffan innoittamana. Tuossa elokuvassa kaunis Pihla oli pylly paljaana nakukohtauksessa. En katsonut loppuun asti leffaa etten tiedä oliko nakuilua enemmänkin.

Helsingissä syntynyt George Gaynes ei ihan suomalainen ole mutta hänet muistetaan poliisiopisto sarjan komentaja Lassardina. Hän syntyi samana vuonna jolloin Suomi itsenäistyi. Joten hän on oikeastaan venäjällä syntynyt. Kuoli viime vuonna.  Hän oli myös Tootsie - lyömätön lyyli leffassa.

Samuli Edelmannin mission impossible rooli oli varsin merkittävä ja tosi isossa leffassa. Pelkästään usan lipputulot yli 200miljoonaa. Ruotsalaiset pilasivat tuonkin ilon kun samassa leffassa oli vähän isommassa roolissa ruotsalainen mies.

Esimerkiksi Alien leffoja tehnyt Ridley Scott otti mukaan leffaansa maailman vahvimman miehen Jouko Aholan. Eikä ollut ihan statistin rooli vaan yksi keskeisimmistä rooleista. Kingdom of heaven.
Budjetti oli mahtava mutta menestys ei ihan niin suurta.

Television puolella parhaat roolit on Viikingit sarjassa Franzen Pääkkönen kaksikolla. He ovat mukana 2016 ja 2017 vuoden jaksoissa.
Franzen oli myös Gunman nimisessä actionleffassa joka ei oikein menestynyt mutta budjetti oli aika iso ja pääosissa nimekkäitä miehiä kuten Sean Penn.

Franzenin vaimo Irina Björklund oli naispääosa American nimisessä leffassa jossa George Clooney oli pääosassa. Samuel Vauramo oli samassa leffassa pienemmässä osassa. Semmonen keskivertoa isompi leffa tuokin vaikkei mikään suurmenestys.

Koripalloilija Joonas Suotamo oli seitsemännessä tähtien sota leffassa chewbacka asun sisällä. Alkuperäinen Peter Mayhew oli osassa kohtauksissa ja on pidetty salaisuutena missä kohtauksissa kukin on.

Suomessa syntynyt ja 14 vuotiaana takaisin tänne muuttanut Vera Jordanova oli kuuluisan kauhuleffa Hostelin jatko-osassa part II.

50-luvulla oli semmonen Vampira niminen hahmo jota esitti Paavo Nurmen sukulainen Maila Nurmi. Hän oli myös Ed Woodin kulttileffassa plan 9 from outer space. Tuota leffaa on pidetty maailman huonoimpana ja se on sen myötä saanut suuren suosion. Sen verran amatöörimäistä meinikiä siinä on. Tim Burtonkin teki leffan Ed Woodista ja siitä miten unelmistaan voi tehdä totta kun oikein yrittää. Vaikkei taitoa juuri oliskaan.

Pienempiä rooleja on ollut ainakin Tony Halme yhdessä die hard leffassa. Näytteli yhtä roistoporukan venäläistä jäsentä ja puherooleja taisi olla jotain huutoja kuten Lets go! jos oikein muistan.

Rennyn leffoissa on vilahtanut ainakin Kata Kärkkäinen.

Ruotsalainen hollywood ohjaaja Mikael Håfström teki ruotsissa leffan pahuus, joka oli oscar ehdokkaana parhaaksi ulkolaiseksi filmiksi. Siinä oli naispääosa Linda Zilliacus.

----

Viime kerralla kerroin että peltsi peltola olisi eniten pelkästään samassa mediatalossa esiintynyt henkilö.
Tarkemmin asiaa tutkittuani Hanna Sumari on toinen vastaava. Hän on tehnyt maikkarille peräti 8 ohjelmaa. Wikipedia ei tiennyt noista uudemmista ohjelmista kuten nyt menossa oleva suomen kaunein koti.
Joonas Hytönen on tuottajana tehnyt maikkarin lisäksi myös nelosen ohjelmia joten hän tippuu tuosta listalta pois.

----

NHL allstars tapahtuma oli viikonloppuna. Laine oli hienosti kakkonen lämärikisassa. Edelle meni vain Shea Weber joka voitti jo kolmannen kerran peräkkäin.
Julkistettiin myös lista kaikkien aikojen 100 parhaasta NHL pelaajasta. Selänne ja Kurri mahtuivat mukaan. Nykypelaajista vain 6 pääsi mukaan kuten Jagr ja Crosby.
Selänne oli otsikoissa myös youtube parodian vuoksi. Se poistettiin tekijöiden toimesta kun Selänne ilmoitti sen aiheuttaneen mielipahaa.

Ja Federer sitten voitti 35vuotiaana grand slam turnauksen. 70-luvulla yksi espanjalainen oli ainakin voittanut 34 vuotiaana ranskan avoimet.
Ylen jälkihiessä puhuttiin myös suomeen palkatusta kreikkalaispelaajasta. Hän hölmöili nuorena miehenä ja meni tekemään natsitervehdyksen ottelussa: Siitä hyvästä sai elinikäisen pelikiellon kreikassa. Panelistit olivat kovasti anteeksiantavaisia, ettei nuorena tehdystä hölmöilystä pitäisi koko elämän ajan kärsiä.

Viime viikolla uutisoitiin Lahtelaisessa lehdessä, että MM hiihtoihin ei saada kisamaskottia ollenkaan. Skandaali pitää saada jokaiseen Lahden kisaan niin tässä on jo semmoinen. Ainahan maskotti on mukana vaikka pienemmissäkin kisoissa. Jonkun pitäis ne pehmolelut ja muut oheistuotteet tehdä mutta ei päästy sopuun siitä että minkä siivun kukakin tuotoista saa. Luulis, että huonompikin sopimus olis hyödyttänyt molempia osapuolia enemmän kuin ettei maskottia saada ollenkaan. Nyt kukaan ei saa mitään eikä turistit saa ostaa muistoja. Nestori niminen maskotti Lahden kisoista on jossain tallessa vielä.

----

Keräilykuvana veljeni fanimaila suoraan Montrealin tehtaalta. Tappara ja Montreal ovat kovasti aina kuuluneet yhteen niin kauan kuin tuo mailamerkki oli valmistuksessa.

Korttikeräilyssäni yksi erikoisuus onkin kortit joissa kuvassa pelaajalla näkyy kädessä Montrealin maila. Tämä on tiettävästi ainoa maailmassa tuollainen kokoelma.
Syynä tuohon keräilyyn on että tuo mailatehdas sijaitsi kotikylässäni Padasjoella.
Kokoelmassani on noin 35 pelaajan kortteja NHL ja muista amerikan sarjoista. Näistä 12 pelaajaa on ulkolaisia.
69 maalivahtia suomen ja muun euroopan sarjoista ja lisäksi 36 ulkolaista pelaajaa jotka ovat maajoukkueasussa pelanneet tuolla mailalla. (esim Tretjak)

Kuvassa on myös kaksi Vesa Toskalan mailanpalasta Torontossa pelatessaan. Tuollaisia mailakortteja mulla on montrealin mailoista myös Teppo Nummiselta ja Hannu Toivoselta.
Kortit ovat noin 10 kappaleen painoksia ja toisesta maksoin 30 euroa. Toskalan kerääjiä ei niin paljon ole, että on mahdollista saada noin pieniäkin painoksia itselleen. Toskalasta mulla on noin 380 erilaista korttia. Sen pitäisi olla tällä hetkellä suomen suurin kokoelma tuosta pelaajasta. Kalleimmasta Toskalan kortista maksoin 70euroa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti