tiistai 24. tammikuuta 2017

mie romahan

Putous pamautti melkoiset katsojaluvut. Luulin jo ettei kotimainen sketsiviihde kiinnosta ihmisiä enää. Itse tutustuin sketsihahmoihin ihan vaan Ilta-sanomien esittelyn puolesta. Muutama hauska tyyppi näytti olevan. Isä Nitro ainakin.
Tuon jakson katsojaluvut oli muuten täsmälleen sama kuin nelosen kaikkien aikojen ennätys. Kakkosen urheilugaala pääsi melkein samaan.
Haapasalon Matti Nykäs jakso kiinnosti myös aika hyvin ohjelman tasoon nähden.

Tällä viikolla alkaakin ohjelmia taas vaikka kuinka. Jimiltä Peteliuksen ja Perälän ohjelma oli ihan hauska. Katsoin osittain senkin takia, että jaksossa pelastettiin antikvariaattia. Itse kun olen lukumiehiä.
Perälä ei ole aamulypsystä ennen telkkarin puolelle päässyt mutta ihan hyvin se sujui.
Ainakin eka jakso uusitaan nelosen puolella keskiviikkona.

Puoli seitsemän palaa ruutuun, samoin villi kortti. Vitosella Mertaranta on taas urheilutähtien kanssa höpisemässä. Nelonen kopioi idean Selänteen supertähtiin aika onnistuneesti.
Uusia ohjelmia on henkka Hyppösen tiede/viihdeohjelma Olipa kerran elämä ja nelosella julkkikset yrittää selviytyä Nuuksion erämaassa.
Itse nauhotan yhden herolta tulevan hauskan ja pervon sarjan päätöskauden. Joka tulee nyt kahden viikon aikana. Tästä kerron enemmän sitten kun saan katsottua jaksot.

Kaikki nämä suosituimmat ohjelmat ovat nyt esitelleet esiintyjänsä. Putouksen sketsihahmojen lisäksi on nyt tiedossa Vain elämää esiintyjät ja tanssii tähtien kanssa kisaajat.
Maikkari yrittää olla monikulttuurinen kun putouksessa on tummaihoinen ekaa kertaa ja tanssikisassa jopa kaksi etnistä henkilöä. Mustalla barbaarilla saattaa hyvinkin olla rytmi veressä ja se arabikoomikko keskittyy varmaan komiikkaan. Jarkko Tamminen on toinen koomikko kisassa joten sille osastolle on ylitarjontaa. Fitnesstähti Teittinen hoitaa seksikkäiden urheilijoiden kiintiön.

Vain elämää olen jättänyt tähän mennessä kaksi kautta katsomatta ja seuraava kausi on taas sellainen. Ei ole kiinnostavia laulajia riittävästi. Jos ollenkaan.
Olli Lindholmin ottaminen mukaan oli vähän huono ratkaisu kun on nyt niin epäsuosiossa.

----

Urheilussa on puhuttanut Toyotan suomalaistallin hyvä aloitus. Latvala ajoi kakkoseksi avauskisassa ja toinen suomikuskikin oli hyvässä vauhdissa. Toivottavasti nyt olisi tasaisempi kausi kun Ogier vaihtoi tallia. Voittihan se pentele tuon ekan rallin tietenkin.

Vaikka ampumahiihto on Mäkäräisen varassa niin yhdessä kisassa oli jopa kolme naista pisteillä samaan aikaan. Ja miesten kisassakin suomalainen pisteillä.

----

Olen katsellut viime aikoina muutamia leffoja.
Huonoin oli kotikatsomon vadelmavenepakolainen. Taas kerran hyvästä kirjasta tehtiin surkea leffa. Päähenkilö änkytti ärsyttävästi ja nolostuttavasti huonoa ruotsia esittäessään suomalaista joka ei ihan hyvin osaa muka kieltä. Vaikka näyttelijä oli ruotsalainen. Hän yritti olla ruotsalaisempi kuin oikeat ruotsalaiset joka oli myös nolostuttavaa seurattavaa. Ainakin oli kirjan ideasta keksitty jotain omaa ja uutta mutta metsään meni. Kirjassa oltiin suomessa ja valmentauduttiin olemaan ruotsalainen. Leffassa kohellettiin ruotsissa ja yritettiin vakuutella olevansa ruotsalainen. Solsidanin näyttelijöitä oli kuulemma paljon mukana.

Paras leffa oli 1949 valmistunut rikosklassikko kolmas mies, joka tuli teemalta. Mukana oli mestarillinen Orson Welles ja käsikirjoituksen teki Graham Greene. Häntä jotkut pitää parhaana kirjailijana joka ei koskaan saanut nobelia. Kommunistiyhteyksien takia ilmeisesti jäi palkitsematta. Brittikirjailija kenen kirjat monesti sijoittuivat ympäri maailman. Olen lukenut laajasta tuotannosta 3 kirjaa.
Kingin novellista tehty maissilapset kauhuleffa piti katsoa pitkästä aikaa. Kauhuklassikko 80-luvulta.

Kirjastosta lainasin pari viime vuoden leffaa. Uusin batman oli enemmänkin teräsmies leffan jatko-osa ja esimakua justice leaguelle. Mukana oli myös wonder woman.
Coen veljesten uusin komedia oli tosi keskinkertainen. Ei ollenkaan sitä tasoa mitä heiltä odottaa.
Meksikolaisen moninkertaisesti oscarin voittaneen Inarritun kohuleffa revenant oli ihan näyttävä mutta aika tylsä lopulta kokonaisuutena. Leo Caprio sai oscarin siitä ja se oli semmonen tyypillinen oscarrooli missä pannaan miestä likoon.
Tim Burtonin eka ohjaus oli Pee-wee nimisen pellen seikkailusta kertova elokuva. Siinä oli jotain Burtonin tyyliä mutta ei oikein vielä semmonen millä maineeseen pääsee. Toinen leffa beetlejuice olikin sitten vasta läpimurto.

-----

Keräilyn maailmassa huomasin taas uuden tutun esineen olevan arvokasta antiikkia. Lapsuuskodissani saunan lämpömittari on 60-luvulla valmistettu Valmetin mittari jossa suunnittelijan piirroksessa poika, isä ja äiti vihtoo kovasti. Monille varmaan tuttu jos kuvan näkisi. Täytyy kuvata se kun käyn seuraavan kerran siellä.





Äitin häälahja 70-luvun alusta. Arabian mustavalkoinen paratiisi. Birger Kaipiainen. Arvosta ei ole tietoa ja 6 lautasen sarjasta vain 4 on ehjää enää. Ovat olleet päivittäisessä käytössä. Minullakin oli yksi opiskelijakämpässäni ja kämppis ihmetteli, että olenko voittanut lotossa.

----

Viime viikolla ei ollut runoa niin laitan nyt vähän pidemmän. Seurustelun varjopuolia melankoliseen tyyliin.

Kolmekymmentäyksivuotias Alepan kassa siivoaa kahden hengen yksiötään,
kuivunut kyynel poskella tasapainoillen.
Kerää rakkaansa, sen viimeisen, revityn kuvan palasia. Tuon paidan ostimme yhdessä viime kesänä sinä iltana kun söimme mansikkajäätelöä.
Lakaisee maton alle ruusunlehtiä, punaisia, kuivuneita, kuin kasvoille levinnyt huulipuna.
Ojensit ne silloin kun olit satuttanut minua ensimmäisen kerran.
Käärit ne vilpittömään ilmeeseen, yhteen niistä kolmesta joita en osannut varoa.
Roskiin vaan kaikki! Hänen kirjeensä, se ainoa; tyhjiä sanoja, suloisia valheita.
Joululahjaksi saatu Nalle Nokinenä, vasen käsi jo kainalosta ratkennut.
Useammin sinä kuuntelitkin, viereeni tahdoit nukahtaa.
Kauniita muistoja kahdenhengen yksiöstä, herkkiä hetkiä sotkuna lattialla,
onnen huokauksista roska-astian pohja peittyy.
Roskia yhtäkaikki!
Kolmekymmentäyksivuotias Alepan kassa siivoaa yhden hengen yksiötään,

eikä näytä päivääkään yli neljäkymmentäkolmevuotiaalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti