lauantai 28. tammikuuta 2017

Kontinen

Urheilugaalassa kakkoseksi päässyt tenniksen nelinpelaaja Henri Kontinen meni taas eteenpäin urallaan. Australian avointen nelinpelimestaruus!
Tenniksessa on vuosittain 14kpl normaalia atp turnausta isompia turnauksia. Näistä Kontinen on nyt ollut 4 peräkkäisessä finaalissa ja voittanut 3 peräkkäin. Varsinkin maailman kärkipareja vastaan on tullut pelkkiä voittoja. Muutama viime kuukausien tappio on ollut vähemmän menestyneitä pareja vastaan. Kontinen/Peers onkin tällä hetkellä selvästi paras pari.
Todennäköisesti Kontinen nousee rankingissa kevään aikana jopa listan kärkeen vaikkei pelit erityisen hyvin kulkisikaan, koska hänen viime keväänsä meni niin huonosti. Hän on sijoitettuna jokaisessa turnauksessa joten vastustajatkin ovat helppoja.
Australialainen pari Peers teki rohkean ja viisaan ratkaisun kun valitsi aika tuntemattoman Kontisen parikseen. Peers oli silloin rankingin top kympissä.

Tässä Australian turnauksessa on historiallisia finaaleja muutenkin. Serena Williams voitti siskonsa aiemmin tänään naisten finaalissa ja nousi Steffi Grafin ohi avoimen aikakauden parhaaksi naispelaajaksi. Ainakin jos GS mestaruudet lasketaan. 60-luvun amatöörivuosien yksi Aussi pelaaja Margaret Smith Court on vielä yhden voiton edellä. Siinä seuraava haaste.

Kontiselle finaalissa hävinneet legendaariset Bryanin veljekset olisivat voitolla päässeet tasoihin eniten nelinpelin GS mestaruuksia voittaneen John Newcomben kanssa. Nyt ovat edelleen yhden mestaruuden jäljessä.

Miesten finaalissa vastakkain ovat Federer ja Nadal. Kumpaakaan ei enää odotettu voittamaan näin isoa turnausta mutta nyt peli on kulkenut vanhaan malliin. Federeristä tulisi voittaessaan miesten vanhin GS mestari.

Poikien sarjassa Emil Ruusuvuori pääsi 8 parhaan joukkoon

----

Enni Rukajärvi voitti jo toisen peräkkäisen maailmancupin osakilpailun lumilautailussa.

Patrik Laine toipui aivotärähdyksestä ja pääsi heti pisteiden makuun parissa ottelussa.

Suosikkini Ilves on nyt viimeistään karistanut Jyväskylän kirouksen. He olivat siellä hävinneet 10 vuotta putkeen kaikki ottelut. Tänä vuonna on voitto tullut molemmista otteluista. Iltasanomat uutisoi virheellisesti, että nyt olisi tullut eka voitto 10 vuoteen mutta voittivat he jo aiemmin tällä kaudella.

----

Tänä viikonloppuna on NHL allstars tapahtuma ja suomen viisukilpailija valitaan. Näistä enemmän sitten kun tuloksista on tietoa.

Uusista ohjelmista olen nyt katsonut putouksen avausjakson. Sketsihahmot eivät ole parhaimpien vuosien tasoa mutta kyllä tuota nyt välillä katsoo. Yksi katsojien suosikeista, se vanha valittava nainen oli mun inhokkini hahmoista. En tykkää yhtään. Suosikkini oli isä nitro ja Kuustosen radiotoimittaja. Paras henkilö ohjelmassa oli se tumma kaveri vaikken sen sketsihahmosta niin paljoa tykännyt.

Muutenkin on nyt alkanut ohjelmia joita katsoo paremman puutteessa ainakin välillä. Periksen ja Peteliuksen ohjelma on semmonen.
Samoin Henkkä Hyppösen keskiviikkona tuleva tiedehupailu. Ohjelma ei naurata ollenkaan eikä varsinkaan vakiojäsenenä oleva Kalle Lamberg onnistu olemaan hauska.
Sen sijaan ohjelmassa esitellään mukavia knoppitietoja joilla on kiva sivistää itseään. Ekassa jaksossa kerrottiin esim miksi siniverisiä kutsutaan sellaiseksi, miksi flamingot ovat sen värisiä ja missä suomessa myytävät banaanit kypsyvät.
Tunnin mittaisena ohjelma on kuitenkin aika puuduttavaa katsottavaa. Saisi olla puolet lyhyempi.

Villissä kortissa on sama miehitys kuin edellisellä kaudella. Pilvi Hämäläinen jatkaa vaikka on putouksessa samaan aikaan.
Noin viikon uutiset tulee myös välillä vilkaistua jos ei muuta tule samaan aikaan. Poliittista huumoria/asiaa katson mieluummin kyllä Ruben Stillerin Pressiklubista.

Vilkaisin myös hetken verran Maria Veitolan sarjaa jossa kävi Cheekin yökylässä. Siitä opin ainakin sen että Cheek kuorsaa.

-----

Tein vähän tutkivaa journalismia aiheesta, joka on kiinnostanut ja täälläkin vähän mainittu.
Löysin vain yhden henkilön joka on koko uransa pysynyt yhden firman ohjelmissa ja on ollut vähintään 5 ohjelmaa uralla. Yleensä jossain vaiheessa aina käydään muillakin kanavilla.
Peltsi Peltola on tällainen, joka on ollut vain ylen kanavilla. Kahdessa radio-ohjelmassa, kolmessa nuorten ohjelmassa ja kahdessa erähenkisessä ohjelmassa.
Vappu Pimiä on ollut telkkarin puolella vain maikkarilla mutta radiossa on Novan lisäksi ollut kilpailijan leivissä. Nelosen Anni Hautalalla on sama juttu.
Hanna Sumari ja Joonas Hytönen olivat maikkarilla koko uransa mutta se käsitti vain 4 ohjelmaa molemmilla.
Vanhemmista henkilöistä ei niin ole tietoa ja silloin ei kanaviakaan ollut kuin yle ja maikkari. Spedekin ehti olla molemmilla.

---

TOP listoja on muutama varastossa, niin tässä yksi niistä

TV sarjan tunnusmusiikki TOP5

Miami Vice
Ritari Ässä
Murharyhmä (Del Shannon: Runaway)
Game of Thrones
Tao Tao

---

Uutena osiona voisin kertoa uniani. Tässä tammikuun aikaisia mieleenjääneitä:
Padasjoella vietettiin Padasjoki-päivää ja kadulla jaettiin kirkkaan punaisia Padasjoki-pyöriä.
Kaksi sukulaistani tuli ovesta sisään polttarivaatteissa ja toinen meni lorottamaan vessaan ja lorina oli aivan kamalan kovaäänistä. Hän on nainen.
Ufoja lenteli taivaalla paljon ja tunnelma oli uhkaava. Myöhemmin alienit olivat vallanneet maapallon ja juttelin yhden heidän kanssa. Huomattiin, että meillä molemmilla on sama psyykkinen sairaus. Sen jälkeen ei pelottanut enää yhtään.
Tein maalin jalkapallossa mutta tuomari ei hyväksynyt sitä. Suutuin valtavasti. Haukuin tuomarin neekeriksi ja kuristin naista vastustajajoukkueesta. Sen seurauksena minua alettiin vihaamaan ja tunsin suurta epäoikeutta.

Välillä näen selkounia eli sellaisia joissa tietää näkevänsä unta ja voi itse päättää mitä tekee. Ne vaan loppuu niin nopeasti ettei paljon ehdi mitään kivaa tekemään.
Mukavia on myös lentounet. Niitä en ole pitkään aikaan nähnyt. Niissä osaan lentää vaikka se on aika raskasta kun yritän pysytellä ilmassa.

----

Keräilyn maailmaa lopuksi taas.
Akuutissa kerrottiin, että kunhan keräilyharrastus pysyy organisoituna, se ei ole muuttunut patologiseksi. Mulla ainakin on niin tarkat listat kaikesta, että homma pysyy kuosissa. Rahaa on myös niin vähän käytettäväksi, että pakko tarkkailla kuluja että rahat riittää.

Arto Paasilinna on kirjoittanut 35 romaania joista mulla on 33 kpl. Kovin arvokas tai täydellinen tämä kokoelma ei ole koska mukana on kirjastonpoistoja ja kirjakerhon painoksia. En ole myöskään käynyt läpi onko ensipainoksia mukana kuinka.
En ole myöskään lukenut kuin alle 10 kpl noista.

Kuvassa on kolmen kirjan kokoelma uran alkuvaiheelta. Noita kirjoja ei mulla olekaan yksitellen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti