lauantai 14. tammikuuta 2017

Tervoa ja Gaalaa

Palkintogaaloista oli eilen vuorossa Venlat.
Naiset yritti tuttuun tapaan herättää huomiota asuillaan. Ne ketkä ovat olleet ihan oman työnsä osalta esillä, ei ollut tarvetta paljastavia asuja valita.
Esim Jenni Vartiainen on viime aikoina keskittynyt "luomaan uutta rohkeaa tyyliä", sen sijaan että tekisi uutta musiikkia.

Gaalan juontaneen Alin komiikka oli aika tylsää mutta yksi sketsi, jossa uutistoimittajat teki oman vain elämää versionsa, se oli hauska.
Ali ennusti Armanin vievän kaikki palkinnot ja osui oikeaan kun kaksi pokaalia hänelle menikin. Varsin monikulttuurista meininkiä. Oman ohjelmansa lisäksi katsojat äänestivät hänet parhaaksi tv-kasvoksi.
Jaajo hävisi tässä äänestyksessä, joten nelonen ei voi enää mainostaa Jaajon ohjelmaa suomen suosituimmaksi viihdeohjelmaksi(vain elämää meni ohi), eikä Jaajoa suomen suosituimmaksi juontajaksi. Radion puolella hänet aina valitaan kyllä suosituimmaksi.
Ville haapasalo, docventures, duudsonit ja huutokauppakeisari jäivät kaikki ilman palkintoa.
Sen sijaan voittajia oli esim Hintikka, Sukula ja noin viikon uutiset.
Sukulan ohjelma epäonnistui aika pahasti mutta sai sitten tässä vaiheessa kiitosta.
Hintikan ohjelmassa on se hauska puoli, että vauvaperheen arjesta kertova sarja lopetettiin sen takia, kun juontaja saa uuden vauvan.
Gaalan suurin voittaja oli Sorjonen joka sai 3 palkintoa. Katsojat äänesti Sykkeen suosikkiohjelmaksi.
Yle rohmusi palkinnoista ison osan ja maikkari palkittiin vai huippujengistä. Noloin kohta oli kun viihdeohjelman palkinnosta kilpaili kaksi maikkarin ohjelmaa mutta sohvaperunat voitti.
Nelonen sai 4 palkintoa, kuten kadonneiden jäljillä, joka oli aiemmin rohmunnut maikkarin ohjelmana pystejä.
Suomilove otti jo kolmannen kerran peräkkäin musiikkiohjelman voiton.

-----

Tällä viikolla suomi on maailmalla huomioitu pariin otteeseen.
Vanha Suomen ystävä Conan O'Brien toivotti onnea satavuotiaalle Suomelle ja vitsaili, että kannattaisi valita itsenäisyyspäivä parempien grillauskelien ajalle.
Somessa on sen sijaan levinnyt juttu Finnairin lennosta numero 666, joka lähti matkaan klo 13, perjantai 13.päivä, 13 vuotta vanhalla koneella.

-----

Maikkari ilmoitti, että vanhasta suosikkisarjasta rimakauhua ja rakkautta alkaa helmikuussa 8 uutta jaksoa. Henkilöt ovat nyt viisikymppisiä.

Ylen suosikki uutisvuoto sen sijaan taisi tulla päätökseensä kun Tervo ilmoitti lopettavansa. 19 vuotta hän jaksoikin olla mukana viimeisenä alkuperäisjäsenenä.
Aika noloa jos vielä jatketaan tätä ohjelmaa.

Luin vuoden ekana kirjana Tervon Inkeriläisistä ja Venäjästä kertovan kirjan Matriarkka.

Tervon kirjat jakautuu muutamaan ryhmään. Ensin oli Rovaniemelle sijoittuvia humoristisia kirjoja. Näistä kahdesta tehtiin elokuva.
Sitten tuli historiallisia kirjoja trilogia. Näistä hänelle povatiin kovasti finlandiapalkintoa mutta ei osunut kohdalle. Tämä uusin voidaan laskea samaan osastoon.
Hän kirjoitti myös omaelämäkerrallisen trilogian lapsuudestaan.
Ihan omanlaisia kirjoja on ollut kurditytön tarina. Tässä tapauksessa hän taisi havitella naislukijoita. Ainakin uutisvuodon Stan näin arveli.
Yhteiskunnallista huumoria oli kirjassa Koljatti joka kertoi Matti Vanhasta muistuttavasta pääministeristä. Kirjan eräs kohtaus nostatti kohua. Siinä ministeri haaveili seksistä kaupan kassatytön kanssa. Naurettavaa tässä kohussa oli se, että kirjassa oli paljon hurjempia juttuja kuten se, että ministeri lukitsi kellariinsa aasialaisen naisen ja lopussa tappoi oman poikansa.

Tässä uusimmassa kirjassa Inkeristä kerrottiin nykyaikaisen pakolaisuuden ja sotien valossa. Nykyvenäjästä kirjassa puhuttiin myös paljon, kuten julmista homojen ja lesbojen nöyryyttämisestä. Yksi henkilöistä oli kohutohtori joka muistutti erehdyttävästi erästä kohudosenttia. Tervo itsekin mainittiin "ylipainoisena ja aliälykkäänä uutisvuodon russofoobikkona"
Kirja vaikutti aluksi aika sekavalta mutta oli lopulta ihan hyvä. Yhteiskunnallinen ja historiallinen puoli oli parempaa kuin henkilöhahmojen tarina sinänsä.

-----

Urheilugaala lähestyy mutta urheilun saralla ei nyt suuria ole tapahtunut. Chelsean, Columbuksen ja Tapparan voittoputket ovat katkenneet.
Tampereen paikallispelissä Tappara hävisi suosikilleni Ilvekselle. Tämä oli jopa odotettavaa koska kaikki merkit vaikuttivat päinvastaisesta. Hallitseva mestari ja kärkiseura voittanut 10 ottelua peräkkäin ja Ilves ei voittanut hakametsässä kahteen kuukauteen. Ja juuri silloin se voitto sitten tuleekin. Kuinkas muuten.
Tapparalla on paras maalilaulu liigan joukkueista mutta Ilveksellä on kahden kauden ajan ollut etuna kahden kummelityypin jokaiseen kotimatsiin tehtävä lätkäehtoo sketsi. Niissä Vanaja ja Mauno Ahonen haukkuvat vastustajaa huonolla huumorilla ja vyönalle iskien. Ekojen jaksojen jälkeen vaadittiin anteeksipyytöä. Lätkäehtoo pyysi anteeki ja lupasi jatkaa samaan malliin.
Ilves on ollut ties kuinka kauan konkurssin partaalla. Muutosta parempaan ei voida saada ennen kuin pääomistaja Manngård poistuu joukkueesta. Ipalla olisi rahakkaita tukijoita vaikka kuinka mutta he eivät suostu tulemaan apuun ennen kuin tuo jäärä lopettaa.

Alppihiihdon puolella rinteisiin palannut Romar pääsi pisteille ekan kerran tällä kaudella.

-----

Keräilyuutisissa: yksi uusi c-kasetti ostettu. 1979 vuodelta Blondien kasetti, joka oli britannian listaykkönen. Albumin kappaleista Atomic oli sinkkulistan ykkönen englannissa.
Ostin myös uudenvuoden possukortteja 1920-luvulta.

Kuvan puolella nimmarikokoelmani kauhuosastoa.

Kuvassa ylhäällä 7 Saw elokuvan roisto Jigsaw, Manaajan Linda Blair ja Candyman.
Keskirivillä 6 leffasta Chucky tappajanuken ääninäyttelijä. Leffassa Bride of Chucky morsianta esittäneneen naisen nimmari minulla on myös.
Evil dead trilogian ja uuden sarjan ash vs evil tähti Bruce Campbell
Hitchcockin Linnuista Tippi Hedren.
Alarivissä 4 Screamleffan tähti Neve Campbell, 4 sharknado leffan tähti Ian Ziering
viimeisenä Halloweenin hirviö Michael Myers, tosin vain Rob Zombien uusintaversiossa.
Tuosta leffasta mulla on kaikki kolme tärkeintä näyttelijää.

Candyman leffasta löytyy tuon monsterin lisäksi leffan naispääosa.
Wes Cravenin hills have eyes leffoissa mutantti Plutoa esitti hirviönaamainen Michael Berryman.
Kolmesta kärpänen leffasta alkuperäisen pääosa löytyy.
Samoin Tarantinon kaverin Robert Rodriquezin zombiekomedian planet terror pääosa.

Tänään telkkarista tulevassa alkuperäisessä maissilapsissa on Linda Hamilton.
Kingin leffoista mulla on vaikka kuinka nimmareita mutta isommista kauhurooleista Carrien äiti ja pet sematary perheen äiti parhaita. Muutama iso rooli ei varsinaisesti ole kauhua.

TV sarjoista löytyy penny dreadfulista frankensteinin creature, bates motelista nuori Norman Bates ja 10 jakson mittaisesta dracula sarjasta pääosa.

Muutama legenda on mennyt sivu suun eikä ole enää uudestaan ollut kohtuuhintaan tarjolla.
Elmstreetin Freddy ja Kingin Se leffan pennywise klovni.

-----

Muutama aihe saa jäädä seuraaviin kertoihin kun tuli näin paljon tekstiä.
Runo menee rakkausrunojen osastolle. Siitä puhe mistä puute.

Jos rakkautta voisi ostaa. Olisin minä etunenässä mammonaa takomassa,
kullan kiilto silmät sokaisseena taskut täyteen sieltä täältä, pahin kapitalisti olisin välittömästi.
Taskut täyteen ja sitten koko takki myyntiin, mitään ei jätetä pesämunaksi tomuttumaan,
koko rahalla minulle kiitos, koko sylin mitalla.

Jos rakkautta voisi ostaa, mitä vaatteilla enää tekisikään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti