perjantai 6. tammikuuta 2017

loppiainen

Vuoden eka viikko menossa. Vuoden ekat alkavat sarjat pikku hiljaa astuvat esiin.
Kakkosen viimeisiä hittisarjoja oleva syke lähti uudelle kaudelle.
Kotikatsomoon ykköselle melkein menee ylen kotimainen sarjatuotanto nykyään. Kuten syksyllä Korpelan kujanjuoksu ja Sorjonen.

Nelosella taas uusi kausi Voicesta. Anna Puu uutena mukana kiinnostaa jonkin verran. Tavallisesti seuraan kyllä vain viimeiset suorat jaksot.
Idolsiin verrattuna kisan esiintyjät eivät ole vastaavaan suosioon päässeet.
Eniten menestystä on ollut Krista Siegfridsilla, Saara Aallolla, Antti Railiolla ja Jesse Kaikurannalla.
Evelina oli kisan aikana niin nuori että on vasta nyt lyönyt läpi. Eka albumi keikkui top10 listalla ainakin 6 viikkoa. Ja pääsi maikkarin tähdet tähdet kisaankin mukaan.
Reeta Vestman oli nyt linnan jatkoilla esiintyjänä.

Telkkarista kun ei niin paljoa tule niin voisin vähän mainoksista mainita.
Harhaan johtava mainonta on periaatteessa laitonta mutta mitenkäs sitten meikkimainokset. Ripset muuttuvat mainoksessa aivan epätodellisen pitkiksi ja tuuheiksi. Uskooko siihen kukaan?
Elisa mainostaa näyttävästi kuinka heillä ei liittymissä ole epäinhimillistä määräaikaisuutta. Unohtavat mainita että ovat itse sellaista vuosikaudet pitäneet omissa liittymissään.
Joku tiskipesuaine mainostaa olevansa kaksi kertaa riittoisampaa kuin toiseksi eniten myyty tuotemerkki. Siinä ei mainita kuitenkaan onko joku muu merkki riittoisampaa. Verrataan vain siihen kilpailijaan.
Mainoksissa on periaatteessa ärsyttävintä jos se tulee jokaisella tauolla ja joka kanavalla. Kuten Trivagon Oletko koskaan etsinyt netistä hotellia?? Tulee mieleen että oletko koskaan nähnyt tämän mainoksen aiemmin, kuten kuusi kertaa tänään.
Lääkemainoksissa menee kalliita sekunteja hukkaan kun pitää lopussa pakolliset varoitukset lukea. Ei raskaana oleville jne. keskustele lääkärisi kanssa...
Lotto piti siirtää kaupalliselle kanavalle kun todettiin että Yle mainostaa Loton pelaamista mikä ei ole Ylen kanavilla sallittua.
Jos nyt hyviä mainoksia pitäisi mainita niin "syökää kanaa" ja "elämä on" tulee mieleen.
Tai kummelin pastirol mainokset.

----

Nuorten MM-kisat lätkässä on Canadalle iso juttu ja varsinkin nyt kotikisat mutta mestaruus ei kelvannut. Viimeisessä erässä kahden maalin johto. Jatkoerässä ylivoima. Ja silti häviää ottelun kun ei saa ratkaisevissa rankkareissakaan yhtään maalia.
USA voitti vasta neljännen mestaruuden että samaa tasoa kuin suomi.

Tour de skilla Heikkinen on kerrankin kunnossa eikä vaan yksittäisissä kisoissa yllätä.

----

Kolikkokeräilyssä on taas muutama tullut uusia kierrosta. Jouluna kun matkustin maalle niin bussista tuli takaisin saksalainen erikoiskakkonen. Sellaisia mulla on 4 erilaista ja ulkolaisia erikoiskakkosia 9 erilaista.
Samalla viikolla tuli kolikko jolla sain saksan 2003 vuoden täyteen. Jos ei jokaista rahapaja versiota kerää.
Tällä viikolla löyty espanjalainen 2016 vuoden kolikko, joka oli ensimmäinen tuon vuoden kolikko minulle. Ei ole edes suomalaisia tullut vastaan. Eikä ole niiden painosmääristä vielä tietoa.

Uusin kasettiostokseni näkyy olevan kotimaassaan englannissa juuri myyty 7 eurolla ebayssa. Queenia 80luvulta. itse sain 1,5 eurolla ja postien osuus oli kahdesta kasetista sama 1,5euroa yhteensä.

Korttien puolella ostin uutena vuotena kaksi Raimo Helmisen korttia jokerien omasta korttisarjasta. Raipe on siellä apuvalmentajana. Venäläinen valmistaja tekee nykyään suomen markkinoille paljon laadukkaampaa sarjaa kuin kotimainen valmistaja.
Minulla on noin 70 erilaista Raimon korttia ja lisäksi esimerkiksi ruotsalainen postimerkki hänestä.

Kuvaan tuo mainittu arabian kirsikkakannu joka noin 60 eurolla on myyty huutonetissä.





Löysin sen tosiaan ilmaiseksi. Viereinen astia osoittautui sen sijaan 90-luvun tiimariksi ettei arvoa ole. Kuvasin sen samalla ja kysyin asiantuntijoilta.

-----
Viikon runo on varsin filosofinen

Mikä saa meidät aina uudestaan ylös kiipeämään, elämän metsikössä.
kun olemme jo niin korkealla, ettei alkua enää koskaan ollutkaan.
Aina sama matka, jonka latvassa odottaa sama vääjäämätön kohtalo.
Lopullinen palkinto jota kohden sokeana ponnistelet: pudotus tuntemattomaan
Tai sitten jos hyppäisi jo kesken matkan. Luovuttaisi raukkamaisesti.

Ehkä joku viisas joskus levittää vaatteen maahan
istuu siihen levollinen ilme kasvoillaan
On vain ja istuu elämän metsikössä,
katsellen maahan tippuneita ruumiita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti