perjantai 30. joulukuuta 2016

vuoden viimeinen

Suomi on taas mainittu ulkomailla. Huumepoliisi Aarnion tuomio pääsi otsikoihin. Tulee jenkkisarja Shield mieleen tuosta sotkusta.
Top Gearin heput ovat uudessa sarjassaan tehneet jakson suomen Lapissa ja siitähän kohu syntyi kun homovitsi kerrottiin.
Ruotsissa sen sijaan ollaan oltu huolissaan persunuorten pakkoruotsia vastustavasta mainoksesta. Kuvakieli oli ruoskimisten myötä vähän liikaa herkille ruotsalaisille.

Urheilun puolella Suomi on herättänyt häpeällisiä tunteita. Nuorten lätkäkisoissa näyttää siltä, että hallitseva mestari jää ekaa kertaa historiassa lohkon jumboksi.
Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta. Tiesi jo Hugo-peikko aikoinaan.

Saara Aallon kommentit tuntuu siltä, että olinpaikastaan riippuen hän haukkuu aina ne muut paikat. Englannissa kertoi löytäneensä todellisen kotinsa ja valitti ettei Suomessa ymmärretä häntä.
Helsingissä juhli kotiin paluutaan mutta Ouluun päästyään sanoi taas Helsingin olevan paljon huonompi paikka.

-------

Kuolleiden muusikoiden lisäksi nyt loppuvuodesta prinsessa Leia kuoli tähtien sodasta. Hän saattaa olla vielä mukana seuraavassa Star Wars leffassa koska hänen osuutensa ehdittiin jo kuvata.
Suruunkin voi näköjään kuolla kun hänen äitinsä kuoli päivää myöhemmin.
Sen verran vaikeaa oli tuon prinsessan elämä, että olisi ollut parempi ilman koko leffaa.
Vuoden aikana kuoli myös se pikkurobotti R2D2. Tai sen sisällä ollut pikkuinen mies.

Omia tuttuja kuoli kaksi kappaletta vuoden aikana mutta välillä tuntuu ihmisten tunteilevan enemmän julkkisten kuolemista. Kun jokin musiikki on ollut läsnä elämän mutkissa ja kurveissa ja sitten se esittäjä onkin poissa tai jonkin legendaarisen roolihahmon esittäjä.

Omista suosikkisarjoistani avaruussarjoista Firefly ja Babylon5 kuoli molemmista henkilöt keiden nimmaria olen metsästänyt.
Napoleon soloa aikoinaan sarjassaan esittänyt mies kuoli myös. Hänen nimmari mulla jo olikin.

Samassa illanviettopaikassa kanssani käynyt henkilö kuoli poliisin luoteihin ja on postuumisti ollut otsikoissa loppuvuodesta paljon. Ei sentään kovin tuttuja oltu.

Kuolleista muusikoista omistan Lemmyn, Bowien ja Cohenin musaa. Konsertissa olen nähnyt Lemmyn kahdesti.

-----

Vuosi meni vähän odottelevissa merkeissä. Piti palata työelämään pikkuhiljaa mutta odotan putkiremontin menevän ohi ennen sitä.
Alkoholia tuli varsin maltilla nautittua. Enemmän kuin kolme annosta kerralla otan vain kolmesti vuoden aikana mukaan lukien huominen saunailta.
Rahat meni keräilyharrastukseen.
Kirjoja oli aikaa lukea tänäkin vuonna vaikka nyt jäin "vain" 67 kirjaan.
Kirjaston varaukset oli ilmaisia niin sai helpommin tv-sarjoja lainaan ja leffoja. Katsoin esimerkiksi kaikki 4 Tim Burtonin leffaa joita en vielä ollut nähnyt. Uusi leffa kyllä ilmestyi jo vuoden aikana. Myös Cronenbergin laajasta tuotannosta katsoin 4 leffaa.
Paras vuoden aikana katsotuista leffoista oli vanha hongkong rymistely Bullet in the head. Hollywoodiin siirtynyt John Woo teki tuon aikoinaan.
Sarjoista katsoin eniten Buffy vampyyrintappajaa kaikki 140 jaksoa.
Paras oli viimeisenä katsottu Fargon kakkoskausi. Oli paljon parempi kuin eka kausi.
Ostamani tallentava boksi on helpottanut televison seuraamista ja olen tallentanut 40 prosenttia tallennustilasta leffoilla ja muulla. Ei tarvitse kaikkea ostaa DVD.

Keräilyssäni sain vaihtelua nimmareiden ja lätkäkorttien sekaan.
C-kasettien talteen ottaminen ja uusien ostelu. postimerkkejä, lähes sata vanhaa possukorttia, suomalaisia majakoita.
Liityin pelastakaa vanhat esineet sivustoon ja olen muutenkin tutkinut myytyjä hintoja erilaisista vanhoista esineistä ja keräilyharvinaisuuksista.
Esimerkiksi 70-luvun arabia maitokannu oli myyty 59 eurolla+postit. Löysin sen kerran markkinoiden jälkeen parkkipaikalta. Aika hyvä löytö.
Vielä piilossa jossain lymyilevä 80-luvun donkey kong peli olisi ehjänä 50 euron arvoinen.
Mitään en ole myymässä mutta on kiva saada selville vähän hintatasoa.

Television ihmeellisessä maailmassa eri kanavat teki katsojaennätyksiään. Foxilla uudet x-files jaksot, subilla x-factor UK, Linnan juhlat teki taas ennätyksen ja nelosella haluatko miljonääriksi. Nelonen myös ekaa kertaa oli ainakin jonkin aikaa katsotumpi media kuin maikkarin kanavat.

Tietokoneella en tänä vuonna pelannut enää yksinäni mutta ihmisten seurassa erilaisia korttipelejä pelasin viikottain kolmea eri peliä. Ekaa kertaa myös pelasin pokeria rahasta mutta se jäi yhteen kertaan. Trivial pursuitia ja aliastakin pääsin molempia pelaamaan.

Musiikkia en tänä vuonna paljon kuunnellut. Pari kiinnostavaa uutta levyä olivat pettymyksiä. Yhdelläkään keikalla en myöskään käynyt.
Leffassa kävin kerran.

Penkkiurheilun puolella sai seurata Kontisen läpimurtoa tenniksessä ja Laineen voittokulkua jääkiekossa. Alkuvuodesta leijonat olivat eri ikäluokissa lähes voittamattomia. Loppuvuosi on sitten ollut murheellinen.
Olympialaiset näytti, että mikään ei ole entisensä. Eipä olisi joskus kauan sitten uskonut, että suomen paras urheilija on joskus oleva naisnyrkkeilijä.
Trumpin pääsy presidentiksi osoitti myös kuinka mikä vaan on mahdollista.

-----

Lähinnä kauneutensa ansiosta suosiossa oleva tennispelaaja Ana Ivanovic ilmoitti lopettavansa uransa. Hän on voittanut ranskan avoimet ja ollut jonkin aikaa listaykkösenä rankingissa.
Itse en hänen ulkonäköönsä ole hullaantunut mutta tenniskorttieni joukossa hänen nimmarinsa kuitenkin on.
Kokoelmassani on rankingissa top10 joukkoon päässeitä pelaajia 42 nimmaria.
Lisäksi vielä 30 muun pelaajan pelipaidan palanen. Joidenkin nimmarit on niin kalliita, että tyydyn noihin palasiin. Ne on leikattu asuista joilla on pelattu virallisia otteluita.

Kuvassa oikealla tuo Ivanovic.
vasemmalla on tämän hetken naisten ykkönen Kerber. Hänen nimmarinsa sain parilla eurolla siinä vaiheessa kun ei vielä kovin tunnettu ollut pelaajana.
Eipä olisi vuoden alussa uskonut, että tässä vaiheessa Djokovic ja Serena ovat molemmat menettäneet maailman kärkisijat. Sen verran ovat olleet ylivoimaisia viime vuodet.

-----

vuoden viimeinen runo on varsin kiihkeä.
huomisen paukkeen ja vihellyksen tunnelma on siinä kuvattu
ensi vuonna laitan vain yhden runon viikossa niin kestää vähän kauemmin oma tuotantoni.
Onnea tulevalle vuodelle kaikille lukijoilleni!


Sulje ovi tiukasti perässäsi, mutta riisu kenkäsi ensin. Ethän jättäisi käsiäsikään pesemättä jos toivoisit vessan ovella odottelevan suutelevien herrasmiesten jonon.

Puistele olkapäiltäsi harmaa tuhka. Ethän kävelisi suoraan perunamaalta morsiusvuoteelle vaikka sulhanen olisikin jo kuollut.

Riisu vaatteesi kokonaan, meillä ei ole salaisuuksia. Unohda hetkeksi maailman viimeiset tunnit, puhutaan siitä sitten huomenna.

Tule tänne niin tehdään jotain syntisen kaunista, jotain mikä on varmasti kielletty jossain laissa.
Sulje korvasi vihellykseltä joka saattaa olla se viimeinen iso pamaus.
Kuuntele vain tätä ihojen sinfoniaa kun soitamme toisiamme.
Räjähdetään kappaleiksi tänäkin yönä, polta minua tulellasi taas kerran.
Salli vielä yksi suloinen kuolema sylissäsi. Meidän sodassa rakkauskin on sallittua

1 kommentti: