lauantai 10. joulukuuta 2016

Keräilyä

Joulu etenee ja telkkarista ohjelmatarjonta heikkenee. Kaikki menee tauolle tai loppuu pitemmäksi ajaksi. Ylen Joulukalenteri on sentään ollut parempi kuin aikoihin.
Hyvä tarina, huumoria ja seksikäs tonttu Pirpana.
Nelosen Stand-up esitykset ovat vähän vaihtelevan tasoisia. Osa esityksistä on tosi hauskoja mutta sitten on välillä semmosta tylsää, että kerrotaan omista kokemuksista vaikka synnytyksessä ja kuvitellaan sen olevan hauskaa.
Radiota kuunnellessa on vähän sama ongelma kun vaikkapa aamulypsyssä kerrotaan omista kokemuksista elämän varrelta ja kuvitellaan kaikkien haluavan kuulla. Ollaan muka niin kiinnostavia henkilöitä ja sorrutaan vain kehuskelemaan keitä kaikkia ihmisiä on tavattu. Toistaalta tuo aamulypsy taitaa olla paras ohjelma radiossa. On siinä hyvätkin puolensa.

Kun ei ole telkussa katsottavaa niin ostin Hell On Wheels sarjan kolmannen kauden.
Sarja kertoo junaradan rakentamisesta villissä lännessä. Sarjaa ei suomessa ole näytetty missään mutta dvd:tä löytyy paljon myytävänä. Kaikkia viittä kautta.
Sarjan näyttelijät eivät ole kovin tunnettuja. Yksi on tuttu star trekista ja rappari Common sai Oscarin Selma elokuvan laulusta. Näytteljänä hän on ollut esim Suicide Squadissa. Hänen nimmarinsa minulla on ainoana tästä sarjasta.
Päähenkilö on Clint Eatwood tyylinen sankari joka vähän tylsästi selviää joka pulmasta nyrkkien tai pistoolien avulla ja näyttää olevan aina huonolla tuulella.
Muita keskushenkilöitä on mukavampi seurata. Esimerkiksi tuo Common esittää vapautettua orjaa, joka yrittää pitää puoliaan eikä siedä mitään rasismia tai vähättelyä. Hän pääseekin poikkeuksellisen isoon asemaan valkoisten keskellä ainakin paikoitellen.

Linnan juhlat sai taas ennätysyleisön. Toisena vuotena peräkkäin meni vanha ennätys rikki. Suunnilleen puolet suomalaisista katsoi.
Neziri oli mielestäni kaunein mutta miehetkin sai suosiota tällä kertaa. Veteraanit, karhujen kaverit ja Robin.
Onhan tämä mennyt paljon viihteellisemmäksi kuin vanhaan aikaan, mikä selittää noita katselulukuja.
Jatkotkin on vielä erikseen.
Paraatissa huomiota herätti askelissaan sekoillut isoherra sotaherra. Ei millään saanut jalkojaan oikeaan tahtiin. Kuulin myöhemmin, että tämän vuokra-asuntoni omistaja oli ollut armeijassa samaan aikaan kyseisen miehen kanssa.

Lotto uudistui ja päävoiton voittaminen on taas vähän vaikeampaa. Hauskasti kuitenkin mainostetaan kuinka nyt voittoja tulee entistä enemmän ja toivotetaan tervetulleeksi vanha tuttu numero 40.

-----

Urheilun puolella on parit kisat kesken niin ei niistä nyt vielä enempää.
Sen voi nyt mainita että parikytä vuotta vanha Kasvion SM meni viimein rikki vapaauinnissa.

Laitetaan tähän TOP listojen sijaan vähän suosikkejani eri asioista.

Suosikki elokuva: Matrix
Suosikki näyttelijä: Philip Seymour Hoffman
Suosikki tv-sarja: Twin Peaks
Suosikki Bond nainen: Famke Janssen
80-luvun hevialbumi: Seventh son of the seventh son
Amigan suosikkipeli: Monkey island 2
paras radioääni: Klaus Fleming

Keksin lisää myöhemmin.
Kuvassa on yksi sivu ostamastani postimerkkipaketista. Eli kaikki 48 SPR hyväntekeväisyysmerkkisarjaa vuosilta 1922-2000. En ole laskenut mutta arviolta noin 150 merkkiä pitäis sisältää postituoreena eli käyttämättömänä.
Osa mulla oli jo ennestään mutta kannatti ostaa kun oli niin halpa. Postimerkkien hinnat on tosi alhaalla nykyään.
Keräysalueeni kotimaisten merkkien suhteen on vuodet 1930-1995. Tältä alueelta puuttuu tällä hetkellä varmaan jotain 120 merkkiä tai arkkia.
Ehkä ostan jotain lisääkin kun on niin halpaa.

Olen löytänyt lisää arvokkaita vanhoja juttuja. Tuo mainitsemani amigan suosikkipeli on aivan valtavissa hinnoissa ebayssa. Tarvii varmaan olla tallella kaikki alkuperäisessä paketissa olleet liput ja laput. Itse otin talteen vain kannen mutta täytyy ottaa ainakin disketit vielä säilöön myös.
Olishan tuo amigakin toimivana satasen arvoinen mutta omani hajosi ja meni kierrätykseen.

C-kasettien hintoja olen tutkinut nyt ostotarkoituksessa muttei oikein sopivaan hintaan mitään löydy. Postikulut kun tulee vielä päälle niin alle 4 euron ei oikein saa mitään. Kolme kasettia kuitenkin ostin nyt. Laitan kuvia sitten kun saapuvat.
Taisivat olla ensimmäiset 2000-luvun ostamani kasetit ja ekat joita en ostanut kuuntelutarkoituksessa.

SPR kun nyt on tuossa kuvassa esillä niin mainitaan, että vain elämää SPR jaksossa Toni Virtanen kävi Lahden Kontissa, joka on entinen työpaikkani. Kuvassa oli myös työkaverini opastamassa Tonia. Hänet palkattiin vähän parempiin hommiin meidän rivityöntekijöiden joukosta.
13 kuukautta itse olin tuossa paikassa.

----

Laitetaan nyt vähän iloisempi runo.
Tämä kertoo lapsen syntymästä, vaikkei sellaista itselleni ole tapahtunut.

Olet paljon enemmän, liian suuri,
melko riittoisa, suhteellisen täydellinen
ja kuitenkin vain juuri sen verran että mahdut nukkumaan

näiden kalpeiden kämmenten punomassa kehdossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti