tiistai 27. joulukuuta 2016

paluu arkeen

Kokonaista 4 arkipäivää tässä ennen uutta vuotta. Tässä ehtii vaikka lukea vuoden viimeisen kirjan loppuun. Yhden kirjan sain lahjaksi.

Joulu meni maaseudun lumettomassa rauhassa. Joulupäivänä kävi vieraita sen verran ettei kovin rauhallista ollut mutta kai sekin jouluun kuuluu. Talon kissa oli vahvasti talviunilla ja nukkui koko päivän. Kesällä sitä ei saa sisälle ennen kun kaikki ovat nukkumassa.

Joulun tv-tarjonnasta katsottiin Frozen animaatio. Siinähän olikin Saara Aalto pääosassa. Ilmankos lauloi sen kuuluisan Let It Go kappaleen myös x-factorissa.
Joulujaksoja tuli ainakin huutopaikkakeisarilta (vain Jimillä aiemmin näytetty jakso). Doctor whon jouluspeciaali ja samalla 10. kauden traileri. Pokka pitää joulujaksoa harvoin näkee mutta jouluna nyt ainakin joskus.
Lumiukkoa katsoin sen verran että Walking in the air kajahti ja samu sirkan joulutervehdystäkin. Siihen on lisätty uudempia animaatioita jotka tuntuu aika väkisin liimatulta perinteiseen formaattiin. Kun niissä pätkissä ei edes ole mitään jouluun viittaavaa.
Komisario Palmu leffat tuli kaikki. Otin boksille talteen suosikkini Kaasua KP ja katsoin harvoin näkemäni Vodkaa KP.
Konserteista katsoin helsinki mission konsertin sekä raskasta joulua. Melkein 70v äitini valvoi vielä viimeisenä tuota hevipläjäystä katsoen kun muut olivat jo menneet nukkumaan. Jarkko Aholaa fanittaa suuresti. Hevi on nykyään todellakin koko kansan musaa.

Marco Hietala paljasti tuossa ohjelmassa saaneensa lääkityksen masennukseen lopuksi elämää.
Taiteelliset taipumukset ja mielenterveysongelmat menevät tutkimuksen mukaan käsikädessä. Tai ainakin riski on suurempi. Kun jättää lääkkeet ottamatta ja lääkitsee itseään viinalla, niin taidekin sujuu paremmin tai ainakin teiteilijan elämä. Itsekin olin runojen kirjoittamisessa luovimmillani siinä vaiheessa, kun ei vielä lääkitystä ollut vaikka tarvetta olisi ollut.
Ilmeisesti juuri kirjalliset taipumukset ovat isoin riski sairastua.

Nykyisistä muusikoista tulee mieleen muutamia, jotka ovat kertoneet mielenterveysongelmistaan.
Cheekilla on kaksisuuntainen mielialahäiriö.
Marcon lisäksi Mokoman laulajalla Marko Annalalla on masennus.
Oireista päätellen ex-Stratovariuksen Timo Tolkilla on skitsofrenia.

Vuoden loppuun vielä yksi muusikkokuolema. George Michael. Ja puna-armeijan kuoro syöksyi mustaan mereen. Tänä vuonna jo yksi jalkapallojoukkue koki saman kohtalon. Ja aiemmilta vuosilta oli se venäläisen jääkiekkojoukkueen turma.
Lentäminen on turvallista mutta sitten menee kerralla monta kun rytisee. Tilastollisesti on paljon vaarallisempaa ajaa sinne lentokentälle, kuin lentää koneella.
Sama juttu susien pelkäämisessä, että jos lapsia kyyditään autolla etteivät susien kynsiin joudu, niin se autokyyti vasta vaarallista onkin.

Ei nyt ihan kuolema mutta Pirjo Nuotio poistui eläkkeelle maikkarin uutisista. 40 vuotinen ura ruudussa. Ylen hittisarjoista kotiin takaisin ja Sorjonen päättyivät.

Kehutaan nyt vielä tässä vaiheessa nelosen tiedä ja voita puhelinvisaa. Aamulypsyn Jaajokin tuota bimboa usein haukkuu mutta menepä itse tuonne ruutuun ja kälätä tunnin verran lakkaamatta houkutellen osallistumaan kisaan. Tuolla naisella on valtavat rinnat ja avarat kaula-aukot sekä sitäkin parempi vahva murre. Tervetuloa PELLAAMAAN. Ihan piristävää välillä vilkaista ja kuunnella vähän aikaa. Plussana myös ettei ole mihinkään viidakon tähtöset tyylisiin bimbo-ohjelmiin liittynyt ainakaan vielä. Jotkut noista bimboista kyllä tahallaan esittää tyhmää.

-----

Tapaninpäivänä alkaa aina perinteisesti 20-vuotisten lätkäkisat. Puolustava mestari Suomi hävisi avausottelun. Kiekko niin sanotusti pomppi vastustajalle. Tarkemmin sanottuna se pomppi Suomen maaliin.

Tapaninpäivänä pelataan aina myös englannissa jalkapalloa.
Oma suosikkini on ollut 90-luvulta lähtien Sheffield Wednesday. Joukkue tippui pääsarjasta melkein heti tässä vaiheessa eikä ole takaisin palannut. Välillä on pelattu kolmannellakin tasolla.
Viime vuosina on ollut kuitenkin parempaa peliä ja viime kauden päätteeksi oli yhdestä ottelusta kiinni ettei nousua olisi tullut. Tuota Wembleyn stadionilla pelattavaa ottelua sanotaankin maailman kalleimmaksi otteluksi koska sen voittaja saa seuraavaksi kaudeksi valioliigan tv-oikeuksista oman osansa.
Tällä kaudella on sujunut samaan tahtiin kuin viime kaudella vaikkei ihan suoraa nousua olekaan tulossa tässä vaiheessa.
Tuossa tapaninpäivän kierroksella tuli hieno vierasvoitto sarjaa johtavaa Newcastlea vastaan.
Jotkut ihmettelee miksi kannatan tuollaista joukuetta mutta mitä järkeä siinä olisi, että kannattaisi vaan menestyvää joukkuetta ja vaihtaisi heti kun menestys loppuu. Tai että vaihtaisi suosikkia sen mukaan mihin kaupunkiin muuttaa. Isoista seuroista mestareiden liigassa suosikkini on saksalainen Bayern Munchen.
Timo Soinin parhaita puolia on Millwallin kannattaminen vaikka se on kolmannella sarjatasolla.

------

Joulureissulla etsin vähän kadoksissa olleita keräilytavaroita. Joitakin postimerkkejä löytyi ja laskin, että keräysalueellani vuodet 1930-1995 suomalaisista merkeistä puuttuu 110 kpl. alle 2kpl vuotta kohden.
Kasetteja löytyi iskelmäosastoa. Niillä ei sen kummempaa keräilyarvoa ole mutta kun tarkoitus on kerätä yksi kasetti jokaiselta vähän tunnetummalta esittäjältä niin sain hyvän kattauksen tuolta alueelta. Noin 60 eri esittäjää on nyt kokoelmassani ja lisää olen hankkimassa.
Viime viikon hankinnoissa oli myös Irwinin viimeinen äänitys vuodelta 1990. Samalla kasetilla soittaa viimeisen kerran hurriganesin Albert Järvinen. Molemmat kuolivat samoihin aikoihin.

Otin jonkin verran valokuvia äitin kaapeissa olevista tavaroista niin riittää blogiin materiaalia. Ainakin donkey kong elekteroniikkapeli lymyilee vielä jossain piilossa.

Amigan peli Monkey island 2 on tallessa kotelon, 11 disketin ja ohjevihkon verran. Joissakin myydyissä kohteissa on ollut vähän enemmän lärpäkkeitä mukana ettei välttämättä ole ihan alkuperäinen paketti. Tuota peliä on ebayssa myyty monta kertaa ja hinnat ovat parhaimmillaan nouseet yli 60 euroon. Huutonetistä sen saa 30 euron hintaan. Mitään ei näköjään kannata heittää pois.
Itse säilytin tuon ihan sen takia että on komea paketti ja oli lempipelini amigalla. Mielellään pelaisin uudestaan läpi mutta se pelikone on hajonnut. Toimivasta amigastakin saa nykyään melkein satasen.
Kivana bonuksena mainittakoon, että tuon kannessa olevan merirosvon ääninäyttelijä on sama joka Terminator leffoissa esitti Sarah Connorin psykiatria. Omassa nimmarikokoelmassani on hänen nimmarinsa.

Loppuun ei tule runoa ihan sen takia, että niitä on rajattu määrä varastossa ja loppuvat kesken jossain vaiheessa. TOP listaakaan en nyt keksi.

Vuoden viimeisessä blogissa käyn vähän läpi tätä vuotta 2016. Sitä odotellessa lukekaa vaikka tätä postausta kahteen kertaan. Näkemiin!

1 kommentti:

  1. Masennuslääkkeitä syö muusikoista myös Kuustonen, sen mainitsin jo aiemmin vain elämää aiheessa.

    VastaaPoista