tiistai 6. joulukuuta 2016

99-vuotias suomi

Se olis taas tämä päivä vuodesta kun suomalaiset katsovat tuntemattoman sotilaan, paraatin ja vuoden katsotuin tv-ohjelma on linnan juhlat. Linnan hienointa pukua ja kauneinta naista etsitään ja toivotaan että joku mokaisi.
Muualla maailmassa itsenäisyyttä vietetään riehakkaissa karnevaaleissa. Suomessa ollaan hartaita ja muistellaan sotia.

------

Muihin aiheisiin. Itselleni kuuluu semmoista, että jouluvalmistelut on tehty. Muilla niihin menee kuulemma keskimäärin 500. Mulla vitonen lahjaan, euro postimerkkiin ja bussimatkat äidin luokse maalle.
Mulla muutenkin keräilyn lisäksi menee kamalan vähän mihinkään. Vuokranantaja käy kuumana kun saan aina niin paljon takaisin vesimaksusta. Käytetyn vesimäärän mukaan vaan maksan.
Ruokaankin menee tosi vähän. Pieneen kun tottuu niin ei kaipaa herkkuja ja tavaroita.

Viime aikoina on ollut muutama iso uutinen. Sipilän sotkujen myötä uutisvuodossa oli hauskasti muka sensuroitu Sipilä-vitsi.
Viihdeuutisissa kauhea meininki Saara Aallon finaalista ja suomen vierailusta.
Toinen juttu mistä suomi pääsi maailmalle: Gilmoren tytöissä mainittiin Esa Pekka Salonen, kapellimestari. Mainitsemani Walking dead jakson Sibelius-kohtaus meni ihan ohi viihdesivustoilta, että kummeksun miksi tämä sitten ylitti uutiskynnyksen.
Simpsoneissahan ennustettiin Nobelvoittajia ja suomen talousnobel meni oikein. Aina välillä Suomi jossain mainitaan.
Simpsoneissa ennustettiin myös oikein kaikki osavaltiot joissa Trump voitti vaalit.
Mutta Aku Ankassa ennustettiin Saaran finaali. Että semmosta.

Jossain minäkin osun oikeaan. Kun viimeksi mainitsin, että nyt naiset alkavat pukeutua punaiseen joulun kunniaksi. Eikös heti saman illan puoli7 ja seuraavan illan uutisvuodossa naisjuontaja ollut punaisessa neuleessa. Hyvä minä.

Viikon katsojaluvuissa ylen kotiin takaisin oli jälleen katsotuin viihdeohjelma, Maikkarilla huomioitavaa oli, että 7 kanavan katsotuinta ohjelmaa tuli maanantaina ja vielä sijalla 9 emmerdalen maanantaijakso. Viikonlopun katsojakisasta kun välillä puhutaan, niin katsotaan sitä telkkua viikollakin. Kakkosella jyrää tänäkin talvena ampumahiihto.

Jaajon visailussa oli harvinaisen monta kysymystä joihin en ihan varmaa vastausta tiennyt. Ihan metsään olisin mennyt yhdessä ja muut olisin kai osannut päätellä.
15tonnin kysymyksessä psykologia olisi pelastanut. Vaihtoehdoista yksi oli hankala kaksiosainen sukunimi. Päättelin ettei kysymyksen laatija olisi sellaista siihen valinnut muuten kuin jos se on oikea vaihtoehto.

----

Urheilussa on alkanut salibändykisat. Suomelle sopii tuollaiset kisat joita ei harrasteta juuri muualla kuin täällä ja sitten ruotsi voittaa senkin.
Itseäni kiinnostaa aina uintikisat. Lyhyenradan MM. Nahkahousujen lisäksi kilpauimareiden puvut on herkkua minulle. Ihan kilpailunakin kiinnostavaa. Suomalaiset taistelevat välieräpaikoista ja finaalista saa riemuita jo tosissaan. Kansainvälisesti tosi iso laji.

Talvicupeissa on jo 5 eri suomalaista päässyt palkintokorokkeelle. Pärmäkoski kahdesti. Lisäksi neljäs sija yhdistetyssä. Vain mäkihyppy ja alppilajit menee surkeasti.
Laine vielä taistelee maalipörssin voitosta NHL.
Olen harkinnut, että voisi mennä Lahden MM-kisoihin kun liput ei kovin kalliita ole.

Rosbergin melkein suomalaisuudesta kun nyt on puhuttu, niin tenniksen puolella on top150 joukossa Henri Laaksonen, joka loikkasi suomesta sveitsiin. Olisi saanut suomeakin edustaa jos olisi halunnut. Top 20 pelaajana on ranskalainen nouseva tähti jonka äiti on suomalainen. Perhe asui Suomessa mutta muutti miehen mukana Ranskaan ennen tuon pelaajan syntymää.

-----

Tänään on tiistai jolloin tulee kakkoselta villi kortti. Tai nyt kun tulee mestareiden liigaa, niin tilalla on vartin mittaiset jalkapalloetkot.
Varsinaisessa 50min villissä kortissa on 5 vaihtuvaa vakiojäsentä ja yksi vieras. Ohjelman vetäjänä toimittaja Riihilahti. Hänen veljensä jalkapalloilija on myös mukana. Vakiojäseniä on aika monta, että kaikki ei mahdu mukaan paitsi Palander on aina yleensä mukana. Usein vitsaillaan siitä että Kalle ei voittanut koskaan olympiamitalia.
Mukana on ex-urheilijoita ja hauskoja ihmisiä. Eri kausilla vaihtuu aika paljon porukka.
Ideana on kilpailla siitä kummalla on hauskemmat jutut annetusta urheiluun liittyvästä aiheesta. Yleisön joukosta valittu tuomaristo äänestää voittajan mutta tällä ei juurikaan ole merkitystä koska he antavat tasapuolisesti vuoron perään ääniä molemmille. Lisäksi välillä joku jäsenistä kokeilee urheilulajia jotain huippua vastaan. Välillä tämä expertti on lapsi tai sitten huippu joka antaa tasoitusta vaikkapa uimalla kädet ja jalat sidottuna tai pelaamalla tennistä läppärillä.
Sketsejä on mukana myös, joita tekee ohjelman koomikot.

-----

Keräilypuolella olen erään vanhojen tavaroiden facebook sivuston kautta huomannut, että 80-luvun elektroniikkapelit on 50 euron arvoisia nykyään. Niitä oli joka talossa siihen aikaan ja meilläkin pitäisi jossain nurkissa lojua.
Huutonetin hintojen perusteella c-kaseteistani arvoa on ainakin Pekko Aikamiespojan huumorikasetilla. Sitä ei varmaan muussa muodossa julkaistukaan kuin kasettina.
Toisessa postauksessani lokakuussa ollut klonkkupatsas jutska on 60 euron hinnalla myynnissä.

Kuvana on tällä kertaa kolme figuuria klassikko kauhuleffoista. Boris Karloff, Bela Lugosi, Lon Chaney Jr.
Nuo tulivat boksin mukana joka sisälti parikymmentä mustavalkoista kauhuklassikkoa.

Ajattelin nyt juhlan kunniaksi jättää masentavat runoni väliin. On niin positiivinen postaus.
Vuoden päästä onkin isot juhlat kun tulee 100v täyteen suomella. Kunhan ei Putin ja Trump piirrä rajoja uusiksi sitä ennen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti