torstai 18. maaliskuuta 2021

unia, kirjaklassikoita jne

Tässä puolen viikon takaisen postauksen perään heti seuraava.

Unia piiitkältä ajalta valikoituja parhaita alkuun:

 

Menin Konttiin taas töihin. Joku halusi ostaa vitosella taskarin mut pomo huomasi ja esti sen koska ei saa hinnoitella kaverille alennuksella.

Mies penkkipunnersi niin että kaksi miestä roikku tangossa. Sen sisko oli mun käsikynkässä nojailemassa. Luulin aluksi että on sen vaimo ja pelotti että se mies suuttuu.

Kävin katsomassa televisioita liikkeessä mis puhelias ja nauravainen mies oli myyjänä. Nolotti sen puolesta kun sen jutut oli niin tylsät.

Otin pipon kaupungilla pois kun oli niin lämmin eikä kellään muulla ollu päähineitä.

Nainen meni pois huoneesta hiekkalaatikolle istumaan kun kaikki miehet alko kattomaan pornoa telkusta ja lehdistä. Menin lohduttamaan perässä.

En halunnut seksiä yhen toisen naisen kanssa mutta sitten vähän jotain kuitenkin suostuin. Sitten olin kovasti mustis kun huomasin että sillä on toinen mies.

Menin bussilla salen eteen missä käyn yleensä muutenkin kaupassa mutta kuski ei uskonut että se on auki niin vakuutin että on se ja pysähdy tähän.

Autot ohitti keskikaistaa pitkin 4 rinnakkain.

Esittelin vinyylejä ja kaverini oli kiinnostunut erityisesti Michael Boltonin levystä koska siinä laulettiin nyrkkeilystä.

Kaverit meni hienoon mustaan Porscheen istumaan ja mä siinä vieressä kerroin miten varakas olen nykyään

Tänä vuonna luen näköjään pelkkiä klassikkoja. Kun en kirjastossakaan ole käynyt enää niin omasta hyllystä valikoituu semmosta joka on siellä ollut pitkään.

Vuoden ekana kirjana oli Dickensin Oliver Twist.

Sittemmin olen lukenut Decameronen. Siinä oli sama kaava monissa tarinoissa että jokin hölmö mies sai opetuksen ja nainen pääsi huvittelemaan miehen kanssa peiton alle.

Kaksi tarinaa on ollut kovasti erilaisia. Yhdessä oli homoseksuaali. Sitä sanottiin aluksi luonnottamaksi ja paheksuttiin kun mies juoksi vieraissa eikä tyydyttänyt omaa vaimoaan. Lopulta niillä oli kuitenkin kolmen kimppa missä kaikilla oli kivaa. Kaksi miestä ja se vaimo.

Yksi toinen tarina oli sitten semmonen missä kellään ei ollut kivaa. Vaimoa verrattiin kurittomaan aasiin joka pitää hakata lähes kuoliaaksi että se oppii asemansa. Ja niin tehtiinkin ja vaimo oli sitten aamulla nöyrä ja kuuliainen miehelleen. Ja jäi vieläpä eloon siitä hakkaamisesta bonuksena.

Ei oikein sopinut tuon leppoisan kujeilevan kirjan henkeen mutta on tosiaan 1300-luvulla kirjoitettu kirja että aika oli todella erilainen silloin.

Kirjan ensimmäinen tarina erosi myös siten ettei siinä ollut mitään seksiä vaan uskonnollista hurskautta.

Ehkä se oli huijauksena niille ketkä lukevat vain alun kirjasta eivätkä huomaa miten epäsoveliasta jatko on.

Nyt sitten aloitin tuota kuvassa olevaan Hugon Kurjat kirjaa eli Les Miserables alkuperäisellä nimellä.

Varsinaisia klassikoita siis ollut tämä alkuvuosi mitä vähän olen jaksanut lukaista

Silmät meinaa painua kiinni heti kun aloittaa niin ei ole ehtinyt enempää mutta nyt on jo virkeämpi olo kun on valoisammat päivät.


Hämeen alueuutisissa oli juttu mun lähellä asuvasta miehestä joka oli jossain määrin tuttukin.

Ollaan oltu asiakkaana samoissa paikoissa.

Hän haki työvoimatoimistosta juttuseuraa itselleen, kun ei sokeuden takia pysty käymään missään enää tapaamassa ihmisiä.

Asia levisi facebookin Lahti-ryhmään ja lopulta radioon ja telkkariin.

Eiköhän hänelle nyt joku ala käymään kun sai niin paljon julkisuutta.

Eihän hän paljoa pystyisi maksamaan siitä eikä kukaan kehtaisi kai ottaakaan rahaa muuta kuin vähän matkoista.

En aluksi tajunnut että on tuo henkilö kun ekan kerran asiasta sain tietää.


Netflixissä kokeilin kätevää ominaisuutta että se sarja tai leffa menee 1,25 kertaisella nopeudella.

Aikaa säästyy ja ihan hyvin ehtii lukemaankin tekstin. Välillä jos on tosi vauhdikas kohtaus muutenkin niin se on vähän hassun näköistä pikavauhdilla.


Nyt paljon alkaa ja loppuu sarjoja telkussa.

Kymppitonnissa Maisa Torppa ei olis halunnut voittaa koska silloin pääsee/joutuu tulemaan uudestaan finaaliin pelaamaan.

Hän tietenkin sitten voitti ja yksi otti jokerikysymyksenäkin semmosen että mitä Maisa ei halua mutta minä haluan? Vastaus: Voitto.

Putouksen sketsikisan varmaan voittaa ennakkosuosikki alusta asti Folke Rundqvist. Tuo mies joka sitä hahmoa esittää on oikeasti breakdancen maailmamestari että sen takia oli niin lennokkaita liikkeitä välillä.

Neloselta alkoi mestareiden mestari. Muka eka kausi mutta aina kun ohjelma vaihtaa kanavaa niin se on muka eka kausi vaikka tämä taitaa olla jo kolmas kausi.

Huutokauppakeisaria tulee taas muutama uusi jakso ensi tiistaista alkaen.


Kuolleissa näyttelijöissä on taas semmonen kenen nimmarikortti mulla on. Bondpahiksena ja ekassa alienissa näytellyt Yaphett Kotto.


Eipä sitten muuta. Pari mukavaa kasettia ehdin jo ostella lisää tässä viikon puolivälissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti