keskiviikko 10. maaliskuuta 2021

Pääsiäinen lähestyy...

Tässä nyt poikkeuksellisesti keskellä viikkoa postaus mutta alkaa tekstiä olemaan jo riittämiin ja asiaa tallessa seuraavaankin sitten. Aluksi urheilua.

 

Silja Kosonen heitti suomen ennätyksen moukarissa vaikka on vielä 19 vuotisten sarjassa ja heitti vielä ulkona lumisateessa, mikä aina mainittiin joka paikassa.

Tuossa 19 vuotisten ikäluokassa tuo on euroopan ennätys ja kaikkien aikojen toiseksi paras tulos maailmassa.

Tenniksessä Federer menetti yhden ennätyksensä kun Djokovic on nyt ollut enemmän viikkoja maailman ykkösenä yhteensä kun lasketaan nuo viikot.

Noin 6 vuotta molemmilla tuo ennätys. Federerillä on vielä ennätys siinä että kuinka kauan pysyy yhtä jaksoisesti ykkösenä.

Yleisurheilun halli EM-kisoista tuli vielä kaksi mitalia eli suunnilleen saman verran yhteensä kun hiihdon MM kisoistakin.

Hiihdosta kun tuli kaksi hopeaa ja yksi pronssi niin yleisurheilusta kaksi pronssia ja yksi hopea.

Vähän kun tulee niin siitä osaa olla iloinen. Ja nämä halli YU-mitalit oli ekat 21 vuoteen.

Hallissa kun ei ole Suomen viime vuosikymmenien menestyslajeja keihästä tai moukaria esim.

Tuo yksi hopea tuli nyt naisten 60m juoksusta niin vastaavista pikamatkoista ei ole koskaan Suomi saanut mitalia. Pelkästään Bryggare aidatusta pikamatkasta.

Nezirillä oli nyt tuhannen taalan paikka se mitali ottaa myös pika-aidoista mutta jäi sadasosan päähän neljänneksi.

Neziri on ihan sympaattinen tyyppi mutta media on hänet nostanut suosikikseen vuosien ajan. Sitä menestystä on odotettu kuin kuuta nousevaa.

Aivan kuin Suomessa ei olisi muita lupaavia urheilijoita ollut. Mutta tosiaan ei se hänen vikansa ole.Joo, pääsiäiseen on vielä aikaa mutta sain siitä kissavahtina olosta kiitokseksi tuollaisen 220gramman suklaamunan, jossa oli batmobiili sisällä.

Pyysin palkkioksi myös kotiin kuljetettuna lumilapion. Vaikka lumet nyt kai sulaakin kohta ja talvi on ohi mutta ensi talveksi sitten ja pyörään kesäksi pumppua olen toivonut vielä. Semmosta auton pumpun tapaista mutta pyörään sopivaa.

Kyllähän mulla rahaa itselläkin olisi ostella tuollaisia mutta hankala bussilla lähteä ympäri kaupunkia etsimään varsinkin nyt koronan aikaan.


Muutamia viikkoja sitten oli jo Golden Globe palkinnot jaettu.

Viime vuonnahan ei koronan ansiosta juuri kovin isoja leffoja ilmestynytkään.

Voittajia tuossa gaalassa oli Nomadland niminen leffa, joka palkittiin parhaasta ohjauksesta ja draamasarjan parhaana leffana.

Soul voitti animaatiosarjan ja musiikin.

Postuumisti jenkit tykkää jakaa aina palkintoja niin nytkin kuoleman jälkeen annettiin Chadwick Bosemanille palkinto: miespääosa draamaelokuvassa. Tuo mies oli tunnettu Marvelin avengers leffoista.

Miespääosa komediassa meni Boratille eli Sacha Baron Cohenille. Eli Boratin jatko-osa oli tuo leffa.

Naispääosa komediassa meni Bondtyttö Rosamund Pikelle ja vastaava naissivuosa Jodie Fosterille.

Miessivuosa meni Daniel Kaluuyalle eli tämä tumma mies joka oli kauhuleffa Get Outin pääosassakin.


Huomasin että Lahdessa ikääntynyt mies etsi juttuseuraa molin sivuilta pientä korvausta vastaan.

Joku laittoi sen Lahtiryhmään että ihmiset saisivat kummastella miten yksinäisiä vanhukset ovat.

Oliko se jotenkin yllättävää sitten? Itse tein sellaista työtä pari vuotta, ennen eläkkeelle pääsemistä, että käytiin vanhusten luona seuraa pitämässä, kun kotipalvelu vain piipahtaa nopeasti aina.

Siinä huomasi kyllä miten yksinäisiä he olivat. Ei mekään pystytty käymään kuin kerran viikossa yhden ihmisen luona.


Telkkarissa maikkarin sukuni salat on pitänyt huiman määrän katsojia edelleen. Kaikki tuntemani ihmiset pitävät sitä tylsänä ohjelmana mutta massoihin se näyttä vetoavan. Ei jäänyt paljoakaan yksi viikko Voicen ja Putouksen lukemista. Nuo kaksi muuta olivat lähes tasoissa.

Selviytyjät sen sijaan ei näytä ollenkaan kiinnostavan enää ihmisiä samoissa määrin kuin edellisellä kaudella.

Jos joku luuli että sunnuntaina tuleva Pitääkö olla huolissaan päättyi, niin 15 jakson kauden jälkeen jatkuu heti seuraava kymmenes kausi.

Itse en heti huomannut että tuon ohjelman esitysaika siirtyi sinne sunnuntaille. Ihmettelin joskus täällä että miksi keskiviikon jakso sai vähemmän katsojia kuin sunnuntain niin se selvisi sitten.

Sunnuntaina siis tulee ensiesitys ja keskiviikko on uusinta.

Toinen huomioitava juttu on että Kymppitonnin uusi kausi alkaa nyt tulemaan maanantaisin. Jos joku muukin haluaa niitä sana-arvoituksia ratkoa. Kisaan aina kaverin kanssa että kumpi hoksaa enemmän oikein


Sitä tulevaa tekstiä tulee sitten ehkä maanantaina kun kaikki tilaamani kasetit saapuvat. On tullut osteltua niitä kaikenlaista taas. Muutakin on asiaa jo kertynyt talteen mutta pidän nämä sopivan pituisina että ihmiset jaksaa lukea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti