maanantai 29. lokakuuta 2018

Ostin paidan lasten kokoa.


Viikon eka työpäivä takana. Joitakin asiakkaita laitetaan samoille työpareille toistuvasti jos on haastavampi keikka niin on jo tuttua miten toimia. Tänään oli taas semmonen tilanne. Huomenna taas tarvitaan mun osaamista shakinpeluukaverina.
Uusia työntekijöitäkin tuli monta tänään.

Urheilun maailmassa kotimainen jalkapallokausi päättyi lähestulkoon. Kaksi joukkuetta pelaa vielä keskenään kumpi on ensi kaudella pääsarjassa.
Ropsin hopeaa voidaan pitää yllätyksenä. Muuten sijoitukset oli aika odotettuja.
Jääkiekossa on nyt kauden alussa aika erikoinen tilanne kun suomalainen pelaaja on ollut nhl pistepörssin kärjessä.
Sellaista ei kai selänteen parhaiden kausien jälkeen ole ollut.
Minulla on häneltä tulokaskortti sellaisesta sarjasta jossa hinnat nousee tosi korkealle jos on todellinen nimimies. Rantasen kortissa hintataso on vasta 15 euron tuntumassa tällä hetkellä.
Painissa oli myös harvinaista herkkua kun Petra Olli saavutti maailmanmestaruuden. Edellisen kerran näin kävi 21vuotta sitten Marko Yli-Hannukselalle.
Painin loputtua tuli melkoinen hässäkkä kun kukaan ei tiennyt kumpi voitti ja Petran valmentajakin taisi painaa haastonappia vahingossa, joka olisi vienyt mestaruuden.
Jos oikein ymmärsin niin joku ulkopuolinen yleisöstä huusi Petralle, että sen pitää itse pyytää sen turhan haaston perumista. Joka tapauksessa melkoinen sotku.
Tilanne alkoi siitä kun vastustaja viimeisellä sekunnilla tasoitti ottelun mutta ainakaan Petra ei muistanut sääntöjä niin hyvin että olisi tiennyt kumpi on voittamassa.
Hiihtolajien maailmancupit alkoivat alppihiihdolla ja suomessakin vähän hiihdettiin. Yle näyttää tänä talvena ennätysmäärän talvilajeja niin että norjankin televisio jää kakkoseksi.
Armeijavuosiin liittyy kaikenlaisia legendoja ja tarinoita niin lahtelainen mestaripainija Arvi Savolainen teki yhden semmoisen. Hän osallistui intin kamppailulajien kisoihin ja voitti kaikki 8 lajia mihin osallistui. Mukana oli esim judoa ja penkkipunnerrusta.

Telkkarissa tuli kauden viimeinen kunnon vain elämää jakso. Tai semmonen karaokejakso. On edes vähän vähemmän sitten katsottavaa viikon aikana.
Uutta katsottavaa tuli ylen metsien kätkemä kakkoskausi, jonka kaikki 6 jaksoa katsoin samantien areenasta.
Tuo on sekoitus kaunista luontokuvausta ja kiinnostavia kohteita ympäri Suomen sekä kaikki on vähän muinaisperinteen ja yliluonnollisten uskomusten näkökulmasta.
Haltioita kurkkii juontajaparin mukaan joka toisen puun takaa.
Minua se ei härinnyt ja leppoisaa kaksikkoa oli mukava seurata koirakavereineen. Porukan nainen Reetta on oikein mukava tyyppi varsinkin.
Ylen luonto-ohjelmista tällä kertaa vanha tuttu avara luonto kiinnosti katsojia enemmän kuin kotimainen eränkävijät. Tuo metsien kätkemä on kai liian outoa meininkiä kun jäi paljon jälkeen noista.
Maanantain Puoli seiskassa oli vieraana Gimmelin Ushma, joka nykyään tunnetaan paremmin Konttorin näyttelijänä. Hän kertoi että sarjaan on kuvattu jo kolmaskin kausi. Sinänsä ihme kun kukaan ei seuraa sitä ohjelmaa, paitsi minä kylläkin.
Maajussille morsian ohjelmassa ei suuresta suosiostaan huolimatta kai kovin raflaavia juonen käänteitä ole koskaan mutta nyt tuli semmonen kun kaksi morsianehdokasta päätti rakastua keskenään toisiinsa.
Tällä syyskaudella maikkarin viihdesuosikeilla on tilanne vaihtunut että TTK on nyt huomattavasti suositumpi kuin putous. Melkein 300 000 katsojaa eroa.
Ulkolaisista draamasarjoista suomen suosikki on ollut Kotiin takaisin ylellä ja siitä tuli nyt vihonviimeinen jakso. Salkkaritkin jäi kakkoseksi suosiossa.
Petra Ollin mestaruus vaikutti sen verran että urheiluruutua katsottiin enemmän kuin sitä ennen tulleita uutisia.
Maikkarin uusi talk show Heikelä syndrooma ei kiinnostanut ihmisiä. Nelosen napakymppiä katsottiin mieluummin.

Viikon masennusuutinen oli kun vihreiden johtaja Touko Aalto ilmoitti sairauden takia väistyvänsä syrjään.
Minulle psykiatrisen hoitajan tapaamisessa kävi paremmin, kun seuraava jutteluhetki laitettiin vasta maaliskuun puoliväliin. Uskoi etten tarvitse nyt apua.
Öisin saattaa tulla kyllä kummia harhoja jotka joskus pelottavat ja joskus naurattavat. Kerrankin tässä viime aikoina tarkistin yöllä että onko katto vielä paikallaan kun oli niin viileätä.
Samaten toinen stressioire on että tulee outoja tuntemuksia kuin olisi vähän sairas muttei kuitenkaan kunnolla sairastu. Niiden kanssa pitää vaan elää.
Toi sairauteni liittyykin juuri siihen etten kestä oikein ylimääräistä stressiä. Pitää ottaa rennosti mutta samalla sopivasti haasteita.
Untakin pitää saada riittävästi mutta muistiin ei ole varsinaisesti nähtyjä unia jäänyt pariin viikkoon. Ainoa oli semmonen missä tietokoneen modeemi tippu lattialle ja meni rikki.
Eli jos toi kuvastaa mitä mä pelkään niin ei kovin suuria huolia ole. Kerran ton potkaisinkin lattialle kun oltiin molemmat saman patjan päällä muttei se hajonnut.Keräilyrintamalla on tietenkin taas muutama kasetti ollut mutta laitan niistä taas isomman satsin kerralla kuvausta. Sanotaan sen verran että Dire Straits keräys tuli valmiiksi kun kaikkien studioalbumien lisäksi sain kokoelmatkin.
Näyttelijöiden nimmareita löysin halvemman version yhdestä Babylon5 sarjan naisnäyttelijästä. Jos olisi tuosta omasta sarjastaan nimmarikortti niin olisi huomattavasti kalliimpi.
Lätkäkorteissa laskin että kotimaisia Ilveksen paitakortteja puuttui multa peräti 10kpl. Näistä 6kpl oli Tuukka Raskia, joista ostinkin nyt sitten halvimman. Ja halpa on tässä tapauksessa 45 euroa.
Jos termi paitakortti ei ole tuttu niin se on kortti johon on liimattu palanen pelaajan pelipaidasta. Rask onkin nykyään yksi Ilveksen omistajista.
Tilasin myös usasta 6kpl maalivahtien tulokaskortteja. Minulla on 50 vuoden ajalta melkein kaikkien kentälle päässeiden nhl-maalivahtien tulokaskortti. Siis yksi kortti pelaajaa kohden eikä ihan kaikista ole korttia tehtykään kai.
Noin 15 mokkea taitaa vaan puuttua tuosta kokoelmastani.
Tänään tilasin adlibriksestä kirjan joka sisältää pari multa puuttuvaa Barksin ankkasarjista. Yksi possukorttikin on kiikarissa mutta siinä on vielä huutoaikaa viikon verran.
Kuvassa on lasten kokoa oleva paita. Ostin sen keräykseeni suomalaisiin majakoihin. Kuvan majakoista 4kpl on semmosia mistä mulla ei ole postikorttia tai filateliaa, niin on jotain uuttakin tässä.
Valassaaret, Yttergrund, Ulkokalla ja Tankar.

Eipä taas muuta kun ensi viikkoon. Odottelen tässä että korjataanko pesutuvan konetta vai pitääkö käydä serkun konetta lainaamassa. Sinne on vaan 5min kävelymatka ja on kovasti pyydelty käymään jos jotain apua tarvitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti