maanantai 1. lokakuuta 2018

Lokakuu


Uusi kuukausi alkoi mutta ei suurempia muutoksia vanhaan. Töissä lokakuun aikana lähtee työpareistani loputkin ketkä olivat paikalla kun aloitin vapun jälkeen. Kuntouttavan puolen työkavereita on vielä paikalla muutamia kylläkin. Vaihtuvuus on runsasta tuossa paikassa mutta itse olen vielä pitkään.
Säiden viilentymisen myötä olen kaivanut talvivaatteet esiin ja peittokin on lämpimämpi kuin pelkkä pussilakana. Sisälämpötila on tukalista lukemista vajonnut +22-23 asteeseen. Monen mielestä tuollainen sopivan viileä onkin terveellistä.

Telkkarista ei minua kiinnostavia sarjoja alkanut nyt uusia ollenkaan mutta aloin Ruudusta katsomaan Jimin matkaohjelmaa Ride with Norman Reedus. Sen kahta ekaa kautta. Walking deadin suosikkinäyttelijä ajelee ympäri Usaa ja tapaa moottoripyöriin liittyviä henkilöitä ja muutenkin kaikenlaisia mielenkiintoisia tyyppejä.
Missikisat tuli mutta ne pystyi katsomaan vain netin välityksellä. Kaverin kanssa puhutiin että omat suosikkimme eivät päässeet kolmen parhaan joukkoon. Ei ollut mitään erityisen kauniita suosikkeja mutta taso oli muuten aika tasainen.
Paikalla ollut Janni Hussi oli kauniimpi kuin nuo missiehdokkaat.

Padasjokelaisia kisaajia telkussa oli peräti kaksi viime viikolla. Napakympissä herra X ja Et sä tiedä kuka mä oon kisan Matti Nykänen jakson voittaja. Hänet esiteltiin olevan kotoisin Auttoisten kylästä että Padasjokea ei varsinaisesti mainittu. 2000 euroa oli voittosumma.
Nykänen paljasti tuossa ohjelmassa että se vanha legenda ei pidä paikkaansa että hän olisi paikaltaan hypännyt armeijan yläpunkalle tasajalkaa.
Villissä kortissa kokeiltiin että pääseekö korkeushyppääjä korkeamman riman yli kuin painonnostaja kun hypätään vauhdin kanssa tasajalkaa. Niukasti voiti se korkeushyppääjä.
Huutokauppakeisarissa taas tehtiin aloituspannun kanssa ennätys kun joku mies maksoi siitä tasan tonnin.
Maikkarin tanssikisasta tippui ekana yksi suosikeistani Aikku Saarinen. Lotta Näkyvä oli kyllä viime jaksossa tosi kaunis että onneksi hän vielä jatkaa. Pari ammattitanssijaa on myös nättejä.
Kaikki vastaan ykkösessä ratkaisevassa viimeisessä tehtävässä olisin tiennyt ettei niitä posliineja mene rikki kuin muutama. Oli niin paljon tilaa kaatua niille puille.
Haluatko miljonääriksi kisassa olisin tiennyt isoimman kysymyksen 15 000 mutta en sitä ennen ollutta edellistä kysymystä.
Ensi sunnuntaina ruutuun palaavaa Sorjosta katsotaan kuulemma maailmalla 60-100 miljoonan katsojan verran. Tuon kakkoskauden jälkeen tehdään vielä kolmaskin kausi mutta se jää sitten viimeiseksi.
Kuvassa on ostamani Stargate Atlantiksen eka kausi (20 jaksoa). Olen aiemmin nähnyt vain viimeisen 5. kauden. Ilmeisesti tuolla divarissa on myös ne puuttuvat 2-4 kaudet. Ostelen niitä sitä mukaan kun ehdin katsoa.Padasjoesta kun nyt oli puhe niin Parnasson uudessa numerossa on positiivinen arvostelu Padasjoella peruskoulunsa käyneen häirikkökirjailija Hännikäisen uudesta kirjasta. Hän oli itsekin aiemmin tuon kirjallisuuslehden kriitikkona.
Hänen möläytyksensä ja natsihenkiset mielipiteensä ovat aika paljon polttaneet siltoja kustantajiin ja kirjallisuuspiireihin. Yhdessä haastattelussa hän sanoikin että Suomessa on pakko olla poliittisesti vasemmistolainen jos haluaa olla kirjallisuuspiireissä.
Tähän liittyen fingerporissa oli pari viikkoa sitten niin huonoa huumoria että sen päivän sarjakuva poistettiin nettiversiosta. Varsinaisessa hesarissa se kuitenkin oli ja pahoiteltiin että sinne pääsi sensuurin läpi. Tuossa sarjakuvassa vitsailtiin lasten ahdistelusta.
Me too kampanjaan ja muutenkin ahdisteluun liittyen. Bill Cosby tuomittiin vankilaan lasten ahdistelusta. Metsäketo sen sijaan haastoi oikeuteen ne naiset ketkä hänen maineensa tuhosivat. Kevin Spacey menetti tärkeimmän työnsä suositun House of Cards sarjan pääosana ja kun yritti yhden elokuvan pääosana esiintyä niin vain muutama ihminen kävi sen teatterissa katsomassa.

Viime viikon ohjelmissa maikkarin kanavaa katsottiin enimmäkseen enemmän kuin samaan aikaan nelosta. Vain lauantain rahapelit klo 21-23 meni neloselle ja tiistaina huutokauppakeisari voittaa maikkarin kanavat.
Possekin voitti nyt ekan kerran vain elämää ja fort boyard gaalan selvästi.
Ylellä Korpelan kujanjuoksun viimeistä jaksoa katsottiin suunnilleen sama määrä kuin viikon katsotuinta uutislähetystä.
Kaikki vastaan 1 saa melko hyvin katsojia siihen nähden että samaan aikaan miljoona ihmistä seuraa maikkarin tanssikisaa ja viimeisen puolen tunnin aikana tulee ylen uutiset ja urheiluruutu.

Urheilussa Pelicans aiheutti kauden ekan tappion Hifkille ja sitten heti seuraavasa pelissä Pelsun vastustaja TPS:lle tuli kauden eka nollan pisteen ottelu.
Oma suosikkini Ilves on yllättäen peräti viidentenä kun 7 peliä on pelattu.
Jalkapallossa viime kaudella pronssia saavuttanut Ilves on nyt tasapisteissä siitä kolmannesta sijasta taistelemassa Honkan ja Kupsin kanssa. 2 ottelua kaikilla näillä joukkueilla pelaamatta.
Mestaruus meni ylivoimaisesti HJK:lle mutta onneksi tuosta pronssista on tasainen taistelu vielä. Kemi tippuu divariin.
20-vuotiaiden sarjan mestaruus meni ilmeisesti Lahteen jalkapallossa. Pelicans johtaa myös alkukaudesta lätkän nuortensarjaa.
Golfin kaikkien aikojen mestari Tiger Woods voitti viiden vuoden tauon jälkeen turnauksen ja on noussut rankingissa jo sijalle 13. Ongelmat näyttäisi olevan voitettuja.
Vuoden jalkapalloilijaksi valittiin MM-kisoissa loistanut Kroatian Modric. Edellisenä 10 vuotena joko Messi tai Ronaldo olivat voittaneet tuon palkinnon joka kerta.
Puola voitti jo toisena vuonna peräkkäin lentopallon maailmanmestaruuden.

Jenni Vartiaiselta piti ilmestyä taas kaksi uutta musavideota mutta tulikin vain yksi. Siinä olikin ensimmäinen kerta kun näin Jennin paljastavan vähän enemmän kaula-aukkoa.
Jennin kaunein kohta on kylläkin silmät ettei vaatteilla tai niiden vähyydellä ole niin suurta väliä.

Viikon unissa oli ainakin jättimäisiä marjoja jotka olivat kiinni toisissaan kuin rypäleet. Kun olin menossa divariin niin muistin että edellisenä yönä olin jotain unta nähnyt sen paikan toisesta myyjästä kuka ei näytä enää olevan siellä töissä.
Viime yönä poika karkasi vankilasta ja rahojen velkoja tuli ovelleni juttelemaan että luuleeko se karkuun pääsevänsä. Näin kun se vanha mies lähestyi oveani mutta avasin oven vasta kun pimputti kelloa. Rauhallisesti keskusteltiin.


Lähden tästä töihin kohta. Mulla on nyt 20 päivän urakka jonka aikana saan kaksi paksua kirjaa luettua samaan aikaan, jos menee suunnitelmien mukaan. Toinen on 810s paksuinen ja toinen jäi 200s kesken niin luen sitä samalla 10s päivässä.
Tällä viikolla on taas viikonloppuna paljon kasetteja kaupan netissä. Varmaan niistä jotain saan ostettua, riippuu vähän siitäkin miten paljon viitsin tarjota.
Viime viikolla sain jo yhden Ozzyn kasetin ostettua.
Rahatilanne on melko suotuisa. Tuntuu aina tässä vaiheessa että saanko kaikkea kulutettua mutta kyllä sitä aina suunnilleen sama menee mitä tuleekin.
Hyvää alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti