maanantai 15. lokakuuta 2018

Lämmin lokakuu


Viime viikolla töiden ja kotona istumisen lisäksi piipahdin postipaketin hakumatkalla kaverin luona ja viikonloppuna ekaa kertaa lähellä asuvan serkkuni asunnossa. Heidän vanhin lapsensa oli näköjään tuttu naama bussista. Puhui enemmänkin englantia. En sitten tiedä ymmärtikö kukaan muu sen puheita.
Töissä kävin ekaa kertaa yhdessä kaupunginosassa. En ollut siellä ennen käynyt vaikka on kuuluisa paikka. Lahen Liipola.
Opettelin myös kolmea uutta korttipeliä.

Viikon unia:
Menin ”muumilaaksoon” pyörää taluttaen. Sanoin ettei sillä ole arvoa niin ei tartte lukita. Sitten todettiin että on siinä ainakin yksi kallis uusi osa. Muumilaakso on Lahessa paikallinen mielisairaiden osasto. Herkkuja alko löytymään monenlaista kuten marjapiirakkaa ja mietin että lihonko.
Menin autoon kyytiin ja näin että toista autoa ajoi tuttu nainen ja sen takapenkille meni toinen tuttu nainen.
Kadulla oli oudon näkösiä autoja joista yksi olikin simulaattori.
Näin kadulla kävelevän naisen jolla oli nahkaminihame ja lateksia päällä.
Jahtasin jotain vaarallista hyönteistä.
Limsapullon etiketissä oli lätkäpelaajan kuva nimeltä Mike Keane. En muistanut herättyäni onko tuon nimistä henkilöä olemassakaan mutta tarkistin että aika kuuluisa kanadalainen tuon niminen lätkäpelaaja on ollut.

Elokuvia katsoin kaksi.
4 oscaria voittanut fantasiasatu The Shape of Water muistutti Disneyn piirrettyä. Amazonin joesta löytynyt vedessä asuva otus vangitaan 60-luvun kylmän sodan aikaan. Armeijan laitoksessa siivoojana toimiva mykkä nainen rakastuu tuohon hirviöön ja vapauttaa sen. He myös harrastavat seksiä keskenään. Naista avustaa vapautusoperaatiossa muitakin surullisen hahmon ritareita jotka samaistuvat tuohon kaltoin kohdeltuun hirviöön.
Todellinen hirviö tässä tarinassa onkin se mies joka on vanginnut otuksen ja kiduttaa sitä.
Juoni ei ole kovin realistinen. Esim miten on mahdollista että armeijan suurimman salaisuuden kanssa pystyy pelehtimään tuo siivoja niin rauhassa että soittaa vaikkapa musiikkia gramofinilla sille ja ehtii rakastumaan syvästi ennen vapautusoperaatiota, joka onnistuu ihan tuosta vaan amatöörivoimin.
Toinen leffa oli vuoden parhaimmaksi kauhuleffaksi kehuttu A Quiet Place.
Miespääosa myös ohjasi, käsikirjoitti ja tuotti leffan ja naispääosa on oikessa elämässä hänen vaimonsa. Muita näyttelijöitä leffassa oli vain 3 lasta ja vauva sekä yhdessä kohtauksessa metsästä löytyvä mies. Lisäksi on hirviöitä jotka ovat kai suunnilleen muut ihmiset jo tappaneet.
Hirviöt metsästävät tarkan kuulonsa avulla mutta ovat sokeita. Vähän kun pitää ääntä niin lähin hirviö tulee ja tappaa.
Tässäkin oli epäloogisia aukkoja tarinassa. Miksi he hankkivat perheeseen uuden vauvan maailmaan jossa pitää olla koko ajan hiljaa. Eikö tuo vauva itke missään vaiheessa?
Myös synnyttäminen on aika vaikeaa jos ei saa pitää ääntä ollenkaan.
Loppu on aika lohduton. Hirviöt kuulevat missä loput hengissä olevat perheenjäsenet ovat ja lähestyvät sankoin joukoin. Puolustuskeinona heillä on keksintö että korkeat äänet tappavat hirviöitä ja haulikko.
Tarinan opetus on kai että ihmiset pitävät viimeiseen asti kiinni hengestään vaikka elämä olisi kuinka vaikeaa.
Koska tuossa elokuvassa ollaan niin hiljaa niin se on välillä aika painostavaa jos ei ole musiikkia sillä hetkellä. Varsinkin kun vanha telkkarini kadottaa välillä äänet niin saa miettiä että onko taas ongelmia kun ei mitään kuulu.Urheilussa oli taas onnistuminen golfissa. Kalle Samooja voitti haastajakisan ja pääsee sen ansiosta ensi kauden euroopan kiertueelle. Tällä hetkellä siellä pelaa jo 4 muuta suomalaista.
Huuhkajat voittivat jo kolmannen ottelun kansojen liigassa. Pukki on ratkaissut jokaisen ottelun. Valmentajan vaihdoksen jälkeen on pelien taso kyllä muuttunut huimasti.
Tenniksessä pelattiin Kiinassa masters turnaus jonka voitti Djokovic. Hän on nousemassa pian maailman ykköseksi kun oli vuoden verran ihan ulkona kuvioista.

Television puolella olen jonkin verran vähentänyt ohjelmien katselua että jää aikaa muuhunkin. Jos on tylsempi vieras tai Vain elämäässä tylsempää musiikkia ja The Wall rahapelissä katson nyt vaan sen loppuratkaisun. Tuossa ei paljonkaan niihin kysymyksiin vastaamisella ole merkitystä voittosumman kanssa niin ei pelkkä tuuri kiinnosta. Viimeksi pelannut kaksikko voitti yli 30 tonnia.

Uutta katsottavaa alkoi Walking Dead ja Dr Who. Jälkimmäisen huomasin vasta kun jakso oli jo loppumassa. Torstainahan sekin tulee kuten niin monta muuta ohjelmaa jotka haluan katsoa.
Siinä on nyt ekaa kertaa tohtorina nainen. Päähenkilö muuttaa aina välillä ulkomuotoa ja tämä on jo 13. persoona joka hänellä on ollut. Aina tulee uusi näyttelijä ja uudet matkakumppanit keiden kanssa matkataan ajassa ja avaruudessa. Näin sarjaa on voitu jatkaa ikuisuuden.
Tuon2 zombisarjan erikoisuutena taas on että vaarallisessa maailmassa kuolee usein ihmisiä. Nyt on kuolemassa peräti sarjan päähenkilö. Aiemmin on jo hänen vaimonsa ja poikansa kuolleet. Sarjaan on yhdeksänteen kauteen mennessä myös tullut aina uusia tärkeitä hahmoja jotka pysyvät aikansa hengissä tai eivät kuole ollenkaan.
Moni sarja on jatkunut niin pitkään että päähenkilö jo lopettaa ja silti sarja jatkuu. X-filesin osalta pääosa Mulder palasi takaisin nyt kun on muutama kausi tehty uutta.
Nelosen iso satsaus Gaala siirrettiin myöhäiseen aikaan surkeiden katsojalukujen vuoksi. Tämä oli jo toinen Aku Hirviniemen neloselle tehty ohjelma joka on menestynyt surkeasti.
Asiasta tiedotti ekana Iltalehti vahingoniloisena koska kuuluvat kilpailevaan konserniin.
Parempaan ohjelmapaikkaan siirrettiin tilalle Haluatko miljonääriksi, tosin ei se niin hyvä paikka ole kun Putous tulee jatkossa samaan aikaan.
Monesti olen ihan eri mieltä ohjelmien suosiossa. Katselen myös tuota gaalaa mieluummin kuin putousta vaikka Putous on viime vuosina saanut aivan mielettömiä katsojamääriä.
Muuta uutta on ollut kakkosen villissä kortissa uusi vakiopanelisti.
Ruotsinkielinen Sportmagasinet päätettiin lopettaa. Tuota on tehty jo vuodesta 1985 asti mutta nyt ei oikein ole enää katsojia ollut syystä tai toisesta.
Puoli seiskassa oli erikoinen jakso kun juontaja ja vieras päättivät molemmat pukeutua nahkahousuihin. Minullehan se tunnetusti sopii mutta eikös tuo ole naisille pahin juttu jos joku toinen valitsee samanlaisen asun vaikkapa samaan juhlaan.

Katsojaluvuissa ylen aussisarja Kotiin takaisin aloitti viimeisen kautensa ja fanit olivat innokkaasti vastaanottimien ääressä. Arto Nyberg palasi puolen miljoonan katsojamääriin kun oli viime viikolla koko ykköskanavan top20 listan ulkopuolella. Vuorostaan uusimmalla listalla sitten lauantain viihdeohjelma Hyvät katsojat tipahti pois.
Nelosen lauantailla ohjelmien paikkojen vaihto ei paljoa muuttanut katsojamääriä. Noilla ohjelmilla on omat katsojansa tuli sitten ne mihin aikaan vaan.
Gaalan lisäksi toinenkin Kummelien sarja oli nyt suunnilleen yhtä surkeissa katsojamäärissä.
Hedbergin konttorilla menee totaalisen surkeasti. Tuo gaalakin saa kolminkertaisen määrän siihen verrattuna katsojia.

Jenni Vartiaisen uuden cd-levyn sain lainaan ja kopioin koneelleni. Levyn kappaleista kaikki paitsi yksi olikin jo videona youtubessa ettei siinä juuri uutta ollut enää.
Motiivina tuollaisen levyn ostamiseen olisikin lähinnä kansivihkonen jossa laulun sanat ja kauniita kuvia Jennistä.


Keräilytavaraa ostelin tuttuun tapaan kasetteja. 7 kasetin paketti on tulossa ja toinen 3-4 kasetin ostaminen on vielä osittain kesken. Paljon on tullut viime aikoina huikeata kasettia. Tarjonta on kasvanut niin paljon että melkein kaikkea löytyy jos vaan tarpeeksi maksaa.
Serkun asunnosta sain myös ilmaiseksi mukaani jonkin verran kasetteja. 300 eri esittäjää on tulossa täyteen kokoelmaani.
Laitan sitten kuvia ja tekstiä tarkemmin kun ei ole mitään uutta tulossa.
Ostin myös hienon majakkapaidan. Siinä on kuuluisia kotimaisia majakoita, joista osaa minulla ei ole postikorttina tai muutenkaan kokoelmassani.
Kolikkokokoelmaan tuli kai pari uutta vaihtorahoistani. Ainakin kreikkalainen 50 senttinen.
Suomalaisten lätkäpelaajien nimmarikortteihin ostin ainoan puuttuvan nhl pelaajan eli Patrik Laineen. 30 euroa maksoi.

Kirjoissa saan 20 päivän urakkani valmiiksi. Kahta kirjaa luen samaan aikaan yhteensä 1010 sivua. Sen perään luen pari Kauko Röyhkän kirjaa. Toinen on juuri ilmestynyt ja toinen vuodelta 2007.
3 muuta kirjaa on varausjonossa mutta niissä kestää vielä kauan. 3 tv-sarjojen kausia laitoin myös varaukseen.

Eipä muuta sitten kun lämmintä lokakuun jatkoa. Minulla on kämpässäkin sisälämmöt kuin kesällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti