maanantai 8. lokakuuta 2018

Virtuaalimaailmaa leffan muodossa.


Katsoin Spielbergin alkuvuodesta julkaistun scifileffan Ready player One.
Leffalle on puhuttu että voisi olla ehdolla parhaaksi animaatioksikin erikoistehosteiden lisäksi. Yli puolet leffan kestosta kun tapahtuu animoidussa virtuaalimaailmassa. Monet päähenkilötkin ilmaantuivat omilla kasvoillaan vasta noin tunnin kuluttua leffan alusta.
Leffassa on nostalgiaa kun vanhoja leffoja ja sarjakuvia näkyy siellä virtuaalimaailmassa. Päähenkilö ajelee Paluu tulevaisuuteen leffan kuuluisalla DeLorean autolla.
Juonena tässä on että tuon virtuaalimaailman kuollut kehittäjä on luonut sinne maailmaan kilpajuoksun että kuka löytää vihjeiden perusteella kolme avainta ekana. Toinen näistä avaimista löytyy Hohto elokuvan maailmasta. Myös King Kong ja Godzilla ovat mukana leffassa.
Leffassa pohditaan sitä että nuo netissä tavatut kaverit saattavat olla mitä vaan todellisuudessa. Tässä tapauksessa päähenkilöistä yksi onkin yllättäen nainen ja toinen 11 vuotias. Pääosa rakastuu naispääosaan kenellä on omasta mielestään ruma syntymämerkki kasvoissa. Se ei haittaa tätä romanssia. Lopussa myös opastetaan nörttejä että todellinen maailma on sittenkin ainoa joka ratkaisee ja tuohon virtuaalimaailmaan laitettin rajoitus että kahtena päivänä viikossa se on suljettu.

Tuon leffan innoittamana näin unen jossa kaunis vaaleaan asuun pukeutunut blondi ajeli moottoripyörällä kilpaa ja ohitteli ruuhkassa muita. Veljeni katseli sitä sohvalta.
Toisessa unessa pelattiin ristisanatehtäviä tietokoneella.Kuvan kirja on japanilaisen Murakamin uutuus. Hänelle fanit ovat nobelia toivoneet jo pitkään. Taitaa mennä kauan ennen kuin kohdalle napsahtaa koska toinen japanissa syntynyt mies Ishiguro voitti viimeksi ja nyt Nobelkomitea on skandaalien takia tauolla eikä jaa tänä syksynä kellekään tuota palkintoa.
Rauhan nobelit muuten meni tällä kertaa sodan aikana raiskattujen naisten auttajille.
Murakamin kirjat on puoliksi herkkää rakkaustarinaa ja puoliksi surrealistista fantasiaa. Seksikuvaukset on usein outoja ja kirjailijalla tuntuu olevan pakkomielle naisten rintoihin. Tässäkin kirjassa päähenkilö muistelee 12 vuotiaana kuolleen pikkusiskonsa rintoja ja mainitsee sitten selvyyden vuoksi ettei kyseessä ole mitään seksuaalista.
Se fantasia on ainakin kirjan alkupuoliskolla ollut varsin hienovaraista ettei kovin yliampuvaa. Kirjan päähenkilö on taiteilija joten tässä liikutaan sellaisessa maailmassa. Miten syntyy inspiraatio jne.

Muita unia: olin jossain luokkakokouksessa ja mietin että olenko alipukeutunut mutta sitten tuli yksi luokan tyttö vastaan tavallisessa hupparissa ja ajattelin ettei täällä muutkaan ole juhlavaatteissa.
Tuo uni varmaan tuli siitä kun siskoni ikäluokalla oli tapaaminen Padasjoella Onnenmyyrässä. Lehteen tehdyn jutun perusteella heitä asuu 15kpl vielä paikkakunnalla ja muutenkin päijät-hämeen alueella suurin osa, joten paikalle saatiin peräti 40 ihmistä.
Sitten oli uni jossa nainen katseli Kardashianeista tehtyä ohjelmaa ja meni rintoja suurentamaan että olisi sopivampi ulkonäkö siihen meininkiin.

Viikon isoin urheilutapaus oli vissiin NHL kauden alkaminen. Uusia suomalaispelaajia on kentälle päässyt runsaasti. Heistä eniten seurataan Kotkaniemeä, joka on tällä hetkellä ainoa 2000 luvulla syntynyt pelaaja NHL:ssä tai missään muussakaan pohjois-amerikan isossa sarjassa. Eli koripallo, jenkkifutis tai baseball.
Jossain vaiheessa tulee sitten tulokaskortit kaikista noista kentälle päässeistä suomalaisista ja pitää ostaa ne. Joistakin tehdään myös nimmarikortti niin nekin on mulla keräyksessä. Osasta ostin nimmarit jo siinä vaiheessa kun olivat vasta tulossa NHL:ään. Eli kerään amerikkalaisista korttisarjoista suomalaisten pelaajien nimmareita. Periaatteessa puuttuu tällä hetkellä vain Patrick Laine ja koripallon puolelta Markkanen.
Kotimaisesta sarjasta kerään Ilveksen nimmareita ja muutkin Ipan kortit.
NHL kauden ekan maalin muuten teki suomalainen Lehkonen, lähinnä sen takia kun hänen ottelukin alkoi ensimmäisenä.

Golfissa euroopan pääkiertueella täydellisesti epäonnistunut Pulkkanen onnistui viimein ja hyvään paikkaan kun oli 5miljoonan huippukisa kyseessä. Sijoitus oli neljäs vaikka eka kierros meni todella surkeasti. Muutamalla lyönnillä hän voitti maailman kolmospelaajan että pelaajien taso kisassa oli kova.
Rallissa Toyotan virolaiskuski olisi saattanut voittaa Walesissa mutta tuli keskeytys jäähdyttäjän hajottua. Tuli sen verran pahaan paikkaan tuo juttu että mahikset mestaruuteen taisi mennä.
Ensi kaudella tuossa suomalaistallissa taitaa ajaa vain yksi suomalainen kuski ja osa tallin toiminnastakin siirtyy Viroon.

Telkkarissa ei minua kiinnostavia ohjelmia uusia alkanut mutta illalla nyt maanantaina alkaa Walking deadin 9. kausi.
Mainoskanavien taistelussa nelonen paranti vähän viime viikosta mutta kanavan lauantaiviihde alkaa menettämään katsojamääriä. Gaalaa ei katsota enää juuri ollenkaan.
Ylen kotikatsomossa Sorjonen aloitti huonommilla luvuilla kuin Korpelan kujanjuoksu ja Arto Nyberg oli varmaan ekaa kertaa kanavan top20 listan ulkopuolella.
Muista vanhoista suosikeista puoli seiska, avara luonto ja MOT ovat parantaneet tässä syksyn aikana kovasti.
Doctor Whon uusia jaksoja alkaa tulemaan muttei ole tietoa koska ne Suomessa näytetään.

Rahaa pistin palamaan viime viikolla keräilytavaraan. Ostin 4 lätkäkorttia joista kallein maksoi 45 euroa. 3 näyttelijänimmaria ja peräti 11 kasettia. Niitä yritän taas kuvien kera esitellä jossain vaiheessa kun ei ole yhtään tulossa lisää.

Kirjoittelen lisää taas viikon päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti