maanantai 22. lokakuuta 2018

Kasetteja ja muuta kaikkea.


Kasettimarkkinat käy kuumana niin tässä aluksi pitkältä ajalta raporttia.
Kuvassa on noin kuukauden aikana ostettuja parhaita kasetteja 18kpl.
Ylärivissä on 20miljoonaa myytyjen kokoelmaani Claptonin unplugged, viimeinen multa puuttunut Dire Straitsin studioalbumi, kokoelmatkin suunnilleen löytyy. Sepulturan Roots, ensimmäinen kunnon suomihevialbumi Tarot:Spell of Iron 1986, Maukka perusjätkän toinen albumi 80-luvun alusta. Sis hitin vaatteet on mun aatteet.
Toisella rivillä on suorastaan saatanallista musiikkia. Danzigin eka albumi, Slayerin 80-luvun viimeinen ja Venomia 90-luvulta.
Kolmas rivi: Amorphiksen eka vuodelta 93, Green dayn Dookie, Raptorin eka, Eaglesin Hotel california joka on top10 maailman myydyimpiä albumeja, Maidenin Number of the beastista pari vuotta myöhäisempi painos. Saman firman painoksena myös Maidenin eka albumi tuli samassa kaupassa. 12 maidenin kasettia nyt omistan.
Alin rivi: Rushin livekokoelma, Ozzyn soolouran keräykseni tuli tuolla Blizzard of Ozilla täyteen 7/7, Motörheadin alkuperäisen kokoonpanon Iron Fist 1982, Simon+Garfunkel duon albumi joka oli koko 70-luvun myydyin albumi briteissä, Sammy Babitzinin ainoa albumi, joka julkaistiin vähän kuoleman jälkeen.



Lisäksi on tullut paljon muutakin. Suomalaista Freemanin eka, joka sisältää kaikki hänen hittinsä, Pepe & paradise viimeinen(hitti: Aamu), Tavaramarkkinat eka (suomen eka levyttänyt tyttöbändi), Junnu Vainion 1981 ilmestynyt albumi jolla hitti Albatrossi, SIG 90-luvulta, Dannyn kokoelma, HoneyB&T-Bones ja jotain huumorimusaa kuten Rehupiikles ja Kusela.
Ysäri eurodancea ruotsalainen Stakka Bo, Captain Jack, Ace of base ja suomalainen Waldos people. Björkin eka (puolalainen piraatti), Hanhiniemen Perunateatteri, Eppujen valkoinen kupla, Faith no Moren Angeldust. Kasarin tukkaheviä japanilainen Loudness ja jenkkibändi Ratt.
Yhteensä mulla on nyt 300 eri esittäjän kasetteja. Joista 100 on kotimaisia.
Ilmaiseksi sain mainittujen lisäksi esim lapparit, Leningrad Cowboys, eros ramazotti ja ugly kid joe.
Melko legendaarinen Mike Oldfieldin Tubular bells on myös tulossa ja Beatlesin kakkosalbumi, jolla vielä puolet kappaleista oli covereita. Samoin Gary Glitterin myydyin kasetti joka myi suomessa kultaa.

Viikon aikana ostin taas yhden game of thrones nimmarin. 4 kaudella yhteensä 16 jaksossa ollut nuori mies. Tuon sarjan vähintään 9 jaksossa mukana olleiden näyttelijöiden nimmareita mulla on nyt jo 21kpl. Aiemmin True bloodista mulla oli eniten nimmareita ja siinä tapauksessa kaikki on vähintään 20 jaksossa mukana olleita.

Kirjailija Paasilinnan kuolemasta uutisoitiin Ranskassa. Hän on siellä erityisen suosittu ollut ja muutamasta hänen kirjastaan tehtiin jopa elokuvaversio siellä.
Paasilinnan kirjoja on käännetty 35 kielelle.
Olen ostellut hänen 35 romaanistaan melkein kaikki mutta on vielä 2/3 lukematta niistä.
Padasjoen matkailumainoksesta experience nothing on tykätty myös ulkomaita myöten. Stern lehti ainakin kehui sitä.
Samoin Padasjoen polttopuutaiteilija on uusimmalla tempauksellaan päässyt Suomessa laajasti esille. Hän rakenti polttopuista kokonaisen mökin, jota ei saa sanoa taloksi koska siihen ei ole lupia haettu sellaiseen. Vaikeinta rakentamisessa kuulemma oli että sai pelätä valkotakkisten saapuvan paikalle.
Ainakin hesari, yle, maikkari ja iltalehti ovat tehneet tuosta mökistä uutisen.
Kuulemma Padasjoella on nyt turistit paljon kyselleet ajo-ohjeita tuon maamerkin luokse.

Suomen 2010 luvun katsotuin viihdeohjelma Putous alkoi taas uudella kymppikaudella. Tällä kertaa oli 3 naista ja yksi mies vaihtunut uudeksi. En oikein tajua tuon ohjelman suosiota, kuten monesti muutenkin oma maku ei vastaa keskimääräistä suomalaista. Itse katson vain sketsihahmot ja viikkokatsauksen mutta loput tuosta showsta on täydellistä ajan tuhlausta.
Uusista sketsihahmoista noin 4kpl oli semmoisia joita voisi enemmänkin seurata, miten hahmo kehittyy ja keksitäänkö siihen vielä lisää hauskaa mutta loput voisi pudottaa saman tien.
Se alakuloinen taikuri oli ehkä suosikkini.
Katsojia tuolla avausjaksolla oli yllättävän vähän, noin 800 000 kun tanssii tähtien kanssa paranti melkein 1,2 miljoonaan.
Kotiin takaisin ylellä sai taas ulkolaiseksi draamasarjaksi aivan poskettomat luvut, reilusti yli 600 000.

Muita tv-viikon kohokohtia oli Bates Motelissa neloskauden päätös. Normanin äiti kuoli mutta Norman kaivoi sen haudasta mukaansa asuntoon ja kuvittelee harhoissaan äitinsä juttelevan hänelle. Äiti oli luvannut ettei jätä poikaansa koskaan. Tästä opimme ainakin sen että jos on skitsofrenia niin kannattaa syödä lääkkeensä.
Viimeinen vitoskausi tulee heti perään, jakso viikossa tahtiin loppuvuoden aikana.
Sohvaperunoissa naurettiin Suomen suosituimman tubettaja Roni Backin uusavuttomuudelle kun ei Fort Boyardin finaalissa osunut kertaakaan vasaralla naulaan. Itsekin olen aika uusavuton mutta kyllä mä nyt naulata osaan. En seurannut tuota kisaa mutta kai hän muissa tehtävissä onnistui paremmin kun joukkue finaaliin asti pääsi.
Vain elämää kauden varsinaiset artistipäivät päättyivät Pepen jaksoon. Pepen nöyryyttä kehuttiin vuolaasti mutta itse muistan kyllä hänen antaneensa varsin ylimielisiä lausuntoja urastaan. Kun voitti iskelmäfinlandian niin antoi lausunnon että se kuuluikin hänelle koska oli kaikkein ansioitunein ehdokkaista. Kari Tapion kuolemaa kun muut surivat niin hän haukkui Karin kopioineen koko uransa ja imagonsa häneltä.
Älkääkö nyt kukaan suuttuko Pepen puolesta. Ei ole mitään mistä tarkistaa oliko asia ihan näin. Vahva muistikuva kuitenkin on asiasta. Ja varmaan media voi vähän vääristellä tai johdatella sanomaan jotain tuollaista.
Ehdin katsomaan Jimin lifestyleohjelman Ride with Norman Reedusin tähän mennessä ilmestyneet 12 jaksoa. Norman on walking deadin kantavia voimia ja ajelee moottoripyörällä ympäri usaa tuossa ohjelmassa. Kuten tuollaisissa matkailuohjelmissa yleensäkin, jokainen paikka on juuri kaikkein hienoin ja ihmiset siellä parasta mahdollista. Awesome kuuluu Normanin suusta alituiseen.
Kun ei ollut mitään leffaa lainassa niin ehdin vihdoinkin aloittamaan ostamani SG-Atlantiksen ekan kauden. Levy 1/5 katsottu. Kauden alussa tuplamittaisessa jaksossa oli mukana Robert Patrick, joka muistetaan Terminator2 leffan pahana robottina ja X-filesin 8-9 kausina Scullyn agenttiparina.

Urheilussa tuli taas nuorten puolella menestystä. Ekaa kertaa nuorten olympialaisissa tuli Suomeen kultaa ja suosikkilajisa keihäässä. Topias Laine. Mestaruus ratkaistiin kahden kisan yhteistuloksella. Topias onnistui varsinkin jälkimmäisessä kisassa, jossa tuli oma ennätys.
Jalkapallossa tuli erikoinen ennätys kun maailman paras seura Real Madrid pelasi 8 tuntia tekemättä yhtään maalia. Seuran suuruudesta kertoo jotain se että tällainen tilasto edes uutisoidaan ympäri maailman.
Kansojen liigassa Suomi voitti nyt myös Kreikan ja on todella lähellä lohkonsa voittoa. Jos hävivät vieraissa vain maalilla niin sekin riittää tai tasapeli Unkaria vastaan.
Lohkovoiton jälkeen on sitten tosi epäselvää miten sen jälkeen pelataan ja miten Suomi lopulta kisoihin pääsisi. Tosin näin hyvin kun pelit kulkee niin ihan normaaleista em-karsinnoistakin on mahiksia päästä kisoihin. Ne pelataan kai ensin ja sitten rannalle jääneillä on tuon kansojen liigan kautta vielä mahdollisuus päästä mukaan.
Veikkausliigassa pelataan lauantaina viimeinen kierros, jossa ratkeaa kuka saa pronssia. HJK ja Rops ovat jo kirkkaammat mitalit varmistaneet. Jyväskylän JJK on liigasta tippumisen jälkeen nyt tipahtanut seuraavaksi jopa kolmannelle sarjatasolle. Melkoista romahtamista. Samaa voi sanoa viime vuosina mestaruudet saavuttaneista Seinäjoen ja Mariehamnin joukkueista, jotka nyt taistelevat sarjapaikastaan. Hifk tai Kotka palaa takaisin liigaan tai molemmat.
Jääkiekossa NHL kauden alussa on poikkeuksellinen tilanne kun peräti kaksi suomalaista on ollut top5 pistepörssissä samaan aikaan. Aho ja Rantanen.
Jos vielä oikein hyvin menisi niin molemmat Tampereen lätkäseurat menee kuuden joukossa pudotuspeleihin ja Englannin jalkapallossa valioliigaan nousee molemmat Sheffieldin joukkueet. Mutta kausi on vasta alussa.
Räikkönen voitti ekan kerran pitkästä aikaa. 2013 vuonna oli edellinen osakilpailuvoitto. 113 kisaa siinä vierähti.
Ja lopuksi vielä tasa-arvouutinen, joka tapahtui jo kuukausi sitten mutten muistanut silloin mainita. Ekaa kertaa jonkin moottoripyöräluokan maailmanmestariksi ajoi nainen. Siis samassa sarjassa kisasi miesten kanssa.


Töihin taas lähden iltapäiväksi. Alkaneella viikolla on tutut kuviot eli kiinnostavia kasetteja yritän ostaa lisää netistä. Innostuin hampaita hoitamaan vähän innokkaammin, myös hampaiden välejä tökkimään eli sitä yritän jatkaa.
Viikon päästä taas lisää tekstiä kuvan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti