sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Halloweenia ja muuta ajankohtaista.


Taas se aika vuodesta kun on ollut halloween ja pyhäinpäivä.
Asiaan kuuluvia asusteita nähtiin viikon ajan monessa ohjelmassa.
Parhaita asuja oli Puoli seiskassa kun Suski kävi ihmisten ovilla piruksi pukeutuneena sekä Gaalan naisjuontaja Wiklund oli viehkeästi goottityylissä.
Yleensä hänet on stailattu ihan naurettavan näköiseksi mutta nyt kolahti minulle.
Salkkareissa oli taas yksi netti spinoff, joka oli nyt halloween aiheinen. Siinä suosikkini siitä sarjasta Sanni Taalasmaa oli kissanaiseksi pukeutuneena seksikkänä.
Ylen kuuluttaja Tilus revitteli sen verran että oli taas nahkapöksyt laittanut jalkaansa ohjelman kuulutukseen.

Tästä siirtymä Padasjoelle. Paikkakunnan tähtitoimittaja Paula Vilen teki raportin usasta noidaksi pukeutuneena. Tämä oli myös puoli seiskassa.
Alueuutisissa oli juttu Padasjoen koululaisista ja Padasjoen Sanomissa kerrottiin Esko Mertsalmen menestyvästä ja palkitusta firmasta, mikä tekee robottiautoja.
Esko oli samalla lukion luokalla kanssani.
Halloweenin lisäksi tuli myös verotiedot. Padasjoen rikkain mies oli tällä kertaa tippunut Päijät-Hämeen top10 listan ulkopuolelle.
Olin hänen palveluksessaan muutaman kuukauden aikoinaan kun palailin työmarkkinoille.
Noissa verotiedoissa oli jännää että Suomeen veronsa maksavista urheilijoista menestynein oli e-urheilija eli semmonen kuka pelaa tietokonepelejä rahasta.

TV-ohjelmien katsojalukuja en nyt vielä saa tähän mutta ei siellä varmaan mitään suuria muutoksia ole ollut.
Semmonen uusi tieto tuli että jo kuopattu uutisvuoto aloittaa uudestaan maikkarin puolella.
Putouksen sketsihahmokisassa viimeiseksi jäi tällä kertaa Terhi Suorlahden eurooppalainen kosmopoliitti. Afrobotti on kyllä mun mielestä huonoin hahmo tällä kaudella.
Suosikkejani on Taika-Pasi, Make-vauva ja Mimmu.
Jahti tietovisassa vaikuttaa monesti mahdottomalta saada mitään voittosummaa kun ne jahtaajat on niin eteviä. Tällä kertaa oli ihan ylivoimainen esitys. Jahtaajalla ei ollut mitään mahdollisuuksia.
Haluatko miljonäärissä oli niin hankala kysymys että vain yksi yleisöstä uskalsi auttaa kisaajaa. Ja oikein vastasikin. Kysymys oli pieni kompa kun kysyttiin että kuka ON usan 45. presidentti. No siinähän kysytään juuri sitä että kuka ON tällä hetkellä.
Omat vahvat alueet urheilu ja elokuva olisi taas mennyt oikein minulta, toisin kuin kisaajilta.
Kaikki vastaan ykkösen päätösjakson jälkeen ei tarvitse minun katsoa sunnuntaisin enää mitään, paitsi edellisen illan Gaala aina boksilta sitten aamulla kun herään.
Muutenkin katsomiani ohjelmia on jotain loppumassa, niin jää aikaa enemmän muullekin kun telkun katselulle.
Dvd:ltä katson tähtiportti Atlantista vielä pitkään, kun ostin kaikki kaudet. 3 kautta vielä katsomatta.

Urheilussa Sebastian Aho sai melkein nimiinsä yhden NHL ennätyksen. Pääsi pisteille kauden ekassa 12 ottelussa, jolloin pääsi jakamaan tuota ennätystä Gretzkyn ja yhden kolmannen pelaajan kanssa. Ei sitten enää onnistunut saamaan ennätystä kokonaan omiin nimiinsä.
En ole varma kuinka monta NHL-ennätystä suomalaisilla on nimissään mutta ainakin Selänteen tulokaskauden maalienkat on voimassa varmaan ikuisesti.
Laine teki viime kaudella myös muutaman ennätyksen. Esimerkiksi nuorinpana pelaajana kolme hattutemppua.
Nyt hän sai pelinsä viimein kulkemaa Suomessa pelatuissa kahdessa ottelussa. 4 maalia yhteensä. Alkukausi on ollut tosi vaikea hänelle.
Tenniksessä Djokovic palaa maailman ykköspelaajaksi, mikä on sikäli ennätyksellistä että koskaan aiemmin ei ole saman kauden aikana tuonne asti noustu, kun on oltu aluksi top20 ulkopuolella.
Kotimainen jalkapallo pelattiin loppuun kun Kokkolan joukkue selvitti itsensä ensi kaudelle veikkausliigaan. Viimeksi he olivat liigassa pelanneet 1990. Luulinkin aluksi että kyseessä oli Kotkan joukkue mutta ei onneksi tullut väärää tietoa julkaistua.
Talvicupeissa tuli jo palkintopallisijoitus lumilautailussa.
Keräilykamaa on taas kasetteja osteltu lisää. Esim Black Sabbathia on nyt kaikki mitä haluan, samoin Van Halenia. Kasetteja ostellessa tai sitä yrittäessä olen youtubesta samalla tutustunut moneen yhtyeeseen mitä en ole aiemmin kuunnellut.
Viikko sitten ostettu Carl Barksin tuotantoa sisältävä sarjakuvakirja saapui parin kilsan päähän R-kioskille noudettavaksi.
Siinä on kaksi sarjakuvaa jotka mulla on ollut englanninkielisenä mutta olen hukannut ne.
Toinen näistä on varhaista tuotantoa vuodelta 1942, 64sivuinen tarina jonka sivuista Barks piirsi osan.
Kuvassa on sivu 5. Musta-Pekka siinä kieroilemassa.
Barksin 744 sarjakuvasta minulla on ollut tallessa täydessä mitassaan kaikki paitsi 13kpl. Tällä hetkellä ainakin yksi on hukassa niiden lisäksi, ei ole ihan tarkkaa varmuutta tilanteesta.
Tilgmannin piirtämän possukortin 30 luvulta voitin juuri tätä kirjoittaessa. Häneltä minulla on selvästi eniten possuja, 23kpl. Ja paljon vielä puuttuvia on olemassa.
Kolikoihin löytyi kierrosta ranskalainen 5 senttinen 2011 vuodelta.

Unia on mieleen jäänyt kaksi. Toisessa katselin hikisiä lätkäpelaajia. Iho oli ihan märkä kasvoista heillä ja mietin että mahtaa olla kuuma kaikkien varusteiden alla.
Toinen oli semmonen että puhdistin tätä tuolia jolla istun nyt tietokoneen ääressä. Se oli tosi likainen ja kulunut mutta tuli puhtaammaksi selvästi. Tuolin edessä oli myös jotain nestettä lattialla paljon.

Viikon päästä olen kai lukenut loppuun yhden kirjailijan tuotannon. Tai ainakin tunnetuimman osan siitä. Olen 90 luvulta lähtien hänen romaanejaan lukenut että kauan on mennyt ja monta kirjaa ilmestynyt sen jälkeen. Ja varmaan ilmestyy vielä lisääkin.
Huomenna on niin pitkä työpäivä etten ehdi tätä silloin julkaisemaan. Tulee nyt sitten jo sunnuntaina.
Noin viikon päästä taas palataan asiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti