maanantai 24. syyskuuta 2018

Yöpakkaset alkoivat.


Taas yhdessä minua kiinnostavassa gaalassa on palkinnot jaettu. Emmyt tällä kertaa amerikassa jaettiin.
Omista nimmarikokoelmani näyttelijöistä oli monessa kategoriassa ehdolla tuttuja naamoja.
Voitto napsahti noille omille nimmareilleni kahdelle henkilölle: Fonzien roolista kaksi golden globea 70-luvulla saanut Henry Winkler sai nyt ensimmäisen emmynsä Barry nimisen rikoskomedian sivuosasta.
Alex Borstein rohmusi kerralla kaksi ekaa emmyään. Toinen tuli omalla naamallaan Marvelous Mrs Maisie komediasarjan sivuosasta ja hänet palkittiin myös parhaana ääninäyttelijänä Family Guysta.
Eniten palkintoja sai juuri tuo Mrs Maisie komedia, kuudesta ehdokkuudestaan peräti viisi palkintoa.
Netflix oli eri kanavista eniten ehdolla ja 7 palkintoa oli myös eniten voittoja.
Game of thrones palkittiin arvostetulla parhaan draamasarjan palkinnolla ja sarjan kääpiö Peter Dinklage sai myös roolistaan palkinnon.
The Crown sarjan pääosa Claire Foy on nyt voittanut parhaan naispääosan palkinnot kahtena vuonna peräkkäin sekä emmy että golden globe gaalassa.
Eniten sai kai pettyä netflixin suosikkisarja Stranger Things joka ei saanut yhtään voittoa yhdeksästä ehdokkuudestaan.
Kaikki muut näin isot sarjat taisivat jotain sentään voittaa.
TV-kokki Anthony Bourdain palkittiin postuumisti eli kuolemansa jälkeen viimeisestä sarjastaan.

Lahtelainen painija Arvi Savolainen teki jotain mitä ei ole aiemmin kukaan suomalainen saavuttanut eli voitti nuorten alle 20-vuotiaden kisoissa MM-kultaa. Näitä kisoja on kohta 50-vuotta järjestetty että oli jo aikakin. Himmeämpiä mitaleja on kyllä tullut peräti 16kpl. Ja kyseessä on kreikkalais-roomalainen paini.
Muuta urheilua: Lentopallon MM-kisoissa Suomen ottelut loppuivat. He pääsivät yllättäen jatkoon alkulohkosta 16 parhaan joukkoon, mutta sitten kun ei oikein ollut enää mahkuja päästä pitemmälle niin suurin taistelutahto katosi. Olivat pisteiden perusteella huonoin noista 16 joukkueesta mutta kaikki lohkojumbot saivat saman jaetun sijaluvun 13.
Golfin euroopan kietueella kaksi suomalaista taistelivat top10 sijoituksesta Portugalin turnauksessa. Kim Koivu pääsikin sijalle 7. joka on hänen paras sijoitus tällä tasolla.
Mikko Korhoselle hyvät sijoitukset on jo ennestään tuttuja mutta nyt tuli karmea romahtaminen viimeisellä väylällä. Neljäs sija vaihtui sijaan 12.
Koivu nousi rankingissa sijalle 178. Korhonen on 115. Muita suomalaisia on sijan 300 tienoilla.

Unia: Salaperäinen norjalainen naapurini käveli mäkeä alas ja kävelin sen perässä.
Kysyin tietokisakysymyksenä listaa mitkä lentokoneet lensivät Suomen yllä toisen maailman sodan aikana ja joku korjasi että joku niistä ei lentänyt vaan meni maata pitkin vaan.
Juttelin miehen kanssa kaupassa joka pois lähtiessä varasti sixpackin lonkeroa mutta jäi kiinni.
Jotain tupakkaan liittyvää... jokin tietokonepelin tapainen... hotellin käytävässä olin...
Näin kuvan kahdesta alastomasta naisesta, toisen tunsin.
Viime yönä oli pitkään tunne etten oikein pääse ihmisten seuraan että he eivät halua olla kanssani. En tarkemmin muista mitä siinä sitten tapahtui.

Viikon kohokohtia: pelasin korttia tunnin verran kunnon äijäporukassa ketkä ei ollu kokoontuneet kevään jälkeen. Ennakkosuosikki ja itsevarmin elvistelijä voitti tälläkin kertaa mutta se henkinen
psyykkays ja vittuilu kuuluu meidän peliin.
Aamukävelyllä ollessani lähistöllä asuva serkkuni huuteli pihastaan ja juteltiin jonkin aikaa. Ei olla aikuisena tavattu juurikaan mutta kovasti olen sinne tervetullut näköjään kylään.
Töissä oli tähän mennessä hauskin asiakas. Meillä oli yhteisiä hevisuosikkeja vaikka hän oli kirjaimellisestikin puolet vanhempi minua.
Padasjoen sanomissa oli paljon juttuja paikallisista harrasteista niin äitini sählyporukka oli yksi ketkä pääsi kuvalliseen juttuun. Sitä kutsuttiin mummosählyksi ja kävelysählyksi vaikka äitin mukaan ne kyllä juoksee sen mitä jaksaa. Jutussa kävi ilmi että vanhin porukasta on 77v (ja ilmeisesti 70v äitini on se nuorin.)
Julkkisten parisuhteissa oli muutama ero. Roope Salminen ja Sara Sieppi lopettivat lyhyen suhteensa. Sara kertoi somessa ettei voi jatkaa jos arvot eivät kohtaa.
10 vuotinen avioliitto tuli päätökseen kanki Kaikkosella ja Satu Taiveaholla. Heillä oli mökki Padasjoella. Satu vietti siellä jo lapsena kesiään.

Puoli seiskan nahkahousihin usein pukeutuva Suski Laine oli pukenut päälleen poikkeuksellisen hyvän näköiset housut. Niitä näytettiin kuvassa paljon mikä taisi olla tarkoituksellista.
Boksille tallensin Titanicin, jossa on yksi elokuvahistorian oma suosikkini alastonkohtaus, missä Leo DiCaprio piirtää alastonta Kate Winslettia.
Toinen suosikkini nakukohtauksista on Demi Mooren muuten aika surkea leffa Striptease. Yleensä on kyllä kiehtovampaa jos vaan vähän vilahtaa pylly tai on jotain hyvännäkösiä asuja. Kuten Denise Richardsin läpikuultava sininen uimapuku Wild Thing leffassa. Ehkä paras seksikohtaus leffoissa on Bound elokuvan lesbokohtaus jossa Jennifer Tilly ja Gina Gershon puuhailee keskenään.
Nykyään sarjoissa on alastomuutta paljon enemmän kuin leffoissa niin on harvinaista että leffassa olisi kovin kiinnostavia nakukohtauksia. Itseasiassa eurooppalaisissa leffoissa on alastomuutta ja seksiä paljon enemmän ja rohkeampaa että nämä arviot koskivat hollywoodia vain.
Nahkahousujen lisäksi kaupungilla saattaa olla tilanne että edessäni kävelee treenattu pylly kireissä paljastavissa trikoissa. Silloin ajattelee etten taidakaan pelkästään olla tissimiehiä.

Sain luettua Joel Haahtelan tuotannon loppuun. Viimeiset neljä kirjaa tänä vuonna. Tämä oli vasta toinen kirjailija keneltä sain tuolla tavalla koko tuotannon loppuun tänä vuonna. Jos ei oteta sitä huomioon että on jo aiemmin luettu kaikki mutta ilmestyy uusi kirja.
Monelta kirjailijalta on vain 1-3 kirjaa lukematta. Lisäksi 6 kirjailijalta odottaa tänä syksynä ilmestynyt uusi kirja, kun suunnilleen kaikki aiemmat oli jo luettu heiltä.
Vähemmän mukava juttu oli että kirjaston lukusalista katoilevien Episodi elokuvalehtien osalta tilanne on nyt se että jos varkaudet ei lopu niin he lopettavat lehden tilauksen.
Lehdessä oli viiden tähden arvostelu leffasta joka perustuu ruotsalaisen kauhukirjailija Lindqvistin novelliin peikoista. Olen hänen suomennettuja kirjojaan lukenut ja yhdestä kirjasta on kaksi eri leffaversiota tehty.
Jossain vaiheessa sain noita lehtiä luettavaksi vain lähikuntien kirjastoista varaamalla.
Sain Anna Puun uuden levyn kopioitua koneelleni kun löysin sen kirjaston pikalainana. Ei tarvinut odottaa että varausjono lyhenee. Judas Priestin uutuuden kopioin myös. Se on ihan ok. Youtubesta soitellessani olin vähän enemmän innoissani mutta ei se ihan niin loistava ollutkaan.
Anna Puun levyllä oli 3 niin tylsää kappaletta että jätin ne pois kopioitavista kappaleista mutta loput 8 olivat ihan kuunneltavia. Parhaat kaksi olivat jo sinkkuna ilmestyneet ennestään.
Jenni Vartiaisen uudelta levyltä on jo runsaasti videoita youtubessa ja lisää ilmestyy koko ajan. Viime viikolla ilmestyi video jossa Jennin parisuhde on loppunut ja hän kävelee asunnolta pois itkien ja miettii että ”voinko mä todella lähteä näin?”

Viime viikolla katsomieni tv-ohjelmien joukkoon tuli peräti 4 ohjelmaa lisää.
The Wall suomiversio herätti vähän ristiriitaisia tunteita. Koko jakso menee saman parin kisatessa ja rahaa kertyy pitkin ohjelmaa samoin kuin potti pienenee. Summat voivat kohota yli sadan tonnin mutta kun se jaetaan kahdelle kisaajalle niin ei ne periaatteessa isompia ole kuin mitä Haluatko miljonäärissä on jaettu. Kisassa on olennaista että osan aikaa kisasta he eivät tiedä mitä toinen kisaaja tekee. Ekassa jaksossa sisarukset saivat kahteen pekkaan noin 94 tonnia yhteensä. Paasonen juontaa ja vähän liioittelee aina kun potti pienenee vaikkei se oikeasti niin kirvelevää ole jos muutama tonni lähtee sadasta tonnista.
Keskiviikkona katsottaviin ohjelmiin lisänä tuli kummelisarja Kontio+Parmas sekä Hedbergin Konttori. Lauantain hupiohjelma Gaalan juontajanainen on noissa molemmissa keskiviikon ohjelmissa.
Maanantaille alkoi uusi kausi Hyvät ja huonot uutisia. Porukka on muuten ennallaan mutta paneelin johtaja on nyt Riku Nieminen. Alussa oli hauska kohta kun juontajaa etsittiin ja yleisössä istuneet Paasonen ja Riku väittelivät että kumpi menee.
Lisäksi huomasin että aamutelkkarin kirjaohjelma Aamun kirjan syyskausi on alkanut. Katsoin ekan ja viidennen jakson.

Katsojaluvuissa alkoi nyt jyräämään vanha katsojien suosikki tanssii tähtien kanssa. Miljoonayleisö tuli tälläkin kertaa. Etukäteen yleisön suosikki on ollut Pekka Pouta. Hänestä tykkää miehet ja naiset molemmat. Kaunottaria mukana on muutamia joista omia suosikkejani hiihtäjä Saarinen ja missi Näkyvä. Ammattitanssijoista oma ja yleisön suosikki on lapsellisella äänellä nariseva Ansku.
Mainoskanavien taistelussa nelosella menee perjantaina ja lauantaina hyvin vaikka Gaalan kanssa Fort Boyard saa suunnilleen saman yleisön. Huonoon lähetysaikaan piilotetettu haluatko miljonääriksi oli silti katsotuin sen illan ohjelmista taas puolen miljoonan verran.
Napakympillä katsojat vähenee aina kun uusi kausi alkaa mutta silti tulee enemmän kuin maikkarin EVS ohjelmalla samaan aikaan.
Hedbergin molemmat ohjelmat on ihan teilattu katsojamäärien osalta. Voisivat olla vaikka jimin tai livin puolella suosionsa puolesta, eikä pääkanavalla. Grillit huurussa ja Konttori.
Muutenkaan nuo stand up koomikot eivät kiinnosta isoa yleisöä myöskään stand up ohjelman osalta.
Putous tuntuu nyt olevan ainoa huumoriohjelma mitä suomalaiset haluaa suuremmin seurata.
Vanhoista kestosuosikeista ylen Arto Nyberg on viime aikoina menettänyt katsojiaan pahasti.

Keräilytavaraa en ostanut viime viikolla kuin kasetteja.
Kolme kallista semmoista joihin meni postikuluineen 37 euroa.
Slayerin kasetteja ei oikein alle 15 euron saa niin suunnilleen semmosella hinnalla ostin yhden 80-luvulta.
Motörheadilta mulla oli ennestään yksi 80-luvun kasetti mutta nyt sain 1982 vuoden kasetin joka oli viimeinen alkuperäisellä kokoonpanolla tehty, vaikkei kyllä enää läheskään niin hyvä tasoltaan kuin aiemmat klassikot.
Kolmas kasetti oli Venomia 90-luvun alusta.eli melko raskasta musaa kaikki kolme.


Vähän kultturia tähän väliin eli nyt luettavana oleva Jussi Valtosen 2014 vuoden Finlandia voittaja. Kirja on lähitulevaisuuteen sijoittuva dystopia eli ei oikein kovin ison yleisön kirja. Lajityyppi on minulle ihan mieluisa kuitenkin niin ostin tämän kirppikseltä. (4euroa)
Ihan hyvä kirja on ollut. Hyvin kirjoitettu ja kiehtovia uhkakuvia miten voi käydä jos asiat etenee tähän malliin. Dystopian tehtävä onkin varoittaa miten voi käydä jos asioihin ei puututa.
Kirjassa haukutaan vuoron perään Amerikkaa ja Suomea. Molemmista löytyy omat ongelmansa päähenkilön mielestä. Molemmissa paikoissa ollaan eri jaksoissa vuoron perään.
Olen vasta sivulla 200 niin en kovin tarkkaan osaa kertoa sisällöstä. Mukana on eläinaktivisti poika, isä on tiedemies, tytärtä yritetään saada suuryritysten koekaniiniksi testaamaan uusia lääkkeitä ja laitteita ja samalla mainostamaan firmaa somessa.
Kirjoittaja on itse tieteen alalla ammattilainen joten kirjan maailmakin on vähän samaa osastoa.

Töissä meillä oli taas toimintapäivä. Tutustuttiin työttömien avustamiseen tarkoitettuun paikkaan ja heiteltiin frisbeegolfia
Alkaneella viikolla ei ole tiedossa mitään erityistä ohjelmaa. Telkkarista ei nyt ala mitään minua kiinnostavaa uutta. Vanhoissakin on aika urakka saada kaikki katsottua. Onneksi ei kaikkina iltoina tule niin paljon katsottavaa.
Murakamin 800 sivuinen uutuus saataa tulla viikonloppuna luettavaksi jolloin keskeytän tuon Valtosen.
Veikkausliigan kotimaisessa jalkapallossa HJK varmistaa mestaruutensa mutta pronssista kisaa vielä kolme joukkuetta. Oma suosikkini Ilves on yksi näistä. He voittivatkin tuon pronssin viime vuona jo.
Jääkiekossa Ipa on myös aloittanut positiivisesti ja on kolmantena liigassa 5 pelin jälkeen.
Englantilaisessa jalkapallossa suosikkini on myös hyvissä asemissa toisella sarjatasolla.

Viikon päästä taas lisää tekstiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti