lauantai 29. joulukuuta 2018

Vuoden kohokohdat omalta osaltani.


Jos jotain vuosikoostetta omalta osaltani tähän laittaisin.
Töitä on ollut sopivasti että on riittänyt aikaa muullekin muttei ole aika myöskään tullut pitkäksi.
Ihmisten suhteen uutta on ollut että kaikki isovanhempani ovat nyt kuolleet. Sen myötä yritettiin saada serkkujen kanssa yhteydenpitoa aikaan.
Äitilläkin alkoi vanhuus näkyä sen verran että ohitusleikkaukseen joutui.
Ja itselläni ikänäkö alkoi nyt vaikuttamaan 43 vuotiaana.
Herkkujen suhteen olen vähän lipsunut mutta edelleen kevyesti ja terveellisesti syön. Alkoholimäärät on jääneet tosi vähiin. Kännissä olen ollut vain kerran ja nyt uutena vuonna toisen kerran.
Kahvinjuonnissa olen pikkuhiljaa siirtynyt kolmeen kuppia päivässä mutta voin edelleen olla pitkään juomattakin kokonaan ettei ole sellaista himoa tullut.
Kotona olen saunomisessa lisännyt toisen kerran viikkoon.
Nukkuminen on töiden myötä parantunut. Ei tarvi enää kokonaisia öitä valvoa. On kyllä tullut tavaksi mennä niin aikaisin petiin että olen jo kolmen jälkeen yöllä usein ylhäällä.
Monesti kyllä pariksi tunniksi torkahdan vielä aamulla lisäksi.
Kirjoja en ole ehtinyt lukea kuin noin 40kpl romaaneja. Kolmena edellisenä vuotena meni kirja viikossa tahtiin vähintään.
Keräilyn puolella c-kasettien tarjonta on lisääntynyt niin että oma kokoelmani on karttunut valtavasti. Siitäkin huolimatta että myös kilpailu ja hintataso on kasvanut.
350 eri esittäjältä löytyy multa nyt ja 20 artistilta on kolmelta eri vuosikymmeneltä tuotantoa.
Noin 15 euroa on muodostunut maksimihinnaksi mitä kasetista suostun maksamaan.
Kolikoiden keräilyssä olen joitakin myös ostanut tai ottanut kavereilta vastaan. Aiemmin hankin kaiken vaihtorahoistani.
Juuri tänään sain kaupasta vaihtorahana vain 100 000 kappaleen painoksena olevan kolikon. Suomessa ei tuollaisia kierrossa olevia kolikoita ole tuota pienempiä painoksia olemassakaan paitsi muutama virhepainos.
Uutena projektina oli taikaviittojen keräily, mitä kuvassa on muutama näkyvillä.Urheilun seuraaminen paikanpäällä: kävin Jukolan viestissä ja pesäpallon nousukarsinnoissa kolmannen sarjatason joukkueita katsomassa.
Ekaa Suomessa järjestettyä ironman triathlonkisaa kävin hetken katsomassa pyöräilyosuudella.
Pubivisassa kävin ekaa kertaa muttei sitten sillä porukalla enää jatkettu.
TV-ohjelmien katsojamääriä kun seurailen niin putous menetti suurimman suosionsa, vaikka edelleen sai todella hyvin katsojia. Yllätyshittinä oli aikuisen naisen joulukalenteri ja suurin floppi taisi olla nelosen Gaala.
Vuoden aikana kuolleista henkilöistä merkittävimmät olivat ehkä Stephen Hawking ja Aretha Franklin. Merkittävää oli sekin että ex-presidentti Bush kuoli samana vuonna kuin aiemmin hänen vaimonsa.
Oma suosikkini näistä kuolleista oli Marvelin sarjishahmoja urakalla kehittänyt Stan Lee ja omassa nimmarikokoelmassani olleista henkilöistä alkuperäinen teräsmiehen tyttöystävä Margot Kidder.

Ei nyt tämän enempää ettei mene liian pieniin yksityiskohtiin. Ihan mielenkiintoinen vuosi on takana. Blogia kirjoitan jatkossakin pääsääntöisesti sunnuntai-maanantai tienoilla kerran viikossa.
Hyvää ensi vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti