sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Uneton viikko.


Viime viikolla mulla oli elämäni ensimmäiset ”firman pikkujoulut”.
Muun ohjelman lisäksi käytiin keilaamassa ja sain melko hyvän tuloksen 123, siihen nähden etten ollut aiemmin heittänyt kuin muutaman heiton.
Muuta poikkeavaa rutiineista oli että nukuin huonoiten koko vuonna ja posti tuli koko viikon myöhempää kuin aiemmin tällä vuodella. Kävin myös ekaa kertaa tänä vuonna illalla saunassa.
Silloin nukahdinkin ongelmitta heti saunan jälkeen. Iltaisin alkaa niin aikaisin väsyttämään että käyn viimeistään iltapäivästä saunassa aina.

Nelonen paljasteli kevään ohjelmistoaan. Mitään kovin hohdokasta uutta ei ole tulossa paitsi huutokauppakeisarin Markku saa oman ohjelmansa. Ei kyllä tunnu siltä että minua kiinnostaisi moinen.
Joku parinvaihto-ohjelmakin kiinnostanee joitakin.
Yle ilmoitti että uusi muumisarja aloittaa helmikuussa.
Spielberg ilmoitti että hänen tulevaan West side Story musikaaliinsa tulee alkuperäisessäkin versiossa ollut Rita Moreno. Minua tuo kiinnostaa siksi että minulla on Ritan nimmari.
Walking dead meni parin kuukauden tauolle. Yksi päähenkilö kuoli ja jatkossa sarjassa keskitytään näköjään uuteen zombieporukkaan ketkä kuiskailevat keskenään ja osaavat organisoida tekemisiään.
Toinen seuraamani jännityssarja Bates Motel on loppusuoralla. 4 jaksoa enää näyttämättä. Nyt oli tärkeä jakso missä oli Psyko leffasta tuttu suihkukohtaus.
Slasher lajityyppi sai aikoinaan alkunsa tuosta kohtauksesta eli semmoset leffat missä nuoria naisia puukotetaan isoilla veitsillä kuoliaaksi.
Tuossa sarjan kohtauksessa oli muutettu asetelmat leffaan nähden niin että Norman Bates halusi säästää tuon himoitsemansa naisen ja puukotti sen sijaan tuon naisen petollisen miesystävän.
Idolsit päättyivät mutta juuri ketään ei taida kiinnostaa. Love Island päättyi myös ja suostuin katselemaan viimeisiä jaksoja kun sitä muutama kaverini kehui. Mukavan oloista porukkaa oli kieltämättä.
Kukaan ei kieroillut ja olivat luonnollisen rentoja heppuja. Muutama naisista oli aika söpöjä.
Haluatko miljonäärissä oli sen verran mulle sopivia kysymyksiä että olisin sen jakson kysymyksistä tiennyt kaikki paitsi vaikeimman 60 000 arvoisen.
Ylen joulukalenterit alkoivat. Lapsille suunnattu versio on Parvelan käsikirjoittama ja sitten on erikseen aikuisten oma kalenteri.
Siinä Mari Perankosken johdolla puhutaan kaksimielisiä ja ekassa jaksossa heti vilahtelee paljasta tissiä enemmän kuin nelosen tiedä ja voita pelissä.

Viikon leffana mulla oli Louhimiehen Tuntematon. Vähän tuossa ärsytti kun kohtaukset ja vuorosanat olivat niin tuttuja ja sitten uudet kasvot lausuvat niitä kuin olisi ihan uutta.
Pikkuhiljaa uudet näyttelijät alkoivat tuntumaan ihan omilta hahmoilta ja jotain pientä eroakin oli alkuperäiseen.
Leffa oli ehkä enemmän aikuisille suunnattu ja vakavampi. Siinä oli myös enemmän naisia mukana vaikka siitä huolimatta arvostelua tuli ettei ollut vakavasti otettavia naishahmoja.
Louhimiehen tapaan yksi näistä naisista eli laulaja Vesala, oli tissit paljaana saunakohtauksessa.

Julkkisosastolta sen verran että ylen radiosuosikki Hätönen lopettaa. Hän on viiden vuoden ajan ollut kanavalla.
Enemmänkin parikytä vuotta sitten miesten suosiossa ollut kohukaunotar Janina Frostell/Fry ilmoitti että poistaa rintansa. Angelina Jolien jalanjäljillä ollaan.

Keräilykamaa ostin taas yhden Arnold Tilgmannin piirtämän possukortin. Minulle tuo oli jo 23. possukortti häneltä.
Postista tuli harvinainen pelikorttipakka jonka kuvituksena oli 52 kotimaista majakkaa. 9 noista oli tosin pookeja eli sellaisia maamerkkejä joissa ei ole valoa ollenkaan.
Mukava 84 vuotias myyjä laittoi taas paljon kaupanpäällistä majakkatavaraa mukaan ja valokuvan paikallisesta majakastaan.
Kuvassa on joitakin korttipakan majakoita joista mulla ei ollut ennestään mitään kuvallista kohdetta.
Tuota pakkaa myy vain yksi yritys verkossa ja sen ostaessa pitää tilata kerralla vähän isompi tilaus, joten olisi ollut tosi hankala saada hankittua moinen.
Suosikkimyyjäni kasettien osalta laittoi tällä kertaa 210 kasettia myyntiin. Pahoitteli itsekin että oli poikkueksellisen huonoa musaa tällä kertaa mutta ostin lopulta peräti 17kpl niistä.
Hänellä oli vaikeuksia kuunnella ne kaikki kasetit läpi kun varmistaa että nauhat toimii. Oli sen verran huonoa musaa kuulemma. No, minulle löytyi ihan mukavia kasetteja kuitenkin paljon.
73 euroa maksoi tuo kasa posteineen. Huutonetissä oli koko vuorokauden ongelmia mutta sain kaikki huudot tehtyä mitä oli mielessä. Seuraavaksi yöksi se lakkasi toimimasta sitten taas kokonaan.
Kuulemma on palveluntarjoaja vaihtunut niin ei oikein toimi nyt alkuun kunnolla.Viikon uni oli vähän rasistinen kuten nyt tutkimusten mukaan Suomi on muutenkin. Vaikka kaikki rasistit aina sanoo etteivät ole rasisteja.
Joku huus ohi mennessään jotain muslimiporukasta niin niiden edustaja sano että ennakkoluuloja on meillä kun semmosia huudellaan. Me vastattiin että eipäs vaan naulan kantaan osuttiin. Vieressä koulukaverini Tero istu ja hymyili.

Urheilussa alkoi salibandyn MM-kisat. Ruotsi jo voitti alkusarjan ottelussa Suomen maalilla. Finaalissa varmaan taas kohtaavat uudestaan.
NHL kaukaloissa on ollut enemmän suomalaisia pelaajia kentällä tämän kauden aikana kuin koskaan aiemmin. 10 vuotta sitten oli kaksi kappaletta vähemmän ja varmaan lisää vielä kauden aikana tulee uusia pelaajia mukaan.
Laine sai sata ekaa maalia tehtyä NHL:ssä. Neljänneksi nuorimpana pelaajana koskaan.
Markkanen pääsi loukkaantumisen takia vasta nyt aloittamaan NBA kautensa. Eli siis koripalloa.
Ampumahiihtokin saadaan alkuun noista talvilajeista.
Koripallon MM-karsinnoissa tuli katkera tappio jatkoajalla mutta yksi ottelu on vielä jäljellä. Ei ole ainakaan vielä uutisoitu että mahikset kisoihin olisi menneet niin kai sitten voitolla vielä voi mukaan päästä. Venäjän pitäisi kyllä samalla hävitä viimeinen ottelu.

Vuoden poliisikoiraksi valittiin lahtelainen koira joka on samalla Suomen pienin poliisikoira. Padasjoen Sanomat otti kuitenkin kunnian sinne suuntaan eli tuo koira on kai syntynyt siellä ja muuttanut sitten Lahteen.


Ensi viikolla mulla on töissä asiakkaana erään kuuluisan lahtelaisurheilijan isä. Itsenäisyyspäivääkin taas vietetään. Vuoden sketsihahmo valitaan Putouksessa. Viikon päästä taas lisää tekstiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti