tiistai 25. joulukuuta 2018

Joulutunnelmia


Tommonen pikkuinen kuusi meillä oli äitin kanssa. Vietettiin kolmistaan joulut Padasjoella äitin miehen kanssa. Äiti on toipilas ohitusleikkauksen jälkeen niin tarvitsi apua mutta saatiin kolmistaan kaikki tarpeellinen aikaiseksi. Kaikki teki sitä mitä osasi ja jaksoi.
Perinteet muuttui sikäli että kävin itsekseni joulukirkossa ja saunassa kävi aattona vain äitin mies. Äiti ei myöskään katsellut pitämästään raskasta joulua konsertista kuin vähän alkua.

Mulla on nyt kahden viikon loma menossa ja sitten voisin olla vielä melkein koko ensi vuoden samassa kotipalvelutyössä. Jatkoon on myös tullut paremmat mahdollisuudet päästä samalla kevyellä työajalla kaupungin pääkirjastoon hommiin. Sitten kun jotain uutta työtä etsii.

Viimeisenä työpäivänä käytiin vain leffassa ja juotiin kahvit.
Collette oli leffan nimi. Keira Knightley esittää naiskirjailijaa joka yli sata vuotta sitten Englannissa alkoi kirjoittamaan menestyviä tekstejä. Aluksi ne julkaistiin hänen miehensä nimellä mutta sai sitten itselleen kaiken kunnian. Miehensä luvalla hän pelehti toisten naisten kanssa ja lopulta jättikin miehensä ja asui sitten lopun elämää yhden naisen parina. Leffassa olikin paljon ns lesbokohtauksia vaikkei nyt sinänsä alastomuutta paljoakaan. Ekaa kertaa näin Keiran paljaan rinnan. Ei siinä kyllä paljoa ole näkemistä kun on niin pieni se rinta.
Seuraavaksi aion katsoa jouluna tulleen leffan Hymyilevä mies ja kirjastosta haen Deadpool2 leffan kunhan kirjasto torstaina aukeaa taas.

Tänä vuonna ylen joulukalentereista Parvelan käsikirjoittama lapsille suunnattu oli pettymys. Päähenkilöt olivat ärsyttäviä. Toinen oli itsekeskeinen ja toinen idiootti. Jotain hyviä laulukohtauksia oli välillä joita esim kitaristi Marzi Nyman esitti.
Aikuisille suunnattu kalenteri taas oli aluksi liian ronskia meininkiä jouluiseksi ohjelmaksi ja sitten kun sellaista olisi kaivannut jatkossakin niin muuttui aika tylsäksi ja tavanomaiseksi ihmissuhde tarinaksi.
Katsojia tuo kiinnosti kyllä hurjasti. Viime viikollakin voitti esim ampumahiihdon, salkkarit ja puoli seiskan. Kympin uutisten kanssa suunnilleen saman määrän keräsi katsojia.

Vuoden viimeisenä kirjana mulla on menossa 600 sivuinen Margaret Atwoodin kirja Ryövärimorsian. Hän on ollut viime vuosina kovasti esillä kun yksi jo tosi vanha kirjansa tehtiin suosituksi tv-sarjaksi. Orjattaresi. Handmaid's tale. Hän ilmoittikin ensi vuonna julkaisevansa jatko-osan tuolle kirjalle.

Keräilytavaraa ehdin ennen joulua tilaamaan aku ankan 2014 vuosikerran. Tuossa on mukana harvinainen Barksin tarina jota ei oikeastaan ole Suomessa muuten julkaistu. En ole tuota numeroa myynnissä nähnyt ennen missään. Kokonaisista vuosikerroistakin se on aina puuttunut.
Nyt Barks kokoelmaani saa lisäyksiä enää kahdesta Suomessa julkaistusta kirjasta ja loput pitäisi hankkia ulkolaisista julkaisuista.
Possukortteihini löyty taas kaksi Tilgmannia lisää. Häneltä on varmaan eniten possuja julkaistu minun keräämistäni kuvittajista ja niitä minulle on runsaasti löytynyt.
Lätkäkortteja tilasin Ruotsista kaksi nhl-tulokaskorttia. Kaksi halpaa tämän kauden tulokasta ketkä ei suuria ole aikaan saaneet mutta kerään kaikki suomalaisten pelaajien tulokaskortit.

Joululahjoihin mulla meni vitonen tänä vuonna ja joulureissun aikana viiden päivän aikana meni käteistä vain 7 euroa kun kyyditkin molempiin suuntiin sain sukulaisilta.
Joulun jälkeen aion ostaa uudet verkkarit.
4kk tauon jälkeen punnitsin painoni ja huomasin yllätyksekseni painon pudonneen pari-kolme kiloa. Työ on varmaan aiheuttanut tuollaisen positiivisen yllätyksen. Toivottavasti kolesteroliin on tullut samaa hyötyä.

Seuraava työpäivä on 4.1 niin varmaan siihen mennessä jotain koostetta vuodesta taas laittelen.
Tapaninpäivälle vielä joulun jatkoja kaikille ja hyvää loman jatkoa niille kellä ei torstai-perjantaikaan ole töitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti