maanantai 7. tammikuuta 2019

Uusi vuosi alkanut 2019

Viime viikkojen tapahtumia tässä taas koosteena.
Uutena vuotena olin kaverin luona pienehköllä porukalla. Kun käytiin raketteja katsomassa niin autettiin hankeen kaatunut vanhahko mies kotiinsa. Äitini sanoi että paikallisradiossa olisi kiitelty auttajia vastaavanlaisessa tapauksessa mutten voi varmasti sanoa oliko tuo tämä sama mies.
Olin humalassa vasta toisen kerran viime vuoden aikana ja krapulakin oli sitten sen mukainen. Käytin myös taksia ainoan kerran sinä vuonna niin että maksoin sen itse. Alle 20 euroa kyllä oli vaan summa ja koko illan kustannukset alle 40 euroa. Juomineen ja ruokineen.

Urheilun maailmaan sitten:
Tour de Skillä Pärmäkoski oli kolmas yhteistuloksissa.
Mäkiviikon kaikki neljä kisaa voitti japanin Kobayashi. Vain kahdesti aiemmin on joku pystynyt samaan.

Nuorten lätkämestaruuden voitti jännittävien vaiheiden jälkeen Suomi. Tämä oli jo viides mestaruus ja kolmas nyt kuudessa viime turnauksessa.
Nuori sukupolvi on kyllä päässyt kaikesta painolastista ettei Suomi voisi koskaan voittaa. Itseluottamusta on vaikka kuinka eikä jännitetä mokaamista. Loppuun asti yritetään eikä panikoida vaikka olisi kuinka tiukka paikka. Sitten kun noin tehdään niin kiekot alkaa pomppimaan meille ja voittoja tulee ikään kuin tuurillakin.
Pari vuotta nuoremmassa ikäluokassa alle 18 vuotiaiden turnauksissa Suomi on itseasiassa toiseksi menestynein maa kun kisoja on vuodesta 1999 lähtien 20 kertaa järjestetty.
Että Suomella menee nyt ainakin tuolla nuorten puolella tosi hyvin ja NHL kaukaloissakin alkaa näkymään nuorten menestys.
Siellä Rantanen on nyt kakkosena pistepörssissä kun Tampan venäläishyökkääjä on kirinyt ykköseksi. Laineella ei ole viime aikoina maaleja tullut mutta on 24 maalillaan ihan sarjan eliittiä vieläkin.
Heiskanen on ollut tehokkain tulokaspuolustaja ja pääsee all-stars otteluunkin mukaan kuten kolme muuta suomalaista.

Pujottelussa nuori 19 vuotias Nella Korpio on kahdessa kisassa peräkkäin päässyt maailman cupin pisteille. Menikin peräti 4,5 vuotta ettei kukaan suomalainen nainen päässyt pisteille.

Yksi ennätys tehtiin Suomessa hiljattain. Merellä oli ennätyskova myrsky. 32,5 m/s.
Padasjoki ylitti samoin taas uutiskynnyksen kun paikallinen mailatehdas oli lähettänyt Kanadan pelaajalle mailansa, jonka pitäisi kestää paremmin kuin se ratkaisevalla hetkellä Suomea vastaan katkennut oma mailansa.

Viime viikkojen unia: Olin matkalla isoihin juhliin bussilla. Perillä oli porukkaa tosi paljon mutten tarkemmin muista muuta. Tämän näin sen jälkeen kun selvisi minne bileisiin menen uutena vuonna.
Koulussa oli hankala projekti missä käytettiin poraa. Yritin keskittyä moniin eri vaiheisiin mitä siinä vaadittiin mutta tuntui hankalalta.
Yhdessä unessa kiertelin isossa talossa eri huoneissa kuten usein unissa teen. Muistan vain että yhdessä huoneessa oli viesti ystävältäni, jossa kerrottiin terveisiä ja sanottiin hänen yöpyneensä siinä huoneessa.
Sitten oli jonkinlainen seksiuni. Yön aikana minut yllätettiin kahdesti eri tilanteissa masturboimasta. Molemmilla kerroilla toivoin vain että tämä on unta ja olin aika varmakin siitä etten suuresti panikoinut.
Toisella kertaa olin kuin jossain kartanoromaanissa missä perheen nuori tytär yllättää palvelusväkeen kuuluneen miehen huoneestaan. Hän komenteli minut pois huoneestaan ja kyseli että mitä tein siellä.

Tammikuun televisiotarjonta ei oikein vakuuta. Yleensä on ongelma että menee niin paljon aikaa kaiken kiinnostavan katsomiseen mutta nyt tosiaan ei tule juuri mitään.
Puoli seiska alkaa puolessa välissä kuuta, Haapasalon Suomenmatkat tiistaina muttei paljoa muuta kyllä tule.
Erilaisia kilpailuja tulee maikkarilta jokin parisuhdevisailu jossa Pimiä ja yksi Duudsoineista juontaa. Samoin maikkarilta kansaiväliseen formaattiin perustuva Myyrä missä eksoottisessa maassa joukko ihmisiä kisailee ja tehtävänä on keksiä että kuka kisaajista on palkattu sabotoimaan muiden kilpailua ja pitämään voittosumma mahdollisimman pienenä.
Ehkä positiivinen puoli tässä on että kisaajat on ihan taviksia. Jos alkaa kyllästyttämään samat julkkisnaamat joka kisassa. Juontaja sen sijaan on Roope Salminen että siinä ei mitään uutta ole.
Vappu Pimiä pääsee myös Hintikan kanssa yhteiseen talk showhun.
Uutisvuoto nyt sentään palasi ruutuun. Peter Nymanin paluu oli sosiaalisessa mediassa otettu hyvin vastaan ja itsekin pidin. Mukava mies. Hän vitsaili että tässä tehdään historiaa kun yli 20 vuotta sitten alkaneessa ohjelmassa on ekaa kertaa mainoskatko.
Nelosella Voice of Finland tulee taas. Samat tuomarit kuin viime kaudella ettei mitään uutta siellä.
Katson nykyään aina viimeiset suorat lähetykset vain.
Hyvät ja huonot uutiset jatkuu myös jossain vaiheessa samalla porukalla kuin viime kaudella.
Doctor Whon perinteinen holiday special oli tällä kertaa uuden vuoden jakso eikä joulujakso. Siinä oli perivihollinen Dalek pitkästä aikaa mukana. Tämä onkin sitten vuoden 2019 ainoa uusi jakso tässä sarjassa.
Nelosella alkoi jenkeissä suosittu This is Us niminen draamasarja. Suomessa ei vaan tuollaiset jenkkisarjat katsojia kerää. Tämän eka jakso nyt kohtuullisen verran.
Sen sijaan Louhiniemen tuntematon on ollut mahtava menestys. Ekalla jaksolla miljoona katsojaa ja myös areenasta on katsottu satoja tuhansia kertoja. Se onkin laskenut sitten vähän toisen jakson tv-katsojalukuja kun ihmiset ovat jo sieltä areenasta nähneet.
Nelosen Voice of Finland aloitti taas huikeilla luvuilla ettei suosiolle näy loppua.
Alina Tomnikov oli alasti yhdessä Tuntemattoman jaksossa. Yleensä Louhimies laittaa naisnäyttelijät alasti jossain vaiheessa paitsi oman vaimonsa siinä ekassa levottomat leffan pääosassa.
Kirjastosta sain lainaan Evil Dead kauhuleffojen jatkoksi tehdyn sarjan. Sen 30 jaksosta on nyt viimeiset minulla menossa.
Mielestäni jopa parempi kuin ne leffat kun tekninen toteutuskin on parempaa.
Sitä ennen sain katsottua divarista ostetut sata jaksoa tähtiportti atlantista.

Golden Globet jaettiin usassa. Elokuvista parhaiten menestyi Bohemian Rhapsody, Green Book ja meksikolainen leffa Roma.
Parhaaksi draamasarjaksi valittiin vakoojajännäri Americans.
Paras animaatio oli spiderman.
Minua aina kiinnostaa tällaisissa gaaloissa jos omassa nimmarikokoelmassani joku saa palkinnon. Nyt oli neljä ehdolla nimmareistani muttei tullut voittoja.


Kuvassa on aku ankan 2014 vuosikerrasta kaksi tarinaa jotka tulivat uutena Barks kokoelmaani.
Vasemman puoleinen on osa 5 sivuisesta 60 luvun tarinasta joka on vain Barksin piirtämä. Siihen aikaan hänen piti piirrellä muiden käsikirjoittajien tarinoita rahapulassaan jonkin verran.
Oikealla on yhden sivun pituinen tarina jonka olemassa oloa ei wikipedian artikkeli kerro. Se jonka mukaan olen tehnyt puutelistani. Joten tämä tuli ihan yllätyksenä. Se on hollantilaisen Jippesin piirtämä ja vain juonen idea on Barksilta.
Samalla huomasin että siinä wikipedian listassa on tuollainen yhden sivun tarina jota en ollut huomannut. Julkaistu aku ankassa vuonna 1960 ja vain Barksin juoneen perustuva muiden piirtämä.
Aloitin pikkuhiljaa lukemaan tuota vuosikertaa 2014 kun siinä on omia suosikkipiirtäjiä ihan mukavasti mukana.

Kolikoita on löytynyt mukavasti harvinaisuuksia. 2017 vuoden suomalaiset kolikot on enimmäkseen vain 100 000 painoksia ja sain niistä kaupan vaihtorahana 20 senttisen.
Tuota harvinaisempia suomessa on painettu vain virhepainoksia jos puhutaan sellaisista jotka on tavalliseen rahaliikenteeseen tarkoitettu.
Lisäksi italialainen kolikko vuodelta 2011 löytyi joka on 5 miljoonaa painokseltaan. Alle 20kpl on tässä 10 vuoden aikana tullut ulkolaisia kolikoita minulle joissa on noin pieni alle 10 miljoonan painos.

Kasetteja ostin taas 13kpl yhdeltä mieheltä joka kerran kuussa laittaa yli 200 rokkikasettia myyntiin. Muutama muukin on tullut viime viikkoina. Niistä enemmän taas joskus kun saan kuviakin.
Ostin myös 7kpl game of thronesin ekojen kausien nimmareita. Noin 20 euroa kappaleelta.
Samassa paketissa tulee ohjaaja Joe Danten halpa nimmari. Hän on ohjannut fantasialeffoja kuten Gremlinsin.
Suomalaisten nhl pelaajien nimmareita on paljon tässä vuoden sisällä ilmestynyt uusista pelaajista ja niitä olen tilaillut. Muutama vielä puuttuu.
Twin Peaksista on myös uusi nimmarisarja tullut. Yritän niistä jonkun halvemman saada ostettua.

Töihin tästä pikkuhiljaa lähden. Tarkoitus olisi tänäkin vuonna kirjoitella kerran viikossa tätä aina näin maanantaisin tai joskus jo sunnuntaisin. Aiheet lienee edelleen jo totutut itseäni kiinnostavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti