maanantai 29. tammikuuta 2018

Tapahtumia koko joukko viime viikolta

Töissä oli huonoja uutisia kun molemmat kamut keiden kanssa ollaan yhdessä touhuttu nämä ekat kaksi kuuta ovat kai viimeistä viikkoa paikalla.
Voi tulla aika pitkäksi yksin odotella asiakkaita enkä sittenkään halua kassalle siirtyä kun siinä on niin paljon kaikkea muuta kuin se kassatyöskentely.
Muutenkin vähän mietin että siirtyisi jonnekin muualle kun tuo kolme kuuta tulee täyteen.
Apteekissa oli mukava käynti vaikka kalliiksi tuli. Myyjä alkoi haukkumaan hallitusta ja kertoi omasta siskostaan joka oli eläkkeelle päässyt viimein. Pääsin kehumaan että itse pystyn vähän töitä tekemään.

Supersuosittu Sale selvitti vaalit jo ekalla kierroksella. Itseäni alkoi mies ärsyttämään sen verran että äänestin jotain muuta.
Hän on koko kansan presidentti mutta samalla tuntui että kalastelee suosiotaan joka suunnasta. Hänellä oli kuitenkin varaa myös kannattaa hallituksen aktiivimallia. Se oli aika rohkea veto. Tosin se heikensi omalta kohdaltani suosiota entisestään että väärässä asiassa oli rohkea.
Mutta ihan hyvä presidentti meillä on.
Ja oli kivaa käydä äänestämässä kun oikein liputetaan ja saa antaa äänen ihan kelle haluaa eikä tuloksia muuteta.
Eri asia sitten onko demokratia niin tasa-arvoista muttei ole parempaakaan järjestelmää.
Annoin vähän vaalikeräykseenkin kun ei nyt ole rahasta pulaa.

Urheilun maailmassa oli myös iso viikko.
Tenniksessä kaikkien aikojen miespelaaja Federer sai ekana miehenä 20 grand slam mestaruutta täyteen jos vaan noista kaksinpeleistä puhutaan.
Australian mestaruuksia hänellä on nyt sama määrä kuin Djokovicilla.
Kroatian Cilic antoi hienon vastuksen ja jossain vaiheessa näytti että voitto meneekin sinne.
Naisten sarjassa Halepilla oli finaalissa terveysongelmia vaikka voittikin yhden erän. Hän meni sairaalaan ottelun jälkeen. Tuo oli jo kolmas finaali hänelle ilman grand slam mestaruutta.
Tanskan Wozniacki otti sittenkin ekan grand slam mestaruutensa ja palasi takaisin ykköseksi rankingissa. Häntä arvosteltiin aikoinaan siitä ettei voittanut mitään isoa turnausta vaikka oli yli 60 viikkoa maailman ykkönen.
Nelinpelissä kontinen-peers jatkaa rankingin kakkosparina vaikka nyt menetti vuosi sitten mestaruudesta tulleet pisteet.

Rallikausi alkoi legendaarisella Monte Carlon rallilla. Toyota otti sijat 2-3 ja suomalaiskuskien sekaan palkattu virolainen oli tallin paras kuski tällä kertaa.
17-vuotias Rovanperä oli kakkonen omassa luokassaan ja yhteistuloksissa sija 11.

Lätkän SM-Liigaa pelattiin ekaa kertaa Suomen ulkopuolella. Tallinnassa pelatussa ottelussa kuumin puheenaihe oli se että katsomossa sai juoda kaljaa. Suomi on tähän asti ollut poikkeus palloilulajeissa että katsomot on kuivia mutta se saattaa muuttua kun anniskelulakeihin tuli muutoksia.
Pelicans oli siis seura joka järjesti tuon tempauksen että Lahteen pisteet.

Jotain muutakin suomalaiset teki ekaa kertaa maailmalla. Ismo Leikola esiintyi Conanin showssa. Kukaan koomikko ei ole ennen vastaavaa tehnyt amerikassa.
Ilmeisesti esityksestä oli jonkin verran pidettykin mutta omaan makuun se oli tosi tylsä. Siinä keskityttiin siihen miten jenkeissä käytetään sanaa ass eli perse.

Keräilykorttien puolella Star Warsin Joonas Suotamosta tuli ensimmäinen suomalainen kenestä on tehty nimmarikortti näyttelijänä virallisiin korttisarjoihin. Hinta on sen verran suolainen ettei ihan äkkiä tule hankittua. Minulla on kyllä tuossa samassa Chewbackan roolissa olleen toisen miehen nimmarikortti.

Telkkarissa alkoi minua kiinnostavia ohjelmia muutama. Hyvät ja huonot uutiset jatkoi samalla kokoonpanolla vaikka Paasonen olikin tuuraamassa Andreta.
Toinen huumoriohjelma Villi kortti sai Kyrön takaisin paneeliin mutta se taisi olla vain yhden ohjelman piipahdus.
Sen ohjelman tuomaristoon hankitaan välillä ihan outoa porukkaa jolla ei taida olla ihan kaikki muumit laaksossa.

Areenasta löysin Sami Yaffan ohjelman kolmannen kauden. TV esitys tulee putouksen kanssa päällekkäin Teemalta niin ei paljon katsojia riitä sinne.
Ehdin katsoa puolet noista uusista jaksoista. Kyseessä on matkaohjelma jossa tutustutaan eri maiden musiikkiin. Tällä kaudella ekat kolme jaksoa oli konfliktimaissa joissa yritetään rauhaa ja kaksi viimeistä jaksoa venäjän Moskova sekä Pietari.

Kirjastosta löysin pari viime vuonna alkanutta sarjaa jotka tulee lainattua jossain vaiheessa. Mukavasti on noita uusia sarjoja hankittu sinne. Ei lopu katsottava kesken. Pari sarjaa olis jonossa vielä ennen noita uusia löytöjä.

Katsoin myös uuden spiderman leffan joka oli pettymys minun makuuni. Yleisesti siitä kai on pidetty muttei minulle oikein kolahtanut. Yleensä hämiksistä pidän. Muutama koominen juttu siinä oli kyllä ja Aunt-May oli seksikäs.

Oscarehdokkuudet jaettiin. DelToron fantasialeffa kahmi 13 ehdokkuutta ja varmaan voittaa ainakin ohjaajan palkinnon. Olen hänen aiemmat ohjaukset katsonut mutta nyt tuli kaupallinen jättipotti hänelle.

Maikkarin sääntö-Suomessa oltiin Lahdessa ja Voice of Finlandin seuraavassa torstain jaksossa on lahtelainen Matti Kallio. Hän on alunperin Padasjoelta kotoisin. Kaksi vuotta minua alemmalta luokalta.

Mainokset aina välillä ärsyttää. Uudemmista jonkun ruokakaupan hevimainos on typerä. Paljonko maksetaan mainostoimistolle siitä että heviosasto (hedelmä- ja vihannes) yhdistetään nuoreen hevimuusikon urasta unelmoivaan pelleen??
Ei kovin omaperäistä.

Viimeaikaisia kuolemia maailmalla: Cranberriesin nelikymppinen solisti kuoli. Rockmuusikon ammatti on tunnetusti vaarallisin. Siinä kuollaan nuorimpana.
Toisella tapaa kuuluisa ruotsalainen mies kuoli myös. Ikean perustaja. Ikea nimi tulee hänen nimensä etukirjaimista ja mistä kylästä hän oli kotoisin.
Musiikista mainittakoon myös että Johanna Kurkelan uusi Auri niminen projekti julkaisi ekan sinkun spotifyyn. Hänen miehensä Nightwishista on mukana ja saksalainen levy-yhtiökin julkaisee vain metallia että jotain siihen suuntaan on kyseessä.

Ähtäriin saapui pandat ja paikkakunnalla asuva tätini oli pitämässä lakanaa joka toivotti pandat tervetulleeksi. Rekka tööttäsi heille ohi mennessään.
Äitini kai osallistui lintujen pihabongaukseen jossa pitäisi laskea montako lintulajia on tunnin aikana omassa pihassa.
Äiti huijasi sen verran että ilmoitti kaikki lajit joita siinä yleisesti ottaen pihassa pyörii.

Unissa oli tavallaan seksiuni mutta sen voi kertoa koska siinä vain suudeltiin. Se oli melko huvittavaa koska yritin suudella kirjan kuivia sivuja. Aikani kun yritin niin löysin oikean suun sieltä kirjan seasta. Kerroin tuon facebook ryhmällekin jossa keskustellaan kirjallisuudesta ja tuli paljon tykkäyksiä. Näköjään rakastan aika kiihkeästi kirjoja.
Muuten oli unet aika vähissä. Madsmen niminen jengi oli, tai ainakin heidän nahkatakeissaan luki tuo teksti ja oli linnun kuva.
Työpaikkoja haettiin ja oli kaksi paikkaa mutta joku haki vain toiseen ja sai sen.
Hienoja koripallotemppuja oli myös nuorella miehellä liikuntasalissa.
Pari viikkoa olen jo nukkunut aika sikeästi. Jotain pientä ongelmaa on ollut vaan kuten yksi yö kun parvekkeen ovi alkoi naksumaan ärsyttävästi ulkolämpötilan nopean muutoksen ansiosta.

Keräilykokoelmiin sain taas kaksi kolikkoa lisää. Viimeksi kun löyty vain 200 000 painettu suomalainen kolikko niin nyt löyty 2013 vuoden 400 000 painettuja kolikoita toinen kappale. Nuo ovat pienimmät painosmäärät suomalaisissa kolikoissa vuoteen 2015 asti. Sitä uudemmista ei mulla ole tietoa. Muutama virheapainos kyllä on harvinaisempi.
Espanjasta löyty 2017 vuoden kolikko jonka painomäärästä ei myöskään ole tietoa.
2016 vuodelta minulla on myös espanjalainen kolikko vaikka suomalaisia en ole kierrosta löytänyt yhtään siltä vuodelta. Ostamalla muutaman.

Lätkäkortteja tein nykyään harvinaisen vaihdon. Nykyään ihmisillä ei ole vaihtareita vaan kaikki ostaa suoraan mitä haluaa. Minullakaan ei ole vaihtareita paljon mitään. Olen myynyt parhaat sellaiset pois.
En jaksaisi postitella kortteja mutta nyt oli ihan kiva. Ei mene rahaa yhtään ja pääsee eroon turhista korteista. Aikaa siinä vaan meni koko päivä kun etsittiin jotain vaihdettavaa netissä.

C-kasetteja oli huutonetissä yhdellä myyjällä rokkiosastoa kaupan. Hinnat nousi tosi korkealle etten saanut niistä kuin yhden.
Kiva että tuota keräyskohdetta aletaan arvostamaan mutta huono kun ei meinaa enää halvalla saada mitään kiinnostavaa.

Esim Iron Maidenin vanhempaa osastoa haluaisin niin nyt ei meinaa alle kympin saada mitään. Aluksi kun ostin pilkkahintaan kaiken niin en vitosta meinannut jaksaa maksaa mistään.

Uutta kotimaista lätkäkorttisarjaa hain etukäteen varattuja kortteja pinkan. Ei niitä nyt kovin montaa puutu enää loppujen lopuksi.
Uusissa Karjalan mäyräkoirissa on 95 kultaleijonien joukkuekuva jossa kaikilla on tuoppi kaljaa kädessä. Pulloissa on sitten etiketissä joukkueen pelaajia.
Tässä tuo kuva postikortissa. Minulla on myös julisteena tuo sama kuva.
Keräämistäni pelaajista kelpaa myös tuollaiset joukkuekuvat mutta lasken ne erikseen. Eniten mulla on Raimo Helmisen joukkuekuvia kun hän oli niin pitkään leijonien kokoonpanossa ties kuinka monet kisat ja lisäksi Ilveksen kuvat erikseen.



Lopuksi katsojatilastoja. Ylen vaalilähetykset keräsivät hurjan suosion. Aina välillä on jotain vastaavaa kuten linnanjuhlat tai leijonien MM-kiekko joka pääsee ihan omille luvuilleen.
Maikkarin oma vaaliohjelma ei päässyt yhtään samalle tasolle ja neloselta samaan aikaan tullut napakymppi unohdettin tyystin. Ekalla kaudella kun tuota sentään katsottiin puoli miljoonaa katsojaa joka jaksolla.
Ylen suosikkisarja kotiin takaisin kauden päätösjakso on myös ihan omalla tasollaan. Viime vuosina ulkolaisista sarjoista vain tuon saman sarjan aiemmat jaksot ovat päässeet samalle levelille.
Teemalta Ella Kannisen ohjelma oli myös kanavan huomioon ottaen suuri menestys.
Putous kerää reilusti yli miljoonaa katsojaa ja nelosen voice on suosiossa myös.
Sen sijaan huonosti menee ainakin Jethron ohjelmalla TV5 kanavalla.

Alkaneella viikolla ja muutenkin helmikuussa on kovaa kisaa katsojista. Varsinkin lauantaina ja sunnuntaina tulee päällekkäin mainoskanavien vetonauloja.
Katsotaan sitten kuka vie voiton.

Perjantaina on kai jonkinlainen lakkopäivä aktiivimallia vastaan. Lahdessa kulkee bussitkin vasta illalla että pitää viettää kai kotona koko päivä.
Mutta ollaan silti kaikki aktiivisia niin hallitus tykkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti