tiistai 2. tammikuuta 2018

Blogi palaa arkeen

Uutena vuotena ei tuntunut ihmisillä olleen aikaa lukea blogeja mutta ei siinä mitään uutta tietoa ollutkaan, kooste vuoden tapahtumista joka ei oikein sytyttänyt edes itseäni.
Kirjoitetaan nyt tavallinen arkinen kirjoitus viime päivien tapahtumista.

Nukkumiset on ollu vähän vaikeita. Töihin mennessä saan unta mutta sitten en malta vapaalla nukkua. Tosin olen oppinut nukahtamaan kun menen takaisin sänkyyn, vaikka puolen tunnin päästä. Ennen meni koko yö valvoessa.
Töissä kun taas käväisin niin oli tarjolla ilmasta ruokaa vaikka kuinka. Niissä oli arvoa enemmän kuin mitä palkkaa sain. Esim karjalanpaisti lihat.

Niin, se uusivuosi. Luulin että viihdyn yksinkin. Sain kyllä illasta normaalia arkea erikoisemman joka ainoa tavoitteeni oli, mutta siinä vaiheessa kun olin ulkona raketteja katselemassa ja onnellisia teinejä menee ohitse. Tuntui että olen ainoa joka on yksin.
Huomasin taas senkin etten osaa nykyään juoda kaljaa yksin ollessa. Hyvä keino välttää alkoholismia. Kaksi pikku tölkkiä juon yleensä kerran viikossa ja se riittää. Jos yritän enemmän alkaa tökkimään suuresti. Nyt sain suuren pahoinvoinnin kera 4 tölkkiä kumottua. Limsan juominen sekaan oli myös vaikeata. Tuntuu kuin tulisi vatsa niin täyteen ettei mahdu enää. Tuollaista on kerran tapahtunut ihan seurassakin kun tuttu halusi tarjota mulle koko illan. En saanut alas sitten yhtään.
Normaalisti sitten baarissa tai ihmisten seurassa en edes huomaa humaltuvani että maistuu ongelmitta vaikka kuinka.

----

Pikkuleijonien mitalihaavet meni rankkarikisassa tappioon. Ei mitenkään huonot kisat mutta kärkimaita vastaan tuli pelkkiä tappioita ja varsinkin ekat erät meni näissä huonosti.
Ilveksestä oli kaksi pelaajaa mukana ja kolme maalia tehnyt nelosketjun sentteri Koppanen pärjäsi hyvin. Vuoden tulokkaaksi valittu Otto Koivula oli kakkosketjun laiturina.

Tour de Skilla naiset on hyvissä asemissa mutta mäkiviikolla menee suunnilleen huonoiten koskaan.
Tenniskausi on alkanut. Kontisen eka turnaus on pieni Brisbanen kisa.
Wednesdaylla on huonoin jakso menossa kolmeen vuoteen. Ei sentään vielä putoamista vastaan ole vaaraa.
Ilveksellä menestyksen esteenä on että vieraista tulee pelkkiä tappioita ja sitten viime minuuteilla romahtamiset. Playoffit saattaa jäädä tällä kaudella haaveeksi.

----

2018 TV-ohjelmistoa mainostetaan aika paljon. Tammi-helmikuussa alkavia.
Selviytyjien mainos on hauskasti tehty ja Chafak märkäpuvussa on varsin seksikäs.
Laulukisoja tulee kaksi kilpailevaa. Mainoskanaville. Kiinnostavaa tuossa on ehkä Michael Monroen loikkaaminen nelosen kisasta maikkarin puolelle tuomariksi.
Ruokaohjelmia tulee jatkossakin taas monenlaista. Miksihän kaikki mallit tunkee kokkailemaan tai tuomaroimaan muiden ruokia. Nehän tunnetusti välttelee ruokaa.
Kadonneiden jäljillä saa jo kolmannen vetäjän. Tällä kertaa Ellen Jokikunnas, joka näyttää erehdyttävästi transulta. Mieheltä joka on leikannut itsensä naiseksi.
Yleltä tulee taas Peltsin uutta ohjelmaa tai vanha tuttu Peltsin Lappi uudella kaudella. Australialainen suosikkisarja Kotiin takaisin saa uusia jaksoja. Tuttu esittämispaikka viiden ja kuuden välissä.
Fox alkoi kilpailemaan Subin kanssa simpsonien näyttämisessä. Niitä tulee nyt tuutin täydeltä. Onhan tuo Foxin omaa tuotantoa kylläkin että mikäpäs siinä.

Nelosen pikkukanavat näyttää uusia kausia muutamasta rikossarjasta. Itse en rikossarjojen suurkuluttajia ole etten osaa kommentoida niitä.
Samaten foxilta alkanut mutanttisarja Gifted on jäänyt katsomatta.
Ensi viikolla alan sitten seuraamaan X-filesin kautta 11. Eli toinen kausi näitä uusia. Sekin Foxilta.
Twin peaksin uudet jaksot jo tässä tammikuussa päättyvät subilla. Kyllästyin sarjan sekavuuteen ja lopetin sen tallentamisen boksille. Pikku hiljaa olen vähän lämmennyt uudestaan sarjalle.

Vuoden viimeisellä viikolla katsojaluvuissa kotimainen luontoelokuva Järven tarina kiinnosti miljoonaa ihmistä, vaikkei kaikki sitä kokonaan katsoneetkaan.
Doc Martinia kehuttiin hittisarjaksi. Ikään kuin erotuksena että jotkut samalla paikalla tulevat ohjelmat eivät niin suosittuja ole. Hyvin se katsojia kiinnostaakin. Tuo näyttelijähän tuli tunnetuksi Huonosti käyttäytyvät miehet -sarjasta.
Jari Tervon Kekkosdokumentti on todella kiinnostavasti tehty. Katsojat ovat myös kiinnostuneet ruudun ääreen katselemaan. Itse katson areenasta jaksot.
Teemalla oli huikea viikko. 10 ohjelmaa sai vähintään 96 000 katsojaa, kun normaalisti noilla pikkukanavilla tuollaista määrää saa vain muutama ohjelma kanavaa kohden jos yksikään.


Leffoja olen viime aikoina katsellut taas niitä supersankareita. Niissä on tärkeintä että on jotain omaperäistä ja uutta kun noita on niin valtavasti samaa huttua.
Logan oli todella raaka ja ankea tarina. Siksi kai niin suosittu. Saman ohjaajan edellinen tarina samasta miehestä meni sinne tavanomaisuuden puolelle mutta itse pidän aina näistä erilaisista mutanteista. Tässä oli hauska myrkynvihreään pukeutuva myrkyllinen nainen.
Wonder woman oli suorastaan feministinen tarina ylivertaisesta naissankarista. Ohjaajaksi valittiin nainen tekemään siitä sellainen. Saksalaiset kuvattiin tuttuun tapaan hirviöinä vaikka kyse oli ensimmäisestä maailmansodasta. Lopullinen päävastustaja tosin oli britti.
Pääsankarin esittäjä on ollut sotilas Israelin armeijassa sekä maansa missinä. Sen myötä oli hyvä valinta kauniiksi toimintasankariksi.

----

Kirjoista muutama sananen.
Kingin dekkaritrilogia päättyy ja se viimeinen on varauksena kirjastosta tulossa. Tuossa on luvassa kai myös sitä yliluonnollisuuttakin kuten hänen kirjoissaan aina.
Luen myös viime aikoina paljon julkisuudessa olleen Köngäksen tuotannon loppuun kunhan saan käsiini kaksi kirjaa vielä.
Sitä ennen minulla on aloitettu 2014 julkaistu Tommi Kinnusen kirja. Se oli julkaisuvuotena varmasti kehutuin ja puhutuin kirja vaikkei päässyt finlandiaehdokkaaksi. Sille on jatkoakin jo ilmestynyt
Paperille olen vähän muistiin kirjoittanut mitä voisi lukea seuraavaksi alkuvuonna.

Viime vuoden 59 kirjastani parhaat olivat ehkä Austerin varhaistuotanto, Liksomin rankka Everstinna, McEwanin kirja joka kuvasi sikiön elämää äitinsä vatsassa sekä DeLillon kirja Kennedyn murhasta. Graham Greenen laajaa tuotantoa jaksoin lukea 9 kirjan verran.

Musiikista semmonen että kaivoin uutena vuonna CD-kokoelmaani esiin ja kuuntelin paljon semmosta mitä en juuri ole koskaan kuunnellutkaan ostamisen jälkeen. Tulee vaan tietokoneelta kuunneltua niin nuo tomuttuu ja unohtuu laatikkoon.
En tainnut olla yhdelläkään keikalla viime vuonna että sekin riemu on mulla jäänyt. Olen kai vanhaksi tullut. Ei viitsi yksinkään lähtä.

---

Keräilykokoelmaani sain taas yhden iskelmäkasetin. Marion Rungia 80-luvun alusta.
Tuleva seuraava kotimainen lätkäkorttisarjan checklist on julkaistu. Itse pääsen helpolla kun ei ole kalliita kortteja montaakaan mukana minua kiinnostavia. Vain yksi joka enemmän kuin kympin maksaa.
Karjalan kaljapullon etiketeistä Jukka Tammi odottaa noutamista kaverilta tällä viikolla. Raipen haluan koko pullon, irroittamatta etikettiä. Minulla oli nuo samat jo aiemmin mutta nämä uudet ovat hieman erilaisia niin nekin pitää saada. 95 kultaleijonista tehdyt etiketit.
Tenniskortteja tilasin muutaman lisää joten vuoden 2017 aikana sain kokoelmaani 17 pelaajaa lisää sellaisia jotka ovat olleet parhaimmillaan rankingin top10. Nimmari tai peliasun palanen.
89 pelaajasta on nyt tuollainen top10 kokoelmassani ja lisäksi suomalaiset Nieminen ja Laine.
En tiedä että kukaan olisi noin laajasti tenniskortteja kerännyt tässä maassa että tuokin kokoelma saattaa olla aika ainutlaatuinen Suomessa.

Kuvassa on tällä kertaa tuon tulevan cardset korttisarjan kunniaksi tyhjiä pusseja joissa on Ilveksen pelaajan kuva.
Lisäksi muutamassa laatikossa on Ipan kuvia ollut.
Minulla on myös Eric Lindros kokoelmassani 10kpl erilaisia pakkaustuotteita joissa on hänen kuvansa.

Tämän kuvan myötä taas viikoksi moikka!
Unia tulee sitten kun on vähän enemmän muistissa uusia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti