maanantai 15. tammikuuta 2018

Palkintogaaloja tässä vaiheessa vuotta.

Uusi viikko saatu alkuun. Töissä käväisin ja kirjoitin ison osan tästä jo eilen sunnuntaina niin ei mene koko iltaa tässä.
Tapasin taas viikonloppuna yhtä koulukaveria nopeaan. Niin paljon on ihmisiä kadonnut vuosien varrella että hyvä kun joihinkin on yhteydessä. Saa nähdä tuleeko tuolta töistä ketään kehen jaksaa olla väleissä töiden päättymisenkin jälkeen. Siellä vaihtuu porukka nopeaan tahtiin enkä tiedä itsekään kauanko olen.
Olen ottanut vähän liikaa lainaan kirjoja ja sarjoja niin on niitä pitänyt vauhdilla kahlata läpi.

Vuoden ensimmäiset palkintogaalat on tässä ollut. Amerikassa palkittiin tv- ja elokuvaihmisiä Golden Globe palkinnoilla ja Suomessa oli vuorostaan Venlat.

Kotimaan palkituissa isoimman saaliin vei Kotikatsomon Myrskyn jälkeen kolmiosainen sarja. Sarja vei kolme pokaalia: paras draamasarja, ohjaus ja käsikirjoitus.
Katsojat ei tuosta sarjasta juuri pitäneet ainakaan katsojalukujen mukaan. Oli vähän liian erikoista meininkiä. Kriitikot sellaisesta sitten usein innostuukin.
Sarjan tekijöinä ja pokaalien hakijoina olivat kaksi kohtuullisen ”hullua” naista. Klemola ja Hazard. Vahvoiksi naisiksi tuollaisia kutsutaan. Mutta pientä hullunkiiltoa silmissä havaittavissa.
Toinen vahva ja monia ärsyttävä nainen Veitola palkittiin samoin. Kuten myös Jenny+ ohjelma joka ärsyttää ainakin minua henkilökohtaisesti. Jenny häkeltyi voitostaan melkoisesti. Siinä yksi ärsyttävä juttu noissa gaaloissa, voittajat jotka huutaa mikkiin.
Kyläkauppias Sampo pillastui myös voitostaan melkoisesti. Vuoden esiintyjänä. Itse olisin tuon palkinnon antanut Juhani Merimaan tuomaroinnille tai Hotakaisen lakoniselle paneelikeskustelulle.
SuomiLove on voittanut aina kun on ollu ehdolla, nyt jo neljästi peräkkäin.
Madventures kaksikko olivat kahdella ohjelmallaan ehdolla ja voittivat näistä toisen. Myös Jaajo sai palkinnon Game Show osastosta vaikka se vuoden esiintyjä meni sivu suun.
Shown rakenne oli ihan toimiva kun ehdokkaita esiteltiin Sohvaperunat tyylisesti. Juontaja Vappukaan ei kovin paljon ärsyttänyt.
Odotettiin että MeToo kampanjasta olisi puhuttu enemmän mutta vain kaksi otti asian puheeksi.

Golden Globeja jaettiin yhdelle minun nimmarikokoelmassani olevalle. Hän sai samasta roolista jo Emmyn aiemmin niin ei ollut suuri yllätys.
Yksi suosikkiohjaajistani Del Toro palkittiin Shape of Water leffastaan. En ole vielä nähnyt tuota elokuvaa.

Lahdessa sen sijaan äänestettiin ruminta rakennusta ja voiton vei teatteri. Itse kun en lapsena paremmasta tiennyt niin ihailin aina kun sen näin iltavalaistuksessa. Maalaisena oli jo pelkkä junarata ihmeellinen asia tai Anttilan liukuportaat.

,,,,,

Täällä Lahdessa kummasteltiin kovasti mistä tulee kamala löyhkä. Kuusankoskelta asti löytyi syyllinen. Rahan hajua.
Itselleni tulee yksi muutos eli lähiposti siirtyy tuosta parin kilsan päästä suunnilleen sinne missä käyn töissä nykyään. Vanhaan paikkaan ei oikein bussilla päässyt niin piti kävellä. Ei tuonne uuteenkaan pääse kävelemättä tai bussia vaihtamatta.

Padasjoen sanomista löysin kylän uuden suntion. Hän on vuoden minua vanhempaa ikäluokkaa ja oli armeijassa hetken aikaa minua johtamassa. Oli niin rauhallinen luonne ettei suostunut komentamaan ketään.

Suomi mainittiin maailmalla Late late showssa joka kakkosella näytetään parin päivän viiveellä. Suomalainen jäähotelli oli tehnyt Game of Thrones henkisiä huoneita

,,,,

Unia en muista tällä kertaa kun jotain aiheita ilman tarkempaa juonta. Kuparin värisiä kolikoita oli iso kasa, osa markka aikaisia. C-kaseteista ja kahvista jotain unta näin myös.
Paremmin jäi mieleen että radiossa Göstä Sundqvistiksi pukeutunut mies ja henkiin herännyt oikea Gösta haastattelivat tosiaan.
Viime yönä olin uima-altaalla ja kaikilla uimareilla oli isoja haavoja vartalossaan.
Nukkuminen yleisesti ottaen on nyt viikon ajan sujunut ilman suurempia ongelmia.

,,,,

Kirjastosta löysin taas uuden sarjan. Evil Dead kauhuleffojen jatkoksi tehty sarja. Päähenkilö Bruce Campbell on hyvässä vedossa ja sarja kaiken verellä mässäilyn ohessa komedia. Mukana on myös Xenaa esittänyt Lucy Lawless. Minulla on Lucyn ja Brucen nimmarit.
Tähän mennessä tehdyt 20 ekaa jaksoa on kaikki lainassa. Tosi hauskaa ja viihdyttävää menoa.
Katselen samalla Mullan alla sarjan kakkoskautta.

Kirjojakin on kolme lainassa samaan aikaan. Yksi on loppumassa ja Kingin mersumies sarjan päätösosaa aloittelen.
Kissani Jugoslavia oli esikoisena kovasti kohuttu ja sain siitä vähän erilaisen kuvan. Ei se niin hurmaavaa tunnelmaa ollutkaan. Kosovosta kotoisin oleva mies kertoo miten vaikeaa on olla pakolaisena Suomessa. Serbit hän kuvaa roistoina ja perinteisen albanialaisen miehen mallin haukkuu myös. Kirjan äiti kokee kauhun hetkiä hääyönään ja saa tiskirätin veroista kohtelua mieheltään. Tavallaan tässä haukutaan kaikki osapuolet. Serbit, albanialaiset ja suomalaiset. Kissatkin ovat aika inhottavia vaikka samalla hurmaavia ja osa niistä osaa puhua.

Tuo Kingin sarja on tavallaan dekkari tai trilleri. Kolmiosainen. Yliluonnollisia aineksia kai on tuossa viimeisessä osassa kun se mersumies tappaa ihmisiä vaikka on aivokuolleiden osastolla.
Keräilymarkkinoilla uusin kotimainen kiekkosarja ilmestyy tällä viikolla. Siis lätkäkortteja.
Itse ostin jo sitä ennen vuoden ensimmäiseksi kortiksi Donskoin nimmarin 15-16 kaudelta eli kahden vuoden takaa. Oli jäänyt huomaamatta että sellaisia oli ilmestynyt. Kerään yhden nimmarin jokaisesta jääkiekkoilijasta, keneltä sellainen kortti amerikan suunnalla ilmestyy. Periaatteessa vain Laine puuttuu tällä hetkellä.
C-kasetteja jos haluaa jotain parempaa uutta niin pitää maksaa kova summa. Nyt kun yritin Iron Maidenia 80-luvulta niin 12euron tarjous ei riittänyt. 90-luvulta mulla on kyllä jopa 4 kasettia mutta noita vanhempia klassikoita haluaisin.
Motörheadilta mulla ei ole mitään kasettia mutta on paljon sellasia mistä pitäis joku vanhempi yksilö metsästää.

Urheilun puolella viime viikon onnistujat oli Markkanen joka paranti piste-ennätystään 33 pisteeseen yhdessä ottelussa.
Sekä Kaisa joka voitti ekan kerran tällä kaudella ja nousi samalla cupin johtoon. Tasaisuus on valttia vaikka olikin vasta eka voitto.
Suosikki futisjoukkueeni Wednesday oli vaihtanut manageria. Kausi on aika keskinkertaista menoa että ei ole vaaraa tippua alemmalle tasolle mutta nousuunkaan ei mahiksia ole.
Paikalliskamppailussa taisteltiin tasapeli vaikka mies ajettiin ulos puoli tuntia ennen loppua.

Urheilugaala olis sitten torstaina eli vuoden urheilija valitaan. Riippuu taas että mitä juttua painotetaan. Merkkaako se että kyseinen laji tai saavutus on suomalaisille tärkeä vai että isommassa kuvassa kansainvälisesti.
Tällä viikolla tulee myös urheiluSuomi sarjan viimeinen osa sekä myös twin peaks päättyy.

Viime viikolla uusia ohjelmia alkoi esim Veitolan yökyläilyt joka sai suunnilleen saman katsojamäärän kuin kilpailevan kanavan Voice of Finland. Puoli miljoonaa.
Uutisia katsottiin taas innokkaasti ja nyt myös maikkarin kympin uutisia.
Puoli seitsemän parantaa vaan koko ajan ja melkein meni 700 000 katsojaa rikki yhdelle jaksolle.
Peltsin lappi paranti myös selvästi ekasta jaksostaan.
Jethrolla alkoi jääkiekkoon liittyvä ohjelma TV5 kanavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti