maanantai 5. helmikuuta 2018

Olympiatunnelmissa

Sovin tänään että siirryn kuntouttavassa työtoiminnassani avustamaan ja saattamaan vanhuksia asioille ulos. Tarkoitus olisi siinä kuntoutua itsekin arvokkaan työn parissa. Uutta paikkaa järjestetään tässä kuukauden aikana mutta olen kai nämä loput viikot vielä vanhassa paikassa.

Viime yönä pelattiin amerikan ja maailman suurin urheilutapahtuma super bowl. Timberlake esiintyi puoliajalla, joka meinaa olla isompi asia kuin itse ottelu. Ottelu oli kuulemma historiallisen hyökkäysvoittoinen ja ratkesi vasta viimeisillä hetkillä.
Lätkäliigassa Ässien pudotuspelipaikka alkaa olemaan vaarassa. Kolme joukkuetta on noussut kaukaa jo 4 pisteen päähän, kun pelejä on vielä 10-11 jäljellä. Oma seurani Ilves on yksi näistä, joka on kovassa nousussa.

Salen vaalivauva syntyi sitten viisi päivää vaalien jälkeen. Yksi maailman merkittävimmistä sanomalehdistä New York Times kirjoitti ainakin asiasta.
Vaaleista sen verran vielä että Sale sai eniten ääniä jokaisessa Suomen kunnassa.
Paavokin innostui omasta menestyksestään niin että tahtoo nyt keskustan puheenjohtajaksi.
Koristähti Markkasen vauva syntyi myös ja oli kovat spekulaatiot että milloin se tapahtuu.
Vähän erilaiset isukit kun 50 vuotta ikäeroa. Molemmilla on kiireinen työ johon pääsee karkuun vauva-arkea. Lapsenhoito jää vaimon harteille.

Gaaloissa oli vuorossa musiikkipalkinnot Usassa ja Suomessa. Grammyt ja Emmat.
Usan suunnalla suurin voittaja oli Bruno Mars ja juontajana toista kertaa peräkkäin kakkoskanavalta tulevan Late Late Shown vetäjä James Corden.
Usassa palkinnon voittaa näköjään helpoiten kuolemalla. Star warsin Carrie Fisher palkittiin äänikirjasta. Leonard Cohen ja Chris Cornell kilpailivat haudan takaa yhdessä kategoriassa ja Cohen valittiin voittajaksi.

Emmoissa Haloo Helsinki keräsi eniten pystejä. Esim vuoden albumi ja vuoden yhtye.
Eniten urallaan Emmoja kahminut Cheek sai vielä kaksi lisää eli yhteensä jo 16kpl.
Somessa puhuttiin eniten vuoden tulokkaan Leon kiroilusta palkintopuheessa. 8 v-sanaa oli laskettu.
Shown aikana oli hienoja esityksiä kuten Vartiaisella mutta Nelli Matula miellytti omaa silmää vielä enemmän.
Esitykset tulivat playbackina eli musiikki taustanauhoilta. Siitä syystä Popeda kieltäytyikin esiintymisestä. Pate oli kuitenkin paikalla erikois-Emman hakemassa.
Metallisarjan voitti hyvä bändi Battle Beast mutta omasta mielestäni tuo heidän uusin albuminsa on uran tylsin.
Popsarjan palkinnon jakanut Nylon Beat palaa keikoille ensi kesänä

Vain elämää tähdet lähtivät Epsanjaan kuvaamaan uutta kautta. Olihan siihen porukkaan saatu taas muutama melko kiinnostava laulaja vaikka kaikki odottavat samalla että koska tämä sarja loppuu.
Seiska kehui paljastaneensa nuo laulajat jo marraskuussa.
Nelonen esitteli myös uudet Temptation Islandin sekoilijat. Facebookin Lahti-ryhmässä ei oltu yhtään ylpeitä siitä että mukaan tulee 3 lahtelaista. Lähinnä käytiin keskustelua miten saisi hengen pois itseltään helpoiten.
Amanda Harkimokin tunkee mukaan porukkaan.

Pressanvaalien lisäksi toinen iso äänestys on taas Putouksen hahmokisassa. Hallitseva mestari Pilvi Hämäläisellä oli tänä vuonna surkein ja ärsyttävin hahmo ja putosi ansaitusti ekana.
Suosituissa Trump sketseissä mukana oleva mies esittää japanilaista animehahmoa tuossa kisassa.
Siihen liittyen täällä Lahdessa oli hiljattain jo perinteeksi muodostunut alan tapaaminen Sibeliustalolla. Noita on pari kertaa vuodessa ja tällä kertaa ikäraja K18 taisi vähän verottaa suosiota. Katukuvassa on aina värikästä porukkaa noina viikonloppuina.
Desucon Frostbite oli tuolla tapahtumalla nyt nimenä.

Selviytyjien Suomiversio alkoi. Siinä pudotusäänestyksessä suurin juonittelija sulkapalloilija Ville Lång yllätyksekseen äänestettiinkin itse ulos.
Tuo kuvattiin jo viime kesänä mutta ei ole juonipaljastuksia suuresti tihkunut. Paitsi että on valitettu miten rankkaa oli.
Kisojen aikana juontajan huutaminen oli välillä aika ärsyttävää.

Maikkarin oma laulukisa alkoi. Pumpanen näytti olevan mukana ohjelmassa mutta tuskin tulee juurikaan seurattua.
Kilpailevaa laulukisaa Voicea piti sen verran katsoa että padasjokelainen laulaja yritti jatkoon. Ei onnistunut ja Lahtea hän nykyään edustaakin kotipaikkanaan.

Muita alkaneita ohjelmia oli huumoriosastolla Pitääkö olla huolissaan joka tällä kertaa on laajentunut 15 jakson mittaiseksi kaudeksi.
Sekä kahdesti venlalla suomen hauskimmaksi ohjelmaksi valittu Sohvaperunat. Siinä oli nyt kaksi uutta paria kommentoimassa ohjelmia.
Kolmantena Suomen hauskin tavis että nyt on taas huumoria.
Tänään maanantaina vielä alkaa uusia jaksoja Simpsoneissa.

Areenasta sain katsottua uudet Sami Yaffan matkaohjelman jaksot ja jatkoin sitten Ella Kannisen omaa matkaohjelmaa etelä-Italiassa.
Onneksi on nettipalvelut ja tallentava boksi
Ihan säästettäväksi boksilleni olen kaksi edellistä X-files jaksoa ottanut talteen. Sen verran olivat hyviä jaksoja vaikken koko kautta tallennakaan.

Kirjastosta sain lainaan Breaking Bad sarjan spinoffin Better Call Saul 3. kausi. Mukana on joitakin tuon alkuperäisen sarjan hahmoja mikä lisää heidän nimmareidensa kiinnostavuutta.
HBO hittisarja Westworld on varauksessa.

Muutama muukin sarjakausi on suunnitteilla lainata kunhan ehtii katsoa.
Kirjoissa on Köngäksen tuotanto menossa loppuun mitä on tähän asti ilmestynyt. Hänen uusin kirjansa oli viime vuoden suosituimpia kotimaisia.

Katsojaluvuissa merkittävää mielestäni on ollut ylen uusi-seelantilaisen arkisarjan kohtuullinen menestys. Yleensä tuolla kello viiden ja kuuden välisellä paikalla uudet sarjat ei oikein kerää suosiota. Viime viikolla tuo oli puoli seiskan kanssa katsotuin ylen ohjelma uutisten lisäksi.
Mainoskanavien kisassa on aika tasaista. Maikkarilla putous vie miljoonayleisön ja heillä on selvästi enemmän semmosia 200-400 tuhannen katsojan ohjelmia.
Nelosella taas on aika paljon niitä 400-700 tuhannen viihdeohjelmia, joita muutama kansansuosikki on lähiviikkoina palaamassa ruutuun.
Kauden avausjaksollaan selviytyjät menestyi hyvin. Samoin sohvaperunat.
X-Factorilla näyttää käyvän sama kuin Idolsilla että vain Voice kiinnostaa katsojia.
Suomen hauskin tavis jää samaan aikaan tulevan Maria Veitolan varjoon.
Pitääkö olla huolissaan on Suomen ehkä hauskin ohjelma mutta ei valtaisaa suosiota näytä nyt olevan.

Keräilyä tilasin yhden Barksia sisältävän kirjan jossa on yksi tarina jonka täydellistä versiota minulla ei vielä ollut.
Kaikkiaan minulta puuttuu alle 20 sarjakuvaa enää täydellisestä tuotannosta. Joka on 744 sarjakuvaa.
C-kasetteja oli viime viikkoina paljon kaupan kiinnostavia esiintyjiä. Kuten olen maininnut niin innokkaita ostajia on ilmaantunut sen verran että vaikea saada enää mitään kiinnostavaa. Onnistuin kuitenkin muutaman itsekin saamaan. Laitan viikon päästä kuvan kun kaikki saapuu.
Myyjät on kai huomanneet että noista vanhemmista rokkikaseteista saa nyt hyvät rahat niin tulee myyntiin hyvin.
Töistä olen taas saanut ns humppaosaston puuttuvia isompia artisteja.

Tällä alkavalla viikolla odottelen että uudet työkuviot etenee ja uutta katsottavaa taas alkaa kuten olympialaiset. Sen kunniaksi seinältäni kuva jossa hiihtäjä Aikku Saarinen poseeraan alasti Vesijärvessä. Tarkoitus tuossa on kampanjoida puhtaamman Vesijärven puolesta ja vihjaillaan että jos vesi olisi kirkkaampaa niin näkyisi mitä veden alla on.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti