maanantai 22. tammikuuta 2018

Viikon tapahtumat talven keskeltä.

Viikon eka työpäivä taas takana ja pääsen viimeistelemään tämän kirjoituksen.
Ostin somistajan avustuksella uudet farkut ja pari paitaa. Ilmasta ruokaa sain lähinnä vaan leipää. Vähän pääsi myyntityötäkin tekemään yleisten asioiden lisäksi.
Kaupasta pitäisi tällä viikolla hakea ainakin reseptilääkkeitä jotka vuoden alussa maksaa 54,50e ennen kun lopun vuoden saa lähes ilmaiseksi.
Kodin putkimiestä tarvii taas ja kattoon lamppuja. Niitäkin on niin tuhannen erilaisia ettei enää osaa sopivaa ostaa.
Kirjastosta olen odotellut muutamaa DVD:tä, joissa olen ekana varausjonossa.

Putouksen kausi 9 alkoi kolmen uuden naisjäsenen kera. Uudet sketsihahmotkin esiteltiin.
Kiti Kokkosen balettiasuun pukeutunut pikkutyttö sai suurimmat aplodit ja oli iltasanomien äänestyksessäkin selvä suosikki.
Ekan jakson perusteella ei tuon lisäksi ollut kuin pari muuta hyvää hahmoa. Japanilainen animehahmo jota ei saanut sanoa animehahmoksi sekä Lavikaisen Nalle Wahlroosia matkinut hahmo. Lavikainen tavallaan ratsasti taas jollain hassulla vekottimella kuten viime vuoden Isä Nitrokin.
Itse laittasin Kiti Kokkosen vasta kolmanneksi noiden perään koska tuo hahmo ei ollut kovin kekseliäs. Se vaan oli pieni viaton tyttönen jollainen on nähty miljoonaan kertaan. Vähän sama kuin joku keksisi puketutua naiseksi eikä olisi mitään muuta juttua siinä. Mutta ihan hauska hahmo kuitenkin verrattuna niihin muihin.
Viime vuoden voittaja ja toinen suosikki Erkku olivat tosi vaisuja tällä kertaa mielestäni mutta ehkä hahmot kehittyvät vielä.
Katsojaluvut olivat taas huikeat ettei suosiolle näytä olevan mitään hiipumisen merkkejä. Vaikka maikkarilla on viime vuosina vähän huonosti mennyt niin tuo show jyrää.

Viime viikolla nahkahousujen ystäviä hemmoteltiin. Jos heitä enemmän on kuin minä. Puoli seiskan Suski pukeutuu noin kerran kuussa sellaisiin ohjelmassaan mutta nyt myös vieraana käväisseellä Heidi Kyröllä oli. Kyröstä tulee opiskeluajat mieleen kun alakerran naapurini teki tietokoneella koulutehtäviä toisen kaverini kanssa ja taustakuvana koneella oli Heidi.
Janni Hussista oli yksi päivä peräti kaksi juttua is.fi sivulla. Tuntui vähän että se oli vaan tekosyy laittaa hänen seksikkäitä kuviaan paljon ruutuun. Yhdessä kuvassa hänelläkin oli jotain tiukkaa, tummaa ja kiiltävää jaloissaan.
Puoli seiskassa oli vieraana myös hemaiseva Ella Kanninen joka mainosti Teemalla alkavaa Italiassa kuvattua matkaohjelmaansa.
Hauskinta tässä kaikessa on se että facebooksivullani oli mainos jossa myytiin naisten mustia latex catsuiteja. Eli semmonen kokovartalo latexasu. Mistähän ne tiesi että saatoin olla sellaisista kiinnostunut.
Puoli seiskassa myös paljastettiin että ohjelman miesjuontaja Kekäläinen on helmikuussa pois sarjasta kun tekee vaimonsa parina ylen olympialähetyksiä.

Urheilugaala oli ja meni. Ennakkosuosikki Iivo valittiin vuoden urheilijaksi ja hänen valmentajansa myös palkittiin. Sykähdyttävimmässä hetkessä hän jäi kuitenkin kakkoseksi Mari Laukkaselle.
Paikallista väriä Lahden seudulta gaalassa oli aina mukava Äitee Rantanen ja Asikkala valittiin liikunnallisimmaksi kunnaksi sadan ehdokkaan joukosta.
Sympatiapisteet vei neliraajahalvaantunut voimistelija ja aika kiva näky oli myös kuolleen jalkapallovaikuttaja Alajan kaksoisveli.
Pukeutumisestaan kiitosta sai nyrkkeilijä Wahlströmin urheilutoppi.
Katsojia riitti tuollekin gaalalle mukavasti.

Huomenta Suomen haastatteluja katsoin Eränkävijöiden vierailun. Tuo sarjahan valittiin yleisön suosikkiohjelmaksi Venloissa ja on kuulemma myyty 30 maahan sen eka kausi.
Ohjelman eräkoira Äijä varasti haastattelun rennolla olemuksellaan.

Unissa on ollut paljon urheilua. Jalkapalloa, rugbya ja kuulantyöntöä.
Kauniita asioita oli semmonen ruskea vanha viinapullo jota ihastelin sekä kolikko joka oli myös tosi kaunis ja sen hahmot liikkuivat kun sitä käänteli.
Viinapullo oli myös unessa jossa seinään oli liimattu vhs-videot ja piti arvuutella mikä pullo on seinän toisella puolella siinä kohtaa. Jim Beam oli vastaus.
Yksi kaunis juttu oli myös kantamani puulevy joka oli täynnä nokkosperhosia.
Talo ja sen huoneet symboloivat unen näkijää itseään. Semmonen uni taas oli missä seikkailin talossa jossa oli huoneita vaikka kuinka. Oli joki sota menossa missä käytettiin myrkkynuolia ja sitten oli krematorio. Se varmaan tuli Mullan alla sarjasta jota katselin viime viikolla.
Yksi yö oli vähän vaikea saada unta ja sitten näin unta etten saa unta ja olin vajaakuntoinen työntekijä tai sairas ja Teemu Selänne oli myös vajaakuntoinen ja tehtiin kadulle mainoksia jossa vastustettiin akttivimallia.
Viimeinen mieleen jäänyt uni oli semmonen että olin hississä aseen kanssa ja kerroin sen mutta mulle huudettiin ettei se haittaa ja kävelin toimistohuoneeseen.

Kristan hienon ykkössijan lisäksi palkintokorokkeelle viikolla yllettiin pikaluistelussa, yhdistetyssä ja ampumahiihdossa. Kaikki olivat kolmossijoja. Mäkäräinen lähtee olympialaisiin cupin kärkisijalta mutta koska hän on voittanut vain yhden kisan niin ei häneltä varsinaisesti mitään mitalisadetta odoteta.
Mäkihypystä ei odoteta mitään mutta Ahonen oli nyt kuitenkin lentomäen MM-kisoissa mukana. Jos joku vielä tuota lajia Suomessa seuraa. Näköjään seuraakin.
Taitoluistelussakin oli arvokisat. Suomella ei menestysmahdollisuuksia nykyisellä kokoonpanolla ole niissäkään karkeloissa.

Tenniksessä on eka viikko pelattu Australian avoimia.
Kontinen hävisi jo toisella kierroksella mutta monella muullakin kärkisuosikilla kävi yhtä kehnosti siinä lajissa. Periaatteessa ainoat jotka meni toiselta kierrokselta jatkoon pääsivät myös kahdeksan parhaan parin joukkoon.
Miesten kaksinpeleissä suosikit on tuttuun tapaan vielä mukana. Ja aika moni nainen.
Kiinnostavaa on että aktiiviuransa jo lopettanut Australian Hewitt on vielä mukana nelinpelissä kahdeksan parhaan parin joukossa.

Amerikassa kun ollaan niin varovaisia kaikessa ettei tulisi oikeusjuttuja. Ash vs Evil Dead sarjassa päähenkilö on todella moraaliton heppu joka ajelee esim kännissä. Yhdessä jaksossa oli kuitenkin lopussa varoitus että älkää ottako vastaan jaksossa mukana ollutta drinkkiä johon sekoitetaan pillereitä. Olisi siinä sarjassa varmaan paljon muutakin huonoa roolimallia ollut mutta tuosta valistettiin.
Samaten Stephen Kingin uudessa suomennoksessa oli Amerikan ja Suomen suuntaan itsemurhaa harkitseville ihmisille puhelinnumero.

Kingistä voisin tässä enemmänkin kertoa.
Nuorena innostuin suuresti hänen kirjoistaan ja ne oli todellisia elämyksiä. Olin kyllästynyt siihen miten sankari selviää aina naarmuitta ja kaikki loppuu onnellisesti.
Kingin kirjoissa kaikki oli mahdollista ja ainakin sankariin sattui kovasti matkan varrella vaikka hengissä säilyisikin.
Olin niin nuori enkä ollut aikuisten kirjoja tai elokuvia juuri nähnyt vielä niin tämä oli jotain ihan uutta. Yhdessä kirjassa ihmiset voivat pahoin niin itsellekin tuli huono olo lukiessa.
Muutaman ekan kirjan jälkeen vähän kyllästyin ja suurin lumo meni ohitse mutta joskus myöhemmin taas aloin arvostamaan hänen tuotantoaan.
Nykyään luen kaiken uuden mutta olen vähän kääntynyt häntä vastaan. Väkisinkin tulee 60 kirjan jälkeen toistoa ja maneereita mutta eniten ärsyttää tuo amerikkalainen lässytys miten kaikki rakastavat suuresti toisiaan ja jokainen lause ja ajatus menee niin täydellisesti. Jotenkin kaikki on niin arvattavaa ja imelää.
Alunperin urallaan hänen vahvuutensa olivat samaistuttavat hahmot niin että se kaikki yliluonnollinen kauhukin tuntui todelliselta.
Suosikkejani häneltä ovat ainakin Talismani, Hohto, Se, Kolkuttajat, Buick 8. Hän on myös monta loistavaa novellia kirjoittanut.

Keräilykokoelmiin sain harvinaisimman kolikkoni tähän mennessä. 200 000 painosmäärä 5c 2015. Tuo oli toinen peräkkäinen vuosi kun suomessa painettiin noin harvinaisia kolikkoja. Uudemmista vuosista en tiedä painosmääriä. Vertailun vuoksi sanottakoon että harvinaisimmat erikoiskakkoset ovat 500 000 painoksella Suomessa. Nuo kolikot joita kovasti kerätään vaikka huomaamattaan ihmisiltä menee käsien ohitse harvinaisempia ihan tavallisia kolikoita.
Virhepainamia on olemassa mutta ihan tarkoituksella julkaistuista kolikoista 20 000 on euroopan harvinaisin euroaikainen kolikko. Monacossa painettu kolikko Grace Kellystä.
2013 painettiin suomessa 400 000 painoksia kolikoista, joita mulla on myös yksi. Sekin tuli kierrosta.

Uudesta kotimaisesta lätkäkorttisarjasta olen muutaman Ilveksen kortin varannut tai maksanut mutta käyn ne hakemassa vasta myöhemmin.
Saattaa olla etten nyt ihan heti saa kaikkea tarvittavaa hankittua kuten yleensä. Mutta ei siinä nyt kiirettä ole.
Tilasin myös ebaysta vuoden ekat näyttelijän nimmareita sisältävät kortit.
Tänään maksan myös possukortin joka on pohjoismaiden kuuluisimman kuvittajan piirtämä. Ruotsalainen Jenny Nyström. Hän keksi periaatteessa itse tämän Suomen suunnalla olevan tonttutyypin. Amerikassa kun tontut on ihan erilaisia nimellä elf.
Töistä ostin 70sentillä Rautavaaran kokoelma C-kasetin vuodelta 1979. Tapsa on oikeastaan suosikkini tuolta iskelmä puolelta.

Padasjoen oma älykkökirjailija Hännikäinen oli Alfa kanavan puolituntisessa haastattelussa. Satuin huomaamaan juuri sen ohjelman alkaessa.
Haastattelija oli selvästi hänen puolella ja vitsaili vaan hänen mokilleen ja natsiajatuksilleen. Olivat sitä mieltä että kulttuuriväki on niin suvakkeja ettei voi pärjätä jos on erilainen arvomaailma.

Viikon ohjelmista kovia katsojalukuja sai myös Kotiin takaisin sarja joka tänään taas meneekin tauolle.
Ylen vaalitentissä Niinistö veti putouksen tapaan miljoonayleisön.
Maikkarin vaalikeskustelu taas vei katsojat napakympin uuden kauden avaukselta.
Nelosen uusi kausi leijonan luolaa ei pärjää yhtään. Kai se jonkin verran on aiemmin kiinnostanut ihmisiä kun toinenkin kausi tehtiin.
Amerikkalaiset draamasarjat ei suomessa pärjää, niin nyt oli poikkeuksellista että Fox kanava sai tasan sata tuhatta katsojaa yhdelle CSI Miami jaksolle.

Kuvaksi laitan nyt ihan vaan esimerkin miten minä sisustan seiniäni. Ajankohtaan sopiva talvinen kuva suomen kauneimmasta laulajasta.

Vähän sillisalaatti oli nyt tämä rakenne tässä kirjoituksessa mutta näkemiin taas viikoksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti