sunnuntai 31. joulukuuta 2017

VuosikatsausKuvassa Uuden vuoden kortteja noin sadan vuoden takaa. Kaikissa tietenkin possu mukana.

Kirjoitan nyt mitä vuosi 2017 minun elämääni toi sisältöä. Blogit.fi sivuston perusteella kaikki ovat keksineet saman idean mutta ei se mitään.

Jos tärkeisiin asioihin ekana mennään niin kesällä aloin aktivoimaan itseäni kolmen vuoden työttömyyden jälkeen. Kävin kurssilla ja vähän vapaaehtoistöissä, liityin klubitalot nimiseen yhteisöön, joka on tarkoitettu mielenterveystaustaisille ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita kuitenkin jossain määrin tekemään töitä tai puuhastelemaan siellä paikan päällä omia talon hommia.
Joulukuussa aloitin kuntouttavaa työtoimintaa joka kestää aluksi 3kk. Kirppiksellä myyjänä.

Terveyteni on vuoden aikana ollut ehkä paremmalla tolalla kuin edellisenä vuotena. Polvi on ollut kunnossa eikä korvan vahatulppa ole uusinut. Uniongelmat katosi 3kk ajaksi kokonaan vaikka sitten palasivatkin. Olen tosin oppinut nukahtamaan yöllä selvästi aikaisemmin jos en saa unta. Aiemmin meni aamuun asti ennen kuin torkahdin.
Puolen vuoden ajan olen kävellyt päivittäin, joka laski kolesteroliani sen verran alas ettei ole mitään syytä keskustella lääkityksestä sen vaivan suhteen.
Maksa-arvot olivat koholla hetken aikaa mutta palautuivat normaaliksi.

Ihmisiä elämääni putkahti muutama uusi ja muutama on kadonnut. Klubitalon myötä olen toisessa vähän erilaisessa paikassa vähentänyt käyntejä. Alkoi tökkimään sen paikan negatiivinen ilmapiiri.

Täällä kotona oli elämäni ensimmäinen putkiremontti josta selvisin aika helpolla.
Kotosalla oli myös semmonen uusi asia, että aloin ekaa kertaa elämässäni juomaan kotona kahvia. Murukahvia 1-2 kuppia päivässä.

Kirjoja luin 59kpl eli enemmän kuin kirjan viikossa. Tosin viime vuonna luin enemmän. Yhtään uutta kirjailijaa en ottanut projektiksi lukeakseni koko tuotanto, mutta neljän kirjailijan suomeksi julkaistu tuotanto tuli päätökseen. Tähän asti ilmestyneet. Lisäksi toki paljon sellaisia, että oli aiemmin luettu kaikki kirjat mutta ilmestyi vielä uusi jonka luin. Luen niin montaa kirjailijaa että näitä luettavia uutuuksia tulee vuoden mittaan tosi paljon.

Tv-sarjoista draamoja sain päätökseen tai kokonaan katsottua viisi. Sellaisia sarjoja joihin ei pitäisi enää uusia jaksoja olla tulossa. Lisäksi Nikke Knakkertonin katsoin uudestaan pitkästä aikaa.
Uutena sarjana minulle olen katsonut Stargate Atlantiksen viimeistä kautta.

Viihdeohjelmia seurasin normaalia enemmän tänä vuonna jo tämän bloginkin takia.
Vuoden aikana ruutuun palautettiin monta ohjelmaa pitkän tauon jälkeen. Jotain vastaavaa on vielä ensi vuoden puolelle tulossa. Menestys näillä on ollut vaihtelevaa.

Leffavuosi oli taas jatko-osia ja supersankareita täynnä. Näistä onnistuneita projekteja on ollut ainakin Kingin Se kauhuleffan uusi versio ja Blade Runnerin jatko. Wonder Woman oli aika onnistunut ja erilainen sankarileffa. Samoin Logan joka yllätti raakuudellaan ja rujoudellaan. Yleensä kun tämä genre on nuorille suunnattua. Perheystävällistä.
Ihan uusista ideoista muutama kauhuleffa onnistui olemaan omaperäinen ja raikas. Loppuvuodesta ilmestynyt DelToron fantasia vedessä elävästä olennosta lienee myös onnistunut. Myös Nolan teki taas yhden mestariteoksen.

Keräilyn maailmassa jatkoin edellisenä syksynä mukaan otettuja moninaisia uusia projekteja. Varsinkin C-kasettien kokoelmaa sain kartutettua runsaasti. Pääpaino on ollut kasari ja 70-luvussa.
Barksin ankoista sain tarkan määrän julkaistusta määrästä ja paljonko niistä puuttuu. Muutama englanninkielinen lehti on tosin vielä hukassa. Muuten löysinkin yksi kerrallaan näitä hukassa olleita asioita.
Keräilykorttien maailmassa pidin alkuvuonna taukoa mutta lopulta sain ihan normaalin määrän kortteja vuoden aikana.
Kolikkoni laskin ja hankin jonkin verran nyt ekaa kertaa myös ostamalla uusia.

Suomen satavuotisjuhlia on vietetty koko vuoden. Sen kunniaksi oli myös eka terrori-isku täällä suunnalla.
Hiihdon MM-kisat oli pitkästä aikaa Suomessa. Itse olin katsomassa palkintojenjakoja muutaman kerran.
Urheilutapahtumissa olin myös virallisessa pesiksen sarjapelissä.

Vuoden aikana, tuntemistani ihmisistä kuoli muutamia. Kuten suosikki kirjabloggarini. Äidin sairaalassa käynti myös vähän pelästytti vaikka pääsikin samana iltana kotiin.
Julkkiksista kuoli ainakin Roger Moore ja Mauno Koivisto.

Mitähän muuta vielä. Runoni julkaistiin 200 kappaleen painoksena plus nettiversio.
Facebookissa liityin harrastusteni kannalta mukaviin ryhmiin. Postikorttien ystävien ryhmässä minut tunnetaan possukeräilystäni. Kirjallisuusryhmään liityin myös sekä majakkaryhmään.

Kontinen oli ison osan vuodesta tenniksen nelinpelin ykkösenä. Rallissa oli Toyotan "suomalaistallin" eka vuosi. Iivo voitti kotikisoissa kultaa. Bottas voitti muutaman formulakisan.
Ilves sai taustavoimissa asiat uuteen uskoon ja melkein pääsi välieriin. Wednesday oli toista kertaa peräkkäin yrittämässä valioliigaan nousua ja syksyllä alkaneella kaudella paikallisvastustajakin nousi samalle sarjatasolle.
Markkanen on loistanut ekalla NBA kaudellaan. Piste-ennätys yhdessä ottelussa on yli 30.

----

Vietän hieman masentavasti tämän uuden vuoden yksin. Juomaa ja ruokaa on jonkin verran seurana ja saunassa käyn. Mutta olen oppinut viihtymään yksin. Tuntuu että menee aikaa hukkaan kaikelta tärkeältä jos vaan hengailee muiden seurassa. Eri asia sitten valitussa hyvässä seurassa joskus vaikka kaverin saunailloissa.

Blogi jatkuu sinnikkäästi ensi vuonnakin. Kiitokset niille jotka ovat jaksaneet vakituisesti lukaista uudet tekstit.

Hyvää Uutta Vuotta 2018!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti