maanantai 6. marraskuuta 2017

Taas menossa maaseudulle.

Päätin lähteä vielä ennen joulua käymään maalla. Keskiviikkona pitäis ehtiä starttaamaan matkaan. Ensi viikolla onkin sitten tapaaminen kuntouttavan työtoiminnan osastolla, niin saa sitä asiaa laitettua liikkeelle.
Olen käynyt viisi vuotta eräässä sosiaalipsykiatrisen säätiön paikassa jossa iltaisin voi jutella kavereiden kanssa, pelata korttia ja juoda kahvit. Nyt se on muuttanut uuteen rakennukseen jossa ei ole autoilijoille parkkipaikkaa eikä tässä vaiheessa edes summeria ovessa. Paikalle pääsy on tehty sen verran vaikeaksi etten ole vielä tutustunut tähän uuteen tukipisteeseen. Se kaveriporukkakin vaihtuu nyt kun kaikki ei paikalle pääse ollenkaan tai aiempaa harvemmin.
Uudempi paikka minulle, klubitalo on sitten vaihtoehtona. Viimeksi kun kävin siellä, kirjoitin heidän blogiinsa artikkelin harrastusten tärkeydestä jos on elämän sisällössä vajetta.
Itselläni aika kuluu rattoisasti ja on intohimoa esim. keräilymaailmaan. Saa onnistumisen tunteita ja sisältöä elämään.
Töissä kun on, on aikaa vähemmän kaikelle. Mutta enemmän rahaa toteuttaa asioita.

Yksi aikaa vievä asia on televisio. Syyskauden ohjelmistoa on päättynyt jonkin verran eikä paljoa ole tullut katsomisen arvoista tilalle. Tammikuussa sitten taas kevätkausi starttaa.
Joka päivä jotain tulee katsottua kuitenkin edelleen, vaikka olen esim. uutisvuodon seuraamisen lopettanut kokonaan.
Aina välillä innostun jostain jo vanhemmasta ohjelmasta ja tänä syksynä se on ollut Tähdet, tähdet neljäs kausi. Ohjelman parhaita puolia on tuomari Merimaan kommentit. Huonointa toisen tuomari Veitolan osuus. Selvästi paras esiintyjäporukka tähän mennessä ja varsinkin naiset ovat olleet edukseen. Elokuvamusiikin jaksossa ainoa aiheeseen heittäytyjä pisti mauttomuuden rajoja ylittäneen shown pystyyn leijonakuninkaan lavasteissa. Muuten vaan laulettiin tuttuja kappaleita tutuista leffoista.

Haluatko miljonääriksi oli taas viikon katsotuin viihdeohjelma ja kun lasketaan että kuinka moni katsoi edes vähän jaksoa, oli se kaikkien kanavien ykkönen.
Itse olisin siinä jaksossa pärjännyt hyvin. Oikea vastaus olisi tullut kaikkiin paitsi yhteen kysymykseen. Siihen olisi tarvinut yleisöltä apua.
30tonnin kysymyksessä pystyi päättelemään vastauksen. Yksi vaihtoehdoista oli niin outo ettei sellaista olisi kysymyksen laatija keksinyt mukaan laittaa, jos se ei olisi juuri se oikea vaihtoehto. Tuolla tavalla olen monesti aavistanut vaikeita kysymyksiä.
Toinen visailu järjen jättiläinen oli finaalissa. Voittajaksi pääsi nainen. Yleisesti ottaen miehet pärjäsi paljon paremmin. Kuuden parhaan joukossa voittaja oli ainoa nainen. Tuohan on kanadalainen formaatti alunperin.
Sohvaperunoissa oli mukana yle femman kuva-arvoitus kisailu. Sohvikset olivat silminnähden hämmentyneitä. Yleensä ne jaksaa innostua melkein mistä vaan ohjelmasta mutta nyt eivät oikein tienneet mitä sanoa. Tuokin sohvaperunat on kai formaatti ulkomailta kun oli jotain juttua että briteissä oli julkkisjakso.
Itse tuotakin yle fem ohjelmaa muutaman jakson katsoin mutta tehtävät on niin kaukaa haettuja ettei niitä osaa kotisohvalta ratkoa ja monesti tarvitsee ruotsin kieltä avuksi.

Muuta sanottavaa viime viikon katsojaluvuista. Ylen vanhoista suosikkiohjelmista monet ovat olleet vaikeuksissa päästä edes top 20 listalle ylen ohjelmista. Nyt tähän osastoon voi lisätä uudistuneen akuutin. Kotikatsomon uusi omituinen sarjakin floppasi niin että toinen jakso ei myöskään tälle listalle mahtunut.
Hjallis sen sijaan onnistui vanhalla tempulla. Kun hankkii Nykäsen ohjelmaansa niin katsojia kiinnostaa. TV5 kanavan talk showssaan hän ilmeisesti poikansa kanssa kutsuu vieraaksi lapsi-vanhempi kaksikkoja. Nyt oli Nykänen äitinsä kanssa studiossa.

Huomasin että Sara Chafakin juontamaa uutta Tilt 2.0 ohjelmaa on tullut jo 3 jaksoa. Vilkaisin ekaa jaksoa mutta ei ole kyllä vanhan veroinen. Jaana Pelkosen voittanutta ei ole tuossa formaatissa. Ohjelmassa juontajakaksikko kisailee tylsissä virtuaalipeleissä vieraan kanssa. Sara on kyllä kaunis muttei kovin hyvä juontaja ja uusi formaatti ei toimi. En myöskään pelaa uudempia pelejä niin ei niiden esittelyt juurikaan kiinnosta.
Vain elämää piti viimein loppua mutta sitä tehdäänkin vielä kausi Espanjassa. Viime talvena siellä kuvatiin yksi kausi ja palaavat samoihin maisemiin. Ketähän mahtavat mukaan valita. Ei ole paljon jäljellä enää ketä ottaa. Keväällä tulee jaksot ulos.

Uusi Tuntematon sotilas rikkoi Matti Nykäsestä tehdyn leffan ennätyksen avausviikon katsojissa. Ilta Sanomat tekee otsikoita tuttuun tapaan. Ensin oli otsikko että vereraanit pettyivät elokuvaan ja sitten että ne kehuivat leffaa. Ensin että ei sodassa tuollaista ollut ja sitten että juuri tuollaista siellä olikin. Otsikot on varmaan tehty ensin ja sitten etsitty edes yksi veteraani joka olisi samaa mieltä. Sama juttu sääuutisoinnissa. Jos halutaa kertoa että on tulossa tosi hyvää tai huonoa säätä ei tosiasoita turhaan sekoiteta asiaan. Tärkeintä on hyvä otsikko.
--------

Urheilua: Kontinen ei enää ole maailman ykkönen nelinpelissä. Koko kauden vahvimpana haastajana ollut pari meni ohitse voitettuaan Pariisin mastersin. Yksi aikakausi myös päättyi siinä mielessä että Bryanin veljekset tippuivat top 10 listan ulkopuolelle.
Kaksinpelissä oli outo meininki kun huippupelaajia on loukkaantuneena iso liuta ja Nadalkin keskeytti kesken turnauksen. Loput huiput hävisivät otteluitaan varhaisessa vaiheessa. Lopulta finaalissa oli rankingin sijaluvut 22 ja 77. Voittaja nousi uudella listalla sijalle 9.

Hifkin pelit veikkausliigassa ovat ohitse tällä erää. Tilalle nousi Espoon Honka.
Itseäni on ärsyttänyt Hifkin fanit jotka kuvittelevat olevansa Helsingin ykkösiä. HJK on ainoa kunnon jalkapalloseura Suomessa niin turha verrata johonkin divariseuraan. Vaikka itse Ilveksen puolella olenkin niin HJK on oikeasti ainoa vakavasti otettava seura Suomessa.

Luhta teki talviolympialaisiin Suomen asut. Niistä oli kai jotain valittamista joillain. 95 päivää enää kisojen alkuun.

Valioliigaa tuli pitkästä aikaa ylen kanavilta. Olihan se aikoinaan hienoa vakioveikkauskupongin kanssa seurata telkusta valioliigan kierrosta. Ottelut siirtyivät maksukanaville suunnilleen heti kun aloin tuota veikkausta harrastamaan.
Katsojia tuolle ottelulle nyt kakkoskanavalle tuli suunnilleen sama määrä kuin saman viikon mestarien liigan ottelulle.

Tetriksessäkin oli SM-kisat. Kisan tasosta tai voittajasta ei ole tietoa minulla.
----

Tähän väliin kaikkien aikojen missit ja missiehdokkaat.
Listan sijaan laitan nyt vaan yleisesti kommentteja parhaista.

Tyyppinä paras on Viivi Pumpanen. Hän ei turhia valita tai hienostele ja on luonnollisen nätti ja iloinen pakkaus. Ei kuitenkaan erityisesti säväytä kauneudellaan.
Sara Chafak on yksi kauneimmista misseistä mutta persoonana tylsä. Näyttäviä kuvia someen laittaa ja sillä elättää itseään.
Kokonaisuutena parhaiten on edukseen mun makuuni Joanna Kuvaja. Pidän naamasta ja hyvä esiintyjä, luonnollinen, persoonallinen.
Karita Tuomola on ollut parikytä vuotta yksi suosikeistani. Malli enemmän kuin mikään esiintyjä.
Nykyään uutena listan kärkisijoille on noussut Sara Sieppi. Innostuin vasta aivan hiljattain.
Tässä kai TOP5. Kuudentena kärkkyy Pia Lamberg joka amerikassa yrittää uraa tehdä. Hänessä on jotain kansainvälistä hehkua ja ammattimaista asennetta.
Yleisesti ottaen missit ei makuuni olekaan mutta nämä saavat kunniamaininnan.

Blogin alareunasta löytyy kohta josta voi klikkaamalla saada näkyviin aiemmat TOP-Listani.

----

Unia taas viikon satsi ja arvauksia mistä unet olivat peräisin: Varsijousi oli kahdessa unessa. Muuta selitystä en tälle keksi kuin Walking Dead sarjan yhden päähenkilön.
Toisessa unessa näin häirikön kadulla jousen kanssa. Rohkeana kävelin sen luokse ja ammuin jousella ylös. Nuoli tipahti parin metrin päähän eteeni.
Toisessa unessa joku mies ampui liikkuvasta autosta hirveä. Tämä saattoi tulla mestareiden mestarit ohjelman samankaltaisesta lajista.
Yksi pelottava uni oli semmonen missä pimeällä tiellä keskiviiva oli tulessa ja eteni sihisten kuin palava bensavana. Jotenkin tuo liittyi Stephen Kingin kirjaan Maantievirus matkalla pohjoiseen.
Pitkä kokonaisuus oli sellainen että katselin huoneessa urheilua. Sekaan tuli häiritsemään lapsia. Jossain vaiheessa ne halusi herättää äitini antamaan autokyydin. Olin myös mukana stadionilla keihäiden alastulopaikalla. Siirryin kotikatsomosta paikan päälle. Mietin myös missä vessat mahtavat olla kisapaikalla. Keittiössä kävin myös ja siellä oli kaikki levyt päällä ja hämmentelin ruokia. Tämä keittiö oli kuitenkin kaverini luona eikä kotonani.
Urheilua oli myös mäkihyppyä missä kaksi naista oli sidottu toisiinsa kun hyppäsivät mäestä. Tämä voisi olla Possen jaksosta jossa sidottiin kaksi miestä yhteen.

----

Keräilytavaraa en ole hankkinut viikon sisällä kuin yhden taskarin joka ei ole vielä saapunut. Sen jälkeen puuttuu enää yksi numero numeroista 1-75.
Tai kyllähän yhden tarran ostin. Se on peräisin 90-luvun alusta SM-Liigan karkkipussista. Keltaisissa tarroissa oli jääkiekkokysymyksiä ja vastaukseen oli vihjeenä kuva. Keräilypiireissä ei ole tiedossa kuin kaksi henkilöä joilla näitä on tallessa. Toinen näistä on kaverini ja myi minulle tarran jossa oikea vastaus on Jukka Tammi. Kerään tuon maalivahdin kortteja ja tarroja jne. Tarrassa oli vihjeenä tammipuun lehti.

Tällä kertaa voisin esitellä elämäkertahyllystäni muusikkokirjoja. Elämäkertoja hyllyssä on urheilu ja muita aiheita lisäksi.


Tuollaiset esiintyjät ovat olleet riittävän kiinnostavia että olen kirjan ostanut. En tosin ole noista lukenut kuin Iron Maidenin. Romaanien lukeminen on vienyt voiton. Ei ehdi tuollaista viihteellisempää kevyttä ottaa sekaan.
Mukana kuvassa Motörheadin edesmennyt Lemmy Kilmister.
Suunnilleen samaan aikaan kuollut David Bowie. Molemmat kiehtovia persoonia.
Kissin virallinen englanninkielinen elämäkerta.
Cisse Häkkinen Hurriganesin basisti. Värikäs persoona ja myöskin edesmennyt.
Uusin ostokseni päällä: Gunnareiden laulaja Axl Rose.
Jos jotain tuohon haluaisin kasaan lisätä niin uusi Gösta Sundqvistin kirja sekä alkuperäinen ACDC solisti Bon Scottin Highway to Hell kirja.

Tässä tämän viikon epistola. Mulla on nyt tekemistä ennen maalle siirtymistä. Vajaat 3 tuntia tv-sarjaa kirjaston dvd. 50sivua kirjaa kirjastoautoon palautettavana. Imurointia.

Näkemiin viikoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti