maanantai 30. lokakuuta 2017

Ensilumi maassa

Flunssa meni tällä kertaa kolmessa päivässä ohitse. Vähän kuitenkin rikkoi rutiineja. Kävelyharrastukseen tuli viikon tauko ja siivous on viivästynyt.
Täällä asukasyhtiössä peruuntui myös lehtien haravointitalkoot kun ensilumi satoi juuri ennen. Paikalle tilattu roskalava saapui kuitenkin pihalle.

Halloweenia vietettiin. Itse en osallistunut millään tavalla. Kaverin kanssa oli ihan omat saunaillat vaan viikonloppuna.
Ilveksen halloweenottelussa palkittiin paras asu. Kotisivulla oli ehdotuksia millasilla asuilla voisi pärjätä niin yksi karmiva vaihtoehto oli Tapparan pelipaita.
Helsingin kirjamessut oli myös iso tapahtuma. En ole koskaan käynyt mutta voisi olla mukava tapahtuma. Näköjään siellä on myös wanhat postikortit mukana niin sitäkin mukavaa olisi minulle tarjolla.
Ensilumi ja kellojen siirto talviaikaan oli myös ajankohtaista.

Jos ei urheilu kiinnosta niin tässä kohtaa voi hypätä eteenpäin. Kuulemma yksi lukija oli näin tehnyt viikko sitten. Pyrin monipuoliseen tarjontaan että on jokaiselle jotakin.
Veikkausliiga päättyi. Eli kotimainen jalkapallokausi. Voittaja oli selvillä jo aikoja sitten mutta muista mitaleista ja eurokentille pääsystä käytiin tasainen taistelu. Oma suosikkini Ilves pääsi mitaleille yli 30 vuoden tauon jälkeen. Lahti otti sen neljännen europelipaikan vaikka loppukaudesta tulikin paha hyytyminen.
Ensi kaudella sarjassa pelaa taas kaksi joukkuetta Turusta. Pääkaupunkiseudun toinen joukkue on vielä ratkaisematta. Pelaavat vastakkain sarjapaikasta.
Moottoriurheilussa ratkesi sekä formuloissa että rallissa mestari nyt viikonloppuna. Rallissa on nyt 14 vuoden mestaruusputki ranskalaiselle kuskille jonka etunimi on Sebastian. Sukunimi vaan vaihtunut näillä kahdella mestarilla. Edellinen suomalainen mestari on 16 vuoden päässä.
Jääkiekossa Tappara on päässyt kovaan kuntoon ja lähestyy kärkijoukkueita. Ilves sen sijaan hankki uuden maalivahdin. Riku Helenius lähti aikoinaan Ipasta amerikkaan ensimmäisen kierroksen varauksena mutta sai peliaikaa vain yhden ottelun verran. Nyt hän teki paluun tampereelle. Ilveksen kakkosmaalivahti pelasi niin heikosti että piti tehdä jotain. Hyvin pelannut ykkösmokke on ollut poissa loukkaantuneena.
Kummeli on virallisesti Ipan puolella ja he ovat viime vuosina tehneet kotiotteluihin omat sketsit nettiin. Tällä kaudella on muuttunut tilanne niin että kerralla tehdään pitkä jakso jossa käydään läpi monta ottelua eteenpäin.
Lauri Markkanen teki jonkin tulokasennätyksen mutta se oli kai vähän väkisin väännetty tilasto. Hyvin se on jokatapauksessa pelannut. Koripallo siis lajina. Itse olisi tarkoitus ostaa hänen keräilykorttinsa joka sisältää nimmarin. Tulokaskaudella kortit ovat kuitenkin selvästi kalliimpia niin parempi odottaa tulevia kausia.
Yle aloitti lauantaisin näyttämään huippuotteluita euroopan jalkapallosta ja NHL lätkää.

Television tarjontaan seuraavaksi: Vain elämää yllätti encorejaksollaan. Uutisten jälkeen katsotuin ohjelma vaikka tuon shown piti olla jo käytännössä loppunut. En katsonut jaksoa mutta Tonin esitys vaimonsa Jannika B:n kanssa oli otsikoissa.
Tähdet tähdet kisassa oli hip hop jakso niin en kuunnellut esityksiä. Katsoin vain ilman ääntä jaksoa. Dannyn emäntä pisti parhaan shown pystyyn. Hänellä tuntuu olevan tarvetta todistaa että on muutakin kuin vain Dannyn morsian.
Nelli Matulalle tuo oli omaa genrea niin oli musiikillisesti arvattavasti paras. On niin viihdyttäviä ja tasokkaita esiintyjiä että tulee kova kisa voittajasta. Pari turhempaa jo tiputettiin pois.
Muuten katsojaluvuissa huomioitavaa oli että foxin himavisa pääsi ekaa kertaa kanavan top10 listalle. Voitti esimerkiksi saman kanavan tehtävä lapissa jakson jossa kaunottaret olivat avannossa.
Livilla oli hauskaa että paratiisihotellin norjan versio ei paljon hävinnyt katsojissa suomen versiolle vaikka toinen tulee vasta klo 23. Ilmeisesti suomen versiossa on niin koopäistä porukkaa ettei niitä jaksa kukaan seurata.
Foxilla walking dead sai vähemmän katsojia kuin samana iltana tullut CSI miami. Vannoutuneita faneja löytyy mutta suurin kansansuosio on mennyt ohi.
Jaajon miljonäärijahdissa olisin tarvinnut oljenkorsia molempien kisaajien kysymyksissä. Sitähän ei sitten tiedä miten pitkälle olisi avun kera yltänyt.
Simpsoneissa uudet jaksot on päättyneet mutta ihmisille tuntuu olevan ihan sama onko uusi vai uusinta.
Batmanissa oli arvuuttajan tilalla uusi näyttelijä teemalla.

MOT ohjelmassa haukuttiin suomalaista mielenterveystyötä. Lähinnä sitä että täällä määrätään lääkkeitä ihmisille jotka saisivat suuremman avun vaikka liikunnasta tai ihmisten kanssa juttelemisesta. Lisäksi nuo lääkärit jotka reseptejä määräävät saavat lääketehteilta rahaa siitä jos määräävät niiden omia lääkkeitä. Kieroa meininkiä. Minullakin oli kova tappelu että sain olla ilman lääkettä jota en tarvinut yhtään.
Varsinaiseen tautiini tarvitsen lääkkeen joka on sikäli inhottava juttu että nuo lääkkeet tuhoavat aivoja ja lyhentävät elinikää. Sivuvaikutuksena tulee seksiongelmia. Lääkkeeni sivuvaikutuksiin kuuluu myös selittämätön kuolema. Tiedän monta nuorta ihmistä jotka vaan kuolevat ihan terveenä kohtaukseen.

Lahdessa paljastettiin mäkihyppääjä patsas. Varmaan ihan paikallaan oli semmoinen hommata. Tulee kyllä semmonen olo että suomalainen mäkihyppy on jo ihan historiaa. Nuoret voi patsasta katsellessa miettiä että onko tuollaistakin joskus ollut.
Padasjoella taas vihittiin jokin muinaissuomalainen saunan tapainen. Jokin shamaani kävi kai paikalla.

Tässä olis taas kahden viikon muistiin kirjatut unet.
Seksiunia tuli ainakin yksi jossa oli merkittävää että sain orgasmin. Yleensä on ongelmana että vaikka olisi kuinka kiihkeä uni niin en laukea siinä.
Keräilyyn liittyviä unia oli kaksi. Toisessa löysin kasan kolikoita joissa oli kaikissa lintu. Sellainen uusi kolikko on painettu missä on lintu kuvassa.
Löysin myös Elviksen C-kasetin. Sellainenkin minulta puuttuisi. Äitillä oli 90-luvulla Elviksen joululauluja mutta annoin sen kämppikselleni.
Minulla on usein unessa pissahätä. Ongelmana on aina ettei se pissa lopu koskaan. Tällä kertaa pissasin vessan roskapönttöön jostain syystä.
Hämmentävin uni oli semmonen missä nainen lohdutti minua imeskelemällä hiuksiani. Minua ällötti koska en ollut kuumeen takia jaksanut käydä pesemässä hiuksiani pitkään aikaan.
Padasjoen kotitalossani äiti jätti minut yksin vahtimaan taloa ja kertoi että illalla kylpyhuoneesta tulee aina rotta.
Veljeni joutui väkisin syömään lääkkeitä. Bull Mentulan näköiset tyypit pakottivat nielemään pillereitä.
Jotain peliä pelasin missä eläinhahmoja pomppi ruudulla kunnes kaikki menivät peräkanaa törmäten toisiinsa.
Luistimista näin unta ja niiden puisista teräsuojuksista. En ole lukion jälkeen luistellut että sikäli outo uni.
Yksi uni oli mistä jäi vähän huono omatunto. Siinä nimittäin kuoli yksi tuttu nainen ja olin iloinen ettei tarvinnut enää kuunnella sen juttuja.

Olen katsellut kirjastosta lainattuja jaksoja brittihuumoria. Suomeksi nimi on maanalainen armeija iskee jälleen ja alkuperäinen nimi Allo Allo.
Nyt on lainassa 13 tuntia kestävä viides kausi. Kaikki jaksot menevät samaan malliin. Samoja vitsejä kierrätetään mutta ne naurattavat aina vaan. Sarja kertoo ranskalaisesta kahvilanpitäjästä joka yrittää sodan aikana miellyttää saksalaisia valloittajia sekä vastarintaliikettä. Hänellä on paljon rakastajia ja oma vaimo josta ei tykkää yhtään.
Saksalaisista sotilaista ja gestapon miehistä saadaan paljon huumoria irti. Samoin brittilentäjistä joita yritetään toistuvasti palauttaa kotimaahansa ja piilotella natseilta.

Olen katsonut myös muutaman leffan. Get Out on ihan uusi kauhuleffa joka kaikkien jatko-osien ja uusintaversioiden seassa oli piristävän omaperäinen idea. Juonesta ei voi paljon kertoa paljastamatta kaikkea. Amerikan mustan rodun asemasta siinä on kyse.
Toinen kauhu oli vuodelta 1979. Cronenbergin klassikko nimeltä the Brood. Löysin sen divarista. Hänen leffoissaan on aina psykologista jännitystä ja scifiä. Nyt oli ihan sairasta menoa mutta tykkäsin. 70-luvun kauhuleffoista minulla on näkemättä texasin moottorisahamurhaaja ja muutama vähemmän tunnettu.
Disneyn piirrosklassikon Leijonakuningas katselin myös. Juoni oli suunnilleen jo tiedossa kun on niin vanha klassikko mutta en ainakaan tiennyt että hyeenat olivat leffan pahiksia.
Näyttää siltä että saan sittenkin tämän vuoden puolella kirjastosta varaamani loput leffat mutta niistä sitten kun lopulta saapuvat. Molemmissa olin jonossa sijalla 15 pahimmillaan.

Keräilyssä merkittävintä oli että kävin taas kelan rahojen maksupäivänä yhdessä divarissa. Tällä kertaa meni vähemmän rahaa kuin ekalla kerralla.
C-kasetteja olen nyt ostanut sieltä 6kpl yhteensä ja voisin ne tässä esitellä.
Muista tavaroista voisi mainita että uusista Raimo Helmisen korteista sain 3/4 kpl hankittua. Hän on Jokereiden valmennustiimissä mukana ja sen myötä Jokereiden 50v korttisarjassa.

Mutta tässä kuva noista kassuista.


Ylärivissä on hintalappujakin että 5-7euroa nuo maksaisivat. Pyöristetään kyllä alaspäin kun isomman ostoksen tekee kerralla. Tänään psykiatrinen hoitajani naureskeli kun kerroin että kasetteja kerätään nykyään ja osa on ihan kovissa hinnoissa.

Rainbow live on 70-luvulta (saksassa painettu versio) mutta muut suunnilleen kasarin puolivaiheilta.
2 viimeistä kuvan kaseteista ostin jo keväällä huutonetistä mutten ole ennen niitä kuvannut.
Whitesnaken kasetti on viimeinen missä tuota käärmettä käytettiin. Tuon levyn jälkeen seuraava löi itsensä kunnolla läpi markkinoilla ja suosion ansiosta tätäkin 3 vuotta aiemmin julkaistua albumia myytiin muutama miljoona jälkikäteen.
Bon Jovin 1986 vuoden levy oli läpimurto ja suosituin albumi. 12 miljoonaa yksin usan myynti ja oli sen vuoden myydyin levy usassa. Levyllä on muutama bändin isoin hitti kuten Livin on a prayer.
Europen final countdown myi maailmalla 15 miljoonaa kappaletta. Vaikka tuo nimikappale oli huikea hitti niin usan listalla levyn balladi Carrie menestyi selvästi paremmin.
Teuvo Loman on tehnyt siitä Kari nimisen version.
Alarivissä poppia. Saksalaisen Alphavillen eka levy myi lähinnä vain kotimaassaan. Siellä kolminkertaista platinaa. Levy sisältää molemmat bändin hitit: forever young sekä big in Japan.
Sam Foxin eka levy muistetaan Touch Me hitistä ja esiintyjän runsaista muodoista. Hän oli ennen laulu-uraa paikallisen iltapäivälehden kolmossivun tyttö yläosattomissa. Lesboksi paljastui myöhemmin.
Sitten nuo aiemmin ostetut. Stingin tuplakasetti on ekan albumin biiseistä tehty livekokoelma. Äänitetty kiertueelta jossa niitä kappaleita esitettiin ekan kerran. Kotelo vähän hajosi postituksen aikana mikä kai arvoon vaikuttaa.
Pet shop boysin kasaripoppia tuo viimeinen.

Foxin lesboudesta tuli mieleen että näyttelijätähti Kevin Spacey paljasti olevansa homo. Paljastus tuli samassa yhteydessä kun hän pyytelee anteeksi sitä että oli 30v sitten ahdistellut 14vuotiasta poikaa kännissä.
American Beauty leffassa on kohtaus jossa hänen naapurinsa paljastaa olevansa homo ja rakastavansa tätä Spaceyn näyttelemää päähenkilöä. Siinä hän on kuitenkin itse täysin hetero ja joutuu kieltäytymään tarjouksesta.

Näkemiin taas ensikertaan. Silloin on mukana varmaan TOP-listakin taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti