maanantai 27. marraskuuta 2017

Rahoja tuhlattu viikon verran.

Viikko sitten oli kovasti kiire ehtiä suunnitellut asiat hoitaa tämän kirjoittamisen ohessa. Sen jälkeen viikko olikin sitten rahojen tuhlaamista. Toivottavasti ne veronpalautukset sitten tulee sen mitä olen suunnitellut. Nyt pitää jo hillitä ettei kaikki mene parissa viikossa. Monipuolisesti on kaikkea löytynytkin mutta siitä enemmän lopun keräilyosiossa.

Kuntouttavan toiminnan suhteen on varattu huomiselle tutustumiskäynti kirpputorille jonne kai pääsen jossain vaiheessa aloittamaan. Vähän tyhmää kun en yhtään tiedä miten aikataulu siitä etenee. Alku on ainakin mennyt vauhdikkaasti eteenpäin.

----

Sukulaismies haudattiin viikonloppuna. En ollut paikalla mutta sitä seuraavana yönä näin kauniin ja symbolisen unen jossa hän lauloi kuorossa Padasjoen uimarannalle rakennetussa kelluvassa esiintymislavassa.. Ihailin miten hän lauloi komeasti ja tunnistin että ääniala oli bassobaritoni.
Vesi ja siinä lautalla tai veneessä kelluminen on kai kuoleman symboli. Ikään kuin toiseen maailmaan on siirtynyt.

Tuo uni jatkui niin että pyörin ympäriinsä jossain festivaaleilla missä tapahtumia oli kaikenlaista. Lopuksi huomasin että housut ovat hukkuneet jonnekin sinne alueelle.
Jossain vaiheessa katselin omituista puuta. Se tuli varmaan Twin peaksin uudesta jaksosta.
Yhdessä unessa Pamela Anderson ruoski itseään jalkojen välistä. Kerroin myöhemmin toisessa unessa jollekin nähneeni tämmöistä unta mutten muistanut Pamelan nimeä. Kuvailin että se isotissinen Baywatchin nainen.
Viime yönä löysin vuokraisäntäni auton kaupungilta ja menin siihen sisään. En muista miten uni jatkui.

----

Viikonloppuna Rukalla alkoi hiihdon ja yhdistetyn cupit. Voitelun kanssa oli norjalla ja suomella ongelmia mutta molemmat myös onnistuivat toisissa kisoissa.
Parasta kotimaista antia oli yhdistetyssä kaksi palkintopallisijaa. Iivo pääsi myös podiumille.

Golfissa kai alkoi 2018 kauden euroopan kiertue. Ainakin sen perusteella että Pulkkanen oli mukana. Uusi kotimainen pelaaja kiertueella. Tosin viime aikoina on näyttänyt siltä että paremmin suomalaiset kerää pisteitä haastajakiertueelta. Tapion eka kisa meni ihan vihkoon. Taisi vähän jännittää.

Omat suosikkijoukkueeni suoriutuivat hyvin viikonloppuna. Ilves teki kuusi maalia ja voitti pitkästä aikaa. Meinasi jo tipahtaa liigan jumboksi mutta nyt on taas 4pistettä eroa Jukureihin.
Pelicansilla sarjatilanne on paljon parempi muttei ole kauan jos ei ala voittoja tulemaan. 6 peräkkäistä tappiota ja edellinen voitto juuri Ipaa vastaan.
Wednesdaylla englannin jalkapallossa on kuuden ottelun pisteputki mutta lähinnä vaan tasapelejä niin nousukarsinnan viiva karkaa.

NHL kaukaloissa nähtiin uusi suomalainen pelaaja, joka sai heti syöttöpisteenkin.
Jere Lehtisen paita nostettiin hallin kattoon. Jäädytys oli neljäs kerta suomalaisille pelaajille NHL-Liigassa. Teppo Numminen, Kurri ja Selänne edelliset.

----

Katsojalukuja taas kun katselee niin tajuaa miksi kannattaa suoltaa vaan markkinoille aivotonta hömppää. Sen verran vaatimattomia on nuo amerikkalaisten huippusarjojen katsojaluvut. Netflixit ja vastaavat tekee suuret rahat niillä mutta suomen pääkanavilta katsotaan vaan salkkareita ja kauniita ja rohkeita. Livin greyn anatomia on tällä hetkellä ainoa jota edes vähän seurataan simpsonien lisäksi
Uunituoreet Twin peaks jaksotkin saatiin subille mutta esitysaika on niin surkea että harva jaksaa sitä suorana seurata.
Twin peaksin suosio johtui alunperin siitä että Lynchin unenomainen tyyli sekoittui kuitenkin ihan viihteelliseen ja selkeään kerrontaan.
Lynchin ongelma on että jos on liikaa hänen omaa tyyliään niin menee liian oudoksi. Nämä uudet jaksot vaikuttavat selvästi olevan enemmän tätä outoa osastoa.
Vanhat tutut henkilöt vilahtelevat kuvassa lähinnä vaan siitä ilosta että saadaan ne takaisin ruutuun. Juonen kannalta niillä ei tunnu kovin suurta merkitystä olevan.

Toinen uusi sarja Urheilu-Suomi oli jääkiekon maailmassa. Sehän suomalaisia kiinnostaa ja jakso olikin neljän pääkanavan ulkopuolelta katsotuin ohjelma viime viikolla.
Huomioitavaa viime viikolla oli että maanantaina ihmiset olivat jostain syystä todella innokkasti ruudun ääressä.
Puoli seitsemällä taisi olla syksyn katsojaennätys, samoin heikoin lenkki visailussa. Melkein joka kanavalla juuri maanantaina katsottiin hurjasti telkkua.
Poikkeuksena sitten että tuttuun tapaan lauantain haluatko miljonääriksi jyräsi viihdeohjelmien ykköseksi.
Itse olisin aavistamalla saanut oikein kymppitonniin asti kaiken vaikka varmaan tietoa ei ollut. Jos vaan olisi uskaltanut vastata.
Uusia ohjelmia tuli ruutuun joku Uuno leffoihin liittyvä outo yritys taas rahastaa sillä että maikkarilla on Speden tuotantoihin oikeudet. Katsojia ei jaksanut enää kiinnostaa.
Fiksun miehen maineessa oleva Heikelä sai uuden ohjelman. Sääntö-Suomi maikkarilla.
Sen voisi myös mainita että ruokaohjelmat ovat kiinnostaneet hyvin tänä syksynä. Kokkisota, junior masterchef, koko suomi leipoo, grillit huurussa, ja jopa masterchef australia. Ainoastaan TV5 kanavan komediakeittiölle kävi huonosti.

Itse aloitin katsomaan kirjaston DVD tarjonnasta taas uusia sarjoja. Aikoinaan neloselta tullut HBO mustan huumorin helmi Mullan alla. En tuotakaan seurannut silloin kun jaksot olivat uusia. Päätöskauden olen nähnyt ja nyt aloitin ihan alusta.
Sarja kertoo hautaustoimistoa pitävästä perheestä ja heidän puolisoistaan. Perheen isä kuolee ekassa jaksossa mutta kummittelee koko ajan mukana sarjassa.
Kaikki ovat omalla tavallaan eika sekavia persoonia. Jokaisessa jaksossa kuolee aina joku henkilö joka haudataan ja valmistellaan hautaan jakson aikana.

Toinen sarja on loistavan Breaking bad sarjan jatkoksi tehty Better Call Saul. Osittainen rahastus sillä ei ole alkuperäisen sarjan veroinen mutta toinen kausi oli jo huomattavasti parempi kuin eka.
Sarja kertoo asianajajasta jolla on taipumusta rikkoa sääntöjä kaikessa mitä tekee. Hänen veljensä on huomattavasti menestyneempi asianajaja mutta silti katkera veljelleen monesta asiasta ja yrittää vaan hankaloittaa hänen elämäänsä.
Katsoin nyt toisen kauden ja kolmannessa olen varausjonon nelonen.

Siellä television viihdetarjonnassa Tähdet tähdet taitaa saada taas miesvoittajan. Suomalaiset äänestää ainakin tuossa ohjelmassa tosi sovinistisesti. Miehet vihaa naisia ja naiset ihailee miehiä. Kauden parhaat oli Nelli Matula ja Erja Lyytinen eikä kumpikaan päässyt kolmen parhaan joukkoon. Tuskin Jannikakaan onnistuu kahta miekkosta lyömään. Ei edes ansaitsisi sitä.

Puoliseiskan vieraina on viime viikkoina ollut kiinnostavia henkilöitä. Jope kertoi että hän palaa televisioon Alfa teevee kanavalle. Tuo kanavahan näytti myös tangomarkkinat viimeksi.
Jope on selvinnyt monesta ongelmasta. Koulukiusaaminen, alkoholismi, ylipaino. Koomikoilla tuntuu olevan aina luurankoja kaapissaan.
Toinen viikon vieras, Sonata Arctican laulaja, kertoi kuinka tuo bändi oli aluksi humppayhtye. Tiesin tuon jo ennestäänkin mutta nyt hän kertoi myös sen että samaan aikaan Taikakuu yhtye oli hevibändi ja kettuili että miten nuoret miehet humppaa kehtaa vetää. Sitten Taikakuu vaihtoi itse iskelmään kun Sonata heviin.

Nelonen paljasteli kevään ohjelmistostaan jotain uudistuksia ja ohjelmien alkamispäiviä.
Huutokauppakeisariin tulee enemmän vakiohenkilöitä muutamasta jo ennestään ruudussa nähdystä naamasta. Yksi on se Saarijärvellä asuva "eturivin Erkki". Hän oli kerran alueuutisissa esittelemässä kokoelmaansa. Saarijärvellähän asuu myös toinen tv-kasvo Kiminkinen.
Hirviniemen piti alunperin olla jo tänä syksynä nelosella mutta se siirtyy ensi kevääseen. Somemaailmaan sijoittuva ohjelma. Henkka Hyppönen palaa neloselle ohjelman toiseksi vetäjäksi. Hän käväisi maikkarin puolella yhdessä ohjelmassa ja tunnetaan siis Hyvät ja huonot uutiset alkuperäisenä juontajana.
Kummelit palaa ruutuun myös mutta maksukanavalle ainakin aluksi.

Muistakaa myös että joulukalenterit alkaa perjantaina. Ylen kalenterin lisäksi Sub uusii legendaarisen Jukka Virtasen käsikirjoittaman The Joulukalenterin. Tuokin ohjelma on alunperin muista pohjoismaista peräisin. Muistaakseni ensin Tanskasta ja sitten Norjasta, jonka versiosta tuo Suomen versio on kopioitu.

----

Viimeksi arvostelin Jenny+ laihdutus ohjelmaa. Tai oikeastaan tuon ohjelman sanoma on että älkää laihduttako. Se on epäterveellistä. Silti siinä kai valitetaan miten on vaikeaa olla ylipainoinen. Tuolla Jennyllä on kaikki teoria ja käytännön tieto laihduttamisesta ja ylipainosta niin miten on mahdollista ettei se onnistu kuitenkaan laihtumaan. Jos se pystyy tekemään ylelle tuollaisen ohjelman niin luulisi olevan helpompaa laihtua. Keksii vaan tekosyitä miksi ei tarvitse edes yrittää. Kyllä on mahdollista ihan terveellä tavalla vähentää painoa ilman että se johtaa syömishäiriöön.

----

Nyt pieni katsaus mitä on tullut osteltua tässä viikon aikana.
Tenniskortteja löysin valtavasti hankittavaa uutta sekä vanhaa. Vihellän pelin nyt poikki ja ostan vaan tärkeimmät. Ehtii niitä myöhemminkin sitten lisää hankkimaan.
Keräyksessä mulla on TOP10 rankingissa olleet pelaajat. Joko nimmari tai peliasun palanen. Mieluummin se nimmari jos ei ole mahdottoman kallis. Yksi kortti pelaajaa kohden riittää.
Lisäksi kaikki mahdolliset erilaiset Kim Clijstersin kortit joita nyt ostan kai 6 erilaista lisää.
Jarkko Niemisen erilaiset nimmarit kelpaa myös ja niitä ostin nyt yhden lisää aiempien viiden lisäksi.
Tänä vuonna ilmestyneessä sarjassa on monta uutta pelaajaa tuohon TOP10 osastoon. Lisäksi nimmareita pelaajista joiden kortit ovat aiemmin olleet paljon kalliimpia.

Lätkäkortteja löysin esimerkiksi kaksi Teppo Nummisen korttia 2000-luvun alusta ja yhden firman valikoimassa oli tulokaskortteja joita olen vuosikaudet etsinyt.
Näyttelijänimmareita löysin uuden Bond girl nimmarin Skyfall leffasta ja myös uuden Star trek nimmarin. Kerään Enterprise tähtilaivan miehistön jäseniä. Niiden nimmareita. Kelpaa myös tuollaiset ketkä esiintyivät vain yhdessä sarjan jaksossa.

Possukorteissa olisi tarjolla yli sata vuotta vanhoja mutta niiden hinnat kohoaa liiaksi ottaen huomioon ettei noin vanhat kortit yleensä ole kovin hienoja.
Mutta löysin yhden suosikkini Helga Sjöstedtin piirtämiä kortteja kaksi. Näitä mulla on noin tusina erilaista possuaihetta.

Kolikoita tilasin kaksi. Yhden kotimaisen erikoiskakkosen ja yhden Rooman sopimuksen eri version. Molemmista kohteista puuttuu enää kaksi erilaista.

Disneyn akuankka kirjan tilasin myös. Siinä pitäisi olla Barksin kehittelemiä juonia mutta kerron siitä tarkemmin sitten kun olen varma sisällöstä paremmin.

Kasetteja ostin paikallisesta divarista kolme kappaletta. Kaikki oli semmosia mistä löytyi jo 90-luvun tuotantoa ennestään mutta tykkään noista kasari ja 70-luvun kassuista enemmän.
Huutonetissä tein tarjouksen Hurriganesin Roadrunner kasettiin. Hinta nousi melkoisesti peräti 49euroon! ei sen nyt ihan noin arvokas pitäisi olla. Mulle kerran tarjottiin 20 eurolla samaa facebookin vanhojen tavaroiden ryhmässä. Joku muu osti sen kun en itse tarvinut.

Tässä kuvat viime aikojen ostoksista. Pelle on huutonetistä. Jos ei oteta postikuluja huomioon niin noiden keskihinta oli 6,50euroa.


1980 Pelle Miljoona: Moottoritie on kuuma. Yksi parhaista suomirock albumeista. Hanoi Rocksia perustamaan lähtivät äänityksen valmistumisen jälkeen Andy ja Sami. Olivat ilmeisesti vaan tienaamassa rahaa tuota uutta projektiaan varten.
Nimibiisi valittiin kerran Hesarin äänestyksessä suomen parhaaksi suomirock kappaleeksi.

1977 Kiss Love Gun. Nimibiisi on ollut kaikilla Kissin kiertueilla mukana ilmestymisen jälkeen. Se oli myös eka biisi jonka solisti itse teki ja tuotti kokonaan itse.
Levy myi usassa kaksi miljoonaa kappaletta.

1983 vuodelta Van Halenin toinen menestysalbumi debyyttialbumin ohella. Levyn nimi on 1984. Kannessa enkelivauva joka polttaa röökiä. Levy myi timanttia kotimaassaan eli 10miljoonaa. Hittibiisi Jump on bändin ainoa sinkkulistan ykkönen. Albumi oli viisi viikkoa listan kakkosena, edellään vain kaikkien aikojen myydyin levy Thriller. David Lee Roth lähti bändistä tämän levyn jälkeen.

Ozzyn albumi vuodelta 1988. No rest for the wicked. Levy myi kaksi miljoonaa usassa mutta ei ollut mikään suuri menestys Ozzyn uralla.
Itselläni oli ennestään paljon parempi kasetti 90-luvun puolelta mutta kun tämä maksoi vaan vitosen niin oli pakko ostaa.
Hyvä bonus tuossa on että kuvassa näkyvä paperivihkonen oli tallella. Siinä on esim kaikki laulun sanat albumilta.

---

Uutta viikkoa sitten vaan eteenpäin. Alice Munron tähän mennessä suomennetun kirjatuotannon saan luettua loppuun tällä viikolla.
Siinä Jenny+ ohjelmassa on kai porno aiheena niin se saattaa kiinnostaa tällä viikolla.
Viime viikolla ostettuja tavaroita odottelen postista saapuvan yksi kerrallaan.
Yhdessä paikkaa olis perjantaina karjalanpaistia kolmella eurolla.
Ja huomenna siis tiedän noista työkuvioistani enemmän.

Näkemiin ensi viikkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti