maanantai 13. marraskuuta 2017

Veriarvot kerrankin kohdillaan.

Männä viikon paras uutinen oli omalla kohdallani verikokeiden tulokset. Kerrankin kaikki arvot oli kohdallaan. Kolesterolin näköjään saa kevyellä kävelyharrastuksella laskemaan kohtuullisiin lukemiin. Muutaman vuoden tuntui että se on perinnöllinen juttu johon ei voi vaikuttaa. Olen päivittäin käynyt melko lyhyellä kävelyllä juhannuksesta lähtien ja se näkyi. Vielä alempana arvot oli silloin kun treenasin ihan hiki hatussa juoksua ja salia. Nyt muut arvot oli kaikki raja-arvojen sisällä mitä ei ole kai koskaan tapahtunut. Kolesterolin LDL arvo oli kaikkein huonoin lukema mutta HDL ja Trigly oli kohdallaan.

Padasjoella kävin viimeistä kertaa ennen perinteistä joulureissua. Tapasin kaverin joka oli samaan aikaan paikkakunnalla ja samalla näin tuttuja naamoja. Yksi meidän 1975 ikäluokan ihminen oli näköjään muuttanut takaisin sinne. Ei siellä montaa meitä enää asu.
Aina tulee näillä reissuilla siirrettyä tavaraa suuntaan ja toiseen. Tällä kertaa sain mukaan petauspatjan ja hyödyllisen suurennuslasin kolikoiden vuosilukujen tarkistamista varten.
Yksi sukulainen oli kuollut syöpään. Sitä en ollut vielä kuullut.
Kerran kesällä kun olin tuolla Padasjoella niin vastaan tuli ala-asteen suunnalta pyöräilevä poika joka huusi ohi mennessään uhmakkaasti: Vittu mä oon Cheek! Aika koomista. Mutta kyllähän 60-luvullakin pojat halusivat olla kaikki Batman. Esikuvat vaihtuu.

Viikon aikana unia jäi mieleen taas muutamia. Seksiunet oli tällä kertaa positiivisia. Välillä on tosi ahdistavia ja outoja ne. Jos joku näkis mun unia jotenkin niin saisin ahdistelijan syytteen ja maineen varmaan. Tapana on kopeloida kaikki vastaan tulevat naiset unissani enkä paljon kysele lupaa.
Normaalimpia unia oli sitten, jos näitä kovin normaaliksi voi sanoa - Tarja Turunen lauloi iso käärme ympärillään ja hätkähti aina kun se käärme liikahti.
West Ham jalkapalloseuran kaksi pelaajaa laukoi taitavasti maaliin palloja. Niillä oli jotkut englantilaiset nimetkin niillä pelaajilla mutta varmaan ihan keksittyjä. Ei jäänyt mieleen ne nimet.
Yksi yö luulin käyneeni yön aikana katsomassa telkkarista jonkin edellisen illan ohjelman ja palasin sänkyyn.
Naapurin pihassa oli koiraihmisellä tiikeri ja itsekin omassa pihassa työnsin näkymätöntä tiikeriä lumessa eteenpäin. Oli tosi raskas.

Kirjallisuuden Finlandiaehdokkaat julkistettiin. Tämähän on ihan lottoa jo että kuka pääsee ehdolle ja sitten joku ihminen vaan päättää voittajan. Esim Anna Puu lastenpalkinnon. Silti toi voitto merkkaa hurjia summia ja kuuluisuutta voittajalle.
Ekaa kertaa Mauri Kunnas on ehdolla. Koiramäen versio Suomen historiasta. Toinen ehdokas kertoo seksuaalisesta häirinnästä mikä aika rajua aihe lastenkirjalle.
Tietokirjoista Stubbin kirja nostatti keskustelua että onko se tietokirja tai ehdokkuuden arvoinen. Kirjan toinen tekijä on tunnettu lukukampanjastaan että marraskuussa pitäisi lukea jokaisena päivänä vähintään 30sivua kaunokirjallisuutta. Itse sen toteutin kerran. Karo Hämäläinen.
Aika keskinkertainen kirjailija Riikka Ala-Harja on kahdesti ollut ehdokkaana ja nyt lastenkirjojen osastolle vielä pääsi mukaan.
Suurin kohu tuli kaunokirjallisen osaston ehdokkaista jotka oli todella epätavallista osastoa. Ei mitään suosikkikirjailijoita tai ihmisten puheissa olleita kirjoja.
Miki Liukkonen on omalla tyylillään saanut julkisuutta. Oli maikkarin EVS ohjelmassakin aikoinaan suunnilleen Aku Ankaksi pukeutuneena vastailemassa onko hän tarkoituksella luotu tuote. Olisi tavallaan sopiva voittaja mutta harva tuota kirjajärkälettä varmaan lukisi tai tajuaisi mistä siinä on kyse.

Maikkari julkisti kevään ohjelmistoa. Ilatapäivälehdissä näistä kerrottiin vain kolmesta showsta niin ei ole minulla sen laajemmin tietoa.
Putoukseen tulee kolme uutta naista. Miehet pysyy ennallaan ja viime kauden voittaja Pilvi Hämäläinen. Yksi uusista on Kiti Kokkonen joka on Ere Kokkosen tytär ja tunnetaan esim ylen Hehku ohjelmasta. Olen lukenut hänen molemmat romaaninsa.
Putouksen haastanut Kingi tekee paluun. Juontajana on maikkarilla koko uransa tehnyt Saariluoma. Esiintyjistä Kalle Lamberg ja tanssikisan voittanut Tuokko ovat ennestään tuttuja kolmosen ohjelmista.
Kolmas ohjelma josta uutisoitiin on Riitta Väisäsen ideoima juttu jossa iso joukko menneiden vuosien missejä puhuu kauneudesta. Se tulee Avalle.

Euroviisuedustajakin valittiin. Ekaa kertaa Suomessa ilman äänestystä. Kukaan ei ole valinnasta kyllä valittanut tai valintatavasta. Esitettävä kappale äänestetään. Saara Aalto siis tuo edustaja. Englannin suunnalta ainakin luulisi tulevan ääniä mutta ei hän kai muualla euroopassa kovin tunnettu ole. Toivottavasti nyt saataisiin hyvä kappalekin sitten hänelle.

Jos haluatte nähdä jotain kiusallista niin katsokaa alueuutisista Milla Madetojan juonto lopppuun asti. Kun lähetys on jo loppunut mutta kamerat kuvaa edelleen. Milla selaa ensin papereitaan mahdollisimman pitkään kunnes hän alkaa pälyilemään hermostuneesti ympärilleen. Etsii tiskin alta jotain ja katselee pakokauhuisesti kaukaisuuteen kuvausryhmää kohden.
Kaikki muut juontajat odottelevat ihan luontevasti nämä loppuhetket että kuvaaminen loppuu.

Nenäpäiväkin taas oli. Vaikka tuo on ylen juttu niin mukana on laajasti koko Suomi. Esim maikkarin Tuija Pehkonen oli koko illan mukana. Tällä kertaa kuuden tunnin pläjäys jaettiin neljään osaan. Näistä selvästi viihdyttävin oli parhaaseen katseluaikaan tulleet Jarkko Tammisen imitaatiot. Janne Kataja oli kai ekaa kertaa pois showsta.

Viikon kohokohtia oli myös Suomen ihastuttavin laulaja Johanna Kurkela puoli seiskassa. Oli värjännyt hiuksensa tummaksi.
Tylsin juttu oli että suosikkini Nelli äänestettiin Tähdet tähdet showsta kotiin. Yleensä loistavan Erja Lyytisen biisivalinta ja asukin oli vähän huti että oli vaarassa hänkin tippua.
Fanittamani kissanainenkin oli kai viimeistä kertaa teeman Batman jaksoissa jos ei kolmatta kautta tule joskus kanavalle myös.
Nelosen Stand Upissa oli suosikkini Patronen. Sen sijaan ohjelman alussa on aina tylsintä mahdollista stand uppia eli kiusalliset jutustelut yleisön kanssa. Mistä olette kotoisin ja mitä teette työksenne ja kauanko olette olleet pari -tyylisiä kysymyksiä. En kestä niitä.

Draamasarjojen puolella mainostetaan kovasti subilta alkavia Twin Peaksin uusia jaksoja. Oli aika yllätys että näin nopeaan tulee noin iso sarja maksuttomalle kanavalle. 18 jaksoa on luvassa tuota uutta tuotantoa. Alkuperäinen sarja on suosikkini ulkomaalaisista sarjoista.
Sen sijaan itselläni jää tältä erää Maanalainen armeija iskee jälleen -sarjan kuudes kausi näkemättä. Kirjastoon oli se tilattu mutta oli myyty loppuun ja homma peruttiin. Kaikki muut sarjan yhdeksästä kaudesta olen nyt nähnyt.

Somekohua ja muutenkin viikon puheenaiheena on ollut jonkun vihreän poliitikon möläytys siitä että maaseudulle muuttamiseen on ainoa syy insesti tai se ettei vaimon avunhuutoja kuulisi kukaan. Persut riemastu kun yleensä he itse tämmösiä sammakoita päästävät ja sitten selitellään ettei tämä ole puolueen kanta.
Pirkko Arstilan kolumni nuorten pukeutumisesta on myös puhuttanut sekä valtakunnan politiikassa Sipilä selittelee ja osittain vähän valehteleekin jossain takakonttikohussa.

Syksyn ohjelmat loppuu yksi kerrallaan. Nyt oli vuorossa Foxin tehtävä lapissa. Naiset jäivät kisassa aivan jalkoihin mikä on ymmärrettävää jos tehtävissä oli fyysisyyttä mukana. Se ei kuitenkaan selitä miten kuuro räppäri voitti muut miehet ketkä olivat kuitenkin huippu-urheilijoita.
Vikassa jaksossa ärsytti kun lätkäpelaaja alkaa lopputehtävän aikana ja jälkeen julistamaan miten paljon rakastaa lapsiaan. Miten sekin nyt tuohon tilanteeseen kuului. Ohjelman ärsyttävä lapinnoita oli tällä kertaa ihan hyvä.
Nelosen konttori loppui myös. Toinen kausi on Elisa viihteen ohjelmistossa. Hedbergin valinta päähenkilöksi haukuttiin jo ennen kun ohjelmaa oli kuvattu. En tykkää itsekään miehestä mutta tuo konttori oli ihan hauska mielestäni.

Talviurheilun cuppeja alkoi. Pikaluistelu ja alppihiihto ja lumilautailu. EHT alkoi Karjalaturnauksella, jonka Suomi voitti. Jokereiden teinitähti Tolvanen oli vahvassa vireessä.
NHL kaukaloissa viime kaudella maaleja mättänyt Aho on suurissa vaikeuksissa. Yli 40 laukausta kohti maalia tehneistä pelaajista hän on ainoa joka ei ole saanut vielä yhtään maalia. Syöttöpisteitä sentään jo 8kpl.
Lentopallossa suomalainen miesjoukkue pääsi ekaa kertaa isoimpaan liigaan mitä seurajoukkueilla on. Vammalasta tuo joukkue. Vastaava kuin jalkapallossa mestareiden liiga.
Tenniksessä alkoi Lontoon turnaus jossa kauden parhaat pelaajat vain mukana. Kiertuefinaali tai miten tuota nyt kutsutaankaan. Voittoa puolustava Kontinen hävisi heti ekan pelinsä mutta jatkoon voi silti päästä jos voittaa seuraavat kaksi ottelua.

Haluatko miljonääriksi kisassa mulla olisi ollut suuria vaikeuksia monissa kysymyksissä. Toisen kisaajan kysymyksissä olisin ollut pulassa jo tonniin asti päästäkseni peräti kolmessa kohtaa. En tiennyt adidas superstars kenkiä, en ollut yhtään varma NBA mestarista ja mitään tietoa ei ollut myöskään tonnin kysymyksen musiikkiaiheessa. Monesti loistaisin todella pitkälle ilman oljenkorsia mutta nyt ei kysymykset osuneet yhtään kohdalle.

Vähän erilainen rakenne nyt tässä kirjoituksessa. Ei ole erikseen rajattu eri aihepiirejä omaan lokeroon. Tähän loppuun taas keräilyn puolelta kuulumisia.
Suomen kuuluisin lätkäkorttikerääjä pääsi pitkään haastatteluun yle urheilun nettisivulle. Hänellä on sama strategia ja elämänasenne kuin minulla ja monella muulla keräilijällä. Ei käytä rahaa päihteisiin ja kun johonkin ne rahat aina menee niin voisi mennä turhempaankin. Onpahan saanut kerättyä isoimman kokoelman suomessa painettuja lätkäaiheisia kortteja ja muuta vastaavaa. Esiintyi myös Suomen versiossa varastojen metsästäjiä hinnoittelemassa kortteja. Minuun verrattuna hän on ilmeisesti myös ihan hyväpalkkaisessa työssä niin on varaa ostella kortteja enemmän. Samaa meillä on että hän on aina kerännyt kaikenlaista. Esim vanhoja Aku Ankkoja hänellä on hieno kokoelma myös. Heikki Silvennoinen nimeltään.

Omassa keräilyssäni Akun taskareita puuttuu enää yksi numero ekasta 75 numerosta. Toin 70-luvun painokset ja taikaviitat tänne ja loput on Padasjoella. On niin pieni yksiö täällä ettei ole tilaa kaikkea varastoida yhteen asuntoon. Taikaviittoja mulla on tuon 75 numeron jälkeenkin ilmestyneitä monta.
Muutaman kiinnostavan ostoksen tein viikonloppuna mutta kerron niistä sitten kun saapuvat postista.
10 päivän päästä rahatilanne on sellainen että voisi vähän sijoittaa keräilytavaraan vapaammalla kädellä. Muutaman Barksia sisältävän kirjan tilaan ainakin.

Tällä viikolla käyn ekassa tapaamisessa kuntouttavaan työtoimintaan. Ei tässä sitten suurempia suunnitelmia ole tälle viikolle. Californicationia katselen DVD. Keskiviikkona teemalta alkaa kiinnostava dokumenttisarja. Sama tekijä on muutaman loistavan sarjan jo aiemmin tehnyt.

En nyt laita keräilyaiheista kuvaakaan vaan syksyn viimeisen kärpässienen joka ilmaantui pihaani ennen lumen tuloa. Aiemmin oli jo isompi rypäs sieniä samalla paikkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti