tiistai 14. maaliskuuta 2017

Kevättä ilmassa

Liigan runkosarja on viimein päätöksessään.
Tappara oli ylivoimainen ja pudotuspeleissä eka vastustaja saattaa olla paikallisvastustaja Ilves.
Ipa tarvitsi kuuden ottelun voittoputken varmistaakseen säälipleijarit itselleen ja siihen he hienosti pääsivätkin loppuun myydyssä hakametsässä. Viimeisessä ottelussa ei enää ollut panosta niin siitä tuli 2-0 tappio. Vastaan säälipleijareissa tulee ässät.
Lahden pelicans taisteli itsensä kuudenneksi eli pääsevät suoraan pelaamaan kalpaa vastaan mitalipeleihin pääsystä.
Nuo kolme joukkuetta jotka viime vuosina on divarista nostettu liigaan jäivät kaikki pudotuspelien ulkopuolelle. Tosin kukaan noista ei ollut jumbokaan.
Saipa oli mutta he saivat lohtua jääpallon mestaruudesta Lappeenrantaan.
Kauden yllättäjä oli Kalpa kolmannella sijallaan ja toisaalta sarjanousija Jukuritkin taisteli pudotuspeleistä loppuun asti.
Hifkin piti olla suurin mestarisuosikki mutta sijoitus on 9. Vastaan tulee toinen alisuorittaja Kärpät eli jompikumpi jää varsinaisten pleijareiden ulkopuolelle.
Säälipleijarit alkaa keskiviikkona.

Norjassa pelattiin kaikkien aikojen pisin lätkäottelu. Melkein 11 erää. Edellinen ennätys oli 30-luvun NHL-ottelu.
Detroitin pelaaja sen sijaan on tehnyt ennätyksen kuinka monta kertaa laukoo kohti maalia tekemättä yhtään maalia kaudessa. Hän saa kuitenkin peliaikaa, että on pelannut yli 60 ottelussa.
Hänelle on perustettu oma twitter tili, jossa seurataan tekikö hän maalia vai ei.

Viikonloppuna tietää miten Kontisella sujuu kauden ekassa mastersturnauksessa. Alku on mennyt hyvin ja pahimmat kilpailijat on jo tippuneet.
Ipan kohtalosta tietää myös enemmän silloin.

----

Katsojaluvuissa ylen uutiset saa nykyään normaalia vähemmän katsojia ja samalla alueuutiset suunnilleen saman verran.
TTK tanssikisa oli katsotuin ohjelma viime viikolla vaikei vielä putouksen parhaisiin lukemiin ole päässyt. Iltapäivälehdissä huomio näkyy olevan samoissa asioissa kun ennenkin eli Pimiän ja sen naistuomarin vartalossa ja kuinka asu epäonnistuu peittämään vartaloa.
Nyt aiheena on ollut myös uutisankkurin pyörtyminen tuon kisan pyörteissä.
Nelosella palsanmäen pariskunnan vierailu haapasalon ohjelmassa sai melkein saman katsojamäärän kuin seuraavana iltana tullut varsinainen huutokauppakeisarin oma ohjelma.

Itse katsoin eilen 4 jaksoa erikoisliikemiehiä aikani kuluksi. Ohjelmassa parasta on Perälä-PP kaksikon keskinäinen vittuilu ja riitely. Muuten kyllä aika turhanpäiväistä hössötystä.

Miljoonavisassa somepilkan kohteeksi joutunut fitnessharrastaja voitti lopulta viistonnia ja olisi tiennyt seuraavankin kysymyksen mutta pelasi varman päälle. Kysymykset olivat kyllä aika helppoja ja sopivat hänelle.
Seuraavan kisaajan kysymyksistä olisin tiennyt vaikeimmat mutta esim edellistä pesismestaria en olisi muistanut.

Putouksen finaalissa ihmettelin ettei siinä tainnut olla ketään julkkisvierasta. Yleensä tuossa ohjelmassa tungetaan joka väliin joku julkkis.
Voittaja oli ehkä voittonsa ansainnut. Vaikken aluksi voinut sietää tuota hahmoa.
Ihmettelen ettei isäNitron jutuista tullut jotain jumalanpilkka syytöstä. Joku varmasti siitä loukkaantui mutta kukaan media ei tahtonut tehdä juttua siitä.

Kaikki vastaan yksi ohjelmassa oli aika epämääräisiä kysymyksiä. Kilpailija itsekin tuskaili sitä ettei ole tarpeeksi täsmennetty miten se tehtävä aiotaan suorittaa. Onko jättilusikka täynnä kun se on kukkuroillaan vai lusikan yläreunan tasalla. Ratkaisevassakin tehtävässä kysyttiin että kuinka monta vaahtokarkkia ehtii leuanvetäjä syödä. Ei se syönny varmaan yhtään kun ei pystynyt nielemään niitä. Laitto vaan suun täyteen. Samaten kun nainen kuorrutettiin kermavaahdolla niin vasta tehtävän aikana kävi ilmi miten tarkkaan se piti täyttää ja millä välineillä.
Ihmettelen että kun on tuollainen rahapeli niin pitäisi kunnolla kertoa miten se tehtävä suoritetaan.

Nyt lähipäivinä alkaa uusi suomalainen komediallinen draama kakkoselta, sykkeen paikalla.
Yle laitaa nykyään parhaat sarjat ykköskanavalle niin ei paljoa noilta kakkosen sarjoilta odota.

Yle tiedotti myös päivämäärän jolloin yle fem ja teema yhdistyvät.
Ekalla viikolla on heti luvassa uusi haapasalon matkaohjelma.
Ilmeisesti tuo kanava panostaa areenalta tulevaan ohjelmistoon.

---

TOP10 konemusiikki

ysäriteknoa ja uudempaa eurodancea.
Tällä osastolla mennään monesti yhden hitin varassa mutta joillakin on laajempaa tuotantoa.
Tuossa listassa painotus on kokoonpainoissa joilla on enemmän kuin yksi hyvä biisi.

1. Scooter. 90-luvun albumit ja varsinkin Wicked! levy on usein kuuntelussa.
2. Sash. Yhden kokoelman verran löytyy kuunneltavaa musaa. Stay ja mysterious times suosikkejani.
3. E-type. Ei kovin montaa kovaa biisiä mutta ne muutamat sitäkin kovempia. Life paras hitti.
Plussaa näyttävästä amatsonista. Miinusta että hän ei oikeasti laulanut levyillä.
Mieslaulajan rokkiasenteesta myös plussaa.
4. September. heillä on kolme suosikkiani. Parhaana cry for you josta on kaksi videota. Toisessa hauskoja kumiasunaisia.
5. Dallas superstars. Muutama hieno video suomalaiselta kokoonpanolta. Fine day biisi yksi konemusan ehdottomista suosikeistani.
6. Alexia. Hänellä oli 90-luvun lopussa kaksi hittiä joiden tahtiin tanssin kovasti ekana opiskelijavuotena tampereella.
7. Pharao. Yhden hitin ihme mutta There is a star on ehkä suosikkini ysäriteknosta.
8. Robert Miles Children. Kaikkien mieleen jäänyt melodia ilman laulua 90-luvulta.
9. Inna Amazing. Youtube täynnä hänen videoitaan mutta oikeastaan vain tuo kappale kolahtaa.
10. Prodigy. En laajemmin heistäkään pidä mutta pari ekaa hittiä rautaa.

---

Korttikeräilyssä Beckett on tärkeä juttu. Sieltä löytyy kaikki (lähes) urheilukortit listattuna ja se on virallinen raamattu josta asiat tarkistetaan. Maksullisena saa myös netistä viralliset hinta-arvot korteille joiden perusteella kauppoja tehdään tai ainakin ilmoitetaan se BV (beckett value) josta saa vähän suuntaa kortin arvolle.
Tosin kalleimmista korteista ei arvoa ole kun niissä on niin pieni painos.
Joka vuosi ilmestyy myös kuvassa oleva puhelinluettelon näköinen opus josta ne arvot myös löytyy. Kortteja on 2000-luvulla ilmestynyt niin paljon että tekstiä tuossa kirjassa on vaikka kuinka.
Omani on 2012 vuoden versio ja siinä on noin 650 sivua täynnä pientä pränttiä. Mustavalkoinen.
Kannessa mainostetaan että yli puoli miljoonaa korttia hinnoiteltu.

Muista lajeista on omat listansa. Koris, baseball jne.

Tähän väliin ennen tuota kuvaa pari unta taas.
Olin hotellissa joka oli niin iso että siellä oli oma golfkenttä sisällä. Yritin päästä pois sieltä joten ajoin hissiin polkupyörällä. Siellä oli tosi puhelias nainen ja hissi liikkui niin oudosti ettei tiennyt onko se pysähtynyt vai menee valoa nopeammin.
Beckettin päällä on kuvassa myös vanha pepsin korkki 80-luvun alusta. Korkin sisällä on tuo kuvassa näkyvä Dale Hunterin naama.
Hunter on sikäli kiinnostava keräyskohde että hän on tunnettu kovasta pelistä ja törkeistä tempauksista mutta on myös tehnyt 1000 pistettä runkosarjassa.
Yhdellä suomalaisella kerääjällä on lähes kaikki hänen korttinsa. Itselläni on 328 erilaista hänen korttiaan. Tuollaiset vähemmän suuret tähdet ovat hyviä keräyskohteita niin pääsee halvemmalla eikä tarvitse kilpailla muiden kerääjien kanssa korteista.
Yhdessä hänen kortissaan on kolmen kappaleen painosmäärä. Minulla on yksi niistä ja toinenkin on suomessa tuolla toisella kerääjällä. Satuin saamaan tosi halvalla.

Seuraavalla kerralla taitaa tulla vähän kirjailijaesittelyä. Näkemiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti