lauantai 11. maaliskuuta 2017

Lauantai Illan Huumaa

Viikonlopun postaus vuorossa. Nukuin juuri muutaman tunnin valvotun yön jälkeen ja unet on tällaisissa tapauksissa yleensä tosi värikkäitä ja runsaita.
Suurinosa jäi kyllä hämärän peittoon etten osaa tarkemmin hahmottaa. Mieleen jäi että venäläiset marssivat joukolla pois suomesta ja joku mies alkoi matkimaan maahanmuuttaja pitsanpaistajia niiden omassa liikkeessään. Tanssi ja laulo siellä essu päällä.

Eilen minut houkuteltiin seurakunnan sinkkuiltaan. Meininki oli kuin demarinuorissa että alle 60-vuotiaat oli harvassa. Minut arvottiin keskustelemaan neljän mummon kanssa sinkkuudesta. He olivat kaikki sinkkuja koska miehet olivat kuolleet vanhuuteen.
Tapahtuman yksi vetäjistä rukoili Jumalalta miestä mutta ei ollut tullut vastausta.
Ihmettelen vaan etteikö seurakunnalta löydy nuoremmille sinkuille olevaa ryhmää.

Kirjastosta sain heti yhden lempikirjailijani uusimman kirjan lainaan. Remontti loppui ja kirjat on taas lainattavissa. Romaanit oli hauskasti nimetty kertomukset-osastoksi.
Edellisessä lukemassani kirjassa mainittiin Padasjoki. En muista että olisi kirjassa ennen padasjokea mainittu. Varmaan on jossain muttei ole mieleen jäänyt.
Kyseessä oli vuoden 2000 Paasilinna jossa suomenhevoset oppivat puhumaan ja joukko hevosia matkustaa päijänteen jään yli kohti pohjoista.
Kerran tampereella tehtiin näytelmä padasjoen ladajengistä. Tämä jengi oli joukko nuorukaisia jotka ajelivat ladoilla neuvostoliiton lippu takin hihaan neulottuna.
Lahti ja vesijärvi oli somessa kun cheek veljensä kera oli pilkillä. Cheekin pilkkivarustukset eivät olleet ihan asianmukaiset.

----

Siirrytään urheiluun "suomi mainittu ulkomailla" -aiheilla.
Barcelona teki kaikkien aikojen nousun mestareiden liigassa. Joukkue hävisi ekan osaottelun 4-0 ja kotiottelussaan tarvitsivat 6 maalia mennäkseen jatkoon. Maalit 5 ja 6 syntyivät lisäajalla.
Viasatin suomalaisselostaja eläytyi otteluun niin kiihkesti että iso amerikkalainen urheilusivusto mainitsi hänet nimeltä.
Suositussa amerikkalaisessa poliisisarjassa Blue bloods katsottiin telkusta matsia joka oli Jokereiden KHL-ottelu.

Sitten muihin urheilu aiheisiin: Kontiolahdella on ampumahiihtoa ja Kaisalle tuli kauden huonoin kisa.
Miesten puolella Fourcade sen sijaan teki uuden ennätyksen voitoissa yhden kauden aikana. Norjalla oli edellinen ennätys.

Freestylen MM-kisoissa parikumpareissa kävi finaalissa pahin mahdollinen onnettomuus. Kaksi parasta laskevat samaan aikaan rinnakkaisilla radoilla ja parempi voittaa mestaruuden. Molemmat kaatuivat ja voittajaksi julistettiin se joka ei tehnyt ratarikkoa.

Tenniksessä on alkanut vuoden eka masters turnaus. Näitä on 9kpl kaudessa ja kaikki terveet ovat paikalla huipuista. Kontisella on jo varaa pelata keskinkertainen turnaus. Ei aina tarvitse voittaa.

Jääkiekossa Ilves tarvitsee vielä yhden pisteen kahdesta viimeisestä ottelusta päästäkseen playoffseihin. Tänään on kotiotteluun myyty hurjasti lippuja. Ilves alkaa olemaan (viiden voiton putkessa) hankala vastustaja jos sinne playoffseihin pääsee.
Parhaassa tapauksessa säälipleijarit pelataan täällä Lahdessa ja seuraava kierros on paikallispeli tapparaa vastaan.

Salibandyn puolelle siirtynyt Jarkko Nieminen pelasi kolme ottelua ennen kun jalka hajosi. Yhden maalin ehti tehdä mutta nyt kausi on ohi.

----

Ilveksen kotipelin lisäksi tämän illan kohokohtia on putouksen finaali. Kolme suosikkia on vielä mukana sketsihahmokisassa.
Samaan aikaa miljonäärivisassa on mielenkiintoa myös luvassa.

Itse olen tällä viikolla katsonut 5 edellistä Paasonen show lähetystä. Aina sieltä täältä olen vilkuillut mutta nyt oli aikaa netistä katsoa puuttuvat osiot. Odottelin työkkäristä soittoa jota ei tullut.
Uusimmassa jaksossa kiinnosti Anna Puu joka pääsi aku ankkaan. Se on aina suuresti himoittu kunnia saada oma aku ankka nimi. Tässä tapauksessa Iines suuttui kun Aku unohti ostaa Hanna Muun keikalle liput.

Huutokauppakeisarissa myytiin 70 eurolla kasettisoitin (muistutti leivänpaahdinta) ja inforuutuun tuli esittely vuonna 1963 keksitystä c-kasetista.

Katsoin sen lyhärin saatananpalvoja naapurista. Löytyy areenasta saatanan kanit nimellä ja kestoa on 17minuuttia.

Viikko sitten unohtui mainita että aamu tv täytti 20v. Perjantaiset jälkiviisaat ovat olleet alusta asti mukana joten heilläkin oli juhlalähetys. Aluksi siinä oli mukana kovan linjan oikeistolais rouva Ritva Santavuori. Hän sanoi esim että palestiinalaisilla on yhtä hyvät oltavat kuin ahvenanmaalaisilla suomessa. Oli katsonut televisiosta niin tiesi asian. Toinen vakiojäsen oli vasemmistopoliitikko Claes Anderson joka oli tuossa juhlajaksossa mukana.

Pressiklubissa näkyy Ruben jo lähteneen ja tilalle on saatu Sanna Ukkola.
Kuulin myös selitystä miksi Tervo aloitti uutisvuodossa. Ei pitänyt tv-haastatteluista niin päätti hoitaa homman tuollaisella viikottaisella ohjelmalla.

Sykken kausi päättyi. Muutamaa jaksoa katsoessani oli kyllä häiritsevän dramaattisia potilastarinoita heillä. Vähän lähti mopo keulimaan käsikirjoittajilla.
----

Musiikista ja kirjoista yhteinen juttu. Mokoman laulaja Marko Annala on tehnyt romaanin omista kokemuksistaan. Masennuksesta ja koulukiusaamisesta ja selviytymisestä.
Nightwishin nykyisillä ja entisillä jäsenillä on taas jotain kiistaa.
Padasjoen oma kesäfestari sonnirokki julkisti esiintyjänsä. Pariisin kevät ja Wiskari. Padasjoella on myös sahtimarkkinoilla nykyään aina joku esiintyjä. Nykänen oli viime kesänä.

TOP listaa en ole kehitellyt pitkään aikaan mutta runon laitan nyt.
Kertoo viimeisestä mammutista ja ihmisen luonteesta.

Metsä rytisee, oksat katkeilevat, jotakin valtavan suurta lähestyy.
Viimeinen mammutti on paljastunut piilostaan, ohittaa minut vauhkoontunut kiilto silmissään. Auta! Pelasta! Ihmisiä jäljilläni! Loppu on tullut! Riemun kiljahdukset lähenevät.
Suunnaton joukko, kiilto silmissä heilläkin. Etunenässä nuori sankari, löydön tekijä.
Silmissä poissaoleva tyhjä katse lukee huomisen lööppitekstiä, kirjahyllyyn jo tilaa raivaa Nobelille. Sitten asiantuntijat, kylliksi viisaita elämästä päättämään. Vuosisadan kulttuuritapaus ei saa karata! Apuun parhaimmat jäljittäjät, julmimmat tappajat kutsuttiin.
Viimeisenä sekalainen joukko sormet liipasimilla, värisevät kädet kiväärinperiä sivelee:
kohta saat ruokaa tyttöseni!
Kuoleman tuoksu on houkutellut uteliaita hyeenoja, veren maku suussaan kuin kärpäset raadolla. Yhdeltä sylki suupielestä tipahtelee, juoksee päin puuta, jatkaa hetken väärään suuntaan.
Toiselle kiihko kuolemaksi, sydän lyö viimeisen kerran; lääkäri suositteli pysymään vuoteessa. Jokainen yhteisellä asialla, luonnon puolesta, elämää varten.
Nukutusnuoli ladataan. Pysähdy tai ammun!
Se tulee kohti!
Tuhat asetta kuolemaa sylkee, se oli ainoa ratkaisu.
No, onneksi kukaan ei vahingoittunut.

---

Keräilyn puolella ei ole ehtinyt juuri mitään tapahtua. Merkittävintä on ollut muutaman kerääjän tekemät tubevideot korteistaan. Sellaisia on hauska katsoa.

Kuvaan laitan sarjakuvakokoelmaani. Carl Barksin 90-luvun aikana ilmestynyt juhlasarjat. Osat 3-10 on ensipainoksia ja tuo viimeinen osa on vähän harvinaisempi ja kalliimpi.
Tuossa sarjassa julkaistiin kaikki sarjat täydessa mitassa lyhentämättömänä. Aiemmin pitemmät sarjat oli monesti ainakin muutamalla ruudulla lyhennettyjä.
Mukana oli myös muutama sensuroitu sarja ekaa kertaa alkuperäisenä tai sarjoja joita ei ollut vielä julkaistu ollenkaan.
2000-luvulla tuon jatkoksi ilmestyi ankalliskirjasto jossa oli aina jokin aihepiiri yhdessä albumissa.

Ei nyt muuta ja anteeksi etten jaksanut isoja alkukirjaimia laittaa kovin ahkerasti. Pilkkujen kanssa on myös laiskuutta mutta muuten yritän näppäilyvirheet korjata.

Isä Nitro voittoon!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti