maanantai 21. tammikuuta 2019

Kylmää tammikuuta


Uusi työviikko aloitettu vähän nihkeästi. Nukuin huonosti ja oli vaikea lähtä töihin aamulla. Huomenna on ainakin sitten mieluisa työtehtävä niin on helpompi nousta ylös. Löysin työpaikalle jättämäni piponkin niin ei tarvi uutta ostaa.

Tässä taas muutama uni mitä on viikossa mieleen jäänyt:
Padasjoella taloni viereisellä ruohokentällä oltiin sotaa taskulampuilla mutta lamput ei toimineet niin huutelin pimeyden turvin solvauksia kisan järjestäneelle naapurille.
Asuntoni omistaja käveli äitinsä kera edelläni kaupan parkkipaikalla.
Kävelin huoneeseen missä nuori nainen makasi peiton alla sängyssä ja hymyili minulle esitellen että äsken tapaamani nainen oli hänen uskollinen apulainen (nimi taisi olla Kassandra)

Hiihdon puolella on vihdoinkin jotain hyvää tapahtunut. Iivo kävi urheilugaalan palkintojen jälkeen Virossa voittamassa perinteisen kisan.
Tämä oli vasta kolmas kerta kun hän voittaa maailman cupissa. Tärkeimmillä hetkillä sitten kotikisoissa ja olympialaisissa on osannut olla kunnossa.
Lahdessa alkoi nuorten MM-hiihdot. Heti ekana päivänä sunnuntaina tuli mitali naisten sprintissä. Katsomaan pääsee ilmaiseksi mutta on niin kylmä ettei viitsisi mennä.
Lahdessa sen sijaan ei perinteistä Summer Upia järjestetä ensi kesänä. Hip hop festaria.
Tenniksessä on Australian avoimet menossa. Kontinen on surkean kauden jälkeen nyt menestynyt kohtalaisesti. Helpot vastustajat on selvitetty ja paikka puolivälierissä saatu.
Poikien sarjassa Otto Virtanen on kolmossijoitettu niin menestystä voi odottaakin. Kaksi vastustajaa on jo selvitetty siellä.
Ampumahiihdossa on kummat ajat kun Kaisa ei ole kuukauteen päässyt 20 parhaan joukkoon ja miesten sarjaa yleensä hallitseva Fourcade ei ole seitsemään kisaan päässyt kolmen joukkoon.
Urheilugaalassa Iivon lisäksi palkittiin esim Kummola elämäntyöstä, Kanerva vuoden valmentajana (huuhkajat) ja salibändymiehet vuoden joukkueena.
Seppo Räty piti hauskan puheen ja Eva Wahlström palkittiin esikuvana.
Lahtelaisilla Pelicans faneilla ei pitäisi olla nyt valittamista kun joukkue on voittanut 9 peliä viimeisestä 10 ottelusta.

Keräilyssä ilmestyi uusi kotimainen lätkäkorttisarja. Kahdesti vuodessa näin tapahtuu ettei ole mikään iso asia paitsi että rahaa siihen aina uppoaa.
Parit kasetit taas löytyi ja aku ankkojen puolella vähän uutta projektia kehittelen Marco Rotan suhteen. Molemmista enemmän myöhemmin.
Huomasin joulun tienoilla että multa puuttuu noin tusina nimmarikorttia kotimaisista nhl pelaajista. Siis tusinalta pelaajalta ja yksi riittää aina pelaajaa kohden.
Nyt on muutama enää niistä hankkimatta.

Puoli seitsemän palasi ruutuun ja venlamenestyksen jälkeen katsojia oli ekalla jaksolla ennätyksellisesti yli 700tuhatta. Viikon katsotuin "viihdeohjelma" oli vain niukasti tuntematon sotilas.
Kiitospuheessakin he mainitsivat että heidän ainoa tehtävänsä ja ideansa tuossa ohjelmassa on olla hyväntuulisia ja se näyttää toimivan.
Minulla viikon leffana oli Sergio Leonen huuliharppukostaja. En ole sitä vuosikymmeniin katsonut kokonaan enkä oikein koskaan pitänyt mutta nyt tuli katsottua.
Alkavalla viikolla ruutuun palaa neljä kerran viikossa tulevaa ohjelmaa joita on tullut katsottua. Egenland jo ehti loppua.
Lisäksi ostin Lostin viimeisen kauden joka tuli tänään postista. Siinä on katsottavaa parikytä jaksoa nyt ennen kun kirjastosta varaamani kolme sarjaa saapuvat.
Kirjastossa ei ole tuota kuudetta kautta ja telkkarista en tuonne asti jaksanut seurata sarjaa kun se alunperin esitettiin. Innostuin sitten myöhemmin.Eipä muuta taas. Äitin kunto kohenee kovaa vauhtia. Itsekin olen ilmoittautunut kevään ajaksi työpaikan liikuntaprojektiin. 10 työpäivää menee siihen. Nyt ei ole ihan kunnolla ehtinyt kävelylläkään käymään eikä kovin kylmällä halua ulkona ollakaan.
Rahat on vähän vähissä tai säästöt huvenneet mitä olen pahanpäivän varalle pitänyt tilillä. On tullut vähemmän rahaa alkuvuonna mitä oletin mutta kyllä tässä selvitään aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti