sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Työpaikan vaihdos.


Vappu meni Padasjoella rauhallisissa merkeissä Äitin seurassa. Kolmen vuorokauden reissu. Lähtiessäni sinne sain tietoon että se työpäivä olikin viimeinen kirpputorilla 7.5 olen jo toisessa paikassa vanhuksia avustamassa.
Viimeinen työpäivä oli varsin kiireinen. Asiakkaita riitti ja taloon tilattiin henkilökunnalle kinkkupitsat. En päässyt hyvästelemään ketään kun tuli noin nopeasti tuo siirto. Työkengätkin piti hakea pukuhuoneesta reissun jälkeen. Pukukoppi oli jo otettu uudelle ihmiselle käyttöön ja lukittu mutta löysin turvakenkäni lattialta.
5kk meni tuossa paikassa että oli jo muutamaan työkaveriin tykästynyt.

Kolme ensi-iltaa oli Suomen televisiossa ilmaiskanavilla viikonloppuna. Siis leffoissa ja nimenomaan menestysleffoissa. Seitsemäs fast and furious, kolmas Nolanin ohjaamista Batmaneista ja Agenttiactionia Kingsman.
Teemalta tulee kesällä huippusarja Handmaiden's tale, jonka aion tallentaa boksilleni säilytettäväksi vaikka olen ne jaksot jo nähnyt kirjastosta lainaamalla.
Katselen nyt ostamaani walking deadin kakkoskautta ennen kun haen varaamani Gothamin kakkoskauden.
Nelosen ruutu+ palvelu on viime aikoina houkutellut maksavia asiakkaita kun on paljon sarjoja mennyt pelkästään sinne.
Uusimpana on nyt Konttorin kakkoskausi.
Myös Bond leffa Spectren näkee pelkästään sieltä.
Uusi Avengers leffa on saanut eniten koskaan lipputuloja ekalla viikollaan usan markkinoilla.

NHL sopimuksia on muutama suomalainen tehnyt. Ilveksen maalikunkku Meskanen esim. sekä Pietarin SKA mokke Koskinen.
SM-Liigan pelaajia myös lähtee KHL kaukaloihin monia kuten Tapparan mokke Hrachovina.
Mestareiden liigassa alkaa olemaan tylsää kun Real Madrid on jo kolmatta vuotta menossa mestaruuteen jos ei sitten Liverpool finaalissa pistä kampoihin.
Paikallisvastustaja Atletico Madrid taas on Eurooppa Liigan finaalissa suosikki.
Barcelona kuitenkin voitti La Ligan mestaruuden ettei kaikki pokaalit mene samaan kaupunkiin.
Kontisen nelinpelipari Peers kokeili pelata toisen parin kanssa mutta peli ei kulkenut silläkään tavalla. Kontinen-Peers voitti vuoden ekan turnauksensa mutta sen jälkeen on pelit aina loppuneet lyhyeen turnauksen ekoissa otteluissa.
Pikkuleijonien voittamaa finaalia katsoi muuten suunnilleen sama määrä ihmisiä kuin Dannyn Vain elämää jaksoa ja Selviytyjiä.
Maikkari tulee saamaan perinteisesti vielä kovemmat katsojamäärät aikuisten MM-kisoilla.
Veikkausliigan alkukauden yllättäjä Rops voitti ekat 5 otteluaan ja eka maali heidän verkkoon tehtiin vasta seitsemännessä ottelussaan, jonka hävisivät.
Vegas on uutena joukkueena pärjännyt playoffseissa paremmin kuin kukaan koskaan ekaa vuotta pelaava joukkue NHL, vaikka pari tappiota tuli heillekin jo.
Suosikkijoukkueiden maalivahdit kiinnostavat itseäni heidän tulokaskorttien arvon puolesta.
Tampa Bayn moken korttini on jo nyt noussut 25-40euron hintoihin kun itse maksoin siitä noin vitosen. Jos voittaa mestaruuden tai valitaan vuoden parhaaksi mokeksi niin arvo senkun nousee.
Winnipegin moken kortti on maltillisemmissa luvuissa mutta hän on myös ehdolla voittamaan nuo samat palkinnot.
Pekka Rinteen kortteja en ole kerännyt lähinnä sen takia kun ovat jo valmiiksi niin kalliita mutta hän on kolmas ehdokas noihin palkintoihin.
Rinne pelasi padasjokelaisella Montrealin mailalla NHL uransa alussa ja minä kerään kortteja joissa tuo maila näkyy kuvassa.
Painin EM-kisoissa olympialaisissa epäonnistunut Petra Olli sai mestaruuden ja miesten sarjassa tuli Suomeen pronssia.
Yleisurheilun Timanttiliiga alkoi ja keihäässä saksalaiset olivat hurjassa kunnossa. Kolme saksalaista heittivät yli 90-metriä.
Edellisen kerran kukaan suomalainen on heittänyt 90-metriä 10-vuotta sitten että valtikka on siirtynyt vahvasti Saksaan.
Myös uusien eksoottisten maiden mukaantulo jatkuu. Intialainen heittäjä kiskaisi 87-metrisen ja Qatarin mies oli seitsemäs kisassa 83-metrisellä.

Seksuaalinen ahdistelu on aina ajankohtainen keskusteluissa nykyään. Tällä kertaa siitä puhuivat Aikku Saarinen hiihtouraltaan ja Mira Luoti opettajansa osalta. Samassa vain elämää ohjelmassa Kashmir selitteli syyttömyyttään omassa kohussaan. Hänhän on viimeistään nyt saanut puhtaat paperit ja kelpaa taas televisoon.
Nobelin kirjapalkintokin jää tänä vuonna jakamatta palkinnosta päättävän akatemian touhujen takia.

Keräilykuvana on tällä kertaa 90-luvun alussa tehty lautapeli Hero Quest tai sen laatikon kansikuva. Tuo on nykyään arvokkaimpia suomalaisia lautapelejä ja hinnat pyörii 100-150e välissä. Omassa pelissäni arvoa laskee se että pelin ukkelit on itse maalattu paremman näköiseksi ja ainakin yhdellä ukkelilla oli miekka katkennut.
Koskaan ei tiedä mikä nousee arvokkaaksi vaikka tuo ei edes ole kovin vanha.Taskareissa sain viimein käsiini kaikki sellaiset joiden nimi ja kansikuva oli Taikaviitta aiheisia. Lisäksi minullahan on numerot 1-75 noista akun taskareista.
Numerossa 167 ei ole yllättäen Taikaviittaa sarjakuvissa ollenkaan vaikka nimi ja kansikuva siihen viittaisi. Ostin sen kuitenkin.
Aloin selvittämään paljonko Suomessa on Taikaviittoja ilmestynyt ja päätin ottaa keräykseen kaikki vuoteen 1989 asti julkaissut. Eli siis jotka alunperin esim Italiassa julkaistiin 70- ja 80-luvulla. Näitä on Suomeksi julkaistu lähinnä taskareissa ja roope-sedissä mutta myös kahdessa aku ankka lehdessä.
Kerättävää on jäljellä noin 25 suomalaista julkaisua niin en nyt ole mitään kiirettä pitänyt niiden etsimisessä. Kaikkea kun ei kerralla pysty hankkimaan.
Yhden pehmeäkantisen albumin ostin (kova laki) jonka sisällössä oli kolme riittävän vanhaa taikaviittaa, mitä ei muualla ole suomeksi julkaistu.

Paras huutonetin kasettimyyjä kyseli vähän mitä haluaisin ostella niin tulikin oikein mahtava 136 kasetin valikoima myyntiin. Hän laittaa niitä myyntiin sitä mukaan kun saa testattua että miten nauhat soi. Monet suositut kasetit ovat olleet jo monena kappaleena myynnissä hänellä niin olisi ainakin teoriassa mahdollista että hinta vähän laskee kun innokkaimmat huutajat saavat jo omansa.
Onneksi on ylimääräistä valuutta niin pystyy kaikkea huutamaan mikä kiinnostaa. Pariin kymmeneen kasettiin laitoin tarjouksen ja moneen yli 10e korotusautomaatilla. En oikein tiedä että toivooko voittavansa mahdollisimman paljon vai ei. Vaikuttaa sekin että onko hänellä noita vielä useita kappaleita jäljellä.
Kaveri kertoi että hän on ottanut minulle talteen Karjalan kaljapullon jonka etiketissä on Raipe Helminen. Pitäisi käydä se hakemassa kunhan saan yhteyden häneen.

Padasjoella sain sikäli hommat hoidettua että kirjasin muistiin mitä 90-luvun kasetteja siellä on. Jotkin lahjoituksena saadut eivät olleet ollenkaan muistissani.
Käveltiin paljon maastossa. Jäät oli lähteneet Päijänteestä ja joki tulvi. Kelirikko on lehtiotsikon mukaan pahin 20-vuoteen.
Nukuin alkuvuoden pisimmät yöunet mutta taas kun palasin Lahteen on ollut ongelmia omassa sängyssäni.
Kun hiljattain telkussa oli viihdeohjelmassa padajokelaisia niin viime viikolla Saarijärveltä oli koomikko. Tuo paikkakunta on äitini kotipaikka ja sikäli tärkeä minullekin. Pitääkö olla huolissaan vieraana oli tuonne takaisin muuttanut Teemu Vesterinen. Ehtaa Saarijärven murretta se puhui.
Kuulemma serkkuni oli koulussa samalla luokalla.
Suomi uutisia: ja nyt taas jossain asiassa Suomi laitettu ykköseksi maailmassa ja puhtain ilma oli tällä kertaa vuorossa.

Tulevan viikon ohjelmassa on ainakin euroviisut, äitienpäivä ja helatorstai. Tuttuja kevään merkkejä. Padasjoella on myös Päijänne-juoksu. Kaverini menisi sinne muttei ole nyt juoksukunnossa.
Toivottavasti työt lähtee hyvin käyntiin ja homma vastaa odotuksiani. Lopulliset työpäivätkin on vielä arvoitus. Loppuviikosta oli puhe mutta nyt aloitan jo maanantaina. Tarkoitus on aloittaa kahdella päivällä viikossa ja lisätä kolmas päivä kun pääsee tutuksi hommaan.
Kevään etenemistä vaan kaikille lukijoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti