sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Elintarvikepakkauksia julkkisten kuvilla -katsaus


Kuntouttava työtoiminta jatkuu edelleen 3kk jatkosopimuksella. Ihan hyvin olen viihtynyt ja jaksanut. Sinänsä vanhusten kanssa työskentely ei ole minulle rasite. Kunhan vaan pärjää käytännön asioissa. Mukavia vanhuksia on ollut tähän mennessä asiakkaina.
Kiva päivän piristys oli kun saattamistehtävässä muistin että siihen paikkaan viimeksi vuosia sitten saattaessani paikalla oli tyrmäävän näköinen nainen töissä. Hän oli siellä edelleen. Ikää oli tullut jo sen verran ettei ihan niin hehkeä ollut enää.
Nukkumisten kanssa olen nyt kahtena yönä peräkkäin malttanut jatkaa uniani aamuun asti enkä pomppaa ylös keittämään kahvia heti kun ekan kerran herään.
Ehkä saisin tuon nyt tavaksi kun on unirytmi ollut ihan sekaisin tänä vuonna.
Kuumuus ei sinänsä ole haitannut nukkumista vaikka kämpässä on jotain +27 yöllä.

Urheilussa on tapahtunut taas kaikenlaista.
Nuori rallikuski Suninen oli ekaa kertaa palkintopallilla lukuisten keskeytysten ansiosta.
Nuori tennispelaaja Niklas-Salminen voitti ekan ammattilaisturnauksen.
NHL sopimuksia tuli taas lisää: Hifkin mokke Lankiselle tällä kertaa.
17-vuotiaat tytöt pääsivät ikäluokkansa MM-kisoihin voittamalla Englannin. Jalkapallosta kyse ja kisat on marraskuussa Uruguayssa.
Mikko Korhonen pelasi hyvin isossa 7miljoonan arvoisessa golfturnauksessa. Vähän tasaista sarjaa pilasi, viimeisen kierroksen puolivälissä, yhdellä reiällä +3 tulos. Muuten olisi tullut top10 sijoitus
Formulakauden kuuluisin kisa ajettiin taas Monacossa. Oikeasti tuo on kyllä kaikkein tylsin kisa, kun siellä on vaikein ohittaa.
Ranskan avoin tennisturnaus alkoi. Yle näyttää sieltä otteluita tänäkin vuonna päivittäin.
Kotimainen keihäskausi aloitettiin. Lupaava heittäjä Helander ylitti 85-metrin rajan. Pitkämäellä oli tasainen sarja joista pisin 82-metrinen.
Mestareiden liigan pokaali meni jo kolmantena vuonna peräkkäin Real Madridiin.
Tuossa liigassa tehtiin enemmän maaleja kuin koskaan tällä kaudella.
Yksi kauden parhaista pelaajista, Liverpoolin egyptiläishyökkääjä, loukkaantui ja MM-kisatkin on nyt hänellä vaarassa jäädä väliin.
Liverpoolin tappio tuossa ottelussa varmistui viimeistään sillä, kun mokke munaili järkyttävästi kahdessa maalissa.
Perinteinen valioliigajoukkue Aston Villa jatkaa kolmannenkin kauden divarin puolella. Wembleyllä pelatussa karsintaottelussa tuli 1-0 tappio Fulhamia vastaan.

Uutisvuodon 20-vuotisen historian viimeinen jakso esitettiin. Elossaolevat alkuperäisjäsenet Tervo ja Nyman olivat vieraana. Viimeiset palkinnot olivat ylen kahvilasta pöllityt kahvikupit sekä ylen vessasta pöllityt vessapaperirullat.
Haluatko miljonääriksi kevään viimeinen jakso oli mielenkiintoinen. Naisopettaja voitti 60 tonnia melko helpoilla kysymyksillä. Olisin tiennyt varmasti ja ilman vaihtoehtojakin 30 tonniin asti kaikki. 200 tonnin kysymyksessäkin hän oli jäljillä että osasi rajata vaihtoehdot kahteen. Olisi vaan arvannut väärin että onneksi otti rahat.
Toinen nuori kisaaja teki harvinaisen tempun ja vastasi väärin ekaan kysymykseen. Ei tiennyt onko nykyinen paavi nimeltään Fransiscus vai isä Mitro.
Villissä kortissa ja Heikoimmassa lenkissä oli myös kevään vika jakso.
Ville Haapasalolta tulee viimeinkin Suomeen sijoittuva matkailuohjelma. Nelonen laittaa senkin nyt aluksi maksulliselle puolelle kesäkuussa.
Alueuutisiin tuli uusi nuori nainen. Kivaa vaihtelua vaikkei ole suosikkieni veroinen.
Kirjaston levyiltä sain katsottua Gothamin tokan kauden eli 44 jaksoa on jo sitä sarjaa kahlattu.
Ennen kun lainaan kolmannen kauden, katsoin kolme leffaa.
Edellinen Bond: Spectre. Se oli sellainen kuin odotinkin. Ihan kohtalainen muttei kovin hyvä.
Kingin kirjaan perustuva pellekauhu It oli myös ihan kohtalainen. Ei yhtään kirjan veroinen kuitenkaan. Leffa sai viime vuonna enemmän lipputuloja kuin mikään kauhuleffa aiemmin. Minulle tuo on sikäli tärkeä että oli ensimmäinen Kingin romaani jonka luin. Sille tulee jatkoa vielä kun on tuo kirjakin kaksiosainen.
Kolmas katsomani leffa oli mestariohjaaja P.T. Andersonin toiseksi uusin leffa. Hän on tehnyt urallaan kolme mestariteosta ja sitten vähän heikompia, jotka nekin ovat saaneet oscareita tai ehdokkuuksia.
Tässä Inherent Vice leffassa parasta oli päähenkilön pulisongit ja siinä oli yhdessä kohtauksessa eräs pornotähti Belladonna mukana. Ihan puheroolissa vaatteet päällä.
Uusimman viikon katsojalukuja ei nyt tähän ehdi saamaan mutta viikko takaperin oli semmonen radikaali tapaus nelosen suosikkiohjelmissa että ekoilla vuosilla melkein miljoonaa katsojaa joka jaksolla kerännyt vain elämää on nyt tippunut niin alas että heikoin lenkki sai enemmän katsojia samalla viikolla samalla kanavalla. Vain elämää jakson kanssa samaan aikaan tullut versus kyllä pärjäsi vielä huonommin. Ilmeisesti ihmiset istuivat perjantai-iltana ulkona mieluummin.
Yleisesti ottaen kesäkelit näkyy luvuissa.

Viikon kuolemauutisena oli amerikkalaiskirjailija Roth. Hänestä tuli samalla yksi niistä mestareista jotka jäivät ilman Nobelia. Se jaetaan vain elossa oleville kirjailijoille.
Hänen teemoinaan on ollut amerikkalaisen yhteiskunnan kuvaaminen, juutalaisuus ja alkuvaiheessa miehen seksuaaliset himot. Viimeisissä kirjoissa hänen korkea ikänsä vaikutti aihepiireihin.
Nathan Zuckerman nimisestä hahmosta kertovat kirjat ovat tavallaan kertoneet hänestä itsestään.
Minulla on vielä ainakin kolme kirjaa häneltä lukematta.
Itse luin vaihteeksi taas Kingiä. Kolmas tänä vuonna häneltä. Pedon sydän oli sikäli erikoinen että siinä ei ollut juurikaan kauhua tai yliluonnollisuutta. Puolet kirjasta kertoi Mustan tornin maailmaa pakoilevasta miehestä ja muuten kirja oli hippivuosien ja Vietnamin kuvausta.
Kirjasta tehdyssä leffassa oli Anthony Hopkins.
Musiikkia kuuntelin ekaa kertaa Beast in Black metalliyhtyettä. Selvisi että se on Battle Beast yhtyeen säveltäjäkitaristin uusi bändi, tällä kertaa mieslaulajalla.
Mielestäni noiden bändien musiikki on mennyt tylsempään suuntaan samalla kun menestystä on alkanut tulla. Pari ekaa levyä oli tosi hyviä.

Lahessa on tapahtumia ollut nyrkkeilyn EM-ottelu, jossa paikallinen ottelija hävisi.
Suomen vahvin kisatkin oli ja padasjokelainen Jaana Tanner oli taas kolmantena vaikka ikää tulee Suomen vahvimmalle isoäidille joka vuosi lisää.
Hän on nykyään Padasjoen Sanomien päätoimittaja.


Taikaviitta keräily on hyvässä vauhdissa. Puuttuu enää 6kpl Roope-setä lehtiä joita divarin myyjä etsii varastostaan.
Majakka postikortteja ostin 3kpl. Majakkaseuran julkaisemia kortteja. Kaksi noista oli uusia majakoita kokoelmaani joten minulla on nyt varsinaisia majakaksi kutsuttavia rakennuksia filateliassa tai korteissa 26 eri kotimaisesta majakasta.
Kasetteja ostin tällä kertaa vain 3kpl. Aerosmith liittyi siihen joukkoon että on kolmelta vuosikymmeneltä kasetti samalta esittäjältä. Näitä taitaa olla jo kahdeksalta esittäjältä.
Espanjalainen euron kolikko 2016-vuodelta löyty uutena vaihtorahoista.Kuvassa on Karjalan kaljapullo jonka etiketissä on 95 kultaleijona Raipe Helminen. Tammen etiketti minulla on myös kahtena eri versiona mutta tämän halusin säästää koko pullona.
Näitä tehtiin alunperin jo 95 koko joukkueesta mutta leffan ilmestyttyä tuli uusi painos.
Minulla on erilaisia vastaavia julkkispakkauksia Iron Maidenin Trooper kaljapullo ja Koffin/radio rockin tölkki kotiteollisuuden poikien naamalla. Settiin mukana tuli sormien lämmitin samalla kuvalla. Voi juoda kylmästä tölkistä näpit lämpimänä.
Spice girls tikkaritölkki Victoria Beckhamin naamalla ja hänen miehensä futistähden Davidin Pepsilasi.
Tampereen seudulla on jotain smoothieita ja vastaavia tölkkejä Ilveksen lätkäpelaajien naamoilla myyty. Niitä en ole saanut käsiini.
Yhden keräämäni nhl-tähden kuvalla varustettu Pepsipullon korkki minulla on. Kurrin vastaava korkki on vielä hakusessa 70-luvulta.
Suomessa himoittu, harvinainen keräyskohde on myös esim Kurrin naamalla varustettu Valion jädetuutti.
Sellaisia minulla ei ole mutta Mauri Kunnaksen piirtämä räppärilehmän kuva Valion maitotölkin kyljestä löytyy.
Onhan näitä sitten. Motörhead viskipullon olen nähnyt ja Kaj Stenvallin viinipullon.

Ensi viikolle ei paljoakaan ole suunnitelmia tai tapahtumia. Kaksi seuraamaani ohjelmaa menee kesälomalle ja Kontinen pelaa ranskassa. NHL finaalit alkaa Vegasin ja Washingtonin välillä.
Käyn niitä Roopeja kysymässä ja kasetteja on taas huudoissa mahdollisuus iso määrä voittaa.
Yksi kotimaisen korttikeräilyn hallituksessakin istuva henkilö on nyt kadonnut jonnekin kun pitäisi mulle postittaa 30 euroa maksanut kortti. Toivottavasti ilmaantuu takaisin.
Muuten menee ihan hyvin arki eteenpäin.
Näkemiin taas ensi kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti